Sayfa 989/1006 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 7,905 - 7,912 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1.  Alıntı Originally Posted by bogazici77 Yazıyı Oku
    Doların gidiş gidiş değil işler tersine dönüyor.günlükte obo var. Bence düşüş hızlanır yeni alım yapmak isteyenler biraz iyi düşünün derim görüntü çok bariz aşağı yönlü
    kısa vadede bazen obo, tobo, kulp teknik grafikler işler ama Türkiye burası dolar arzı eksik ülke her daim dolar borçlusu üstüne gerçeklerden kopmuş mafyavari bir iktidar var, buraya 40 sebep yazarım doların yıllık bazda her şekilde tlyi ezeceğini, iki haftada yalancı bir bahar geldi diye 18 yıllık korku filmini unutmuş olamazsınız, bu ülke gerçekten değiştiyse reform yapacaksa önce berat albayaraka ve benzer sorumlular 120 milyar doları kime sordun da sattın mb rezervlerini - 60 milyar dolara düşürdün diye sorar, nerde adam ergen gibi instagramdan istifa edip kaçtı kişilere çok takılmayın ama sistem bitik bu başkanlık sistemi ile her karara Erdoğan imza atıyor, ekonomi dümeninde kendisi var o varken dolarda boşuna düşüş bekliyorsunuz 1 yıllık kısa vade dıl borç 135 milyar dolar, cari açık - 40 milyar dolar, rezerv - 63 milyar dolar faizler malum 16-17 bir süre doların ateşi sönmüş gibi davranır ama kalıcı düşemez gerçek enflasyonun yüzde 30 üzerinde olduğu ülke günü gelince yine dolar alıp başını gidecek, bu ülkenin siyasi riski seçim riski abd ab gerginliği asla bitmez hep diyorum sorun sadece ekonomik değildir hükümet duvara tosladı ve şirketlerin batmaması için yüksek faize razı oldu 6 ay bile bu yüksek faizde ısrar edemezler doların kalıcı zayıflığı için en az 2 yıl yüksek faiz olmalı yaparlae mı peki ülkenin yüzde43ü asgari ücret ile çalışıyor yazıyorum kenara 3 ay içerisinde eski söyleme dönecekler özellikle Erdoğan cephesinde, yüzde 35 civarı dövizdeyim düştükçe faizden gelen parayı dolara atıyorum. 1 gr güvenim yok geçmişin hesabını vermeyenler geleceğime güven aşılayamaz.

2. Dolar 7,20 den 5.10 a düştüğünde de aynı konular aynı insanlar vardı. SiZin için önemli olmayabilir ama şuan alınan 100 bin dolar olası düşüşte en az 100 bin TL zarar yazar. Üstelik zaman kaybetmek çabası zararın psikolojisi ağırdır o yüzden dikkatli olun demek birilerine belki faydam dokunur mantığından trader siyasi düşünmez.fiyatlara duygusal yaklaşmaz.bir şey sürekli yükselmez arada düzeltme dalgaları gelir ve geçen ki düzeltme dolarda 2 yıl sürdü. 7,05 ten dolar alan bir yakınım psikolojiyi bozdu bu arada kaçırdığı fırsatlar da çabası.o yüzden buraların dolar için hala yüksek seviyeler olduğunu hatırlatmak isterim

Alıntı Originally Posted by bogazici77 Yazıyı Oku
    Dolar 7,20 den 5.10 a düştüğünde de aynı konular aynı insanlar vardı. SiZin için önemli olmayabilir ama şuan alınan 100 bin dolar olası düşüşte en az 100 bin TL zarar yazar. Üstelik zaman kaybetmek çabası zararın psikolojisi ağırdır o yüzden dikkatli olun demek birilerine belki faydam dokunur mantığından trader siyasi düşünmez.fiyatlara duygusal yaklaşmaz.bir şey sürekli yükselmez arada düzeltme dalgaları gelir ve geçen ki düzeltme dolarda 2 yıl sürdü. 7,05 ten dolar alan bir yakınım psikolojiyi bozdu bu arada kaçırdığı fırsatlar da çabası.o yüzden buraların dolar için hala yüksek seviyeler olduğunu hatırlatmak isterim
    Döviz rezervleri eksi 63 milyar dolar seviyesinde. 1 yıl içinde ödemesi gelen dış borç rakamı 125 milyar doların üzerinde.
    Böyle bir tabloda dövize talep olması ve kurların yukarı gitmesi beklenmez mi?
    İktisata girişte kıt olan malın fiyatı yükselir diye öğretirler.
    Noel tatili, piyasaların kapalı olması, sığ piyasadaki işlemler neticesinde anlık geri çekilmeler olabilir. Ya sonra?
    Buralar dolar için yüksek seviyeler ise evinizi arabanızı satın short girin ve kazanın.
    Bırakın dolara yatıranlar zarar etsin.

4.  Alıntı Originally Posted by bogazici77 Yazıyı Oku
    Dolar 7,20 den 5.10 a düştüğünde de aynı konular aynı insanlar vardı. SiZin için önemli olmayabilir ama şuan alınan 100 bin dolar olası düşüşte en az 100 bin TL zarar yazar. Üstelik zaman kaybetmek çabası zararın psikolojisi ağırdır o yüzden dikkatli olun demek birilerine belki faydam dokunur mantığından trader siyasi düşünmez.fiyatlara duygusal yaklaşmaz.bir şey sürekli yükselmez arada düzeltme dalgaları gelir ve geçen ki düzeltme dolarda 2 yıl sürdü. 7,05 ten dolar alan bir yakınım psikolojiyi bozdu bu arada kaçırdığı fırsatlar da çabası.o yüzden buraların dolar için hala yüksek seviyeler olduğunu hatırlatmak isterim
    hocam 7.20 anlık görüldü o günleri hatırlayın aslında dolar 6.50 civarı dengede iken sert faiz artışı geldi %24 hatta %30 civarı mevduat faizi vardı,ortada hatırı sayılır +rezerv vardı 2019 yılınca cari fazla vardı catsa ve ab gerginlikleri yoktu,rahip brunson inadı ile belki de bilerek kuru yukarı çıkardılar,dth hesapları bu kadar şişmemişti,o dönem 1.25 kuruş kadar düşebildi dolar şu an tepeden 1 lira aşağıda unutmayın ki tepeden uzaklaştıkça insanlar alım konusunda daha cesaretli olur dövizin yükselmesini engelleyemiyorsan hızlı düşmemesini sağlayacaksın en azından yoksa trade amaçlı inanılmaz servet değişimi söz konusu olur,kesinlikle olaya duygusal bakmıyorum ama kronik sorunları çözülmesine dair atılan bir adım varsa yazın bilelim faiz artışı dışında ve berat bey döneminde atılan onlarca yanlış palyatif adımların geri alınması dışında ne çözüldü,döviz insanlar için güvencedir tıpkı altın gibi ,kaldı ki daha önce de çokça yazıldı düşük kur mu yüksek kur mu türkiye için iyi,düşük kasıt mesela dolar 4 lira olsa sorun çözülür mü ya da 10 olsa her şey biter mi ikisi de değil gerçek enflasyon kadar artan kur tükiye için en idealidir,dolar 7 lira olunca 8.5den bozan yabancı 8.5den sattığı dövizi 7 liradan toplayıp gidecek bu ülkece sıcak para kısa vade iyi görünür ama gidince dertlerle başbayız yine aynı film oynanıyor,yabancı girsin yeterki para getirsin günü gelince düşük kurdan bozup çıksın,%6-7 yabancıya eurobond borçlanıyor devlet ama kendi vatandaşına %2 döviz faizi ancak veriyor,tüm yolları köprüleri ihaleleri dolara bağlamış ama vatandaşa döviz satın diyor,dolar 2 lira olduğundan beri erdoğan vatandaşa döviz sat diyor ben dövizin düştüğünü görmedim aynen euro gibi çift haneleri görecek,tedbirli olmakta fayda var.yüzbinlerce dolarını güvenmediği için banka kasasında tutan türk lirasında 1 lira dahi tutmayan avukat arkadaşım var ,faiz haram hassasiyeti ile döviz altın alan insanlar var,%54 dth durduk yere olmadı birkaç ay sakin gideriz belki ki benim %60 civarı faizde tuttuğum tl mevcut elimde dolar var artsın amaçlı söylemiyorum en son alımı 6.97de yaptım 7 üzeri maliyetim yok ama 7.40 a kadar eklemeyi düşünüyorum.bazı insanlar en tepeden almıştır o da onların yanlış tercihi ama o tercih durduk yere oluşmuyor ben kura bakmıyorum diyen tipler yüzünden alıyor,tıpkı rahibi asla bırakmayacağız dedikleri gibi abd catsa konusunda sertleşsin 3 günde s400 işinden de vazgeçiriz ,atılan adımlar şu an göstermelik.

5.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    hocam 7.20 anlık görüldü o günleri hatırlayın aslında dolar 6.50 civarı dengede iken sert faiz artışı geldi %24 hatta %30 civarı mevduat faizi vardı,ortada hatırı sayılır +rezerv vardı 2019 yılınca cari fazla vardı catsa ve ab gerginlikleri yoktu,rahip brunson inadı ile belki de bilerek kuru yukarı çıkardılar,dth hesapları bu kadar şişmemişti,o dönem 1.25 kuruş kadar düşebildi dolar şu an tepeden 1 lira aşağıda unutmayın ki tepeden uzaklaştıkça insanlar alım konusunda daha cesaretli olur dövizin yükselmesini engelleyemiyorsan hızlı düşmemesini sağlayacaksın en azından yoksa trade amaçlı inanılmaz servet değişimi söz konusu olur,kesinlikle olaya duygusal bakmıyorum ama kronik sorunları çözülmesine dair atılan bir adım varsa yazın bilelim faiz artışı dışında ve berat bey döneminde atılan onlarca yanlış palyatif adımların geri alınması dışında ne çözüldü,döviz insanlar için güvencedir tıpkı altın gibi ,kaldı ki daha önce de çokça yazıldı düşük kur mu yüksek kur mu türkiye için iyi,düşük kasıt mesela dolar 4 lira olsa sorun çözülür mü ya da 10 olsa her şey biter mi ikisi de değil gerçek enflasyon kadar artan kur tükiye için en idealidir,dolar 7 lira olunca 8.5den bozan yabancı 8.5den sattığı dövizi 7 liradan toplayıp gidecek bu ülkece sıcak para kısa vade iyi görünür ama gidince dertlerle başbayız yine aynı film oynanıyor,yabancı girsin yeterki para getirsin günü gelince düşük kurdan bozup çıksın,%6-7 yabancıya eurobond borçlanıyor devlet ama kendi vatandaşına %2 döviz faizi ancak veriyor,tüm yolları köprüleri ihaleleri dolara bağlamış ama vatandaşa döviz satın diyor,dolar 2 lira olduğundan beri erdoğan vatandaşa döviz sat diyor ben dövizin düştüğünü görmedim aynen euro gibi çift haneleri görecek,tedbirli olmakta fayda var.yüzbinlerce dolarını güvenmediği için banka kasasında tutan türk lirasında 1 lira dahi tutmayan avukat arkadaşım var ,faiz haram hassasiyeti ile döviz altın alan insanlar var,%54 dth durduk yere olmadı birkaç ay sakin gideriz belki ki benim %60 civarı faizde tuttuğum tl mevcut elimde dolar var artsın amaçlı söylemiyorum en son alımı 6.97de yaptım 7 üzeri maliyetim yok ama 7.40 a kadar eklemeyi düşünüyorum.bazı insanlar en tepeden almıştır o da onların yanlış tercihi ama o tercih durduk yere oluşmuyor ben kura bakmıyorum diyen tipler yüzünden alıyor,tıpkı rahibi asla bırakmayacağız dedikleri gibi abd catsa konusunda sertleşsin 3 günde s400 işinden de vazgeçiriz ,atılan adımlar şu an göstermelik.
    benim maliyet 6,85 ben sizin kadar yazmıyorum fazla kasmayın siz dolar aldınız diye dolar yükselmez.
    caatsa maatsa hikaye isterlerse düşer.

6.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    ,%6-7 yabancıya eurobond borçlanıyor devlet ama kendi vatandaşına %2 döviz faizi ancak veriyor,.
    isteyen vatandaş eurobond alabilir. bir kısıtlama yok..

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulları geçmiş ile karşılaştırırken ve benzerlikler kurup ekonomik kararlar alırken dikkatli olunmalı.
    Ülke olarak içinde bulunduğumuz durum daha önce hiç bir dönemde yaşanmadı.
    1) Eksi MB rezervleri
    2) Pandami dolayısı ile aksayan turizm, ihracat ve iç ticaret ve üretim aktiviteleri.

Porföylerde risk yönetimi çok önem taşıyor. Yukarıdaki iki durum ortadan kalkana kadar tedbiri elden bırakmamak lazım.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post6673528

8. Ziraat bankasından 500 bin tl için vade tazelemede 15.50 ile 38 gün bağlandı.....para malum benim değil...)...siz tahmin edin...ziraatın kemikleşmiş müşterilerinden annemin...nuh der başka banka bilmez...genede iyi bağladık sayılır..)

Sayfa 989/1006 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •