Yılbaşında da altını satın..
Yatırım tavsiyesi değildir...
Printable View
Yılbaşında da altını satın..
Yatırım tavsiyesi değildir...
nurolbank %25 verdi.
aylık, mevduat karşılığı..
ytd.
---------------------------------
he bu arada, biraz farklılaşmaya çalışın, "aman yandık dolar arttı öldük, bittik"
herkes aynı şeyi söylüyor, simitçi, vanacı, tesisatçı, otopark valesi vs..
siz biraz farklı olun .. !
oran paylaşın gençler..
yani totişinizi kaldırın bankaya gidiyin veya arayın, oran sorun, buraya yazın..
zor geliyor dimi ?
buradan dolar arttı battık yazmak kolay, ama iş bilgi almaya ve paylaşmaya gelince..!!
herkes gibi vasatın altındasınız, tipik bir TÜRK örneği..
kahvehaneye çevirdiniz, mevduat forumunda mevduat dışında herşeyi konuşuyorsunuz...!
syg,
Vade dönüşü yok sanırım bu aralar pek herkes boş yapıyor :)
Benim bir sorum olcak TRT ve Trb ile baslayan turkish treasury bono ve tahvillerinide bankalardan almak baya kolay neden çok tercih edilmiyor tamamiyle alıskanlıklarlamı ilgili?
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
makas var,
canlı fiyatı örneğin 92.85 ise banka 93.15 e satıyor haliyle
sen %26 hesaplıyorken bi anda %24 e geliyor..
bundan dolayı çok tercih etmiyorum.
bir de tabi bankaların parası olmuyor, sende aldığını hazineye virmanlıyor yani banka komisyon dışında bişi kazanmıyor..
bu nedenle müşteri temsilcisi hem bilinçsiz hem de banka hazinesi bilgiyi yaymıyor..
ytd.
syg,
Yakında bankalarda kredilerde yavaşlama olunca mevduat faizleri düşer.
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Az önce ykb ye baktımda vadeye 78 gün kalmış 20.60 basit faizi var stopaj da %10 dur sanırım mevduat eşleneği 21.80 e geliyor sanki fena değil mt ile cebelleşceğime iyi bir seçenek gibi duruyor birde Turkish treasury sanki daha güvenli mevduata oranla
Ne yapmak lazım sizce hala TL de olanlar olarak? :(
Sn.Berk Çok zor bir durum. Usd ın pahalı olduğunu düşünüyorum. Lakin MB sının eylül toplantısı önemli. Ancak oradaki kararda çok zor bir karar. Burada önemli olan Türkiyedeki büyümeyi durdurmadan yavaşlatmaktir. Bu olursa mevduata bankalar tarafından talep gelir. Ancak komple stop etmiş bir ekonomide banka para kazanamayacağı likiti istemez. Avrupa yıllarca eksi faiz verdi. Zor bir durum. Ancak kredilerin yavaşlayacağı hatta duracağı muhakkak... [emoji53]
Yani Sn.Berk enflasyonun olduğu ama büyümenin olmadığı bir ekonomiye doğru hizla gidiyoruz. İnşaĺah OVP de ciddi önlemler alinir
Sizce bankaların yeterli özsermayesi var mı?
Özsrmayenin 8 10 katı kadar para dağıtmış durumdalar bunları fonlamak kolay olur mu sizce önümüzdeki dönemde düşük faizli ve TL bazında sabit dolar euro dönemide geride kaldı..
Ne dersiniz
Ben Garanti ve Akbank ın bilançosuna baktım. Akbank ın Sermaye Yedekleri 1,8 milyar TL... Garantinin 780 milyon TL...
Pek ihtimal vermiyorum ama bedelsiz/ Sermaye Yedeklerinin sermayeye ekleyerek sermaye artışına gidebilirler...
Akbank 220 milyar TL kredi vermişken 42 milyar TL özkaynakları var..
Garanti 260 milyar TL kredi vermişken 44 milyar TL özkaynakları var..
Sonuçta bankacılık işi bir sistem işidir.. 1 TL ile 5 TL hacim kredi ve iş yaratırsınız.. Geri ödeme sistemi ile sistemi çevirirsiniz...
2Ç bilançolarına bakınca VB hariç diiğer bankaların çok fazla takipte kredisi olduğu söylenemez... Takibe düşmüş kredi oranı 2 Ç ye göre %2 ler düzeyinde...
Yani; bankalarda borç geri ödeme dengesi sağlandıkça sıkıntı olmaz...
Yoksa sizin kafanızdaki olumsuz durumda en güçlü banka olab BOA bile durumaz...
Ayrıntılı cevap için teşekkürler...
Mevduat olayını çok düşürürlerseki şuan bile düşük Turkish Treasury den bono de tahvil almak mantıklı olcak gibi duruyor uzun dönemde...
Dolartl 6.30 üstü atamaz ise hedefi 5.30
3.85 den gelen çıkış dalgasında önce 4 lü rakamlar sonra 5 li derken 6 lı rakamlar 7 li gördük .
Beyniniz otomatik olarak 8-9-10 demeye başladı değilmi ?
Bu işler öyle olmuyor işde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim okuduğum kadarıyla yüksek enfasyon döneminde bankalar hazineyi finanse ediyordu. Yani mevduatlar toplanıp karşılığında devlet tahvili alınacağı için mevduata yine talep olur diye düşünüyorum.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu faiz oranlarıyla 0.98 faizle ev kredisi verileceği haberi çok manidar bu zararı kim karşılayacak merak ediyorum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
iç gucler mesaiye baslamıs .evet bugunde yine en cok deger kaybeden para konumunda tl ...swap kesildi tl miktarı azaltıldı ama nasıl olurda dolar cıkar ? tabiki iç guçler sayesinde .( sirketlerin kurumların alımları ve icerdeki yerli spekulatorler ) ...arz olamayıp talep olunca boyle oluyor..guven olcakki arz olsun ..goruldugu uzere truzim de hicbir ise yaramıyor
birde suna sasırıyorum dovizde stabilize sagladık diyorlar ya nasıl stabilize saglanmıssa gunde %5 oynuyor o kadar onleme ragmen..tabi alısıldı %10 ve ustu yukselislere ..bu durumda haralde %10 altı yukselisler stabilize olmus kur olarak sayılıyor.
ntv izliyorum abd tahvil faizlerine bakıp abd resesyona girecek yakında diyorlar,gerçekten kendi evinin önüne bakmayıp tüm dünyada en kırılgan ve riskli olarak görülüp,alt üst olmuş piyasalarına değinmeyip dünyayı çeviren abd ekonomisi resesyona girecek demek akıl alır gibi değil.
ekonomi kanalında az once konusan kadın ekonomist yıl sonu enflasyonu %17 bekliyorum diyor yahu bu ulkede yasamıyor galiba kendisi ..%21-22 olmasında o.
Sanırim kamu bankalarina kesilecek bu fatura ve maliyet. Halkbank ziraat ve vakifbank... Özel bankalar zarar edeceģini bildiği için bu işe bulaşmazlar.
İcbc hoşgeldin 20.50
Et ve Süt Kurumu tarafından Brezilya'dan ithal edilen büyükbaş hayvanlarda şarbon hastalığı çıktı. 50 hayvan telef olurken, hayvanların bulunduğu çiftlik ve çevresi karantina altına alındı
Hazir kavurmalar tuberkulozlu hayvanlardan yapiliyor zaten
250 artsada 20.25 olur bono zaten 24.50 su an ..bono aynı kalsa 250 yapsa bile 400 baz yine asagıda kalır ha bonoylo aynı olacak diye bir kural yok ama enflasyonu dusurmek istiyorsa bu onden yuklemeli denen seyi yapacaksa bi 500 baz yapmalı ..o zaman kur dengelenir stabil olur ekonomide yavaslayacagı icin enflasyon duser ..ama 500 artırıp en azından 5-6 ay dusurmemesi lazım net sonuc icin .
gunluk hesaplarda baktım en avantajlı olanlar seker ve burganin gunlukleri geliyor ..birde suresiz ve devamlı guncel orandan olsa devamlı kullanılabilirdi
19.25 oranı eylülde resmileşir....500 falan beklemek bence fazla iyimser bir yaklaşım.....
kredi talebi düşeceğinden dolayı mevduat faizleri de düşecek önerisine katılmıyorum.
bankalar topladıkları mevduatı yalnızca kredi satarak kullanmıyorlar, DIBS de alıp satıyorlar.
ayrıca firmalar üretimdeki artan maliyetlerini mecbur satış fiyatlarına yansıtacaklar, bu da onların kar marjını yine yukarı çekecek ve firma üretime devam edecek ve yine kredi talebi olacaktır. tüketici kredilerinde ise kriz dönemlerinde en fazla taşıt kredileri etkilenir olumsuz.
Takipteki kredi oranı en yüksek bankalar hangileri? Hadi bunu konuşalım
Şunu bir kere daha anlatayım merkez bankası her gün bankalara max %19,25 net den istediği kadar parayı veriyor..Dolayısıyla bankalar maximum 22,50 den brüt bağlasanızneti19,12 ye gelir yani banka size 22.50 üstünde faiz veremez gider merkezden daha ucuza alır parayı..yani merkez bankası faizi artmadan mevduat faizi artmaz...yatırım tavsiyesi değildir şahsi görüşümdür.
usd mevduat dönüşüm var...oran alan oldu mu bayram sonrası?
Çevre Bakanı Kurum:
(Konut kampanyası) Proje satış fiyatında % 10 indirim yapılacak
120 AYDA %0,98 VADE FARKI UYGULANACAK
Betona Devam...
merkez bankası dolar 4.73 te iken tüm piyasanın fiyatladığı 100 baz artış yapmamış dolar 7.20 olunca swift,rok gibi şeylerle piyasaya müdahale etmiş,tek somut adım olarak gecelikten fonlamayı 150 baz artırmış,dolar tepeden 1 lira geride 13 eylüle kasar 7 bandına tekrar koşmadığı takdirde merkez bankasının faiz artırımı beklemek bence abes,merkezin yıl sonu enflasyon beklentisi 16 civarı şu an fonlama 19.25 arada 3 puan reel faiz veriyorum kafasındalar bence,500 civarı cds puanlarıyla en az 6-7 puan reel faiz vermesi gerekirken,aynı tas aynı hamam bence en az %50 dövizde devam.
bu arada konut çılgınlığı devam ediyor,konutlarda bile "kur farkı" geldi düşünün artık yakında tüm sektörlere yayılmazsa iyi.
haklısın, arkadaşlar belki oranların artmasını istiyorlar (bankaları zorlamamızı istiyorlar) ama tabi olay başka noktaya gidiyor. olmayan oranı bankadan istemek , yada böyle bir oran varmış gibi düşündürülmesi de doğru değil.
bence de bankalar 24-23 gibi oranlar vermiyorlar.. diğer başlıkta faiz tablosu yapan arkadaşın da 24 abank , 23 odea faizini çıkarması gerekir..
tamam herkes ister faiz yükselsin, hatta bankaları zorlamamız lazım kabul ediyorum. bu başka birşey