bu fonun karakteri, soðuk kanlý düþünebilsek uzun vadede al ve yat modunda ama borsada böyle bir ralli ortamý varken de sürüngen olmasý, ister istemez kararýmýzý sorgulamamýza neden oluyor. aylýktan baþlamak üzere yýllýða kadar getirilerde ilk üçün içinde olduðu halde haftalýk bazda bu kadar kötü performans, insaný þaþýrtýyor. burada iki farklý sýtrateji aklýma geliyor. ya bu fonu aldýk, günlük fiyatlar umrumda deðil deyip Veysel beyin haklý da olarak söylediði gibi en az aylýk getiriden baþlayarak deðerlendirme yapacaðýz, ya da bir daha bu tür fonlardan uzak durup saðlýklý hisse seçimi de yapamam diyorsak endeks beklentimize göre uygun bir fon alacaðýz. bu durumun avantajý, borsa yükselirken acaba benim fonum az mý yükselir derdimizin ortadan kalkmasý olur, çünkü böyle dönemlerde en dandik bir hisse fon dahi alsan endeks kadar bir getiri garanti olur. dez avantajý ise endeks dönünce her þey sýfýrlanýr. bu gün üç beþ gün yüzde beþ altý yükselen fona dahi aylýkta bakýnca eksi görürsün. ama acc gibi fonlarda endeks bir yýl boyu da yerinde saysa yýllýk mevduatýn en az iki katý getiri alýrsýn. iþin özeti, hisse fon alýrken 2 seçenek var. ya endekse göre kesin getiri saðlayýp düþüþlerde de kesin götüren bir fon alýp belli dönemlerde al sata odaklanacaksýn, ya da yýllýk getirileri baz alýp, sabýr moduna geçerek nasýl olsa orta vadede diðer endeks fonlarýndan daha iyi bir getirim olur diyerek kýsa vadeli performanslara takýlmayacaksýn. yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi olmayýp sesli düþüncelerimin yazýya yansýmasýdýr, herkese bol kazançlar ve hayýrlý cumalar dilerim.
Gram altýn yine yönünü yukarý çevirdi almayý düþündüðüm yerlere gelmeden. PPF de beklemenin bir anlamý kalmadý þimdilik. Önümüzdeki 1 hafta gibi bir süreçte yükseleceðini düþündüðünüz, öngördüðünüz fonlar neler arkadaþlar, yazýlanlarý takip ediyorum ama kafam karýþtý.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Borsa duzeltme gunu,degisken yada hisse alinirmi ?
SM-A405FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaþlar, bayaðýdýr kýsa vadeli borçlanma araçlarý fon getirilerinde iþ bankýn fonu olan tiv ile ziraatýn kýsa vadelisi olan tzv'yi kýyaslýyorum ve tzv'nin açýk ara ve sürekli þekilde önce olduðunu görüyorum.
bu güne bakýyorum tiv %0,0468, tzv %0,0674. dün itibarýyla ziraata taþýnma iþlemlerime varlörsüz fonlardan baþladým. valörlüleri de sattýðýmda iþ bankasýna muhtemelen veda ederim gibi.
Tahvilde genel beklenti 13 ve 12.80. Yani buralara dikkat etmemiz ve ona göre alým satým yapmamýz iyi olur deniyor. Oradan sonra sekerek geri yükselebilir. Ek olarak iþ yatirim'in uzun vade tahvillerini yönelik görüþü - imiþ.
Tzv de valor durumu nedir ?SM-A405FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok mu orta yada uzun vadeli borçlanma fonu (tefasta olan) yazacak bir yardým sever arkadaþ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri