Yok yok kendim karar verdim Tanrı ve siyaset ömür verirse ÜLKEM yerinde kalırsa 10 yıllığına yapıştım.YTD.
Printable View
Irak'ta Uluslararası Musul Havalimanı restorasyonun ardından açıldı
Irak'ta restorasyonu tamamlanan Uluslararası Musul Havalimanını açılışı gerçekleştirildi.
Irak resmi haber ajansı INA'ya göre, havalimanın açılışına Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Savunma Bakanı Sabit Abbasi ve Musul Valisi Abdulkadir Dahil katıldı.
Sudani, Musul Havalimanının 2 ay sonra "tamamen faaliyete" geçeceğini belirtti.
Musul Havalimanı, Irak'ta Bağdat, Basra, Necef, Kerkük, Süleymaniye ve Erbil'in ardından yedinci liman oldu.
Musul Havalimanı, 1920'li yıllarda İngilizler tarafından askeri havalimanı olarak inşa edilmiş, daha sonra sivil uçuşlara açılan liman, uzun yıllar devre dışı bırakılmıştı. ABD güçleri, 2003'te Irak'ı işgal ederken söz konusu havalimanını askeri üs olarak kullanmıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
İsrail Savunma Bakanı Katz, Suriye'ye Suweyda'dan güçlerini çekmeleri çağrısında bulundu-i24News
İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Suriye yetkililerine Suweyda'dan güçlerini çekmeleri çağrısında bulunarak, "İsrail ordusu, rejim güçleri çekilene kadar saldırılarına devam edecek ve mesaj anlaşılmazsa rejime karşı misilleme düzeyini de yakında artıracaktır" uyarısında bulundu.
Bazen ya kutuplara gideyim ya da çöle gideyim diyorum. Çöle gittiğim de beni kutup ayısı bulur ondan eminim de kutuplar da aynısı denk gelir mi ondan şüphe duyuyorum
tanzayada bitene aslan hayvanat bahçesinden kaçmış...
eeeee ? :kahkah::kahkah:
500 kelimelik haber.
napak şimdi...
:drunk::drunk:
USD deki artış kontrollü değilse faiz indirimi beklendiği gibi olmaz 100-250 baz olur. Piyasanın dayanacak gücü yok. Biran evvel Şimşeği harcayıp yeni bir sisteme geçmek arzusu var akp tabanında
11,900 shortları basa bas kapattım tatile gidicem son kalan parayıda vioptan cekiyorum gelince bakarız...
başlık açıcı lazım mıydı :oleyo:
https://pbs.twimg.com/media/Eytt-52X...g&name=900x900
Çöküş dönemi.!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
1920 yılında Afganistan’da Topal Molla ismindeki sarıklı, cüppeli ve sakallı bir kişi, bir tekke kurmuş ve beş yıl içinde 300 binden fazla müride sahip olmuştur. Ülkedeki düzensizlikleri bahane ederek Kral Emanullah Han’a karşı isyan başlatmış, mezhep çatışmalarını körüklemiş, kardeş kanı dökülmesine sebep olmuştur. Emanullah Han, Türk dostudur, bir yandan Anadolu’daki İstiklal Harbine yardım ederken diğer yandan da Türkistan’da Ruslara karşı savaşan Enver Paşa’ya silah yardımı yapmıştır. Emanullah Han, ülkesini terk etmek zorunda kalmış, Hindistan sınırında yanına gelen Avrupai kıyafetli bir zat Urduca konuşarak Emanullah Han’a “ Beni tanıdın mı? diye sormuş. Ben ülkenizde tekke kuran, müritler yetiştiren ve ayaklanma hareketi başlatan meşhur Topal Molla’yım. Afganistan’daki görevim bitti. İngiltere’ye geri dönüyorum.” der. Afganistan Kralı Emanullah Han” Seni tanıdım, senin casus olduğunu biliyordum fakat dini kullanarak halkıma o kadar etkili olmuştun ki senin bir İngiliz casusu olduğunu Halkıma anlatmak çok zor olduğunu düşünerek ülkemi terk etmek zorunda kaldım.”
Güçlü üfüren varsa bizde bir tarikat kursak yahu.:Sad:
Nateni 46 TL den değilde 46.04 ile 46.10 TL arasında almışım .
Bir ajan hemencecik kendisine mürit bulabilmiş nasıl bir anlayışki ve o muridler şimdi ne yapıyorlar acaba.
Yada bu ajanlar sadece fetoşlardamı varmış?
Bende gıda sektörü bağlantılı 3 hisse seçtim.
Mart ayında.
Alklc,Armgd ve Mopas( ki Mopas'ı nisan başı esprili yazdım)
Seçtiğim bi tık fazla sermaye koyduğum Armgd oldu.
Digerler pide parası kazansın babında.
Sonuç cimicik aldıklarım %100 yakinladi.
Emekli maaşı yatırdığım Armgd İşçi arkadaşın eşseklerinden de Eşşek çıktı. Şimdilik!!
✅ Sonuç ve Öneri
Kriter En Uygun Hisse
Güvenli ve kurumsal yapı TATGD
Yüksek potansiyel ama riskli FADE
Kısa vadeli fırsat aranıyorsa TUKAS (ancak çok dikkatli olunmalı)
Tavsiyem: Eğer riskten kaçınıyorsan ve istikrarlı büyüme arıyorsan TATGD daha mantıklı.
Daha yüksek risk alırım, ani çıkışlara oynarım diyorsan FADE bir ihtimal olabilir ama bilançosu zayıf.
TUKAS ise toparlanmazsa sermaye erimesi yaşatabilir.
yapay zeka yorumu
✅ Sonuç ve Öneri
Kriter Öne Çıkan Hisse
Uzun vadede defansif, risksiz yatırım ALKLC ✅
Kısa vadeli trade / yüksek risk ARMGD âš*ï¸
Orta vade, büyüme potansiyeli olan MOPAS ✔ï¸
Karar önerisi:
Risk düşük olsun, sağlam bilançolu ve temettü potansiyelli bir yatırım arıyorsan: ALKLC.
“Volatiliteyi kullanırım, kısa vadede sert yükseliş bekliyorum†diyorsan: ARMGD ama çok dikkatli ol.
"Perakende sektörünün büyümesini istiyorum ama ucuzdan girmek isterim" diyorsan: MOPAS düşünülebilir.
yapay zeka yorumu
Bir hisseyi alırken neyi var neyi yok. Mali durumu patronu kim hepsini bilmek gerekir. Fade nin geçen yıllarda 100 milyona yakın sadece kira geliri vardı. TÜFE ye göre bu sene 150 milyon gelebilir. Ama patronu mu speği mi çok sıkıntılı geçen ay %5 tek kademe de 11,59 bastı geçti. Hisse tamamen kontrol altında önce sopayla kovalıyor sonra hareket ediyor
Eğer gözlerim yanlış görmediyse tat in stoğu ve ürün gamı genişlemesi daha fazla. Aslında üçü de çok iyi. Kıyılmaz her birinin diğerinden ayrı güzelliği var. Siyasi sıkıntı olmayacağını bilsem gözü kapalı alır yatarım da heybeden turplar büyüyerek çıkarsa sıkıntı
Tat ile mukayese ettiğimde tat armgd nin sattığını satıyor. Üstüne salça ve soslar var. Geçen sene 1,8 TL ye domates aldı bunlar. Stoğu doldurduysa ve domates fiyatları artacaksa çok iyi kâr yazar. Geçen sene domates çok kötü sezon geçirdi üretici baya zarar etti. Ettiği zarar sebebiyle ekmediyse anormal fiyatlar görebiliriz. Ben bunu her zaman dikkate alırım ve evdeki salça stoğum iki yıldan fazla olur.
Bozkurt reisim hünkârımin gözüne bakacağım dedim ya gelmez bu. Onun göz bozuk yanlış okudu orama bakacaklar diye gelmez bu.
Biraz gündemi izleyelim.
Evladı bu yil LGS'ye giren var mı?
Sorular çok zor dendi.Tam puan alan sayısı patladı.
Çömez, paylaşımında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sınava ilişkin kritik sorular yöneltirken şu ifadeleri kullandı:
- Bursa Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’ndan 36 öğrenci sıfır hata ile 500 tam puan almış. Oran % 9.
- Türkiye’deki diğer tüm İmam Hatip Ortaokullarında 500 tam puan alan öğrencilerin toplam sayısı ise 27.
Sınava giren 963 bin 142 öğrenciden 500 tam puan alanların oranı da % 0,07.
- Ortalığı kokutmadan bana bunu izah edebilir misin?
-Antalya Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sıfır hata ile 500 tam puan alan 6 öğrenci var.
- Aynı şekilde Trabzon Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 4 öğrenci 500 tam puan almış.
- Yani 3 “Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip’te” toplam 46 öğrenci kusursuz bir performans sergilemiş.
- Geri kalan 3500 İmam Hatip’te ise sadece 17 öğrenci 500 tam puan alabilmiş. Bu koku değil kokuşmuşluk hali!
- Bu üç okuldaki yöneticileri ve öğrencileri sorgulayın, pisliğin ne kadar derin olduğunu göreceksiniz
Anket: Çin ve Şi hakkındaki olumlu görüşler arttı, ABD ve Trump'a dair olumsuz düşünceler yükseldi
ABD merkezli Pew Research'ün yayımladığı uluslararası anket raporunda, Çin ve Devlet Başkanı Şi Cinping hakkındaki olumlu görüşler artarken ABD ile Başkan Donald Trump'a yönelik olumsuz düşüncelerin yükseldiği ortaya kondu.
Pew Research, 8 Ocak-26 Nisan tarihlerinde 25 ülkeden yaklaşık 30 bin kişiye Çin ve ABD hakkındaki görüşlerini sordu.
Anket sonuçlarına göre, ABD'ye yönelik olumsuz algılar artarken Çin'e yönelik görüşler daha olumlu hale geldi.
Sonuçlara göre, Çin hakkındaki olumlu görüş oranı geçen sene yüzde 31 iken bu sene yüzde 36'ya yükseldi.
Çin Devlet Başkanı Şi'ye güven duyanların oranı ise yüzde 19'dan yüzde 25'e çıktı. Şi hakkında olumlu görüşler, orta gelirli ülkelerde yüksek gelirli ülkelere kıyasla daha fazla arttı.
2020 yılından bu yana ilk kez Çin'e yönelik olumlu görüşlerde artış yaşandı.
- Trump'a güven azaldı
Öte yandan Trump'a duyulan güven, göç, Rusya-Ukrayna Savaşı, Çin ile ilişkiler, ekonomi, İsrail politikası ve iklim değişikliği gibi konularda büyük ölçüde azaldı.
Ankete katılanların yüzde 62'si Trump'a bir dünya lideri olarak güven duymadığını söylerken yalnızca yüzde 34'ü güvendiğini belirtti.
Kanada, Fransa, Almanya ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu 10 yüksek gelirli ülkenin yüzde 35'inin ABD hakkında olumlu görüşe sahip olduğu aktarıldı. Bu oran 2024'te yüzde 51 olarak kayıtlara geçmişti.
Ankete katılanların yüzde 49'u da ABD hakkında olumsuz görüşe sahip olduğunu aktardı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
https://www.youtube.com/shorts/0hOgx8JEQGE
https://balikesirbirlikgazetesi.com/...2596220931.jpg
Çöküş dönemi.!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!!
ankarada 2 tane iamhatipli tam puan alırken
konyada tam 29 tane imam hatiplinin tam puan aldığı söyleniyor
sınav geçen yıla göre çok zor olmasına rağmen
tam puan alan sayısı 2 ye katlamış
2018 yılında sadece 18 kişi tam puan alırken
son yıllarda her yıl tam puan alan sayısı katlanarak artmış bu yıl 700 kusur kiş
halen sorular çalınmıyor dağıtılmıyor diyen varsa en ******** ahlaksız fetöcüdür
fetöcülerin tüm taktiklerini kullanan bir çete var ülkede
bir sene gündemi diplomalar sahtemi değil mi tarışmasıyla her gün gündem olan bir ülkede
ne bekliyorsunuz ...
tüm sınırlarımız işgal edilmiş.. butlak mutlan.. turbunan şalgamınan gündem.
diltaşın kurucularınıda inceleyin:)
giderayak ne kopartırız derdindeler..
:drunk:
bi özel okul dah avar yazamayayım sahibi adamı döver
Fade yi almamın 2 tane nedeni artı bir ekstrası var severim böyle hisseleri.Geçmişte OLMIP;KARTONSAN ve BRYAT var Bosh frende var lakin orada erken sattım.
Birinci nedeni aylıkda sürünüyor olması
2. nedeni 20 /50 nin yakında kırılacak olması.
Turplar hep aklımda lakin bu böyle
Beklentip uçuk.YTD.