Bu ortamda bu konuda bir mutabakat sağlanabilir.
Printable View
Millet twitterda parasinin pesine dusmus.. yok borsa 20 sine kadar acilmasin. Yok islemler iptal edilsin.. borsa acilinca duser korkusu ile nerdeyse hic acmayin yada butun hisseler tavan olsun diyecekler... depremzede vatandaslarda 2 gun islem yapamadi evet orda haksizlik oldu dogru.. ama satmadigin surece zarar olmaz diye ky yi avutan bu twitterdaki ekipler degilmi:)
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
insanların parasının derdine düşmesinden ziyade o vatandaşlarada para lazım olacak ve borsa sadece spottan ibaret değil
ayrıca tüm ulusun birilerinin hatasının yüzünden değerlerinin erimesi de kabul edilebilir değil bizim paramızın olmaması birilerinin orada at koşturmasından rahatsız olmayacağımız anlamına gelmez orası milli bir değerdir.
borsa riskli bir enstrüman kazancı da çok kaybı da bunu bilerek yatırım yapıyorsun küçükken oyun kaybettiğinde mızıkçılık yaparsın oyunu bozarsın bu iş iyice buna döndü millet enkaz altında iken önüme zırt pırt borsa kapansin işlemler iptal edilsin tweeti düşüyor
Sikinti o iste bunlarin amaci kendi cepleri.. sadece baskalarinin arkasina saklaniyolar.. pazartesi sali 2 gun 27 bin zararim var tam.. ama bunlar gibi tiyatro oynamadim... borsada karda var zararda yapacak bisey yok.. en kotu zaman kaybim olacak.. depremzedelerden cuma gunu short olan veya elinde cimento hissesi olan hic yok sanki.. onlarin hakki nolacak onu diyen yok hic..
Ben terste değilim, kredili işlemim yok borsa 20 sine kadar açılmasın geçen salı işlemlerde iptal edilsin, bir iki lavuk bedavaya mal alsın diye borsa ile ilgili yasal bir takım vergi muafiyeti gelmeden, örneğin şirketlerin kendi hissesini geri alması konusunda ve teşvikler tabii ki borsa açılmasın, aynı lavuklar yabancıya o bölgede mal da yer de satılsın der, burada hiç adı sanı geçmeyen lavukların buraya bk böceği gibi üşüşmesini gayet iyi anlamak lazım, pzvnkler düşş alım fırsatı yazmış burada en az 6 , 7 seanslık tabandan söz ediyoruz deyyus herif bu milletin malını bofanın robotuna satacak kadar ********siniz,
paraya ihtiyacı olana hissesini teminat göstererek blokeli derhal 7 günlük repo faiziyle kaynak sağlanmalı bu nakit sorununu çözer, ayrıca açığa satış süresiz kalkmalı.
Size cevabı doğuş vermiş, hainler 15 temmuz köpekleri gibisiniz kaynağınız aynı aynı tarafa taparsınız, al
https://youtu.be/yyb-tAaRqiE
Eskiden tavan %20 taban %20 giderdi. Sonra %10 a düşürdüler. Şimdi de %5 taban limiti koyabilirler belli bir süreligine...
Pazartesi ve Salı işlemlere müsaade edenler hangi menfaat ilişkisinde olduklarını açıklamak zorundalar.. Burda bir soruşturma olmazsa ky birlik olup siyasi otoriteyi bu işin üstüne gitmeye zorlamalıdır... Bu ş...sizlik miğde bulandırdı... SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mesele Borsanın düşmesi değil...
Ohal de borsanın açık kalarak millete mal hortumlatmak.... Ben 800 endexden alacağımı almışım koronası rahip krizi bilmemnesi vız gelip tırıs geçmiş.... Türkiye sadece BEN den ibaret degil.... SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
deprem ile mevcut kaynakların mecburi iç piyasada kullanılacağı; bununda para basılarak finanse edileceği
ihracat yapılan ürünlerde ikame oluşacağı
ithalatın seyrinin de değişmeyeceği [hatta artacağı] varsayımı altında
dış ticaret açığının muazzam seviyelere ulaşılacağı öngörüsü ortaya çıkar ki kur tarfında çok ciddi problemler olacağı durumuna hazır olmak lazım
https://dai.ly/x8i762e
Millet can derdinde Nebati poz peşinde
Para zaten fazla basılıyor ama bence yeni ötv ler çıkartılır..elektrik telefon su faturalarına yansıtılarak depremin maliyeti toplumun geneline yansıtılır, kimsenin kaçışı olmaz..şu an 400 tl elektrik faturası geliyorsa öbür aydan itibaren 600 gelir..su ve tel.da aynısı..abartıya kaçılmazsa toplumun her ferdi yükü paylaşacagı için çok tepki çekmez..her ay her aileden fazladan yaklaşık 500 tl deprem vergisi toplanır..para basmak zorunda degil yani..10 bin geliri olan %5 fakirleştirilir 20 bin olan %2.5 ve 50 bin ve üstü %1 ve altında fakirleştirilir olur biter..imf nin çalişma prensibinin aynısı yani..Devlet bu, bir çaresine bakmak zorunda.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir dinlenme tesisinde fahiş fiyatlara çorba satışına, 1 milyon 860 bin lira ceza kesilmiş, yetmez keşke indirim veya affa uğramasa, kim se ömür boyu kamu hizmetinden hastanelerden men edilse, bütün bu mantıktaki belediye başkanı, imar müdürü, 7 ceddinin hatırı sorulsa o zaman sulha erişebiliriz
Tabii büyük resme bakın diyenleri de bağırta bağırta........ ler.
Bu tipler çorba 200 lira da olur 1000 lira da içme kardeşim derler .....
china times'ın haberine gerçekleşen durum.
google translate ile çeviri yaptığımda aşağı yukarı işin özeti şu;
adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına katılan tayvan ekibi, saatlerce uğraşıp tam depremzedeyi enkazdan çıkaracakken türk ekip işi devralıp ekibi uzaklaştırıyor.
haberde ise "bütün işi tayvanlı ekip yaptı ama türk ekip, itibarını iyileştirmek için kendi yapmış gibi gösterdi. bize oyuncak muamelesi yapıldı ve çok üzüldük." denmiş.
bunun üzerine 130 kişi ve 5 kurtarma köpeğiyle gelen ekip, bölgeden çekilme kararı alıp ülkesine dönmüş.
https://eksisozluk.com/tayvan-ekibin...6637?a=popular
Türkiye Deprem Faciası İle Uğraşırken ABD ,ülke semalarındaki UFO'ları FÜZELERLE indirmeye başlamış...
Umarım Alfa Sentryon Reis Galagula bu durma kızmaz, dünayayı ortadan kaldırmaya falan kalkmaz...
İstiyorsa ABS'yi falan vursun...
şaka gibi ama dışarıda bu haberler akıp duruyor...
amerikaya gelen ufoların kaç ışık yılı uzaktan gelmeye teknolojileri yetiyor da amerka'nın savaş uçaklarına karşılık vermeye teknolojileri yetmiyor muymuş..? biz burada marsa gidemiyoruz adamlar ayın karanlık yüzünden bize geliyorlar..
Biraz önce televizyonda altyazıda okudum Jeofizik Prof. Ahmet Ercan, "Enkaz altında 155 bin kişi var" demiş galiba... İnşallah o kadar çok değildir....
internette UFO işinin Ohio'daki çok sayıda kimyasal yüklü trenlerin raydan çıkıp inflak etmesinin halkça konuşulmasının engellenmesi amcıyla piyasaya sürüldüğü idda ediliyor..
Bakalım bu iş bir faciaya dönüşecek mi ,yoksa internet abartısı mı göreceğiz
https://assets.zerohedge.com/s3fs-pu...?itok=Fx1DiG-L
https://www.zerohedge.com/political/...disaster-rages
Millet oyle bi alismiski borsa cikisina hep ciksin hic dusmesin istiyor şaka gibii. Twitterdaki yuksek takipcili trol borsacilar da malda kalmis agliyo kac gundur... temmuzdan buyana kazandiklarina saysin millet madem olma mi?
depremle ilgili bilgi almak için twittera giriyorum hemen bir hüstatın işlemler iptal edilsin tweeti düşüyor önüme borsa çıkarken hergün akıl veriyorlardı millete yok paranın gideceği yer yok seçim rallisi daha başlamadı altın dolar bitik gayrimenkül zaten balon gel vatandaş gel
2 büyük depremin olduğu gün Borsanın açık olması hatta 3 GÜN DEVAM ETMESİ akla mantığa aykırıydı...Demek ki büyük ağır abiler kredili malda yakalanmıştı.Bunun başka açıklaması yok. veya Adamlar Depremi ciddiye almadılar...Her ne şekilde olursa olsun pzt sinden itibaren yapılan tüm işlemler iptal edilmelidir...
çok bilmişler var ysk seçimi erteleyebilir, kararlara itiraz edilemez diye
anayasa ve diğer kanunlar kendisine böyle bir yetki tanımamış
ysk sayfasından görev ve yetkilerine bakıyoruz aynen şunu yazıyor ;
seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimlerin adil yürütülmesi...
ilk cümleye dikkat, seçimlerin başlamasından diyor yetki alanını daha öncesindeki işlemlerden, süreçten bahsetmiyor..
https://www.ysk.gov.tr/tr/ysk-gorev-ve-yetkileri/1493
Selçuk Gönenç ler Hocam ın mailinin bir kısmı aşağıda kendisine gerek maliye bakanına gerek meclis başkanına ulaşarak yatırımcıları koruma adına ilettiği tedbirlerin kabul gördüğü ve uygulamaya geçmesinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim/iz.
(Şahsen beni az etkilese de yabancılara kaynak aktarmamış olacağız bu çok önemli, ayrıca bedavaya mal almaya çalışacak olan malların da mal gibi kalmaları iyi oldu, saygılar, ek, Ahmet MERGEN, Selçuk Gönenç ler gibi duayenlerin dahi borsanın kapatılması ve işlemlerin iptali konusunda fikir beyanı çok önemlidir zira her koşulda açık olmasını savunduklarını bu durumun farklı olduğunu hatta pzt salı aracı kurumların göçük altında kalanları arayarak teminat yenilemelerini ağlayarak söylediklerini, söylemişlerdi )
"HİSSE GERİ ALIM YAPACAK ŞİRKETLERE VERGİ MUAFİYETİ AZ ONCE gelen açıklamalara göre AÇIKLANACAK TEDBİRLERE girmiş....
https://www.bloomberght.com/hazine-v...amlesi-2325204
P.TESİ - SALI işlemlerinin iptali noktasında ise yine bu maıl akışında gecen hafta yazdıgım gibi hukuki cekınceler ve takas problemlerınden dolayı İPTAL işlemı olmayacak gibi....
AFETTDEN dolayı hukukı ve takasdan gelen cekıncelerın yenıden gozden gecırılmesı talebim / iz ise sanıırım karşılık bulmadı / bulmayacak ve o işlemler gecerlı sayılacak ( net acıklamaları beklıyoruz orada bellı olacak )
Ayrıca Resmi Gazetede AZ ONCE acıklanan kararlara görede BORSAYI DESTEKLEME adına ;
BES devlet katkısının yatırıldığı fonların kıstasları güncellendi.
Buna göre, devlet tahvili alma zorunluluğu düşürüldü
Borsadaki şirketlere yatırım alt limiti (%10->%30) yükseltildi ve tek bir hisseye yatırım tavanı %1'den %5'e çıkarıldı. 10 gün içinde portföyler güncellenecek. "
Abi oradan çok defa geçmiş biri olarak söyleyim yol üstündeki tesislerde her şey zaten pahalı olur orada esnaf lokantası durumu beklenmez tabiki fırsatçılığa karşıyım ama algı yaratılması da daha tehlikeli bir duruma geldik. Ehliyetini kaybeden alkollü araç kullanıp milletin canına malına kasteden adam affedilsin demek bile eleştirilmiyor, haklı görünüyor daha da neyi konuşalım.
P:TESİ takası Ç.ba sabahı borsa 15 dakika da olsa açık olduğundan bitmiş oluyor ama SALI günü takası aslında bitmemiş durumda değil mi? Bu yüzden aslında SALI işlemleri iptal edilebilmeli. Ben mi yanlış biliyorum acaba. Bir keresinde bayram öncesi satış yapıp arife günü hesaba paramın geçeceğini düşünmüştüm, arife yarım gün olduğundan hesabıma bayram sonrası geçmişti. Aracı kurumu aramıştım, yarım günlerde böyle oluyor demişlerdi...
DEVA Partisi: Seçimleri YSK da Cumhurbaşkanı da erteleyemez
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada “Seçimi YSK da erteleyemez, Sayın Cumhurbaşkanı da. Ortada Anayasa varken, YSK’nın veya herhangi bir başka yapının iradesinin hiçbir hükmü yoktur†dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...yemez-7590647/
Ben çorbanın kaça satıldığını ve miktarını bilmiyorum son 1 haftada zam yaptılar mı onu da bilmiyorum verilen bilgiye göre konuştum eğer kağıt bardakta ise parasız dağıtılan çorba olması lazım veya fast food, ancak haklısın,örnek müteahhit leri alıyorlar, denetim şirketlerini de kesinlikle almalılar, imar müdürleri ve belediye başkanlarının da gözünün yaşına bakılmaması lazım, zaten bugün olmazsa yarın olacak, beklesinler zamanı gelecek. Ya Finlandiya gibi dönüşüp adam olacağız ya olacağiz,