Other kalemini merakla bekliyoruz[emoji39]
Evden gotur malzemeleri ucuza gelir.
Other kalemini merakla bekliyoruz[emoji39]
Evden gotur malzemeleri ucuza gelir.
Of sırtım yandı ya çok pis acıyo. Oran var mı oran?
Altın oran. Altın gene yapışmış 1800'e ya.
Galiba kafama güneş geçti.
Ya bu Finike'den Kaş'a giden yolda ne güzel koylar var ya. Durdum yüzdüm birisinde acayip bişey.
Bundan 15 sene evvel o yola hayran kalmistim.. Cok daha guzeldi, kivrila bukule gidiyordu kiyidan.
Sonra dagi biraz tirasladilar, kucuk koylari biraz doldurdular, bazen de iceriden goturduler yolu ve tam anlami ile icine zichtilar o yolun, yine de eskisi kadar keyif almasam da seviyorum o yolu...
Syg,
Bunu ben çektim
https://i.imgur.com/yicGNJ1.jpg
Belli olmuyor ama aşağı doğru inmesi imkansız ya da çok zor bir kayalık var. En aşağıda da çok küçük bir kumsal var ama acayip şirin. yani 2 belki 3 kişi sığar ancak.
2 kere durdum burda 1 seferinde baktım aşağıdaki iki kişi oturuyorlar. 2. seferde baktım kimse yok dedim ben de inecem buraya.
Baktım baktım bir türlü nasıl yaptılar çözemedim. Belki dağcılık ekipmanı falan taşıyorlardı. Terlikle merlikle ineyim desem kesin cesedimi bulurlardı aşağıda. :D
Sogut ve Selimiye ye yakin oturuyorum. Selimiye cok kalabalik oluyor ve esmiyor ayrica sardunya rest. bir ust segmentte oldugu icin basbakan , cumhurbaskani , milletvekilleri gidiyordu gecen yillarda. Reklami cok iyi oldugu icin asiri kalabalik oluyor ve nedense porsiyonlari gozume kucuk geliyor. O yuzden selimiye sardunya rest. pek sevmiyorum.
Sogut esiyor bu bir avantaj cok sicak yaz gunlerinde. Ahtapotcu mehmet ustayi hic denemedim. Aklimda deneyecegim. 2 hafta once fiyat listesinin fotografini cekeyim diyordum, unuttum.
Sogutte Denizkizi rest. favorim porsiyonlari buyuk,doyurucu ve lezzetli yemeden once gozum doyuyor. Yemeyi severim kiloluyum :)
2 hafta once gittim restoran onundeki plajda denizde caretta carettalar yuzuyor 2 yavru 1 yetiskin gordum. Bildigim kadariyla 2 senedir oradalar alismislar.
Yanlis hatirlamiyorsam eger fiyatlara gelirsek ;
50 cl bira 30 tl
20 cl raki 100 veya 120 tl
Buyuk su / mesrubat 12 tl
Zeytinyagli mezeler 30 tl
Karisik izgara 90 tl
Kalamar tava 110 tl veya 120 tl
Ahtapot izgara 130 tl veya 140 tl
Karides izgara 4 adet 150 veya 160 tl
Yogurtlama (Kizartma) duble 60 tl
Avci boregi 45 tl
Karides guvec 90 veya 100 tl
idi yanlis hatirlamiyorsam.
Saygilar , iyi bayramlar.
Evde bile raki balik 200 tl ye cikiyor.disarida artik ne olur.disarida yemek tehlikeli.
Ya arkadaş içiniz fesat. Hiç aklıma gelmemiş şeylerden bahsediyorsunuz.
Orası öyle bir yer ki, orada durup da camı kırıp arabanın içinde değerli bir şey var mı diye risk alacak adamın ben alnından öperim, helal olsun sana derim arkasından.
Prezo kısmına gelince, yukarıda 1-2 bira şişesi gördüm ama aşağıda durum nasıldır bilmiyorum. Yalnız yukarıdan baktığım kadarıyla bir şey görünmedi bana. Zaten ekipmansız inmek imkansız oraya. (benim bilmediğim başka bir yol yoksa)
Sizin fantezilerinizi biraz gerçek dışı buldum ama öbür yandan da burası Türkiye...Her an her şey olabilü. Bir gün olur da inersem oraya bakarım gerçekten prezo çöplüğü mü yoksa şahane küçük butik bir kumsal mı... :)
Ya şu suyun renginin güzelliğine bak ya, renk bu işte. Mavinin yeşile dönüp kumsalın sarısı ile birleşmesi yaw bu nasıl bir güzelliktir
Yaw hangi denizden? Etrafı komple kaya oranın. Oraya ya dediğim gibi malzeme ile inersin ancak (ya da ileride bot/tekne vs vardır oradan gelirsin ama acayip de dalga var orada. Akıntıya kapılır da dalga adamı kayaya vurursa ikiye ayrılırsın)
Anlatamıyorum galiba, ben orada durduğumda bir araba daha vardı, yani denizden menizden gelinmez oraya. O araba boş olduğuna göre ve aşağıda 2 kişi olduğuna göre arkadaşların oradan aşağı inmiş olmalarını beklemek çok uçuk bir düşünce olmasa gerek.
Aha mekanı google ört'ten de buldum:
https://www.google.com/maps/@36.2477...7i16384!8i8192
Ahan da bura :)
Bunu bi ara ben yapmistim.
Temettuler gelince yillik gecinecek kadar parami dolara cevirmis ve vadesiz dolar hesabimda tutuyordum.
Sonra her odemede kucuk kucuk dolar satip yapiyordum odemeyi.
Elektrik parasi gelince mesela atiyorum 50 dolarcik diyordum.
Bir yerde yemek yeyince 12 dolar, depoyu fulleyince 40 dolar v.s.
Her sey bana psikolojik olarak ucuz geliyordu.
Bu nedenle ileriden hedefim ayda 1000 dolar gibi bir dovis bazli pasif gelir yaratmak. Artik eurobond mu olur, yabanci hisse senedi temettusu mu olur bilemiyorum.
Mevcut eurobond getirileri vergi sonrasi %4 gibi. Yani 12.000 dolar yillik getiri hedefleyen birisinin su sira girecekse 12×25=300K dolaresi masanin uzerine koymasi gerekiyor.. :)
Syg,
Bu dedidiniz kendi para birimiyle uluslar arasi ticaret gibi.ortada bir getiri yok.ruble TL ticareti[emoji39]
Aslinda gercek enflasyon kadar tl faiz alsak sorun olmiyacak.gecmiste reel faiz verildi.ben hic dolar almamistim .
Easa problem devlet bankalarından dusuk faizle para pompalanmasidir.hem haksizliktir.bu para basmaktir.bu para cari acigi patlatiyor.oda doları patlatiyor.bundan vazgecilmeli.ithalat patliyor.
Rakamlar mantıklı, 4% net getiri gerçekçi. benim de hedefim bu miktarlar yalnız eurobond'a koyulan para sizi enflasyona karşı korumuyor. Vadeli mevduat gibi daha çok. Vade sonunda elinize alım gücü önceki 10 seneye göre azalmış kağıtları sayacaklar.
Hisse alınca reel mal almışsınız gibi oluyor fiyat çıkabilir de düşebilir de ama enflasyon olan bir ortamda mal fiyatlarının ve onu üreten şirketin hissesinin değerinin artmasını beklemek makul bir yaklaşım diye düşünüyorum.
Yani sırf eurobond değil de onu da çeşit olsun diye ekleyip ana gövdeyi hisseye koymak sanki daha iyi olabilir.
Hisseden kastım sırf bist değil bu arada, anlaşılmadıysa...
Ytd
Son dönemin ekonomi profesörleri geçmiş dönemde verilen yüksek tl faizini çok büyük hata olarak görüyorlar. O yüzden şimdi tam tersini uyguluyorlar.
Geçmiş dönemde TL mevduatçısı kollanırken şimdi daha çok dolar tutanlar kollanıyor arada başka bir fark yok.
İki yaklaşım da bizim problemimizin yegane çözümü değil. Ülkece birbirimizi yemeyi, çalıp çırpmayı bırakıp insan olmaya karar verirsek düze çıkarız yoksa bize verdikleri 2 seçenek var:
1- düşük faiz ile fakirleşmek
2- yüksek faiz ile fakirleşmek
Cook dogru da hissede de herkesin bildigi gibi double taxation var.
Bir de benim gibi artik buyuk olcude ununu elemis elegini asmis bir adam 10 sene sonra dolarin enflasyon nedeni ile alim gucunun dusecegini pek hesaba katmaz, seker, kolestrol ve yuksek tansiyon ile ugrasmadan geleni yemeye bakar. :)
Az evvel suredividend adli siteye bakiyordum bu arada.
https://www.suredividend.com/monthly...stocks/#danger
Cok faydali bir site..
Arada bir girer bakarim.
Syg,
UK merkezli hisselerden alarak o duble fiskinin önüne geçilebiliyor :) Birleşik krallıkta da hala eli ayağı tutan büyük isimler var yani şimdi boş değil orası da.
Yaş ileri ise enflasyonu düşünmeye gerek yok ama belki hisseler çoluğa çocuğa bırakılır... Çoluğu çocuğu ne kadar sevdiğinize ya da hazır servete konmalarını isteyip istemediğinize göre değişebilir tabi cevap.
https://youtu.be/72bjROoKyUY
Dudu bu tip egitim videolari seyretmen lazim.deniz hayati oyle kolay degil[emoji39]
Kendin pişir kendin ye yerlerinde bira soğutma 5 TL rakı soğutma 25 TL .
Buz vs de isteseniz şarap ta soda cola da soğutsanız adamın bir aylık buzdolabı elektrik ihtiyacını karşılayacaksınız 😉😉😉
Yasar erdinc demistiki çölde 1 bardak suya milyon verirsiniz.tatilde de ayni sekilde.other seklinde[emoji39]
İskele alabanda,tam yol tornistan,usturmaça gibi terimleri ogrenmeden yola cikilmaz[emoji39]
Bul karayı al parayı spotaj indirimi uzar mı uzamazmı?