Cekinme soyle KIZILDAG: Bu hissede yabanci mabanci yok, hepsi hikaye.
5.36'in iyi calisti ama teyid icin 1 gun daha gerekmez mi?
Printable View
Mondrian vardi, %5'in altina indi, ondan sonraki 1 senede satti adam 70 milyon lotunu, sesi solugu cikmiyor.
Adam gibi yabanci islemi 30 milyon lotla Blackrock Kanada'dan oldu, assolist aldi onun mallarini gecen sene.
Her allahin gunu takip ediyoruz kagidi. Kene (BGC) bile 1 milyon lot aliyor, 2 kademeye veriyor. Boyle yabanci mi olurmus corbacilik yapan. Onlarin da hepsi yerli.
Bugünkü işlem yapanlar hisseyi yukarı taşıyanlara güvenmiyorum.Halka açık kısmında lider olan yabancılardır onlar satışa gelmeden haftaya 5-10 kademe üstüne satarlar geçerler.eğer trend oluşturabilecek bir haber filan gelse o zaman değişir tabi.Mevcut koşullarda sürünmeye devam ederiz gibi geliyor.
son bir kaç yazıda verilen rakamlara ait şekiller grafiklerde görülebilir. İşin saman alevine dönüşmemesi için rakamları takip etmek faydalı olacak. Şimdilik toplu hareket endeksler için görünmüyor. Münferit ilerleyecek. Endeks geneli için ne alırsam gitsin modu swap tarzı gelişmelere bağlı olacak. https://i.hizliresim.com/Fg5ljA.png https://i.hizliresim.com/In4eLz.png
Bankaları izliyoruz , diğerlerini pek bilmem. Ama bu yabancı alışa geçmeden bazı şeylere temkinli yaklaşmak faydalı olur. Bu rakamlarda satış ky yı aldatmak İçin olacak bir hareket değil. Şuda olabilir. Bankalar da 82 bin endeks de yabancı malı karşılamış şimdi hafifliyordur , ona bir şey diyemem. Yada bunu anlamak İçin yabancı satışına 1 Mart 1 Mayıs bakmak gerekir.
Hep ben aldığım için oluyor bunlar. :oleyo: [Bence]
.
.
.
Tuhaf tuhaf hareketler dimi..:oleyo:
Degerli ortaklar, bu hissede yabanci yoktur. Isteyenle iddiasina girerim. Ancak 3-5 milyon lotluk orada burada Kalifoniya Ogretmenler dernegi, Vermont Belediyesi, vs. gibi ellerinde patlamis, zaten satilmayacak mallar var.
ABD ile kanli bicakli bir hisseye hicbir yabanci gelmez. Hepsi satti gitti zaten senelerdir. Hicbir fon kendi devleti ile papaz olmayi goze almaz bir hisse icin. ABD kendi devleti olmasa bile korkusundan gelmez zaten, ABD'nin eli her yere uzaniyor.
Borsada en kolay algi yolu yabancidir. Citi'den, Credit'den islem yaptin mi yabanci oluyorsun cunku. 100 bin dolari olan onlarda hesap acabiliyor zaten. <gerek yok>
Hangi yabanci fon kademeye donuyormus yahu. Bakin Credit 5.25 aldigi mallari 5.11'den satti 2 gun sonra. Bu mu yabanci? Degil. Ama Omaha Iblis yabanci,i havacilardan cikacagim dedi, TAV'da 6 milyon lot mal satti. Pegi'de ve THY'de satisi yok, cunku TAV'in temettuleri guzel, ilgilenen fonlar ona geliyor temettu veriyor diye. Bu bankaya bir yabanci yatirima niye gelsin?
Olmayan bir yabancinin pesine dusmussunuz. 2018'de yabancilar Erdogan secilirse devam etmeyecegiz dediler, ciktilar gittiler. Halk Bankasini da goturecek yerlilerdir. Bircok buyuk hisseyi goturecek yerlilerdir. Yabanci parasinin devamli devalue oldugu yere gelmez. Gelmeyecek hukumet degisene kadar.
<gerek yok>
Herkes kendi bildigini okusun. Biz bosuna konusuyoruz 3 senedir sabah aksam hisseyi takip ederek.
Garanti bankası halka dağıtılıyor. Yabancı dolar bazında daha cazip ülkeler buluyor demek ki. Yabancı satışı bu ölçüde büyük bir anomali. 13-15 milyon lotu geri almak bu kadar kolay olmaz. Tuzak gibi görünmesi büyük aldatma olur. Düz düşünmek faydalı olur. Satıyorsa başka bir beklenti içindir. Geri gelip aldıklarında bakarız.
Anlatilmak istenen anlatilmistir...
Baska bankalardan bahsetmiyorum, yazdiklarim Halkla ilgili.
Vakıfbank karı İşbankdan iyi gelmiş, ilginç bir gelişme.
Ağacı nem, insanı gam öldürürmüş. Bu s400 bizim gelmiş geçmiş en büyük kederimiz oldu. Satamadık şunu birine.
Kızıldağ hocam Ereğli'yi nasıl görüyorsun bu yılın geri kalan kısmında? Ayrıca temettü ödemesi ile ilgili bir yorumun olur mu? %25 ile sınırlanacak galiba
Valla bugün Ereğli’ye gittim kendi fabrikamı gezdim sonra Ereğli şehir merkezine gittim fabrikanın önünden geçtim trafik çok yok. Ereğli uykusuz bir insan gibi uyumamak İçin dayanıyor. Uykuya geçse 6 lira görülürdü. Direnmesi Oyak güçünden kaynaklı. Oyak Ereğli’yi ayakta tutan en büyük güçtür. Şimdilik bana göre Eylül olmadan temettü açıklanacak. Doların ikinci çeyrek içinde ciddi pozitif etkisi olur. Örneğin ilk çeyrek 200 geldi, ikinci çeyrek tedbirler alındı 100 gelecek beklenirken dolar etkisi ile 300 üstü gelebilir. Buda uykuya geçmediğini gösterir. Ereğli tedbiri ilk çeyrek alamazdı ama şimdilik almıştır. Fiyatlar Malasef üzücü, 1-2 milyon çeyrek kar beklerken 100-300 diyoruz. Fiyatlar bugün İçin düşük ve ağız tadı vermiyor. İlk hareket geldiğinde yazarım. Diğer tarafdan defter değeri ile bankalardan daha iyi bir yerde olduğu aşikar. Avrupa’dan sipariş gelmesi bir anda her şeyi değiştirecektir. Ama kendi ülkemiz sadece Ereğli’den ibaret değil. Kendi ülkemizde güçlü adımlar atmalı.
elinize sağlık. Sektöre hakimsiniz paylaşımlarınızı her zaman bekliyoruz.
https://www.tradingview.com/x/Y6LhcRAN/
.
.
Sıkıcı olabilir çünkü değişiklik yok kafamda.
Haftada bir koymam daha iyi olabilir.
.
.
Gün geçtikçe yalnızlaşırım bu hissede.:oleyo:
Amma gazcisin sen de secbul ya.
Ama dogruya dogru, millet arkasina bakmaya korkarken sen elini tasin altina koydun, Halk'i aldin. Umarim kazandirir.
Isin gercegi ise o zaman hangi hisseyi almis olsaydin bundan daha iyi getirin olurdu.
Gercek yabancinin oldugu TAV'da felaket satislar var. Havacilik sektorunun durumu denilebilir ama bu tahtalari uzun suredir takip ediyoruz. Satislar simdi baslamadi. Son 1.5 senedir yabanci arkasina bakmadan kaciyor. Temettuler de dahil, buyuk yabanci fonlarin son 3-5 senedir buralardan, ya da buralarin yakinindan maliyeti yok. Fiyata bakmadan verip gidiyorlar.
Bunlarin hepsi SWAP manipulasyonu yapanlar muhtemelen.
http://share.matriksdata.com/Images/...1311489625.png
yalanlarla uyuşturulmuşlara doğru da ne olabilir.
bu swap yapan bankalar hökümetin dışardan borç bulsun diye anlaştığı kurumlar.
herhalde halimizi iyi biliyolarki ona göre davranıyorlar.
yasa koymak çok işe yaramaz.
ekonomin güçlüyse yasaya gerek yok
yakaldın mı bağırtırsın.
yoksa üç gün sonra borç dileneceğin adamlarla dostlar alışverişte yaparsın.
ülkeyi imf ye muhtaç hale getirdikten sonra imf ,ab,abd öcü möcü
hesap vermeyenlerin,veremeyenlerin algı oyunları
Bizbize yeteriz kampanyası için 1 haftadır Sms gelmiyordu kurtulduk derken. şimdi yine geldi mesaj 10 tl yolla diye.
öyle kaçmak yok
sen de amma alıngan çıktın yahu
cuma günkü halkbankın yükselişi yerlinin bir oyunu mu.
vakıfbanka o kadar yüklenmediler.yabancı oranı yüksek
nedeni yabancı oranı çok düşük olmasını fırsata çevirmek için olabilir.
Kızıldağ fazla alınganlık gösterme boş yapmaya gelenlere takılma .Sen yazılarına devam et.Foruma faydalı olanlardansın.Ayrıca meyve veren ağaç taşlanır.Cahile laf anlatmaya çalışma yaya kalırsın.
Abi ben yazıcı değil okuyucuyum.yazılarını okumaktan büyük keyif alıyor ve bilgileniyorum. Keşke daha çok yazsan diye düşünüyorum
İnanın alınganlık değil. Ben döviz TL ve altın takılıyorum. Kim 0,20 den halk almaz , daha önce 0,30 dan aldık. Ama belli tasarruf böyle daha iyi gider dedik. Fakat bu pandemide 3 fazla işçi aldım işlerim arttı. Yani reel işi doğru çözmek için borsada olan biteni takip etmek zorundasın. Okeye döneyim dersen okumak yazmak gibi şeyler gereksiz kalır. Reelde ayakta durmak İçin Ali ömürün TA ekolünü anlatan kitabını da alıp okumak zorundasın. Ancak dolar konuşmayı devlet yasakladı. Bu insanlar nedeni ni açıklamadan bür eleştiri getirdiğinde görmezden gelmek olmaz. Minare eğri değil ama düzeltmek zorundayız . Mimar Sinan cami yapıyor, çocuk demiş minare eğri, adamları ipi bağlamış çekmiş, tamam düzeldi demiş. Adamları Sinan’a sormuş bu nasıl iş, çocuğun gözündeki eğrilik düzelsin, önemli olan bu. Bu kitleye derin tarzı tek hedef lazım. Alternatif düşünce akışı ders olarak ağır bir konudur.
Sitede 5000 üye varsa en fazla 10 tanesini pür dikkat okurum. Biri de Kızıldağ..
Hocam sen böyle alınganlık falan yaparsan sitenin anlamı kalmaz..Aman diyeyim her zırvalayana takılma lütfen yazılara devam
5,35 üstü kapanış bence teyit. Yapı ve ak bedelli yaptı işc ve garan da bür şey yapacak. Ben işc nin bedeliz yapmasına oynarım . Salı günü her şey yolunda giderse işc almaya başlayacağım. Hazır el koyma korkusu halka göre daha fazla. İşc bir sandık şirketi Oyak gibi bir şirket . Bedelli zor bence tabi. Ama devlet bankalarına nasıl bir sermaye gelecek tahmin etmek zor. Sehven para gelecek olsa, alın sizde sebeplenin demezler. Vestel gibi tahsisli yaparlar mı bilmiyorum. Bu haber devlet bankalarını tetikledi. Belkide swap cephesinde saldırılara daha büyük oranda karşılık vermek için bir kaynak namluya sürülmüş şekilde bekleyecek. Ancak çok anlamasam da, BDDK nın son kararlarının ne anlama geldiğini daha fazla açıklaması gerektiğini söyleyenler çok. Haber trafiği karışıksa teknik sade, teknik 5,35 üstü Paris demiyor ama puket olabilir diyor. Pandimiden dolayı puket şimdi yerliye çok ucuz.