Sayfa 983/1002 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,857 - 7,864 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Vietnam hava yolları da, Rusya uçuşlarını durduruyormuş.
    Rusya'nın en büyük kankisi olmasına ve Rus turiste en az bizim kadar bağımlı olmasına rağmen, kendi istekleriyle durduryorlarmış.

Türk hava yolları, pandemiye nasıl en son tepkiyi verdiyse, Rusya'ya uçan son hava yolu olarak kalacak gibi görünüyor.

Ayrıca, tüm dünya turizmi de, 2022 yılını kayıp yıl olarak konuşmaya başladı.
    120 $'a ulaşan petrol fiyatlarına kaç hava yolu dayanabilir ki ?
    Ulaşım pahalı, gıda pahalı, tatil yapmak sadece zenginlere kaldı gibi görünüyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Red Hot Ryder Yazıyı Oku
    Rusya nın yaptığı hataydı, karşılığını aldı diyorum. Kim abd dedi? Nasıl bir bağlantı kurdun? Sanırım ruslara yapılan eleştiri senin zoruna gitti o yüzden yazma ihtiyacı duydun.
    Senin aksine abd ye birileri yaptıklarının karşılığını verse benim gibi bir çok kişi verilen karşılıktan keyif alır.

Zaten bu işler böyledir; geri kalmışlık bir yere kendini bağlı hissetme ile ortaya çıkar. Semtine bağlanırsın, takımına bağlanırsın, partine bağlanırsın, 80 ler gazıyla sovyetlere bağlanırsın, yanlış yapsada sırf çaresizlikten ülkene bağlanırsın, sana soru bile sordurtmayı yasaklayan dine bağlanırsın sonra bir bakmışsın kördüğüm olmuşsun bir yandan rusları sever bir yandan tayyibe kızarsın. Bu durumun oluşturduğu tezat? Göremezsin muhtemelen, eleştriye dayanamazsın hemde bağlı hissetiklerine yapılan eleştiriye dayanamazsın.
    Özetle; önce gerçeği görebilecek, yanlış nerede olursa olsun yanlışa bu yanlıştır diyebilecek akla, onura ve g*te sahip olmak lazım. Sonra karşılıklı bir şeyler konuşabiliriz.
    saydır kardeş saydır... olaya eleştiri demeyelimde.
    rusyanın yanlışının karşlığı buysa e yağni...
    kaç ölü geldi 3 -5 bin ? rus barbarlığı mı oldu ?

iki yüzlü olmadan, başkalarını örtülü yalama ihtiyacı olmadan, aynı tepkiyi/karşılık verebilecek g*te sahip olmak gerekir..
    yoksa, ruslar da çok bir tarafımda, tescilli o.rospuların, ahlak havarisi olarak pazarlanmasına tepkim...
    iki tarafta aynı halt.. burada, sabah akşam rus propagandası yapan olmadığından, böyle olmuştur.
    Son düzenleme : Zaf.Dogu; 23-03-2022 saat: 21:56.
    Memento mori

3.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku

iki yüzlü olmadan, başkalarını örtülü yalama ihtiyacı olmadan, aynı tepkiyi/karşılık verebilecek g*te sahip olmak gerekir..
    yoksa, ruslar da çok bir tarafımda, tescilli o.rospuların, ahlak havarisi olarak pazarlanmasına tepkim...
    iki tarafta aynı halt.. burada, sabah akşam rus propagandası yapan olmadığından, böyle olmuştur.
    aynen katılıyorum ... terazisi adil olan iki tarafa ayarını verir ... yok efendim rusya yı eleştirdiğinizde zorunuza gidiyor... rusya çokta tın ... abd sayısız ülkeyi bombaladı işgal etti ... Çin de şuan 1 milyon üzerinde Uygur Türkü esir kamplarında... tezatmış... propagandaya fazla maruz kaldığınızda ...

4.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku

Ruslar çok bir tarafında değil ama ‘savaşı ruslar kazansın’ diyen de sensin kimse abd-rusya kıyaslaması yapmadığı halde abd den bahsedende sensin. Önce kendine dürüst ol.

Abd nin ve/veya herhangi bir ülkenin yaptığı yanlışa ‘doğru’ dediğim yada ‘yaptığı yanlış değildir’ dediğim bir ortam olsa kendine bir pay çıkar yaz diyeceğim ama öyle bir durum da yok.

Tescilli o.rospuları kim ahlak havarisi olarak pazarlıyorsa açık açık yaz ve kendince yazını yaz. Ben abd yi savunuyorumda rusyayı yerden yere vuruyormuşum gibi beni alıntılama, yada böyle bir algı yaratma.

Yaşanan rus barbarlığı değil midir sana göre?
    Özgür bir ülkenin topraklarına girmiş binlerce masum insanı katletmiş ama sende bunu kabul edecek ve gerçeği görecek ne akıl var, ne onur nede g*t.

Bak, senin aksine ne yazacaksam açık açık yazıyorum, tescilli katil o.çocuklarını bıyık altından savunmuyorum. Sen inanmadan kendin için yazdın ‘rusya çok şeyimde, ikiside aynı halt’ diye, o benim ama sen değilsin. hata, yanlış neredeyse her zaman açık açık yazarım, konuşurum. Çünkü benim bağlı olduğum hiç birşey yok. Yazdıklarından anladığım kadarıyla senin sırtında yüklerin, belinde iplerin bağlı.
    Özgürleştiğin gün tekrar konuşalım, o zaman beni ve hayata bakış açımı daha rahat anlayabilirsin.

5. Dünya siyah beyazdan ibaret mi .. jeopolitik nedir ... küba krizinde neler oldu... bir ciddi ciddi ithamlar
    s. zaf.dogu size kolay gelsin

6. bırak şimdi benim kişilik analizimi.. onur varmış, yokmuş, şöyleymiş böyleymiş..
    yok bağ var yok şu var.. tamam özgürsün, doğru/aydınlanmış yoldasın, onu da anladım.

dedin ya... hak ettiklerini buldular.., hak ettiklerini filen bulmadılar.. gayet ayarsız, fütursuz, linç moduna girildi.
    ne kıymetli ukraynaymışta, 3-5 bin katledilen masum, top yekün, eşi görülmemiş ekonomik taaruza(ww1/2 dahil) sebebiyet verdi.

bak gene yazıyorum..
    abd/ab başı boş kalıp, daha beter at koşturacaklarına, ruslar kazansın..
    kazansın da, bu batı hipokrasisi son bulsun.
    Memento mori

7.  Alıntı Originally Posted by kutsi Yazıyı Oku
    Dünya siyah beyazdan ibaret mi .. jeopolitik nedir ... küba krizinde neler oldu... bir ciddi ciddi ithamlar
    s. zaf.dogu size kolay gelsin
    ithamdan bir şey olmaz, saydırsın.. online ortamın saldırganlığı anca bukadar
    da karar versinler, abd sever miyim, rus sever mi, yoksa ab sever mi...
    gönül adamı da değilim ama
    haftaya çin de müdahil olur, 4 lü yapılır.
    Memento mori

8. Yav hala batı hipokrasisi diyerek bağlılığını tescil ediyorsun. Bırak batıyı doğuyu, ne istiyorsun sen onu söyle? Rusya kazanınca nasıl bitecek o batının hipokrasisi? Rusya hangi şartlarda kazanmış sayılacak? Esad suriye de kaç çocuğu daha öldürecek ki senin batı diye adlandırdığın azmettiricileri utandırıp dürüst davranmaya itecek? İki yüzlü olan doyumsuz insanoğlu, para için masumların ölmesini umursamayan, empati kuramayan kötü gafanız bu dünyayı yaşanmaz hale getirdi.

Konu ölmekte değil, işkence çekiyor insanlar, acı çekiyor ve sen gelmiş ne kıymetliymiş diyerek saygısızca yazmaya devam ediyorsun.

Sanal-gerçek farketmez önemli olan doğruyu söyleyebilmek. Bir sürü çocuk acı çekerken sen gerçekte benim karşımda ‘ne değerliymiş ukrayna nız’ desen ben senin yüzüne yine tükürürüm. Sende kılını kıpırdatamazdın bundan emin ol.

Ruslar zor durumdaysalar onları bu duruma sokanı değiştirip dünya ya başka türlü bir mesaj verebilirler. Küresel ekonomi, serbest piyasa ve bunların içerisinde kurallar, kararlar, kanunlar herkesin hoşuna gitmek zorunda değil kimse kimseye zorla mal satmak veya almak zorundada değil. Beğenmeyen buna göre alır pozisyonunu hayatına devam eder, edemiyorsa bundan yakınmak başkalarını suçlamak ne işe yarar?

Sebep ne olursa olsun masum çocukların öldüğü bir sonuç ortaya çıkıyorsa dünyanın neresinde olursa olsun tepki vermek gerekir.

Yancın kutsi ile çay demleyip ‘jeopolitik’ konuşun siz, gereğinden fazla vaktimi aldınız bu gece daha fazla insan olmak temalı nutuk atamayacağım.

Sayfa 983/1002 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •