Originally Posted by
yorgun nihilist
hocam 7.20 anlık görüldü o günleri hatırlayın aslında dolar 6.50 civarı dengede iken sert faiz artışı geldi %24 hatta %30 civarı mevduat faizi vardı,ortada hatırı sayılır +rezerv vardı 2019 yılınca cari fazla vardı catsa ve ab gerginlikleri yoktu,rahip brunson inadı ile belki de bilerek kuru yukarı çıkardılar,dth hesapları bu kadar şişmemişti,o dönem 1.25 kuruş kadar düşebildi dolar şu an tepeden 1 lira aşağıda unutmayın ki tepeden uzaklaştıkça insanlar alım konusunda daha cesaretli olur dövizin yükselmesini engelleyemiyorsan hızlı düşmemesini sağlayacaksın en azından yoksa trade amaçlı inanılmaz servet değişimi söz konusu olur,kesinlikle olaya duygusal bakmıyorum ama kronik sorunları çözülmesine dair atılan bir adım varsa yazın bilelim faiz artışı dışında ve berat bey döneminde atılan onlarca yanlış palyatif adımların geri alınması dışında ne çözüldü,döviz insanlar için güvencedir tıpkı altın gibi ,kaldı ki daha önce de çokça yazıldı düşük kur mu yüksek kur mu türkiye için iyi,düşük kasıt mesela dolar 4 lira olsa sorun çözülür mü ya da 10 olsa her şey biter mi ikisi de değil gerçek enflasyon kadar artan kur tükiye için en idealidir,dolar 7 lira olunca 8.5den bozan yabancı 8.5den sattığı dövizi 7 liradan toplayıp gidecek bu ülkece sıcak para kısa vade iyi görünür ama gidince dertlerle başbayız yine aynı film oynanıyor,yabancı girsin yeterki para getirsin günü gelince düşük kurdan bozup çıksın,%6-7 yabancıya eurobond borçlanıyor devlet ama kendi vatandaşına %2 döviz faizi ancak veriyor,tüm yolları köprüleri ihaleleri dolara bağlamış ama vatandaşa döviz satın diyor,dolar 2 lira olduğundan beri erdoğan vatandaşa döviz sat diyor ben dövizin düştüğünü görmedim aynen euro gibi çift haneleri görecek,tedbirli olmakta fayda var.yüzbinlerce dolarını güvenmediği için banka kasasında tutan türk lirasında 1 lira dahi tutmayan avukat arkadaşım var ,faiz haram hassasiyeti ile döviz altın alan insanlar var,%54 dth durduk yere olmadı birkaç ay sakin gideriz belki ki benim %60 civarı faizde tuttuğum tl mevcut elimde dolar var artsın amaçlı söylemiyorum en son alımı 6.97de yaptım 7 üzeri maliyetim yok ama 7.40 a kadar eklemeyi düşünüyorum.bazı insanlar en tepeden almıştır o da onların yanlış tercihi ama o tercih durduk yere oluşmuyor ben kura bakmıyorum diyen tipler yüzünden alıyor,tıpkı rahibi asla bırakmayacağız dedikleri gibi abd catsa konusunda sertleşsin 3 günde s400 işinden de vazgeçiriz ,atılan adımlar şu an göstermelik.
Yer İmleri