Sayfa 990/1023 İlkİlk ... 4908909409809889899909919921000 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 7,913 - 7,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Fakıbaba: Fıstıktaki sorunu tatlıya bağladım
    Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba antep fıstığındaki sorunu çözdüğünü söyledi. Fakıbaba fiyatın şu an 160 liraya indiğini belirtti.
    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...gladi-2422916/

Helal olsun sorun çözücü adam böyle olur, ülkenin EN BÜYÜK sorununu da böylelikle çözmüş oldu. Bu adamı MB başkanı yapsak Dolar işinide çözer mi !

2. http://t24.com.tr/haber/mahfi-egilme...ikasina,392995

Kur rejimleri esas olarak sabit ve dalgalı kur rejimi olarak iki başlıkta toplanır.
    (1) Sabit kur rejiminde merkez bankası yerli paranın çeşitli yabancı paralara karşısında kurunu belirler ve ilan eder. Bu kurlar, merkez bankası bunları değiştirinceye kadar bu şekilde devam eder. Eğer ekonomide yaşanan çeşitli gelişmeler sonucunda yerli paranın dış değerin düşürmek gerekirse o zaman merkez bankası yeni ve daha yüksek bir kur belirleyip ilan eder. Buna devalüasyon deniyor. Eğer tersi söz konusu olmuşsa o zaman da yerli paranın değerini yükseltir ve daha düşük bir kur belirleyip ilan eder. Bun da revalüasyon denir.
    (2) Dalgalı kur rejiminde kurlar serbest piyasada belirlenir. Kurlar hiç kimsenin onayını beklemeden piyasadaki arz ve talebe göre sürekli değişim gösterir. Burada merkez bankasının kurla ilgili bir karar alması gerekmez. O nedenle dalgalı kur rejiminde yerli paranın değer kaybına devalüasyon veya değer kazanmasına revalüasyon denmez, değer kaybı veya kazancı denir.

dalgalı kur rejimi değilmi ki bizimki ne devalüasyonu !!??

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Fakıbaba: Fıstıktaki sorunu tatlıya bağladım
    Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba antep fıstığındaki sorunu çözdüğünü söyledi. Fakıbaba fiyatın şu an 160 liraya indiğini belirtti.
    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...gladi-2422916/

Helal olsun sorun çözücü adam böyle olur, ülkenin EN BÜYÜK sorununu da böylelikle çözmüş oldu. Bu adamı MB başkanı yapsak Dolar işinide çözer mi !
    Kesin çözer. doları 6TL yapıp sonra 5.5TL'ye indirip , al çözdüm der mi der.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayın kakala sabah ucuzundan Dolar satıp piyasaya müdehale etmişti nerelerde kendisi ? İnşallah sıhhat ve afiyettedir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Krizde, sermayedar, sisteme güvensizliği ve de ahlaki altyapısı temelinde, şirketi çökertip kaçıyor...

Eğer hukuki sistem olanak tanırsa da iflas etmekte. Başka bir deyişle patron vazgeçmekte.

Oysa krizlerde, sermayede zararla meydana gelen aşınmayı gidermek üzere , sermayedarın, elini cebine atarak işletmeye para koyması, sermayeyi artırması gerekiyor.

Bir örnek vereyim...

Abank'ı Arap sermayesi 1 milyar dolar kadar vererek satın aldı.

Ama görüyoruz ki, bankanın hukuki sermayesi ve de özkaynakları, içinde çalıştığı sektör ve de kredi alacaklarında krizin oluşturduğu zaaflar temelinde yeterli değil.

Bankayı satan alan sermayedarların, bu durumda mali bilançoları da düzeltmek amacıyla, yeterli bir sermaye artışıyla olaya müdahale etmesi gerekiyor.

Sadece oturup seyretmekle olmuyor.

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    http://t24.com.tr/haber/mahfi-egilme...ikasina,392995

Kur rejimleri esas olarak sabit ve dalgalı kur rejimi olarak iki başlıkta toplanır.
    (1) Sabit kur rejiminde merkez bankası yerli paranın çeşitli yabancı paralara karşısında kurunu belirler ve ilan eder. Bu kurlar, merkez bankası bunları değiştirinceye kadar bu şekilde devam eder. Eğer ekonomide yaşanan çeşitli gelişmeler sonucunda yerli paranın dış değerin düşürmek gerekirse o zaman merkez bankası yeni ve daha yüksek bir kur belirleyip ilan eder. Buna devalüasyon deniyor. Eğer tersi söz konusu olmuşsa o zaman da yerli paranın değerini yükseltir ve daha düşük bir kur belirleyip ilan eder. Bun da revalüasyon denir.
    (2) Dalgalı kur rejiminde kurlar serbest piyasada belirlenir. Kurlar hiç kimsenin onayını beklemeden piyasadaki arz ve talebe göre sürekli değişim gösterir. Burada merkez bankasının kurla ilgili bir karar alması gerekmez. O nedenle dalgalı kur rejiminde yerli paranın değer kaybına devalüasyon veya değer kazanmasına revalüasyon denmez, değer kaybı veya kazancı denir.

dalgalı kur rejimi değilmi ki bizimki ne devalüasyonu !!??
    2 anne konuşuyormuş.Konu kızlarına gelince biri benim kız çok iyi bir işte çalışıyor,yılda 3 ay izin ,patron her gün arabasıyla eve bırakır,yılda 6 maaş ikramiye,patronun her gezisine yanında refakat eder,maaş 20 000 falan anlatmış.Diğeri dinlemiş dinlemiş ya benimki de seninki gibi or...pu oldu ama ben böyle güzel anlatamıyorum ki demiş.

Dolar/TL 4.6521

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 990/1023 İlkİlk ... 4908909409809889899909919921000 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •