Böyle bir forumda, faiz verdiği için teşekkür ettiklerinin, azılı faiz düşmanı olması ve bu yönde 2009 dan beri her türlü opsiyonu
halkın inanılmaz soyulmasına rağmen, kullananları , savunabilenlerin varlığına harbiden şaşıyorum..
Printable View
Böyle bir forumda, faiz verdiği için teşekkür ettiklerinin, azılı faiz düşmanı olması ve bu yönde 2009 dan beri her türlü opsiyonu
halkın inanılmaz soyulmasına rağmen, kullananları , savunabilenlerin varlığına harbiden şaşıyorum..
ABD ve Avrupa merkez bankaları faizleri düşüreceği için, döviz ve faiz düşüyor.
Ucuz ve bol para beklentisiyle, gelişmekte olan ülkelerin paraları ve borsaları coşuyor adeta.
küfür yazıcam valla 2,63 ten sattım 2,81 oldu 10 dk olmadı
Faiz çok kuvvetli bir cezadır. Sonuçta iyi bir şey değildir.
Ama cezasız bir sistem olamaz.
Her sistem hata yapanları cezalandırır.
Bugünkü finansal sistemin de finansal anlamda yanlış hesap yapanları cezalandırma şekli faizdir.
Daha iyisi bulunana ve geniş halk kitleleri tarafından onaylanana kadar bu sisteme razı olmak zorundayız.
Parasal genişleme ve faiz indirimin artık çare olmadığı zamanlar gelecektir. EURO bölgesinde kaç dönemdir sıfır faiz var ne oldu neden toparlanamadı ekonominin bir sınırı var insanları sürekli borçlandırarak ve tüketime özendirerek sonsuza kadar büyüyemezsin ya da bunu sorunsuz şekilde yapamazsın.
Çözüm bi şekilde dünyadaki insan nüfusunun azalması mı acaba ?
turkey 5y cds: 436,44
Doların 7,28 lerden buralara kadarki düşüşü iyi olmadı.
Geçen marketleri dolaştım ithal mallar yine iyice ucuzlamaya başlamış. Millet ucuz ithal ürünlere resmen saldırıyordu
Bu durum ihracatçılar açısından pek iyi değil. Kur bu seviyelerde kalmaya devam ederse yine cari açıklı dönemler geri gelebilir.
İnsan nüfusu azalırsa sizce ekonomi büyür mü? Şunu çok anlamıyorum dünyayı yönettiği düşünülünler veya zenginler neden nüfusu azaltmak istesin.Onlar tüketici, işgücü, asker vs.Nüfus ne olursa olsun onlar aç kalmaz, kendi malikanelerinde adalarında güzel güzel yaşar. Adamlara göre nüfus artışı Age of Empires'te adam basmak gibi olmalı.
Bari 200 gunluk ortalamaya gelse de herkes rahatlasa. Fed bizi duman etti. Siyasi bir seyler olmaz ise yukselis zor gorunuyor. Belki yakinda tekrar bir 6 denemesi yapar. Simdi haftaya trump ve erdogan da iyi aile pozu verir tam olur.
Benim cok dolarim yok. Cogunluk tl de. Ben farkli olarak eger 5.50 seviyelerine duserse paramin cogunu euroya cevirip malta ya mitil atacam.
Biktim artik bu ulkenin gundeminden, belirsizliginden.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
11 06 2019 öngürüm ve paylaşımım
ben hala aynı yerdeyim 5,65 altını şahsen öngörmüyorum aracımı da satılıga cıkardım bu rakam benım için ideal
önümüzdeki ay fed faiz indirirse ne olacak derseniz s400 ler le nötürlenecegini hatta fed faiz düşürmesinin bile yeterli gelmeyecegini
düşünüyorum bu zorlu yolda fed ve turizim gelirleri kamyona 5 litre mazot koymak gibi birşey ana nedenleri çözmeden kamyonu akaryakıt istasyonuna cekmeden bu iş yürümez geri kalan herşey günü haftayı kurtarır
Niye herkeste bir panik havası. Bayramda 5.65 lere düşmedi mi bu meret. Neredeyse zararına bozduracak herkes. Bir twitle dünya başımıza yıkılmaz diyebiliyor musunuz?
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forumdaşlar aranızda Bulgaristan'da yaşayanlar ve orada ticaret hayatının içinde olanlar var mı?
Bir süredir yabancı forumlarda 1929 krizi benzeri senaryolara rastlıyorum. Borsalarda Son bir ralli sonrası %30 -40 düşüş olan grafikler paylaşılıyor. Gerçi her dönem bu tarz teoriler ortaya atılıyor. Son günlerde sıklıkla dillendirilen "Trump Resesyonu" kavramı ile birlikte daha sık karşılaşıyorum. Birçok gelişmiş ülkede negatif faize rağmen resesyon daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Hanehalklarının ve firmaların yarısı boğazına kadar borca batmış durumda birikimi olanın da parayı ne üretime yatırmaya ne harcamaya gönlü var. Forumdaslarin beklentilerini merak ettim. Böyle bir senaryoda döviz, altın, borsa ne olur.
Bunun sonunun nereye varacağını ben de merak ediyorum. Japonya'da da benzer bir durum var. Yıllardır sürekli parasal genişlemeye gidiyor ama enflasyon yok ortada. Amerika keza aynı, şimdi yine faizi düşürüp para basılsa yine enflasyon beklemiyor adamlar. Bastıkları paralar borsalarına gidiyor, borsaları rekor kırıyor, f/k oranların uzun yılların zirve rakamlarında dolaşıyor ve aşırı değerli.
Orada millet herhalde bulduğu parayı harcamıyor ki talep düşüklüğünden enflasyon olmuyor. Bizim millet de olmayan parayı harcayıp gelecek yokmuş gibi tüketerek enflasyonu zıplatıyor. Doğru düzgün üretim de olmayınca sonuç ortada...
Burada şöyle bir paradoks var.
1. Faiz indirildiğinde eğer terste kalanların çok fazla beklemeyeceği ve kar edeceği bir ortam oluşacaksa piyasa zaten tekrar bozulmuş demektir.Zira yüksek kurun sanıldığı gibi piyasayı canlandırmadığını uygulamalı olarak yaşadık.
2. Piyasa ancak ve ancak faizin temkinli ve yavaş bir şekilde indirilmesi ile istikrar kazanabilir. Bu durumda da terste olanların zararı artar.
Optimum denge bence önümüzdeki 6 ay için kur 6.00 TL faiz %24
Sonraki 6 ay için kur 6.20TL faiz %22.5
12 ay sonra kur 6.5TL faiz %20
(aradaki farkı tcmb döviz alımı yaparak kapatmalı ve rezervlerini güçlendirmeli)
Bu şekilde yapılırsa ilk 6 ay sıkıntı çekilir ama sonrasında kademeli olarak iyileşme başlar.
Sorun şu ,bu hamle ileride faizin ve kurun daha da artmasına sebep olabilir.
Kısa vadeli çıkarlar için orta ve uzun vadeli refah tehlikeye atılmamalı.
Çünkü twitterda da belirttiğim gibi eğer bu PY sistemi uzun vadeliolarak sürdürülürse Hazine sıfır faiz ve sonsuz vadede borçlanıyor gibi olacak.
(Tcmb'nin api ile verdiği kaynak PY'ler tarafından tahvil finansmanında kullanılıp elde edilen faiz geliri sene sonlarında Hazine'ye gelir olarak verildiği için)
Faizi ve kuru düşürmek istiyor muyuz? O zaman neden bunun tersine sebep olacak hamleler yapalım?
Yurtdışından kaynak akımı..
Bunun içinde DOLARIN sahibi ABD ile iyi geçinmek lazım.
Şu an global şartlar yeniden EM lerin lehine dönüyor..
Eksen değiştirmek tehditlerinde bulunan TR ABD eksenine dönerse yeniden
Görülmedik ölçüde bir ralli olabilir TL varlıklarda..Özellikle borsa ve tahvil..
Yabancıların Toplam 150 milyar dolar dibs ve borsa varlığı 40milyar dolarlara düşmüş durumda idi yanılmıyorsam..
s400 meselesinde diretilir ise bu senaryo çöp tabi..
FITCH enflasyon düşecek demiş..
Evet standart olarak yazın taze sebze meyve ile birlikte bi gevşeme olur..
Buna dolar daki baz etkisini de eklersek..
Teşekkürler. Bu senaryo mantıklı.
Ancak hiçbir dış şok ve pürüz olmaması gerekir ki uygulanabilsin.
S400 meselesi sorunsuz hallolursa denenebilir ki sanmıyorum.
Bloom terminalde FED'in temmuz ayında faiz indirme ihtimalinin de daha az olduğu görülüyordu.
Ötesi aya indirileceği söyleniyor.
İşler değişebilir.
BIST 95.9xxx kapamış seyansı
Öğlenden sonra 96 üzeri deneyecek.
2 yıllık gösterge faiz % 20.58...20.44 te görmüş...
TR 2 YILLIK TAHVİL 20,58 21,84 -5,77 21,43 20,44
TR 10 YILLIK TAHVİL 16,99 17,83 -4,71 17,13 16,99
TR 5 YILLIK TAHVİL 18,42 19,54 -5,73 19,27 18,42
Bu şekilde kademeli ve yavaş bir faiz indirimi olursa piyasadaki şoklara karşı da direnç artacaktır. S400 krizi de bu şekilde karşılanabilir.
Bu akışta düşük cari açık ta merkez bankasının döviz alımı nedeniyle çok fazla tahrik edilmeyeceği için istikrara katkı sağlayabilir.
Önemli olan faiz indirim hızı ve TL'de reel faiz vermesi.
12 ay için de resesyona katlanılması.
Bunları yaparsa kısır döngüden kurtulabilir.
Yapmamayı seçerse tekrar kısır döngüye girmesi muhtemel. Bu durumda da tüm müdahaleler boşa gitmiş olabilir.
27 mart (swap) ve 5 haziran (bayram sığ piyasa) müdahaleleri sonrasında oluşan istisnai diplerinin birleştirilmesi suretiyle oluşturulan destek çizgisinin fed kararı sonrasında bir kere daha test edildiğini gözlemliyoruz.
aşağı kırılırsa, ilk fibo seviyesi (5.63)
https://twitter.com/…bel/status/1141651604048887808
Yani başlık gara gara ankara senin ki benden kara olsun.:)
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings idari direktörü Edward Parker; Cari açıktaki düşüşün altın çizerek Türkiye'de geçen yazdan bu yana gelişmelerin "dikkat çekici" olduğunu belirten Parker, buna karşın Fitch'in pozitif görünüme geçmek için çok daha fazla ilerleme görmesi gerektiğini ifade etti.
Evangelistlik falan hikaye..
O topraklar çoktaaann verildi israel e..
Bir başka faktör de diktatör yönetimlerin çatışma ve kaos üzerinden prim yapmalarıdır..
İddia ediyorum RTE nin ABD ile dalaşması enflasyonu doları düşürmesinden daha fazla prim yapar taraftarları üzerinde..
s400 meselesi çözülse bile mutlaka bir başka ülke ile sorunlar çıkacaktır..
Çıkmak zorundadır..
Bu ülke topraklarında iktidarda kalmanın şartı budur..
Geçmiş de de böyle idi
2016 sonrası tek adam rejiminde bu gereksinim 2 ye katlandı..
İddia ediyorum..
İST belediye seçimleri 3 ay daha ileriye atılsa idi imamoğlu unutulur giderdi..AKP nin hiç bişi yapmasına bile gerek kalmazdı..
Çünkü bi kavga gürültüsü yok adamın..:)
Tayyip de 1-2 gün esip gürlemeyince yahu hasta mı oldu diyoruz..:)
Bu her alanda böyle ne yazıkki..
Suni gündemler oluşturup kavga çıkarıp barışarak hayattta olduğumuz yerde saymaya devam ediyoruz..
Ama al ver..İşlem hacmi işte..
Bazı kadınlarda böyledir misal..:) Devamlı kavgadan beslenirler ilişkide..Sakin erkeklerle yapamazlar..Sıkıcı gelir..
Kavga , evlerin ayrılması
Barışma
Bodrumda aşk ve şehvet dolu tatil
Dönüş yolunda yine kavga..:)
Keşke o başlığı siz açmış olsaydınız derim :ok:
BIST'ten malı kaldıran kaldırdı.
Yok gel gel yapıyorlar bilmem ne dedik.
83'ten 96'ya giden endeks.
Bu ralli değil de nedir.
13k artış.
Oransal olarak yaklaşık %14.
Başlık açma hususunda rxpu ve siz hariç biri açabilir :)