not artışı olmaması iyi.
pala malı taşımaya devam edecek.
millet satmasın diye tutmaya da devam edecek bence. asdasds. :he:
Printable View
not artışı olmaması iyi.
pala malı taşımaya devam edecek.
millet satmasın diye tutmaya da devam edecek bence. asdasds. :he:
S&P
Siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla 2026 yılına kadar yeni ekibin Türkiye ekonomisini dış borçla finanse edilen tüketimden uzaklaştırarak daha dengeli dış ve mali hesaplara ve daha kabul edilebilir enflasyon seviyelerine doğru yeniden dengeleyebileceğine inanıyoruz
Bu düzenlemeye ilişkin riskler (hem siyasi hem de ekonomik) dengelidir
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kontrolmatik yöneticisini bir kaç kez TV'de vs izledim. Yatırımları güzel ama özkaynak yok, birileri de hisseyi ucuzdan alıp sonra şişirdi. Ortağı nasıl bir bilmiyorum bunlar 2 ortakmış ama sakallı olan akıllı birine benziyor. Bana pahalı ben kelepirciyim.
Büyük eski şirketler ucuz, büyük oyuncular o kadar para bağlayacağıma 10 tane ufak hissede oynarım diyor bence.
Emlak rantı vs bitse mecburi yeni iş alanlarına girilecek ama TV'ye çıkan çoğu müteahhit bizde 3 yılda para geri kar ile geri dönüyor, diğer işler riskli diyor. Bunlar ceplerinden para çıkmadan gayrimenkul geliştiriyor, ekiplerini boş tutmayan kar elde ediyormuş.
Anladım, duvarlara fısıldayan adam sağolasın.
İngilizler garip millet.Savaşırken sorun yok ama iş satranca gelince ...olurda şah mat yapmak için 1 den fazla seçeneğiniz var ise rakibi incitmemek adına az kanlı olan tercih ediliyor(muş).
Ne kadar doğru bilemiyorum.
not: Geçen" boğmaca matı" ile ilgili bir video izlerken duydum ilginç geldi.
Bu tarz şirketler ilk dönemilerinde alınır. İyi de para kazanılır. Şu an pahalı..
Kontrol matik in ben tüm raporlarını okudum. Güzel yatırım ve işleri var ama bence hissede bedelli garanti..Fiyatı da pahalı..
Ama aynanın diğer tarafında hisse 1 haftadır tarihi dolar tepesini kırmaya çalışıyor. Bu arada flama yapıyor.. Kırarsa sert gidecek bence...
İleride bilançolar iyi gelirse ancak o zaman bakmak lazım...
Büyük iş adamları bankalarını yüksek paralara sattılar, o paralar nerede belli değil.
Şirketler aynı olsa da çoğunun fiili dolaşımı artmış, o paralar nerede onlar da belli değil.
Seçimlerden sonra hepsine paranı getir denecek bence.
https://www.youtube.com/watch?v=uUq7QDEJ09k
Putin fabrikatörleri hizaya çekince
Emre Güneş abi hangi hisseler var sende, viop yapıyor musun bir de?
Betkimi kaldırmak için çok para lazım, zamanında okullu girmiş gücü yetmemiş deniliyor geri vermiş bi kısmını bi kısmıda kucakta kalmış olmalı, satmaya kalksa ücbeş taban çeker heralde
Kim demişti hatırlamıyorum ama bistte giriş olur çıkış olmaz deye
Bikaç büyük oyuncu anlaşırsa belki bişiiler olur ama azeriler yedirir mi bilemedim şimdi.
Borsa ben bildim bileli aynı.
Eskimiş ayları kırpıp kırpıp yıldız yapıyorlar genel olarak.
Arada yıldızlar olmuyor değil.
Gerçek yıldızları bulmak gerekir.
O da kimine göre göz kimine göre kabiliyet gerekiyor.
Bende kabiliyet yok.Gözümde eskisi gibi iyi görmüyor.
Gönül gözümle hisse seçiyorum desem .......
Not: "eskimiş ayları kırpıp yıldız yapmak" olarak kullanılan tabir...artık bir işe yaramayan, modası geçmiş, çöpe atılmayı bekleyen şeyleri ufak bir revizyondan geçirip, süsleyip püsleyip yeniden kullanıma açmak olarak kullanılır...
Yukarıdaki not alıntıdır. Zaten ben o kadar düzgün cümle kuramam.
Viop sadece hedge için. O da günlüklerde net düşüş görürsem ve elde o an satmayacağım hisse varsa. Yani az işlem yapıyorum.. Doğrusunun ve asıl kullanım amacının da bu olduğunu düşünüyorum..
Ben de hisse çok. Riski dağıtmak için öyle olması lazım.
Şu an neler var...
PGSUS,MAVI,AEFES,CIMSA,ISMEN,ALFAS,CWENE,SMRTG, KOCAER,FROTO,DOAS,AGHOL...
O yüzden küçükler revaçta, yeni tahtaları sürüyorlar 30 a
Endekis mühendisliği yapamazlarsa vatandaş korkar kaçar.
Eski şirketlerin koltuk sallanıyor, bir sonraki turda ereğli yada petkoyu atabilürler
[QUOTE=pisyedili01;6575449]Borsa ben bildim bileli aynı.
Eskimiş ayları kırpıp kırpıp yıldız yapıyorlar genel olarak.
Arada yıldızlar olmuyor değil.
Gerçek yıldızları bulmak gerekir.
O da kimine göre göz kimine göre kabiliyet gerekiyor.
Bende kabiliyet yok.Gözümde eskisi gibi iyi görmüyor.
Gönül gözümle hisse seçiyorum desem .......
Not: "eskimiş ayları kırpıp yıldız yapmak" olarak kullanılan tabir...artık bir işe yaramayan, modası geçmiş, çöpe atılmayı bekleyen şeyleri ufak bir revizyondan geçirip, süsleyip püsleyip yeniden kullanıma açmak olarak kullanılır...
Gönül gözün açık herhalde abi.
Borsa daha yeni öğreniliyor deniyor. Kamu da yeni öğreniyor, işlem hacmini ve fiyatları yukarı çekici düzenlemeler yapılıyor.
İstikrara yönenlik de düzenlemeler olmalı, ben ne zaman güzel bir öneri düşünsem duvardan da ses geliyor. Yani üst akıl istese borsaları en güvenilir yer yapar, burada insanların elindekilerin alınması ve başka birilerine verilmesi için bir düzen var.
Anladım Emre Güneş abi sağolasın cevap için.
Bu dünyada güzel olan şeyleri üst akıl motive ediyor, onların peşinde koşuyoruz ve bir şekilde insanlar doğuyor, yaşıyor ve ölüyor.
Normalde insanların hakikat peşinde koşması lazım ama ben bile artık keşke cahil olsaydım diyorum. Tweetter'da ilginç sohbetler dinledim, az da olsa değişik insan olması hoşuma gitti.
Matriks filmini değişik açıdan izlemek lazım, Truman Show, Avatar vs çok film var.
Sadece ekonomi ve MB değişmesi ile not artırımı gelmez ki hatta negatif den durağana çıkarmış. Kabalaya gibi bir sürü siyasi ağırlaştırılmış müebbet hapis ver sonra bekle çok zor. Aslında bu hükümettekiler reise deseler hukuki adımları da atalım. Yine farketmez hakim savcı resin gözüne bakarken adil karalar çıkmaz. Atalar demiş zaten eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.
Bunlar modern uyuşturucu filmler
Golyata taş atmaya devam bence.
Şimdi sapan ile çocukluğuma dönerim inclr zamanı.
Ama mert abim kızıyor hayvan sevgime SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Demirel'in cumhurbaşkanı olduktan sonra bir sözü vardı "Ben siyaset üstüyüm", güzel bir söz.
"Geçti dost kervanı eyleme beni" o da güzel
Feleğin çemberine çomak sokmamak lazım.
Bir de bu var
https://www.siir.gen.tr/siir/p/pir_s...ha_gidelim.htm
Hızır Paşa bizi berdar etmeden,
Açılın kapılar Şah'a gidelim,
Siyaset günleri gelip çatmadan,
Açılın kapılar Şah'a gidelim.
YK nin 30.842 kontrat uzun pozunu görünce bir akşam üstü 4-5 gibi saçma sapan bir yükseliş çoşkusu yapacağını düşünüyorum...Geçmişte çok yaptı bu çoşkuları...
Diğer yarafındaki kısa pozlar gene artmış.. 42.500 kontrat olmuş..Bu borsa zor düşer bu şekilde...
Kılıcdarogluda çok sıkı hazırlanıyor Mart seçimlerine gerçekten...
Sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Ben Bist 100 için ekim ayı içinde veya kasım ayı içinde yıllık tepe bekliyorum. Hem de enflasyona rağmen. Yılsonu tahminini onun için yapamıyorum. Nedenler:
1) Enflasyon muhasebesine geçilecek mi belli değil. Enflasyon muhasebesine geçilecek ise, gerçek karlar otaya çıkacak ve makyaj akacak. Enflasyon muhasebesine geçilmeyecek ise, şirketlerin özsermayesi pula dönecek.(Yani şirketler fazla vergi verecek.). Başımızdakiler pandemi döneminde iki tane maske vermeyi becerememişlerdi. Şimdi ise, çocuklara ücretsiz öğün işine 2026’ya ertelediler. Enflasyon muhasebesi demek, REİS’e yakın şirketler az vergi verecek anlamına da gelebilir. DİKKAT!!!
2) Yabancı sermaye gelmeyecek. Eğer yabancı sermaye gelecek olsa idi, şimdiye kadar kesin gelirdi. Seçimden sonra serseri para dediğimiz kumar fonları geldi. O kadar. Onlar da belki bıyıklıdır. Bilmiyoruz. Ayrıca, gezi parkı, kavala, demirtaş vb. hususlarda yabancı gelmeyecekmiş gibi davranıyoruz.
3) Önce kredileri kıstılar. Şimdi de şirketlerin yüksek faiz ile boğulacağını göreceğiz. İşbankası neden holdingleşiyor. Çünkü, bu faiz boğulmasında birçok şirket batacak. Arkasında banka olmayan şirketler ağır hasar alacak.
4) Birçok vergiden bahsediliyor. Konaklama, ilave emlak, karbon vergisi vb. Sizce bu kadar verginin içinde Borsa vergisi olamaz mı? Birçok şirket faizi bahane edip, katılım endeksinden çıkarılıyor. Bir gece ansızın katılım endeksi harici, diğer bütün şirket ve türev işlemlere 10bin TL üstüne veya 50bin TL üstüne kademeli vergi gelme ihtimali nedir? Slogan da hazır “BİZ SADECE ZENGİNLERDEN VERGİ ALIYORUZ”(Unutmayın, temettülerde yerli %15 stopaj ödüyor ama yabancı ödemiyor.)
5) Hikayemiz yok. Merkez medyaya bakarsanız, Azerbaycan-Ermenistan savaşı, ölen Azeri milletvekili, CHP içindeki parti içi çekişmeler vb. vatandaşın doğrudan alakalı olmadığı ve ekonomik olmayan konular işleniyor. Mesela, emekliye bile ilgileniyoruz diyorlar ama ocak 2024 adresleniyor.
6) Enflasyon ayının bıçakla dilini kestirip kendi kanını içmesi gibidir. Sonunda ayı illaki tansiyon düşmesi sonucu bayılır. (Rus ayı yakalama yöntemi). Biz vatandaş bazında enflasyonun kötü yönlerini gördük fakat şirketler daha görmedi. Bence artık görecekler. Çünkü, faiz ile boğma ekonomiyi illaki küçültür.
7) Açığa satışın serbest bırakılacağı söyleniyor. Bu durumda BOFA veya YAPIKREDİ robotu o gün tozu dumana katar.
8) Sona yaklaştığımızı da lütfen şuradan anlayın. Çok fazla halka arz var. Her şirket geldiğinde borsanın mevcut havuzundaki paradan çekiyor.
Bendeki görüntü böyle.
İyi geceler.
Putin: "Gelişmekte olan ülkelerin kredi yükümlülükleri haraca benziyor"
MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası mali sistemde değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek, "Çünkü gelişmekte olan ülkelerin kredi yükümlülükleri haraca benziyor." dedi.
Putin, başkent Moskova'da düzenlenen Rusya-Latin Amerika Uluslararası Parlamento Konferansı'nda konuştu.
Modern mali sistemin belirli bir kesimin çıkarlarına yönelik düzenlendiğini aktaran Putin, "Dünyada modern finans ve kredi ilişkileri, yalnızca sözde 'altın milyarın' çıkarlarına hizmet edecek şekilde inşa edilmiştir. Bu altın milyar ülkelerin liderleri, dünyadaki hemen hemen her ülkeyi sömürüyorlar. Teknoloji, bilgi ve finanstaki konumlarını kötüye kullanıyorlar." diye konuştu.
Uluslararası mali sistemde değişiklikler yapılması gerektiğini savunan Putin, "Çünkü gelişmekte olan ülkelerin kredi yükümlülükleri haraca benziyor. Aidat gibi ve böyle olmamalı. Bu nedenle hep birlikte çabalarımızı birleştirerek bu uluslararası alandaki kuralları değiştirmeliyiz." dedi.
Putin, Rusya'nın Latin Amerika ile BRICS ve Avrasya Ekonomik Birliği arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini de söyledi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Mustafa bütün konularda daha fazlasının bekliyorum. 12 aylık bilançolar bu kur ve faiz ile hayal kırıklığı oluşturur. Ayrıca ekonomi yönetimi hala sorunu tespit edemedi. Bence tespit etmesi de mümkün değil çünkü kadrolar liyakatsiz inşallah ile dolu. Ayrıca mevcut ekonomik kriz memurların rüşvet almalarına sebep olacak. Şirketler daralma ile yeni risk almak yerine özellikle yabancı para cinsinden borçlarının ödeme yoluna gitmesi ile film kopar. Kısacası maksimum bir sene sonrası yanardağ patlamaları yaşamaya başlarız.
Elon Musk
@elonmusk
·
Yasadışı göçün durdurulması gerekiyor ama ben yasal göçün büyük ölçüde genişletilmesi ve basitleştirilmesi taraftarıyım. Çalışkan, yetenekli ve dürüst olduğunu kanıtlayan herkesin Amerikalı olmasına izin verilmelidir.:ok:
Zorunlu olarak “YALI ÇAPKINI†dizisini izliyorum. Onun için yeni yeni formu okumaya başladım. Düşüncelerimi anlatmak için aklıma başka bir örnek geldi.
Her kelime anlam genişlemesine uğrar. Bu normaldir. Çünkü teknoloji gelişiyor, insanlar değişiyor, hayat değişiyor vb. Ancak, kelimeler anlam daralmasına uğruyorsa, bu kelimeyi çağrıştıran olay veya olguları daha seyrek görüyoruz demektir.
Mesela, bıçak deyince aklımıza kesme eylemi gelir. Fakat 1000 yıldır Anadolu’da bıçak kelimesini sadece kesme eylemi için kullanmıyoruz. Bal bıçağı dediğimiz bir bıçak türü daha var. Balı kesmeden yumuşacık alır. Bal bıçağı balı kesmez.
Şu ana kadar kontrollü borsa ile, hep bal bıçağı gördük. Bundan sonra bıçağın kesme işleminde de kullanıldığını göreceğiz.
Normalde işletmelerde maker checker sistemi var, ileride verimlilik için Yapay Zeka onayı gelir. Bir sorun veya usulsüzlük olduğunda sen bunu yapmadan önce Yapay Zeka'ya sordun mu, nerede log'u denir.
HAMSALERLER
@rawsalerts
��#SONDAKİKA : New York City'de Yaygın Sel nedeniyle Yerinde Barınak ile birlikte Acil Durum ilan edildi
��#Manhattan | #Newyork
New York Valisi Kathy Hochul ve Belediye Başkanı Eric Adams, Yerinde Barınak direktifiyle birlikte yaşamı tehdit eden yağış olayı nedeniyle New York City, Long Island ve Hudson Vadisi için olağanüstü hal ilan etti. Milyonlarca New Yorklu, çok sayıda cadde, otoyol, metro ve binanın sular altında kalmasıyla birlikte şiddetli sel felaketiyle karşı karşıya. New York'a gidiş-dönüş tüm trenler ertelendi veya iptal edildi. Belediye yetkilileri, başta bodrumlarda yaşayanlar olmak üzere sakinleri evde kalmaya ve en kötüsüne hazırlanmaya çağırıyor. Şu ana kadar şehrin bazı bölgelerinde 6 inçten fazla yağmur yağdı.
https://twitter.com/rawsalerts/statu...19294686388399
New york'u sel almış,görüntüler şehrin alt yapısının ne kadar yetersiz eskimiş olduğunu gösteriyor.
New york çökmüş.
https://www.youtube.com/watch?v=le1QF3uoQNg
En düşük ev fiyatı İstanbul 4 milyon TL olmuş.
Almak istiyorsun,
1 milyon nakitin var..
Bankadan da kredi buldun 3 milyon TL..
15 yıl ödeme, aylık 90.000 tl..
Kim ödeyebilir??
TR de, 1 milyon üzeri mevduatı olan.
1 milyon kişi.. Başka banka da hesabı olsun.
500.000 kişi..
Hepsi bu..
Parayı kafaya takmayan insan sayısı..
Pahalı restaurantlarda, kafelerde, yabancı araba alım sırası bekleyen..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aırbnb İstanbul...
https://www.airbnb.com.tr/istanbul-turkiye/stays