Reuters biraz önce yazdı:
PKK Çukurcada Yol Şantiyesini bastı.
http://www.reuters.com/article/us-tu...+World+News%29
Kontrol ettim. Haberi veren site bir, iki tane.
HABER KIYMETİ BİLE KALMAMIŞ.
Printable View
Reuters biraz önce yazdı:
PKK Çukurcada Yol Şantiyesini bastı.
http://www.reuters.com/article/us-tu...+World+News%29
Kontrol ettim. Haberi veren site bir, iki tane.
HABER KIYMETİ BİLE KALMAMIŞ.
Hayatında hiç sigara içmemiş birisi olarak eğer 20 yaşımdan beri günde 1 paket sigara içseydim, şu anda cebimde 184.500TL daha az para olacaktı. 10 sene sonra kümülatif getiri ile birlikte net olarak istanbul'da 2+1 bir ev parası kalacak.
Sağlığın yanında refah açısından da ciddi bir zarar. Herkesin bu meretten kurtulması dileğiyle.
Sayın Stonhand yerine ben cevap vereyim.
https://i.hizliresim.com/LnZa3j.jpg
Bu millet her şeyi yanlış anladığı gibi sigarayı da çok yanlış anladı.
Günde 1 paket sigara nedir abicim? Bu sigara içmek değil ki intihar etmek. Ben ara sıra içerim, 1-2 sene bırakıp yeniden içmişliğim de var. Uzun zamandır yine ara dönemindeyim.
Sigara aynı alkol gibi, tadımlık içilir. 2 bira içersin yanına da bir sigara yakarsın olur biter. Ya da güzel bir yemek yemişsindir yakarsın bir tane.
Bizim millet öyle içmiyor ki. Hatta sigarayı içmiyor adeta yiyoruz. 5'er 10'ar hem de. Ucuca yakarak. :kahkah:
nölü len...
Bir heyecan var ama dur bakalım ne kadar sürecek..
30,06 bilanço etkisi baskılama dedik geçen hafta işte yavaştan baskı kalkıyor bu daha baskı kalkmamış hali daha bir iki badem çıksa faiz indirilmeli falan dese gene sustu kuzular ulen huduniye veriyi ayarlattın çık konuşsana iki laf etsene faize arkadaş.
Daha 3,5647 ye 200 pips var be off offffffff çok geride kaldık çok be çokkkkkkk
Doları kandıramadılar galiba :)
yoksa tüik hayatta abartmazdı :drunk:
Bir gözüm bugün BİST'te ve de VİOP'ta...
20 kontratla dolarda beklemenin bir aylık maliyeti çıkıverir.
Ne yana?
Onu söylemem işte..:)
http://666kb.com/i/dkm5cpf4155u9op9b.jpg
Euusd geçen ay dedim bu 3 yıllık trend + günlük kama direnç kesişmesi vardı oradan çaktılar bunun kafaya, 1,12 den satanlarıda 1,1440 a kadar doğradılar şimdi rahat rahat aşağı gidiyor şerro.
Aynı şekilde dxy de net haftalık destekten dönüş var şu denklemler bir otursa ondan sonra heykelimizi diktiricez foruma.
Dolar bu akşamki tcmb fonlamasını bekliyor. Enflasyon verisi ile gevşeme sinyaline raconunu kesecek gibi. tcmb sıkı durursa o da yardımsever olacak. gül gibi geçinip gidecek.
Bazılarına bakıyorum da.
AK trol ağzıyla yazmak için öyle fırsat arıyorlar bu başlıkta.
Bizler elimizdekinin bir kısmını dolar tercihine yatırmışız.
O nedenle de bu başlıkta yazılanları, yazılacakları takip ediyoruz.
Ben gidip de Garanti hissesinin başlığında günlerce oturup milleti seyrettiğimi hatırlamıyorum.
Anlamsız olurdu.
Peki yukarda bahsettiğim tiplerin dolarla bir ilgileri olmamasına karşın bu başlıkta benden çok vakit geçirmelerine ne demeli?
Eğer bir şekilde görevlendirilmemişlerse, dolar tercihi yapanlara laf geçirmek için bu başlıkta mesai seviyesinde zaman geçirmelerinin anlamı ve amacı nedir adlandıramıyorum.
Sorma şerro 3 aydır uğraştırdı bizi adama nasıl bir güç verdilerse eline dolar bir yandan endeks bir yandan, U100 ün grafiğini attım bugün viopa hayvan değil hayvanoğlu hayvan gibi kama atmış günlükte, düzeltme falan hak getire ve işin tersi teknik olarak trend 103.450 de bitiyor yani hala temiz bir %3 iteleme payı hala var satıcılara bu jölelinin. Ondan sonra yurt dışı algolar buna çakmaya başladığı anda da ensamesi okunmaz daha jölelinin.
hayatimda hic dolara yatirim yapmadim desem yeridir, bir iki kere denedim zarar ettim:) bana yatirim araci gibi gelmiyor..paranin degerini korumak sadece...ya da 10 senede bir denk getiriceksin krizde hem paran degerlenecek hem de krizden dolayi belki 1 ev alabilecekken 2 ev alacaksin bilemiyorum..ama bunu istemek de bana gore deil..yanliz heralde buradakiler kaldiracli vs birseyler yapiyorlar hic anlamadigim seyler..yoksa yuzde 3 yukselse dolar insan niye sevinir anlamiyorum..
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
elin parasinin degerlenmesini beklemek cok sacma ama insanlara kizamazsin dolar aliyor diye, zamaninda krizlerde merkez bankasi baskanlarinin, devletin basindakilerin yaptiklarini goren halk niye dolar almasin..c.baskani bile belki 2,5 dan aldigi dolarlari 3,5 dan bozdurdu kampanyada:) keske benimde olsaydi bende o kar ile bozdururdum.
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
Bu başlıktakiler, sevindirik tipler. :)
Dolar kurunda % 3 artışa değil % 1 e bile seviniyorlar.
Deli midirler ne?
Oysa BİST'te neler oluyor neler.
Bir de, bu başlıktakiler eğer servetleri muhafaza için dolara yatırım yaptılarsa, dört beş aydır külliyen zarardalar.
Haberleri var mı acaba? :)
Yok galiba ki, millet şen şakrak, dalgasında.
Belki de başlıktakiler, dolara yatırım yaptım deyip de milleti kandıran, ülke çıkarları aleyhine bilinçsiz insanları dolara kanalize eden ajan provokatörlerdir...
Bak bu giderek daha inandırıcı gelmeye başladı.
Haspinalla...
Ne yapsak ki?
Tüm sahip olduğumuz TL varlık tcmb bilançosunda birleşiyor. Yani aslında tüm TL tcmb'nin malı. Biz sadece geçici olarak kazanç ve varlıklarımızı orada değerlendiriyoruz. İsterse tcmb kendi öz malının değerini düşürür isterse yükseltir. Karar ve yetki onun. Akşam saat 17-18.00 gibi belli olur.
Günlükte tobonun boynuna geldik sonunda.
3,5480 deyiz daha usdzar toboyu kırdı bizimle arasında temiz %1 e yakın fark var şu 30,06 bilanço geyiğine.
Şu toboyu kırarsak üstüne %1 daha koysak bugün düzleyeyim üstünü bende 3,5852 diyeyim bugünün hedefi tutarmı tutarsa heykelin ilk çimentosunu isterim.
Ben Ons bazında altını bekliyorum. Haftalık rsı da hatasız çalışıyor gibi. Yine beklerim. Hisselerden bir şey kazanamıyoruz.
sarışında yükselen diyagonale dikkat
https://charts.mql5.com/15/500/xauusdy-d1-destekfx.png
Halen kısa vadede tam kararı vermedi sarışın
Dolareste ise 3.547 çok önemli...
"Yazıp çizdiklerim sistem denemelerim olup
yatırım tavsiyesi olmayıp
faldan öteye gidemez"
23.06.2017 Cuma günü biten hafta M3 para arzı haftalık artış oranı 0,01077
01.01.2017 - 23.06.2017 M3 Para Arzı değişim oranı: 0,0782
01.01.2016 - 23.06.2017 M3 Para Arzı değişim oranı: 0,2634
02.01.2015 - 23.06.2017 M3 Para Arzı değişim oranı: 0,4793
Allahım nasıl bir cehalettir. Uçak gemilerinin mazotla çalıştığı sananlar var.. Nükleer bilgi ve teknolojin yokken uçak gemisi!!!
3,5480 den sonra hareketin hızlanması lazım şimdi yallah tazzikkk basın len basın yukarı şunu kırın direnci bakimmmm benim çok çektik ama yılmadıkkk inadımız inat hedefimiz hedef
Esasen siyaset konuşmak istemiyorum. Şehit haberleri mi daha önemli yoksa süperlig takımlarının transfer haberleri mi?
Tepeden tırnağa öyle pis koktuk ki tuz ruhu lazım bize.
Bu haberi silen başta hürriyet olmak üzere vermeyen tüm medyaya lanet yağdırıyorum, hürriyete de mail attım.
Askerlik yaptığım yer kayatepe-uludere-şırnak (cudi ve jaldağ vardır bilen hatırlar )
Bir görseniz oraları kimin koruduğunu, şaşarsınız, bilen de bilir hani.
Oraya gönderilen erler bir çatışmada emin olun başlarını kaldıramazlar, anne diye ağlarlar, hepsi 20 yaşında çocuk, kimi akşam tv de bir kadın çıkınca ekranı okşuyor, o derece cahil, tuhaf, aç ya da her neyse.
JÖH ve subaylar var da onların sayesinde duruyor ayakta.
Yoksa askeri gücümüz çokmuş diyor arkadaş, öyle gözüktüğü gibi değil işin aslı.
3,5647 yi kırman lazım birader kır bakim orayıda şimdi yukarı ivme gerekiyor bize sert kopma gelmesi lazım buradan tobo kırışı bu yahu normal çıkış olmaz bu formasyonda.
Sayın bu dediğiniz bugün için baya zor görünüyor.
ons a ne diyorsunuz sn. Stonhand?
http://666kb.com/i/dkm9egh0453w1sqn3.jpg
Bu sefer dxy de arkamızda. 3,70-3,46 düşüşünde euro %8 ralli yaptı ve bu rallinin ekstra etkileri çok oldu ama 1,12-1,14 arasında yemedi orada birileri 3,4910 verdiğim noktada güzel maliyet yaptı.
Dxy de haftalıkta QM TOBO var , kanal desteği var buradan tepki vereceğini geçen hafta hesapladık şimdi ekmeğini yememiz lazım temiz 2-3 ay muhtemel dolar rallisinde.
Yazın sıcağında dertler hafifler...
Asıl hazırlık yaprak dökümüne...
Bir günde öyle sıçrar ki, arkasında baka kalırsın.
Takılamazsın da.
Aklında kurun daha düşük seviyeleri. Oralara gelsin de alırız dersin.
Gelmez bir türlü.
Tırnak yeme o günlerden kalma adetlerdir.
Başlıktaki troller bir anda yok olurlar.
Artık anlamsızlaşmıştır geçmişte kurların arada bir düştüğünde söyledikleri.
Kurun şu günlerde 3,50 ya da 3,55 olması önemsizdir.
Tek amacı elindekilerini bir anda yitirmemek olanlar için.
Makro bozukluklar, tedavi edilmedikleri sürece sadece biriktirirler olumsuzlukları geleceğe erteleyerek.
Bu ülkede mızrağa sığmayan bir çok maraz var.
Ekonomik, sosyal, diplomatik...
Ve başında da ülkenin yarısını ötekileştiren, hatta düşman gören ve gördüren, kafasındaki hesap günü için kendi milisini oluşturduğu yüksek sesle söylenen, dünyada yalnız kalmış bir adam.
Görmüyor musunuz bunları?
dolar bir gün 500 lira evet yanlış duymadınız 500 lira olacak.:)
3,5647 yi aşmamız lazım hadi bakimm yallah tazzik saldır mürsel hepsi gulu gulu zemzem :D
3,5647 teyit noktamız oranın pert edilmesi gerekiyor.