2019 yılı için geçerli tablom
https://resmim.net/f/MkwBnC.jpg
Printable View
2019 yılı için geçerli tablom
https://resmim.net/f/MkwBnC.jpg
Ana paradan 100 binde 6.5 vs kesinti Yok mu onu borsa payı olarak alıyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SnRXPU önümüzdeki günlerde en büyük tehlike olarak stagflasyonu görüyorum. Benim bu batalık enflasyonundan anladığım ise şudur....
Daralan kredi hacmi ve artan mevduat hacmi kaçınılmaz olarak bankaların TL ye olan taleplerini azaltacaktır. Düşünsenize her geçen gün %25 faiz ile büyüyen TL ve karşısında büyümeyen hatta daralan kredi..
Kısaca bankanın ürünü PARA dır.. Para alır, para satar.. Aradan komisyon kazanır... Sürekli PARA alır ve PARA satamaz ise PARA istemez durumuna gelebilir..
Bu durumda, TL faizleri her geçen ay düşer...
Buradaki temel sıkıntı mevduat faizlerin talep karşısında düşmesine karşın ENFLASYON un inmemesidir ki; bu durum STAGFLASYON olarak karşımıza çıkmıyor mu?
Kısaca ekonomide bir tür ANOMOLY dir.. Büyümekten vazgeçersin, işsizliğe razı olursun, faizleri artırırsın ve ENFLASYON düşer..
Düşmez ise EKONOMİ kilitlenir..
TRT190521T17 KODLU HAZİNE BONOSU
KALAN GÜN : 782
Basit faiz: %25,46
Bileşik Faiz: %27,08
Mevduat Eşdegeri : %26,95
TRT110320T18 KODLU HAZİNE
BONOSU
KALAN GÜN : 348
Basit Faiz ; %24,73
Bileşik Faiz : %26,25
Mevduat Eşdegeri %26,18
Cds Turkey: %455
8 Nisan Haftasında Reform Yol Haritası Açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün NTV’de yaptığı açıklamada piyasalarda sürecin normalleşmeye başladığını, seçimden sonra reform sürecine girileceğini, 8 Nisan haftasında genel bir çerçevenin ortaya koyulacağını belirtti. Seçim sonrası hal yasasının Meclise sevk edileceğini söyleyen Albayrak, bankaların sermayelerinin güçlendirilmesi ile ilgili adımların da seçim sonrasında atılmaya devam edileceğin not etti. Son olarak Bakan Albayrak, rekabetçi bir vergi sisteminin ekonomi için önemli olduğunu ve vergi reformuna yönelik çalışmalarda Mayıs’a kadar genel bir çerçeve oluşacağını not etti.
Pambuk eller cebe diyor damat.
Syg,
Ülkemizin en büyük 2 ana problemi şu an tarım ve hayvancılığın dibe vuruşu ve son 10 senedir şişen kredi balonudur... Konut, otomotiv,beyaz eşya, mobilya gibi sektörlerde hane halkı neredeyse sıfır faize alıştırıldı... Fed musluğu kesince tasarruf etmeyip krediye alıştırılan toplumun harcama alışkanlıkları sekteye uğradı... Gübre, tohum, yem gibi alanlarda zamanında milliyetçi olunmaması, kredi muslukları açıkken halkın tasarrufa yönlendirilmemesi, imalat sanayi, tekstil, makine parçaları gibi alanlarda zamanında zamanında yüksek vergilerin olmaması bugün yaşadığımız ve tahminim çok daha zorlu gıda kıtlığı başta, kamuda tasfiye, sağlık alanında ilaç sıkıntısı gibi Bi çok olumsuzlukla karşılaşacağımız sürecin henüz çok başında olduğumuZu, seçimden sonra yeni vergilerle alım gücümüzün Bi tık daha düşeceğini düşünüyorum
yeterince vergi ödüyoruz.. hatta ÖTV gibi vergiler bu hukumetin israfa alışmasını, bunu bir alışkanlık haline getirmesini sağlıyor.. eski dönemlerde bu ÖTV yoktu, şu anda ise toplanan vergilerin %22 si mertebesinde.. muazzam yuksek bir rakam..
vergiler yuksek.. düşürülmeli.. recep erdoğan hukumetleri aldıkları vergileri nereye harcadıklarını bu halka açıklamalılar.. zira alınan vergilerin karşılığı yok.. yapılan altyapı yatırımları dış borçla yapılıyor.. o zaman sormak gerekiyor: vergiler nerede kullanılıyor ???
Rezaleti yakalmışlar:
https://twitter.com/kacsaatolduson/s...390580737?s=21
Bu yakalanmış. Daha kim bilir neler dönüyodur Anadolu coğrafyasında. Şeytana pabucunu ters giydirirler bunlar...
Eskiden bankalar devleti finanse eder derlerdi. Devletin bütçe açıkları nedeniyle paraya ihtiyacı yok mu ?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ziraat bankasi
34 gun
20.25
Turkiye tarihinin en cirkin secimi
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sosyal medyada gezindim biraz bugün. Konu "seçimi o kazanmış, bu kazanmış" değil. Maruz kaldığım cehaleti anlatmamın mümkünatı yok.
"Onlar cahil, ben değilim" elitistliği de taslamayacağım.
Sadece tanıklık ettiğim cehalet karşısında kime ne diyeceğimi bilmiyorum.
Öyle bir cehalet ki, kendini bile öfkesinde boğup yok edecek kadar haşin, zorba ve insanlık dışı.
Seçim sonuçlarını şimdiden verelim bari:
Bu topraklara binlerce yıl daha akıl hükmedemeyecek.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bravo
Tarih tekerrurden ibarettir.
Cahil herseyi bildigini iddia eder o yuzden tartisamazsin. Herseyi bildigini zannetmenin gucu vardir. Kendinden emindir.
Egitimli insan devamli okudugu arastirdigi icin ne kadar geride kalmis oldugunu ve daha ogrenilmesi gerekli cok sey oldugunu bildigi icin kendini gucsuz hisseder.
"Öyle puslu ki hava; şeytan bile 'Müslüman' mintanı giyiyor…"
Kazım Karabekir
Kriz filan yok arkadaşlar, yazın bunu bir kere....
Bu ülkede çok şiddetli fakirleşeceğiz... Samimi olun emlak vergileri pahalı mı? otomotiv vergileri...
250 milyar USD, 365 gün içinde ödememiz gereken dış borç var..
Ama 365 günde 200 milyar USD lık MAL ve Hizmet de üretiyoruz...
YATMIYORUZ...
Aradaki fark olan 50 milyar USD ı dış finansman ile finanse etmemiz gerekirken, dış finansman durdu....
Şimdi bu 50 milyar USD ı nerden bulacağız sorusu var, kriz değil...
TR de yılda kaç milyar lt akaryakıt tüketiliyor... Yaklaşık 27,000,000,000 litre...
1 TL direkt vergi koysan ki- yemin ederim toplum %75 i hissetmez- sadece yakıta 27 milyar TL ek gelir yapar ki bu da 5 milyar USD eder....
Bunun yanında kaç adet konut var... Bunlara yıllık 200 TL ek emlak vergisi koy...
Daha sırada cep telefonu, TV, Radyo, PTT, gibi dünya vergi kalemleri var...
Önce bir ah sonra bir ohh deriz....
Bu aradaki 50 milyar USD ı öderiz...
Ha fakirleşmemi çok fazla olucak...
Kişi başı yıllık 9,500 USD dan daha altta 7500 USD var oradan 5,000 USD oradan 2,000 USd var..
Unutmayın çiller krizinde kişi başı gelir 2,500 USD idi... Yani millet boğazına zor bakarken dünya borç vardı... Fakir idik zaten, gidecek düşecek basamak kalmamıştı...
Amatör ligde idik.... Klübü kapatacak iken İMF gelmişti.
Ama şu an altta iki lig daha var..
Bulunduğumuz 1.ligi hak ediyoruz, etmiyoruz orası ayrı....
İkinci lige, hatta oradan hızlı bir şekilde 3.lige düşeceğimiz, kesin gibi...
Çünkü; daha satılacak çookk İncik Boncuk Konaklarımız, BMW lerimiz, Mercedeslerimiz var...
2014 yılında A4 denilince milletin aklına beyaz kağıt yerine AUDİ geliyorsa;
Elin parasını gasp etmişiz demektir.. Şimdi geri istiyor....
Siz hele milli gelirde 9,500 USD dan bir 2,500 USD a düşünde
ondan sonra konuşulur KRİZ MRİZ...
O sebeple önümüzdeki 3 yıl malı mülkü arabası olan sağılacak SÜT İNEĞİ iken
NAKİT PARASI olan KRAL dır...
Yalnız bu sefer yüklü dış borcu olan kesim devlet değil, özel sektör... Türk lirasının önündeki en büyük engel ise enflasyon... Enflasyonun 5 puan üzerinde faiz verilmesi ile enflasyon bir süre sonra düşebilirdi ama bankaların faizleri kısıtlanıyor... Seçimden sonra nasıl bir plan uygulayacaklarına göre Türk lirasının geleceği belli olacak,,,
Merhaba,
Yarın dolar kaç olur?
Selamlar.
Ne demişti sevgili damat, tam tersine seçimden sonra seçimden sonra ekonomik göstergeler çok daha iyi olacak. Kış ayları işsizlik anlamında istihdam anlamında zor dönem olmasına rağmen aldığımız mesajlara göre şubat, mart çok daha iyi geçecek.
Anlayacağın full tl’ye geçiş zamanı “ironi off”
Soru:
Ankara ve İstanbul u almis genel olarak fazla oy kaybina ugramamis bir hukumet secim sonrasi S-400 den vazgecip yonunu tekrar batiya donerse krizimsi durumu oteleyip yaz ve turizm vb etkilerle dolari 5TL altina indirebilir mi?
Not: Trol degilim. % 50 TL deyim.
Sent from my BLA-A09 using Tapatalk
Sayın selka, çiller zamanındaki 2500 usd ile şimdiki 2500 usdnin global değeri arasında uçurum olduğunu sanırım bir anlık unutuvermişsiniz.
Milli gelir hesaplama yöntemi değişikliği de cabası tabi.
90'larda 100 dolar asgari ücret alırken gayet güzel geçiniyorduk.
Şimdi kişi başı milli gelir 2500 dolar olursa asgari ücret 100 doların bile altına düşer.
Hem de 90'ların değerli dolarıyla değil, şimdiki değersiz dolarla.
Mercimeğin nohutun da 90'larda yerli, şimdi ise ithal olduğunu hesaba katarsak, tablo iyice vahimleşiyor.
Velhasıl 2 alt ligimiz 90'lar değil bence. Direkt venezuela.
Sn.djoz durumu elbette detaylandırabiliriz.. Ama ben samimi yazmak istiyorum. Pozisyon olarak %98 TL faizde %2 Borsa dayım...
Kriz beklemiyorum.. Türkiye'nin kaynakları da 90 lardaki TR nin kaynakları gibi değil...
En basiti 22 yıldır Antalya havalimanında çalışırım. İlk geldiğim yıl 150 adet günlük uçak gelirdi..
Bu sene günlük 1500 adet uçak bekleniyor...
Ancak şiddetli fakirleşme yerine göre krizden çok daha kötüdür...
Bir hastalık düşünün 5 yıl süründürüyor, oysa ölüm ani ve acısız olur...
Krizden çıkmak kanımca fakirleşmekten kurtulmaktan çok daha kolay...
Yineliyorum...
Kriz olmayacak...
Ama Tüpe, doğalgaza, akaryakıta, bilimum vergi kalemlerine en az %10 zam olacak.....
Belki önümüzdeki 5 yıl herşey %25 zam gelecek maaşlara %10 zam gelmeyecek bile.
Özel şirket borcuna gelince...
Devlet millet olmadan olur mu? Yada Millet devleti olmadan olur mu?
Tavuk yumurta misali..
USD a gelince...
Yarın beklentim düşüş yönündedir...
Ankara tamam İstanbul loading ...98.6
İstanbul da tamam
48.7 de takildi yine var bi şeyler
bu hafta içinde borsada düşüş bekliyorum, hatta takip ettiğim garanti bankası kağıdının 1-2 hafta içerisinde 7.30lara gelebileceğini düşünüyorum