Buyrun TEFAS'ta işlem gören valörsüz fonlar aşağıda
AAL
AUT
EIL
FIL
FPK
GBL
IST
KTV
MPF
OKP
OSL
TCB
Printable View
bu fonun karakteri, soğuk kanlı düşünebilsek uzun vadede al ve yat modunda ama borsada böyle bir ralli ortamı varken de sürüngen olması, ister istemez kararımızı sorgulamamıza neden oluyor. aylıktan başlamak üzere yıllığa kadar getirilerde ilk üçün içinde olduğu halde haftalık bazda bu kadar kötü performans, insanı şaşırtıyor. burada iki farklı sıtrateji aklıma geliyor. ya bu fonu aldık, günlük fiyatlar umrumda değil deyip Veysel beyin haklı da olarak söylediği gibi en az aylık getiriden başlayarak değerlendirme yapacağız, ya da bir daha bu tür fonlardan uzak durup sağlıklı hisse seçimi de yapamam diyorsak endeks beklentimize göre uygun bir fon alacağız. bu durumun avantajı, borsa yükselirken acaba benim fonum az mı yükselir derdimizin ortadan kalkması olur, çünkü böyle dönemlerde en dandik bir hisse fon dahi alsan endeks kadar bir getiri garanti olur. dez avantajı ise endeks dönünce her şey sıfırlanır. bu gün üç beş gün yüzde beş altı yükselen fona dahi aylıkta bakınca eksi görürsün. ama acc gibi fonlarda endeks bir yıl boyu da yerinde saysa yıllık mevduatın en az iki katı getiri alırsın. işin özeti, hisse fon alırken 2 seçenek var. ya endekse göre kesin getiri sağlayıp düşüşlerde de kesin götüren bir fon alıp belli dönemlerde al sata odaklanacaksın, ya da yıllık getirileri baz alıp, sabır moduna geçerek nasıl olsa orta vadede diğer endeks fonlarından daha iyi bir getirim olur diyerek kısa vadeli performanslara takılmayacaksın. yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp sesli düşüncelerimin yazıya yansımasıdır, herkese bol kazançlar ve hayırlı cumalar dilerim.
Gram altın yine yönünü yukarı çevirdi almayı düşündüğüm yerlere gelmeden. PPF de beklemenin bir anlamı kalmadı şimdilik. Önümüzdeki 1 hafta gibi bir süreçte yükseleceğini düşündüğünüz, öngördüğünüz fonlar neler arkadaşlar, yazılanları takip ediyorum ama kafam karıştı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsa duzeltme gunu,degisken yada hisse alinirmi ?
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar, bayağıdır kısa vadeli borçlanma araçları fon getirilerinde iş bankın fonu olan tiv ile ziraatın kısa vadelisi olan tzv'yi kıyaslıyorum ve tzv'nin açık ara ve sürekli şekilde önce olduğunu görüyorum.
bu güne bakıyorum tiv %0,0468, tzv %0,0674. dün itibarıyla ziraata taşınma işlemlerime varlörsüz fonlardan başladım. valörlüleri de sattığımda iş bankasına muhtemelen veda ederim gibi.
Tahvilde genel beklenti 13 ve 12.80. Yani buralara dikkat etmemiz ve ona göre alım satım yapmamız iyi olur deniyor. Oradan sonra sekerek geri yükselebilir. Ek olarak iş yatirim'in uzun vade tahvillerini yönelik görüşü - imiş.
Tzv de valor durumu nedir ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok mu orta yada uzun vadeli borçlanma fonu (tefasta olan) yazacak bir yardım sever arkadaş?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sanırım IGA ve IGH fonları kapatılmış arkadaşlar. TEFAS'ta ve KAP'ta kaydını bulamadım. Durum nedir bilen var mı? Kapatıldıysa takip listemizden çıkarmamız gerekecek.
Bu gun 13.30 dan evvel alacagimiz fon t+1 olanlar p.tesi hesaba gecermi .yoksa carsambaya mi kalir syg
IDY, IGA, IGD, IGH, IGL, IGT
Fonları kapatıldı devir oldu teb portföye.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/788490
sevgili arkadaşlar, borsanın yıl başına kadar nasıl olacağını merak edenlere belki bir ışık olabilir: youtube üzerinde bu işleri yorumlayan bir çok şaklaban var malûmunuz. ancak ben, bu noktada haluk Canberk'in ayağı yere basan ayrıntılı analizlerini hiç kaçırmam. kendisi oldukça uzun, ama bir o kadar da ufkumuzu açan analizler yapıyor. daha önce birçok kişiyi dinleyerek özellikle de dolar uçacak bunun kaçarı yok diyen kıdemsiz analistler yüzünden panikle döviz alıp az da olsa zararla satış yaptım. haluk hoca, günlüklerden başlayıp 200 günlük ortalamalara kadar uzunca seviyeleri vermekle kalmayıp yabancıların alış satış durumları, dünya konjongtürü ve bize özel sebepleri falan da işin içine alıp her şeyi harmanlayarak sonuca odaklanıyor. bu kapsamda da şu anki koşulların devam etmesi halinde yılbaşına kadar endeksin 110 binleri görmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu, aynı ligte oynadığımız brezilyadaki yükselişe bizim de ayak uydurabileceğimizi falan belirtiyor. ama bu günkü koşulların devam edip geçen haftalardaki gibi yeni sorunlar yaşanmaması şartıyla. haluk hocayı takip etmenizi piyasanın genel gidişatını anlayabilmeniz açısından kesinlikle tavsiye ederim. analizleri oldukça uzun ama çoğu zaman beş para etmez abuk sabuk diziler için dahi reklamları da sayarsak ortalama 4 saatimizi ayırıyorsak çoluk çocuğumuzun rızkı için biriktirdiğimiz paraları daha doğru değerlendirmek adına da 20 30 dakikalık değerlendirmeleri de izlememiz lazım gibi geliyor bana.
Selam dostlar, fon getirilerinizi nasıl takip ediyorsunuz? Bunu yapabileceğim bir mobil app aradım ama bulamadım. Banka uygulamaları kar/zarar gösteriyor ama onu al bunu sat derken herşey birbirine giriyor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
KRC Brüt Mk: 1.65
Yazayım da burayı okuyorlarsa belki utanırlar.
Paylaşımların için teşekkür ederim Hayrani.
getirilerer aftalık veya aylık şeklinde bakmamız daha sağlıklı olur ve stresimizi azaltır bence de. Birza da sabır çok fayda sağlayacaktır.. Hisse mi fon mu tartışmalarınızda da bence de fonlar... Çünkü çoğu küçük yatırımcı için doğru hisseyi doğru zamanda alıp doğru zamanda satmak oldukça güç.. ve hissede sabır sınırları daha zorlanıyor, satmakta kolay olduğundan yeterli analizi yapamadan alıp satıveriyoruz..
Velhasıl küçük yatırımcıların büyük bir çoğunluğunun işi her daim zor...
Benim gibi Google E-Tablolar kullanan arkadaşların işine yarayacak bir kod paylaşalım. Kod fiyatı Tefastan otomatik çekiyor. İlgili hücreye alttaki kodu istediğiniz fon adına göre düzenleyerek yazmalısınız. Örnekteki fon TOT. Kolay gelsin herkese.
Kod:=IMPORTXML("https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TOT"; "//div/ul[@class='top-list']/li[1]/span")
yalnız az öce canımı sıkan bir şey oldu. acc kap sayfasındaki iletişim numarasından fonun buhaftaki performansıyla ilgili bilgi alayım dedim ki geçen günlerde de bunu yapmış, şu an adını hatırlayamadığım bir görevliden bilgi almıştım. bu kez ise direk fon yönetimine aktarmışlar. velhasıl bir hafta önce fon aldığımı ve bu haftaki rallideki performans düşüklüğünün neden kaynaklandığını merak ettiğimi söyledim. adam gayet agrasif bir şekilde "kardeşim, bize böyle bir şey soramazsınız, bilmeniz gerekenleri her ay kapa bildiririz, onun haricinde size hiç bir şekilde bilgi veremeyiz. getirileri işinize gelmiyorsa da satarsınız, dedikten sonra tek bir kelime etmeme izin vermeden hadi iyi günler kardeşim iyi günleeeeer, diyerek telefonu kapattılar. sanki ben bir yatırımcı değilim de kapılarına gelip köre bir sadaka diyen bir dilenciyim ve hadi Allah versin, yürü başka kapıya edasıyla bir görüşme yaptılar benimle. net konuşayım Veysel bey falan gayet güzel bir üslupla sorduğuna cevap veriyor. tatmin olursunuz olmazsınız ama veriyor. şu muamele, inanın çok zoruma gitti. para denilen şeytan icadı bir el kiridir. insan kazanır da kaybeder de ayrı mesele. ama insanlık çok farklı bir şey. çok zor kazanılır ama kolay kolay da kaybedilmez. onun için de herkese nasip olmaz. böyle insanların yönettiği bir fonu da bundan sonra nasıl taşırım, onu da bilemiyorum. olayın sıcaklığı geçince ve ortama göre çarşamba günü hal çaresine bakarım artık.
Soyleyecek söz yok..Öyle kızıyorum ki şu tavırlarına. Sn, eren'e de yapmışlardı. İşin komiği şu ki fonun ayakta tutan, bu insanların ekmek kazanmasını sağlayanlar yatırımcılar. Çok haklısınız düşünce ve duygularınızda. Ben risk olarak bu fona ve diğerine pek yakın değilim, ama ileride yaklaşırsam kessinlikle edinmeyecegim bu 2 fonu.
Fon hakkında bilgi vermemesi normal karşılanır ancak neden aradın hadi kardeşim yürü git gibi bir tavır kabul edilemez
Fon yönetim şirketi kimsenin malı değil bunu yapan çalışanın adı ile şikayet edin bence şirketin sahibi holding investor@global.com.tr mail atarak belirtin yapılan saygısızlığı.
https://twitter.com/GLYHOIR burayada yorum atın görülsün saygısızlık .
Sn. Hayrani inanın bu fon bende yok , olsaydı böyle bir durama sizi düşürdükleri için hemen satış emri veriridim.
Bu tip adamlar benim sırtımdan para kazanmasınlar,
ACC , uzak durulacak fonlar listeme ekledim , benden kuruş kazanamazlar :)C5-Mobile cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada nasıl performansı yüksek , yatırımcı ilişkileri pozitif olan fonlara olumlu yorumlar yapiyorsak ,
Hem performansı kötü olacak hem yatırımcıyı azarlayacak bir fonuda yorumlarla yerin dibine gömmesinide biliriz.
Arkadaşında dediği gibi sıkmayın canınızı
ACC Fonu için kendileri kaybederler
C5-Mobile cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ACC'nin son durumu zerre kadar şaşırtmadı beni
Daha önce TCD'nin başına gelenin aynısı
Döngü şöyle başlıyor
1 . aşama burada aşırı övgü ve reklam
2.aşama burayı üye olmadan da okuyan binlerce kişinin %10 bile olsa fona aşırı talep
3.aşama fonun yeni girişleri yönetemeyip bocalamaya başlaması, güzelim fonun dengesinin bozulması
4. aşama burada başgösteren ve fona girişten dolayı pişmanlık içeren açıklamalar, fonun eleştirilmeye başlanması
Biz bu filmi çok gördük
Bundan çıkartılacak ders: Burada fon övgüsünün dozunda yapılması
En önemli ders:Burada övülmeye başlanan fonlardan uzak durulması, eğer girilmişse tez vakitte kaçılması
Bir yanlışlık olmasın üstadım, Günlük Getiri sütunundaki rakamlar TEFAS'tan güncel olarak çekilip alttaki değerleri otomatik olarak güncelliyor. Google hesabınızdan girip farklı kaydet yaptığınız takdirde aynısı sizde de olacaktır. O kodu zaten sayın yuji paylaşmıştı.
Tüm kodlar spk
https://ws.spk.gov.tr/PortfolioValuesService.asmx
Açık söylemek gerekirse bugüne kadar hiç bir fon yöneticisini aramadım, aramam da. Seversiniz & sevmezsiniz, adamlar bir yol tutmuş gidiyorlar. Yatırımcılar olarak bize düşen, fon performanslarını gerek o fona ait karşılaştırma ölçütü gerekse de emsal fonlarla mukayese ederek karar vermektir. Burada çok değerli paylaşımlar yapan üstadlar var ve geçenlerde yazdığımı tekrar etmiş olayım; gayet detaylı bilgiye sahip bu dostlarımız bir çok uzmandan çok daha yetkinler bu konuda. İşbu başlığın bu farkındalığı ortaya koyması noktasında çok faydalı olduğunu değerlendirmekteyim.
Bir dostumuz "başlıkta çok sayıda fon konuşulduğunu ve bunun kafa karışıklığı yarattığını" söylemiş. Bu gayet normal bir durum. Sonuçta hepimiz insanız ve fırsat & risk kombinasyonu açısından farklı beklentilerimiz ve risk algımız var. Sayın webster üstad bir dönem tüm portföyünü hatta kendi tabiriyle kefen parasını TCD'ye yatırdı.:) Bu hareket tarzı benim gibi temkinli yatırımcılar için asla olmayacak bir şey. Noter tasdikli getiri taahhüdü getirseler bile yapmam böyle bir şey.:)
https://resmim.net/f/EZUidj.png
Netice itibariyle ACC'nin portföyü ve dönemsel getirileri ortada. Takip tablosunu incelediğimde nispeten defansif ancak bir o kadar istikrarlı bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün. Diğer fonlardan farklı olarak tüm dönemlerde oldukça tatminkâr getiri elde etmişler. Şu listede belki de kötülenmesi gereken en son fon. Ha bu olumlu tablo yöneticilerin yatırımcısıyla olan diyaloğunda bir şımarıklığa yol açmışsa o tamamen insanî bir konu ve yatırım tercihlerimizi doğrudan etkileyecek bir şey değil. Bizler cebimize girecek paraya odaklanmalıyız. Kişisel görüşlerim olup, umarım hiç bir dostumu incitmemişimdir.
Mevduatcilar alışık değil dalgalanmaya
İki gün yatay gider hemen fon yöneticisi aranir
Kazandirirken iyi ama
Fon yöneticisi gayet güzel yanıt vermiş
Bankaci ustadim ses 1 2
Ses 1
2
3
hiç kusura bakmayın, böyle yanıt olmaz. sorduğum soruya veya almak istediğim bilgiye yasal olarak yanıt verme zorunluluklarının bulunmadığını, fon työneticilerinin yaptıkları işlemler konusunda sadece ayda bir kez rapor yollamalarının yeterli olduğunu uygun bir dille söyleyebilirdi. sana zahmet şuradaki suyu bana bir uzatabilir misin demekle, kalk lan, şu suyu bana getir çabuk demek, ikisinde de su istiyorsunuz ama tarz o kadar farklı ki. ama tercih meselesi. siz de ikinci tarzı sevebilir, çevrenizle de bu şşekilde ilişki kurabilirsiniz. buna da diyecek bir şey olmaz tabi.