Benim için MB nın 100 bp arttırması değil bankaların ne kadar arttıracağı önemli ben ocak sonu şubat başı bankaların bürüt 19-20 ye geleceğini bekliyorum.
Viop teminat mk 14.31% günlük
ünlü menkul 16.50% günlük m+
7.30 ve altına sarkmalarda, dolar pozisyonu artırılmalı. Yıl sonu 20% zor gibi gözüküyor. Aralık sonu 90 günlük bağlayıp mart sonunu beklemek en mantıklı seçenek.
Sn Tbey,
Denizbank
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d4b1e18592.jpg
Vakıfbank,
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...759b3f3ab9.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merkez Bankasının 25 aralık da alacağı karar..başlattığı Tilkinin dönüş serüveni dir ki yanlış dır. Sen katma değer yaratan üretim yapmazsan, parayı betona gömersen ,itibardan tasarruf etmezsen, tilkinin misali dönüp dolaşacağın yer yine kürkçü dükkanıdır...Faiz artışı ile başlayan yanlış umarım bu sefer gerçekleşmez.
ziraat 32 gün 17.50
Merhaba arkidişler,
Taptaze, sıcacık olarak temin ettiğim ABD Doları vadeli mevduat oranını sizlerle paylaşıyorum. Tutar 500bin üzeridir ve temdit edilmiştir.
Vakıf: %3,10
Hepinize selamlar
Aktifbank
%18.20 MK
+1M
ytd
syg,
Bazı arkadaşlarin yazdiklarini okudukça tamam dolara yatırım yapmissiniz düşmesini istemiyorsunuz da bu kadar belli etmeyin diyorum faiz beklentilerini okudukça...
Dolarcilarin isine gelmeyecek ama bence minimum 100 baz puan artış olur gelecek hafta... Söylem-eylem uyumu bunu gerektiriyor...
2021 in dolar ve altın açısından bu seneki gibi parlak olmasını beklemiyorum. 2021 ilginç bir yıl olacak...
Keşke söylediğiniz - temenniniz - gibi olsa 2021...... Tüm ülkenin ve zor durumdaki vatandaşın hayatı hep umutla geçiyor. Beklemekle, iyiyi hayal etmekle avunuyor. Gerçekler ise çok başka yönde gelişiyor. meteoroloji haftalık hava durumunda - çok yoğun yağış bekleniyor, sel ve su basmalarına karşı uyanık olunuz - dediğinde risk altında olanlar tedbir alırlar. tahmin gerçekleşirse zarar görmez yada az hasarla atlatırlar. Tahmin tutmazsa çok daha güzel olur.
Bizimkisi hava durumu gibi. Kötüye hazırlıklı olmak, iyiye sevinmek.
Kısa vadede faiz artışı o para biriminin değerini artırır.
Eğer para biriminin değeri artsın istiyorsak 500 baz puan yapalım ve gelecek sene tamamen tutacağımıza dair taahhüt verelim.
Bu noktada Merkez Bankası Beklenti Anketinin Aralık ayı sonuçlarına göre 2021 yıl sonu Dolar kuru beklentisi 8.37den 7.37 bandına ve daha da altına iner. TL değer kazanınca fiyat istikrarı sağlarız.
Peki ya uzun vadede ne olur?
arkadaşlar buraya saçma sapan internette tabela da yazan oranları yazmayın.
gidip şubeyle / müşteri temsilcisiyle pazarlıkla aldığınız oranları yazın.
bu forumun amacı bu, internet şubesinden vadeli hesap oranları kopyalayıp yapıştıracağınız bir platform değil.
"TezgahAltı Faiz Oranları"
ytd.
kyg,
Kizdirmayin Pythagoras abimi :)
Syg,
Doların gidiş gidiş değil işler tersine dönüyor.günlükte obo var. Bence düşüş hızlanır yeni alım yapmak isteyenler biraz iyi düşünün derim görüntü çok bariz aşağı yönlü
Merkez Bankası, reeskont ve avans faizlerini yükseltti
Merkez Bankası, reeskont iskonto faiz oranını yüzde 15,75'e avans faiz oranını yüzde 16,75'e yükseltti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reeskont ile avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarını 6,75'er puan yükseltti.
Yeni oranlar, Resmi Gazete’nin 19 Aralık 2020 tarihli sayısında yer alan Merkez Bankası tebliği ile yürürlüğe girdi.
Buna göre, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 15,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 16,75 olarak belirlendi.
Merkez Bankası, bu yılın haziran ayında, söz konusu faiz oranlarını 4,5 puan düşürmüştü.
https://i.hizliresim.com/CpCBEV.jpg
REESKONT VE AVANS FAİZİ NEDİR?
Reeskont; iskonto edilmiş, diğer bir deyişle bir bedel karşılığı el değiştirmiş (iskonto) olan kıymetlerin, bir bedel karşılığında yeniden el değiştirmesini (reiskonto) ifade eder.
Reeskont ve avans işlemleri, Merkez Bankası Kanunu’nun 45. maddesine göre düzenlenmiştir.
Merkez Bankası, bankacılık kesiminin geçici likidite ihtiyaçlarının karşılanması için, bankalar tarafından verilecek ticari senet ve vesikaları reeskonta kabul edebilir. Türkiye’de reeskont işlemindeki tüm koşul ve kurallar, Merkez Bankası tarafından belirlenir. Bunun yanında, reeskont kredilerinin en yüksek sınırı ve kredi türlerine göre limitleri, para politikası ilkeleri doğrultusunda yine Banka tarafından konulur.
Bu işlemler için Merkez Bankası tarafından uygulanan faize "reeskont faiz oranı" adı verilmektedir. Merkez Bankası reeskonta kabul edebileceği senetler karşılığında avans da verebilmektedir. Avans için teminat olarak alınan bu senetler; ticari senet ve belgeler, devlet tahvilleri ve borsada kayıtlı tahvillerdir. Ekonomideki para arzı ve kredi genişlemesi dikkate alınarak belirlenen reeskont faiz oranı, mevcut durumda uygulanan para politikası kapsamında bir para politikası aracı olarak önemini kaybetmiştir.
https://www.dunya.com/amp/ekonomi/merkez-bankasi-reeskont-ve-avans-faizlerini-yukseltti-haberi-604228
kısa vadede bazen obo, tobo, kulp teknik grafikler işler ama Türkiye burası dolar arzı eksik ülke her daim dolar borçlusu üstüne gerçeklerden kopmuş mafyavari bir iktidar var, buraya 40 sebep yazarım doların yıllık bazda her şekilde tlyi ezeceğini, iki haftada yalancı bir bahar geldi diye 18 yıllık korku filmini unutmuş olamazsınız, bu ülke gerçekten değiştiyse reform yapacaksa önce berat albayaraka ve benzer sorumlular 120 milyar doları kime sordun da sattın mb rezervlerini - 60 milyar dolara düşürdün diye sorar, nerde adam ergen gibi instagramdan istifa edip kaçtı kişilere çok takılmayın ama sistem bitik bu başkanlık sistemi ile her karara Erdoğan imza atıyor, ekonomi dümeninde kendisi var o varken dolarda boşuna düşüş bekliyorsunuz 1 yıllık kısa vade dıl borç 135 milyar dolar, cari açık - 40 milyar dolar, rezerv - 63 milyar dolar faizler malum 16-17 bir süre doların ateşi sönmüş gibi davranır ama kalıcı düşemez gerçek enflasyonun yüzde 30 üzerinde olduğu ülke günü gelince yine dolar alıp başını gidecek, bu ülkenin siyasi riski seçim riski abd ab gerginliği asla bitmez hep diyorum sorun sadece ekonomik değildir hükümet duvara tosladı ve şirketlerin batmaması için yüksek faize razı oldu 6 ay bile bu yüksek faizde ısrar edemezler doların kalıcı zayıflığı için en az 2 yıl yüksek faiz olmalı yaparlae mı peki ülkenin yüzde43ü asgari ücret ile çalışıyor yazıyorum kenara 3 ay içerisinde eski söyleme dönecekler özellikle Erdoğan cephesinde, yüzde 35 civarı dövizdeyim düştükçe faizden gelen parayı dolara atıyorum. 1 gr güvenim yok geçmişin hesabını vermeyenler geleceğime güven aşılayamaz.
Dolar 7,20 den 5.10 a düştüğünde de aynı konular aynı insanlar vardı. SiZin için önemli olmayabilir ama şuan alınan 100 bin dolar olası düşüşte en az 100 bin TL zarar yazar. Üstelik zaman kaybetmek çabası zararın psikolojisi ağırdır o yüzden dikkatli olun demek birilerine belki faydam dokunur mantığından trader siyasi düşünmez.fiyatlara duygusal yaklaşmaz.bir şey sürekli yükselmez arada düzeltme dalgaları gelir ve geçen ki düzeltme dolarda 2 yıl sürdü. 7,05 ten dolar alan bir yakınım psikolojiyi bozdu bu arada kaçırdığı fırsatlar da çabası.o yüzden buraların dolar için hala yüksek seviyeler olduğunu hatırlatmak isterim
Döviz rezervleri eksi 63 milyar dolar seviyesinde. 1 yıl içinde ödemesi gelen dış borç rakamı 125 milyar doların üzerinde.
Böyle bir tabloda dövize talep olması ve kurların yukarı gitmesi beklenmez mi?
İktisata girişte kıt olan malın fiyatı yükselir diye öğretirler.
Noel tatili, piyasaların kapalı olması, sığ piyasadaki işlemler neticesinde anlık geri çekilmeler olabilir. Ya sonra?
Buralar dolar için yüksek seviyeler ise evinizi arabanızı satın short girin ve kazanın.
Bırakın dolara yatıranlar zarar etsin.
hocam 7.20 anlık görüldü o günleri hatırlayın aslında dolar 6.50 civarı dengede iken sert faiz artışı geldi %24 hatta %30 civarı mevduat faizi vardı,ortada hatırı sayılır +rezerv vardı 2019 yılınca cari fazla vardı catsa ve ab gerginlikleri yoktu,rahip brunson inadı ile belki de bilerek kuru yukarı çıkardılar,dth hesapları bu kadar şişmemişti,o dönem 1.25 kuruş kadar düşebildi dolar şu an tepeden 1 lira aşağıda unutmayın ki tepeden uzaklaştıkça insanlar alım konusunda daha cesaretli olur dövizin yükselmesini engelleyemiyorsan hızlı düşmemesini sağlayacaksın en azından yoksa trade amaçlı inanılmaz servet değişimi söz konusu olur,kesinlikle olaya duygusal bakmıyorum ama kronik sorunları çözülmesine dair atılan bir adım varsa yazın bilelim faiz artışı dışında ve berat bey döneminde atılan onlarca yanlış palyatif adımların geri alınması dışında ne çözüldü,döviz insanlar için güvencedir tıpkı altın gibi ,kaldı ki daha önce de çokça yazıldı düşük kur mu yüksek kur mu türkiye için iyi,düşük kasıt mesela dolar 4 lira olsa sorun çözülür mü ya da 10 olsa her şey biter mi ikisi de değil gerçek enflasyon kadar artan kur tükiye için en idealidir,dolar 7 lira olunca 8.5den bozan yabancı 8.5den sattığı dövizi 7 liradan toplayıp gidecek bu ülkece sıcak para kısa vade iyi görünür ama gidince dertlerle başbayız yine aynı film oynanıyor,yabancı girsin yeterki para getirsin günü gelince düşük kurdan bozup çıksın,%6-7 yabancıya eurobond borçlanıyor devlet ama kendi vatandaşına %2 döviz faizi ancak veriyor,tüm yolları köprüleri ihaleleri dolara bağlamış ama vatandaşa döviz satın diyor,dolar 2 lira olduğundan beri erdoğan vatandaşa döviz sat diyor ben dövizin düştüğünü görmedim aynen euro gibi çift haneleri görecek,tedbirli olmakta fayda var.yüzbinlerce dolarını güvenmediği için banka kasasında tutan türk lirasında 1 lira dahi tutmayan avukat arkadaşım var ,faiz haram hassasiyeti ile döviz altın alan insanlar var,%54 dth durduk yere olmadı birkaç ay sakin gideriz belki ki benim %60 civarı faizde tuttuğum tl mevcut elimde dolar var artsın amaçlı söylemiyorum en son alımı 6.97de yaptım 7 üzeri maliyetim yok ama 7.40 a kadar eklemeyi düşünüyorum.bazı insanlar en tepeden almıştır o da onların yanlış tercihi ama o tercih durduk yere oluşmuyor ben kura bakmıyorum diyen tipler yüzünden alıyor,tıpkı rahibi asla bırakmayacağız dedikleri gibi abd catsa konusunda sertleşsin 3 günde s400 işinden de vazgeçiriz ,atılan adımlar şu an göstermelik.
İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulları geçmiş ile karşılaştırırken ve benzerlikler kurup ekonomik kararlar alırken dikkatli olunmalı.
Ülke olarak içinde bulunduğumuz durum daha önce hiç bir dönemde yaşanmadı.
1) Eksi MB rezervleri
2) Pandami dolayısı ile aksayan turizm, ihracat ve iç ticaret ve üretim aktiviteleri.
Porföylerde risk yönetimi çok önem taşıyor. Yukarıdaki iki durum ortadan kalkana kadar tedbiri elden bırakmamak lazım.
Ziraat bankasından 500 bin tl için vade tazelemede 15.50 ile 38 gün bağlandı.....para malum benim değil...:))...siz tahmin edin...ziraatın kemikleşmiş müşterilerinden annemin...nuh der başka banka bilmez...genede iyi bağladık sayılır..:))
Cidden üstad ne bu eurobond şimdi burgan vadelide %3.5 veriyor anladığım kadarıyla eurobond uzun dönemli borç verme onun karşılığı alma ama oranlar %4 falan 10 yıl o da ne mantığı eurobon almanın rica etsem anlatabilir misiniz bir türlü çözemediim şu eurobondu
Arkadaslar eurobondlar trade ürünüdür.faizleride oyle ahim sahim degildir.6-8 arasi degisir.onemli olan al satla gelir elde etmek.cok parasi olandan vergi kesiliyor o yuzden fona giriyor
Eurobond diyorsunuz .peki parite once 1,40 sonra 2 ye giderse ne olacak..