Easa problem devlet bankalarından dusuk faizle para pompalanmasidir.hem haksizliktir.bu para basmaktir.bu para cari acigi patlatiyor.oda doları patlatiyor.bundan vazgecilmeli.ithalat patliyor.
Easa problem devlet bankalarından dusuk faizle para pompalanmasidir.hem haksizliktir.bu para basmaktir.bu para cari acigi patlatiyor.oda doları patlatiyor.bundan vazgecilmeli.ithalat patliyor.
Rakamlar mantıklı, 4% net getiri gerçekçi. benim de hedefim bu miktarlar yalnız eurobond'a koyulan para sizi enflasyona karşı korumuyor. Vadeli mevduat gibi daha çok. Vade sonunda elinize alım gücü önceki 10 seneye göre azalmış kağıtları sayacaklar.
Hisse alınca reel mal almışsınız gibi oluyor fiyat çıkabilir de düşebilir de ama enflasyon olan bir ortamda mal fiyatlarının ve onu üreten şirketin hissesinin değerinin artmasını beklemek makul bir yaklaşım diye düşünüyorum.
Yani sırf eurobond değil de onu da çeşit olsun diye ekleyip ana gövdeyi hisseye koymak sanki daha iyi olabilir.
Hisseden kastım sırf bist değil bu arada, anlaşılmadıysa...
Ytd
Son dönemin ekonomi profesörleri geçmiş dönemde verilen yüksek tl faizini çok büyük hata olarak görüyorlar. O yüzden şimdi tam tersini uyguluyorlar.
Geçmiş dönemde TL mevduatçısı kollanırken şimdi daha çok dolar tutanlar kollanıyor arada başka bir fark yok.
İki yaklaşım da bizim problemimizin yegane çözümü değil. Ülkece birbirimizi yemeyi, çalıp çırpmayı bırakıp insan olmaya karar verirsek düze çıkarız yoksa bize verdikleri 2 seçenek var:
1- düşük faiz ile fakirleşmek
2- yüksek faiz ile fakirleşmek
Cook dogru da hissede de herkesin bildigi gibi double taxation var.
Bir de benim gibi artik buyuk olcude ununu elemis elegini asmis bir adam 10 sene sonra dolarin enflasyon nedeni ile alim gucunun dusecegini pek hesaba katmaz, seker, kolestrol ve yuksek tansiyon ile ugrasmadan geleni yemeye bakar.
Az evvel suredividend adli siteye bakiyordum bu arada.
https://www.suredividend.com/monthly...stocks/#danger
Cok faydali bir site..
Arada bir girer bakarim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
UK merkezli hisselerden alarak o duble fiskinin önüne geçilebiliyorBirleşik krallıkta da hala eli ayağı tutan büyük isimler var yani şimdi boş değil orası da.
Yaş ileri ise enflasyonu düşünmeye gerek yok ama belki hisseler çoluğa çocuğa bırakılır... Çoluğu çocuğu ne kadar sevdiğinize ya da hazır servete konmalarını isteyip istemediğinize göre değişebilir tabi cevap.
https://youtu.be/72bjROoKyUY
Dudu bu tip egitim videolari seyretmen lazim.deniz hayati oyle kolay degil[emoji39]
Kendin pişir kendin ye yerlerinde bira soğutma 5 TL rakı soğutma 25 TL .
Buz vs de isteseniz şarap ta soda cola da soğutsanız adamın bir aylık buzdolabı elektrik ihtiyacını karşılayacaksınız 😉😉😉
Yer İmleri