İstikrar sürüyor nassa,doler yükselmeye devam etmeli..:yes:
Printable View
İstikrar sürüyor nassa,doler yükselmeye devam etmeli..:yes:
koptu gidiyo tuttun
80 yaşındaki adam üroloğuna gelmiş ,Alıntı:
Originally Posted by reha kaya
Ben varim, bir garip BAG-GUR emeklisi olduguma, herkes kefil olur!
yaşlı adam '' 2 arkadaşım var onlar haftada en az 2-3 kez seviştiklerini söylüyorlar demiş''
doktor ''ne var bunda'' demiş
yaşlı adam '' onlar nasıl yapıyorlar ben yapamıyorum '' demiş
doktor da '' yahu sen de söyle ne olacak ki '' demiş
sanalda traş cildi bozar..
burada beni de şahsen tanıyan en az 8-9 kişi var..
Ramazan'da olana bak sen. Bereket olacak derken
TL yi açığa satan pala 4,40, 4,50 ve 4,60'ı böyle ufak ufak test ederek geçti, bakıyor bir müdahale yok anında 3-5 kuruş yukarı.
Sırada 4,70 var hadi orayı da geçti 4,80 de TCMB den şahsen en az 250 baz puan artış beklerim.
Dolar kuru dirençleri test etmiyor, sabırları test ediyor...
Bakıyor ki derviş gibi adamlar, ya havle deyip tespih çekmekteler, devam demekte..
Döviz kurunu serbest dalgalanmaya bırakabilme şansları var mı ? O önemli.
Cari açığı kısa ve orta vadede kapatabilecek teknik bir denge değeri olmayabilir.
Bu denge değerine ulaşabilmek için dış borçlanmanın bilinçli olarak kesilmesi ve sermaye sınırlaması şart bir koşul da olabilir.
Borçlanma kanalı açık iken Türkiye'nin halizırdaki üretim çıktısı ile kısa ve orta vadede herhangi bir kur değeri için cari açık kapanamayabilir.
Bak bak palaya hele 4,65 civarını yokluyor, kademeyi 5 kuruşa indirmiş. Şimdi 4,64 civarında oyalanıyor, 4,65 e ufak ufak yaklaşır yine, baktı gelen giden yok hedef 10dk da 4,69.
400 ile 500 puan artmali en az
Faiz arttirimi helal diyene kadar :)
Normal bu kur.Bence daha da gitmeli cari açık sıfırlanana artı verene kadar gitmeli.Cari açık ne demek, senin olmayan bir parayı harcıyorsun demek.Harcama kardeşim, bu kadar basit.Ha şirketler batarmış,inşaat ve sanayi şirketleri borçluymuş falan ,allah allah bu ne demek ben evimin hesabını yapamazsam gelir giderimi iyi hesaplamazsam borçlanırım, ilerde ödeyemem ,çoluk çocuğum zorluk çeker, parasız kalır.E benim için baya geçerli olan bu kural şirketler için devletler için neden olmuyor.Bence ekonomi basit bir bilim.Cari fazla vermen lazım sürekli cari açıkla ,atıl işlerle büyürsen batarsın.Ben borca ev alayım araba alayım herkes o bilmemne bey ne zenginleşti desin.E o ödemeye gelince hain abim, kardeşim,hain banka bana borç vermedi, zaten çocukken de beni sevmezlerdi abim beni hep döverdi falan.Olur mu:)))))))))
Bence batan batsın kalanlarla yavaştan yeni bir sistem kurulur.Acı çekeriz ama sağlıklı bir yapıya kavuşur memleket ekonomisi.
MB bugünde çekirdek yemeyi tercih etti galiba..
Neyse yarın müdahale edecek herhal :drunk:
Bu gidişle adımız trole çıkacak :oleyo:
Ben borsadaki şu algı oluşturulamak isteniyor, `banka hisseleri Dolar bazında o kadar ucuz ki bunun altı olmaz ` ama millet de o kadar salak değil, ucuz etin yahnisi yavan olur diyor. Artık kim kime korsa.. Dolarda yükseliş kaçınılmaz o halde borsa da seve seve yada yine seve seve ...
"Dolar 4'e çıktı algısı yanlış" derken varmış bi bildikleri.. 🙄
Aslında orada fiili bir imkansızlık var onu subliminal de olsa belirtmek istemiştim. Evet eskisine göre hafif sermaye kontrollerinin olasılığının arttığı fikrindeyim. Ancak yine de faiz arttırımının maliyeti çok daha düşük olduğu için oransal olarak
%30 hafif ve kademeli semaye kısıtlamaları
%70 faiz müdahalesi
gibi bir olasılık olduğunu düşünüyorum.
Zira kademeli de olsa sermaye kontrolü hem çok daha tahrip edici, hem de seçimlerden sonra uygulanması çok riskli çünkü Mart 2019'da yerel seçimler var. O nedenle oyum hala faiz arttırımı seçeneği olasılığından yana.
Aslında OHAL olmasa , beleş kredi ile bizden hortumlanan paralar ona buna dağıtılmasa ve tabi bu seçim kararı alnmamış olsa sürüsüne şirket İFLAS bayrağını çekmiş bankalar da bozulan sermaye yapılarından dolayı fellik fellik para arıyor ve faizi yarışını başlatmış olacaktı. Bunlar yine olacak ama !...
Sorun şu ki şu anki pozisyon ile deval çözüm olacakmış gibi gözükmüyor. Zira yurt dışı borçlanma kanalı açık kaldığı sürece cari açığı kapatabilmen mümkün değil. Yani yurt dışı borçlanma kanalını kapatmadan deval dahi cari açığı kapatıcı etki yapmayabiliyor. Veya çok çok az etki yapıyor. Bu konumda deval eskisi kadar kesin çözüm değil ve güvenilmemesi gerekli.
Ha, hem deval hem sermaye kontrolü olursa tamam ama onunda toplam tahribatı çok yüksek, tüm çözümlere göre en fazla zarar veren opsiyon oluyor.
O nedenle de bu seçimi yapmak çok akıllıca değil. Yani sorsalar kolunu mu keseyim gözlerini mi çıkarayım diye verilecek cevap sanırım belli.
http://www.milliyet.com.tr/musiad-ge...haber-2812579/
Kaan, faizin ekonominin olmazsa olmaz koşulu olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Mevcut sistem bize, bu gelirler ne kadar çok biriktirilirse sermayenin o kadar çok artacağını söylüyor. Faizsiz bir ekonomide yönetimdeki sermaye kendi kaynaklarından sağlanması gerekmektedir. Sermayesi olan, sermayesi kadar iş yapacaktır. Eğer bir kişi sermayesi yetmiyorsa birkaç kişi birleşecek ve böylece şirketler oluşacaktır. Bu bakımdan mevcut ekonomik sistem içerisinde faize karşı güçlü ve sürdürülebilir bir platformun tesis edilmesi için sermayenin birleşmesi son derece önemli ve elzemdir. Devletimiz sağolsun son dönemde çıkartmış olduğu kanunlarla önümüzü açmış ve riskleri azaltmıştır."
bu padişahım çok yaşacılar olduğu sürece rasyonellik beklemeyelim..
Fakıbaba: Fıstıktaki sorunu tatlıya bağladım
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba antep fıstığındaki sorunu çözdüğünü söyledi. Fakıbaba fiyatın şu an 160 liraya indiğini belirtti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...gladi-2422916/
Helal olsun sorun çözücü adam böyle olur, ülkenin EN BÜYÜK sorununu da böylelikle çözmüş oldu. :kahkah: Bu adamı MB başkanı yapsak Dolar işinide çözer mi !:party:
http://t24.com.tr/haber/mahfi-egilme...ikasina,392995
Kur rejimleri esas olarak sabit ve dalgalı kur rejimi olarak iki başlıkta toplanır.
(1) Sabit kur rejiminde merkez bankası yerli paranın çeşitli yabancı paralara karşısında kurunu belirler ve ilan eder. Bu kurlar, merkez bankası bunları değiştirinceye kadar bu şekilde devam eder. Eğer ekonomide yaşanan çeşitli gelişmeler sonucunda yerli paranın dış değerin düşürmek gerekirse o zaman merkez bankası yeni ve daha yüksek bir kur belirleyip ilan eder. Buna devalüasyon deniyor. Eğer tersi söz konusu olmuşsa o zaman da yerli paranın değerini yükseltir ve daha düşük bir kur belirleyip ilan eder. Bun da revalüasyon denir.
(2) Dalgalı kur rejiminde kurlar serbest piyasada belirlenir. Kurlar hiç kimsenin onayını beklemeden piyasadaki arz ve talebe göre sürekli değişim gösterir. Burada merkez bankasının kurla ilgili bir karar alması gerekmez. O nedenle dalgalı kur rejiminde yerli paranın değer kaybına devalüasyon veya değer kazanmasına revalüasyon denmez, değer kaybı veya kazancı denir.
dalgalı kur rejimi değilmi ki bizimki ne devalüasyonu !!??
Sayın kakala sabah ucuzundan Dolar satıp piyasaya müdehale etmişti nerelerde kendisi ? İnşallah sıhhat ve afiyettedir. :hi:
Krizde, sermayedar, sisteme güvensizliği ve de ahlaki altyapısı temelinde, şirketi çökertip kaçıyor...
Eğer hukuki sistem olanak tanırsa da iflas etmekte. Başka bir deyişle patron vazgeçmekte.
Oysa krizlerde, sermayede zararla meydana gelen aşınmayı gidermek üzere , sermayedarın, elini cebine atarak işletmeye para koyması, sermayeyi artırması gerekiyor.
Bir örnek vereyim...
Abank'ı Arap sermayesi 1 milyar dolar kadar vererek satın aldı.
Ama görüyoruz ki, bankanın hukuki sermayesi ve de özkaynakları, içinde çalıştığı sektör ve de kredi alacaklarında krizin oluşturduğu zaaflar temelinde yeterli değil.
Bankayı satan alan sermayedarların, bu durumda mali bilançoları da düzeltmek amacıyla, yeterli bir sermaye artışıyla olaya müdahale etmesi gerekiyor.
Sadece oturup seyretmekle olmuyor.
2 anne konuşuyormuş.Konu kızlarına gelince biri benim kız çok iyi bir işte çalışıyor,yılda 3 ay izin ,patron her gün arabasıyla eve bırakır,yılda 6 maaş ikramiye,patronun her gezisine yanında refakat eder,maaş 20 000 falan anlatmış.Diğeri dinlemiş dinlemiş ya benimki de seninki gibi or...pu oldu ama ben böyle güzel anlatamıyorum ki demiş.
Dolar/TL 4.6521