Ukrayna Rusya savaşının bitmesi hisseye olumsuz yönde etkiler mi arkadaşlar
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Printable View
Ukrayna Rusya savaşının bitmesi hisseye olumsuz yönde etkiler mi arkadaşlar
Teşekkür ederim Muzaffer hocam bakalım bekliyorum üç yıl oldu
Rica ederim üstad.
Ekim ayı askeri araç üretimi 19 adet, satışı 13 adet
Kasım ayı askeri araç üretimi 50 adet, satışı 34 adet
Aralık ayı askeri araç üretimi 157 adet, satışı 69 adet.
Halka açıklanmış bilgiler bunlar. Son 3 ay 116 adet askeri araç satışının 109 adeti ihracat. Minimum 500 kUSD olan araçlardan bahsediyorum. Dolayısıyla son çeyrekte savunma sanayi cirosu 60-70 milyon dolar mertebesinde olacaktır. Hepimiz biliyoruz kar marjını. 2025 ilk çeyrekte ise sevk bekleyen minimum 110 adet askeri araç depoda. Şubat'ta görürüz Ocak askeri araç satışının rekor seviyede 3 haneli adette gelme olasılığı yüksek.
Her ne kadar el değişimi ve yıpratma ile olumsuz bir fiyat hareketi sergiliyor olsa da bunun bilinçli yapıldığını aslında mal toplandığını düşünüyorum. Yabancı oranı zaten dibinde. Dolayısıyla 2025 için buralar iyi alım fırsatlarıdır. 2024 yıllık bilançonun tüm zarara rağmen az da olsa kar ile, Romanya'dan gelen avans ile borçlar hafifletilip stoklardaki ürünler ile Romanya sevkiyatının tamamlanması ile ise 2025'in Otokar'ın tarihi kar rekoru kıracağı bir yıl olmasını bekliyorum. Şimdi yıkama döngüsü devam ediyor ancak 2024 bilanço Ocak sonuna doğru sızdırılınca aracı kurumların tekrar alıma geçeceğini düşünüyorum. Bir ay daha sabır.
rota 4. çeyrek aracı kurum kar tahminlerinde 170.500.000 tl, medyan beklenti 37.400.000.tl yorum alalım muzaffer üstat :(:(
Üstad, 4. çeyrekte az da olsa kar beklediğimi yazmıştım. Burada önemli olan Otokar'ın tekrar kar yaratan bir firma haline dönmesi. Otokar'ın temel sorunu yüksek borcu ve stoğu. Romanya işi ile hem yüklü bir avans alacak hem de yüksek stoğunu ürüne dönüştürüp nakit akışını artıracak. Maalesef bu tür dönemler şirketlerin hayatında yaşanabiliyor. Birçok farklı ülkede ciddi montanlı ihalelerde yarışın en önemli adaylarından biri. Kazakistan, BAE, Polonya ve Güney Amerika'da büyük ihale süreçleri devam ediyor. Yurtiçine az da olsa askeri araç satışı yapmaya başladığını da gözlemliyoruz. Sermaye tavanını 3 milyar TL'ye yeni yükseltti. 2025 Mart genel kurulunda bedelsiz sermaye artırımı beklentim mevcut. Geçen sene temettü dağıtmadığı için bedelsiz yapmıştı. Bu sene de temettü dağıtacağını zannetmiyorum bu sebeple bedelsiz sermaye artırımı yapıp yatırımcılarının gönlünü alabilir. Bu akşam bilanço gelecek. Bilançoyu da detaylı değerlendiriz.
Uzun yıllardır Kazakistan iş ortaklığından henüz bir sonuç çıkmadı. Belki aynı ürünleri üreten Rusya etkisi vardır.
Bilanço gelmedi dün.
Açıklama
Daha önce 22 Ocak 2025 tarihli duyurumuz ile kamuya duyurulan 01.01.2024 – 31.12.2024 hesap dönemi finansal tablolarının kamuya açıklanma tarihi, devam eden çalışmalar nedeniyle 5 Şubat 2025 olarak güncellenmiştir.
Ve de temettü açıklamış sanırım,
Açıklama. Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi Anonim Sirketi (OTKAR.IS), Nisan 03, 2025 tarihli ve Nisan 05, 2025 ödeme tarihli ₺6 temettü açıkladı.
https://stockevents.app/tr/event/div...4%B1klad%C4%B1.
*OTKAR-Otokar 2024 yılı 12 aylık konsolide net dönem zararı -3.104.429.000 TL (Önceki 2.841.321.000 TL)
Herhalde oto garipten fazla zarar açıklayan başka bir şirket yok berbat .Ama yinede burdan bu saattan sonra kaçmak yok madem hamallık istiyorlar çok şükür taşırım zerre kadar ümitli olmasam kopardım zaten,dibin dibini denedi,bundan sonra erenlere kalmış .
Çıkmasan bile hatıran yeter, hadi koca oğlan silkelen toparlanma zamanın gelmedimi çanak çömlek hepsi kırıldı zoru sana kaldı bu yatırımcıyı üzme savunma yazıyo şirkette hakkını ver.herkese selam yola devam .:(
:(
Ülkenin mevcut finansla koşulları ve enflasyon nedeniyle, bir çok şirket finansal borçlardan kurtulmak için bedelli veya tahsisli sermaye artışı yaptı.
Döviz atağa kalkmadan, Finans borçların eritmedi gerekir. Tahsisli sermaye artışı en pratiği olur. Mevcut kollularda şirketin gelirlerinin önemli oranı finansal borç maliyetlerine gidecektir.
Finans borç yükü altında ezilmiş. Yıllık faiz gideri 5 milyar civarı. faaliyet karı bu rakamın çok altında görünüyor.
Finans borçlarının büyük bölümü yüksek faizli lira cinsinde, bir kısmı ise döviz bazlı. Hele birde döviz hareket alırsa , finans borç yükü maliyetleri çok daha ağırlaşır.
Ticarette yüksek finans borç en aşındırıcı durumdur. Ancak primli bedelli sermaye artışı veya tahsisli sermaye artılıyla en az 10 milyar civarı dış fon bulursa, zamanla finansal olarak toparlanma olanağı olur.
DFG tarafından hazırlanan Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi ( OTKAR )Bilanço Yorumu 2024-Yıl Sonu( 4. Çeyrek):
https://www.youtube.com/watch?v=KDsg-KjDhmI
İyi seyirler.
Mesele neden niçin bu kadar finans borçu olduğu değil. Mesele ülkenin mevcut finansla koşulları ve yüksek faiz oranlarınının faaliyet karlarını erdirmesi.. . Koç grubu mevcut koşullarda, tahsisli veya primli bedelli gibi kaynaklarla bu finans borcu eritecek etkinlikte. Ve böyle bir yöntemle faize giden para kasada kalmadı sağlanmalı. Aylık kaç yüz milyon yıllık kaç milyar gibi faiz ödemesi varken, faaliyet karı kuş olur sürekli. Ve Sonuçta olarak bu yıl milyarlarca zarar.
Yıllardır Kazakistan’daki girişim işbirliği anlaşmalarından bir sonuç çıkmadı, her hangi bir yatırım veya üretim aşaması var mı acaba
Dahilde işleme belgesi; kısaca ihracat yapacaksanız ve bazı hammaddeleri ithal ediyorsanız, bu ithalatın KDV gibi vergilerini ödememek için alınan bir belgedir. İki ayağı vardır. Biri ihracat bedeli, diğer ise o bedelde ihracat yapmak için gerekli ithalat bedeli. Google'da açık anlatır. Bildirim ise tüm aplikasyonlarda haber bölümünde var.
Bakiye siparişlerin parça parça ne olduğunu tahmin eden ya da yazan biri var mı?
Ytd
Bakiye siparişler, 2025 yılında alınan siparişler hariç 44 milyon dolar + 943 milyon euro
https://www.otokar.com.tr/getmedia/f...4-sunum-turkce
21. sayfa
İlk çeyrekte zırhlı satışı yine düşük olduğu için iyi bir bilanço gelmeyecek herhalde. İlk çeyrek bilanço üç aşağı beş yukarı bellidir.
OTKAR yakın tarihte bir OBO tehlikesi atlattı. ama genel durum çok da hoş değil. 423 destek seviyesinde tutunmayı başarmalı.
Aşağıda 380 seviyesi orta vadeli güçlü destek noktası.
videolu anlatımı youtube da paylaştım arkadaşlar.
https://i.hizliresim.com/2b883sa.PNG
Ocak mart 3 aylık minibüs midibüs.otobüs ihracı genel 673 milyon dolar kaynak NTV ytr tv deildir:(
Romanya - JV kuruluşu için sözleşme imzalanması
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1429270
*OTKAR-Otokar 2025 yılı 3 aylık konsolide net dönem zararı -463.335.000 TL (Önceki -576.337.000 TL)