Maşallah dedik 3 dakika yaşamadı ya :D
Printable View
Maşallah dedik 3 dakika yaşamadı ya :D
Abi kızın işyeri Suriyeli çalışanların çok olduğu bir yer otobüs Suriyeli erkek dolu. O yüz kredi çekip ilk araba aldık 2000 model scoda felicia. Sonra onun bagajı küçük geldi onu sattık Dacia aldık. Onun bagajı da yetmedi Opel Vectra 1992 model aldık. Araba kızda ben bir yere gidecek olursam alıp götürecek. Evlenince işe bununla gidecek. Düğün hazırlıkları çoğunu önceden aldım. Gıda uzun miyadli olanların çoğu geçmiş yıllarda. Bu sene ufak tefek ilave oldu. Takriben düğün dahil 130 bin borç var. 6 ayda bunun ödeyebilicegimiz kadarını öderiz düğün de takılan çeyrekler ile de kalanı öderiz. Hesabım bu şekilde tutar tutmaz bilemem. Eğer hesabım tutmayacak gibi olursa çekebildigim kadar kredi ve bankaya haciz durumuna düşmek maaşın 1/3 ünü alsınlar. Henüz o kokuyu almadım. Ama en kötü planım bu.
Seçime kadar böyle gidecek gibi. Seçimden sonra Allah kerim. Açtılar açtılar, açmadılar ortalık 46 olur.
Benim iki kartın toplam limiti 120 bin iki ay önce maaş taşıdım kredi kartı vermedi diğer kartları kapatın yada limiti düşürün öyle verelim dediler. Bende limit düşürmek için başvurdum Denizbank dediki BDDK nin yeni aldığı karar doğrultusunda kredi kartları toplam limitiniz maaşınız 3 katı kadar. Yani şuana100 bin eksiye düşecem. Bende o gün anladım burada paylaştım çekebildigim avansları çektim. Bundan sonra sadece borç ödeyeceğiz.
İş bankası kredi kartımda taksitli nakit avansı sıfırlamış. Sadece nakit çekime izin var. Maaş bankası birde.
Bu saatten sonra seçim hikaye hiç kimseye bişi anlatılamaz bir de şu var
Isparta milletvekili sayısı 4 dört partiye dağılım olmuştu o sırada Yurt dışı sayımlarda da %97 si sayılmış %56 lık kısmı akp %3,5 kısmı iyi partiye sayılmış nasıl oldu bilinmiyor yurt dışı sayımı yapılanlara saat akşam 7-8 gibi iken geç oldu yarın devam edilir denilmiş gönderilmiş.
bir gün sonrasında %3,5 olan iyi parti oyları %1 küsürlere düşüyor dolayısıyla milletvekili saysındada değişiklik olup 2 akp 1 chp 1 de mhp alıyor iyi parti milletvekilliğini kaybediyor bu arada seçim kurulundaki başkanlar nasıl oluyorsa izinli olup kimseye ulaşılamıyor netice böyle düzelmezse alttaki resimdeki joseph stalin'nin dediği gerçek oluyor..
https://i.hizliresim.com/4fxpn6m.png
Nakit avansa menkul kıymet düzenlemesine 15 bin TL sınırı
TCMB, nakit avans ve kredili mevduat hesabı kredilerine yönelik menkul kıymet tesisi sınırlamasında 15 bin liranın üzerini dikkate alacağını bildirdi.
https://www.sozcu.com.tr/2023/finans...=alt_surmanset
Tam dokuz yıl önce ev aldık. O günkü parayla hiç peşinat vermeden bir asgari ücret kadar taksitle ev alınabilirmiş. Bugün kiralar o para.
TCMB, düzenlemenin detayları için bankalara uygulama talimatı gönderdi.
Buna göre, bankaların menkul kıymet tesisine tabi kredilerinin kapsamı değiştirilirken, menkul kıymet tesisi sınırlamasında 15 bin liranın üzeri dikkate alınacak.
Böylece nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarında 15 bin TL'ye kadar olan kısım, menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına girmeyecek.
Menkul kıymet tesisi bankaların kendi inisiyatifinde bulunurken, 15 bin liranın üzerindeki tutarlar, bankalara ek yükümlülük olmak kaydıyla kullandırılmaya devam edilebilecek./ Anadolu Ajansı
Ayasofya 2005 dost altta dörtlü yapılmış bozkurt ne der ki bu hususta?
Borsa yaşlandırır
Borsa cinsel gücü öldürür
Borsa tansiyon ve şekere yol açar
Borsa insanı erken öldürür
Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının toplamı 2 trilyon 346 milyar 755 milyon liraya ulaşarak yeni zirvesini gördü. 12 Mayıs haftasında KKM'de 143 milyar 631 milyon liralık artış yaşandı. Bu KKM'deki en yüksek haftalık artış olarak kayıtlara geçti/Habertürk
Bankalar bankayı kapatır ama MB nin %8,5 Luk on yıl vadeli hazine tahvilini almaz.
Allahım kör et beni
https://twitter.com/e507/status/1659188213121183744
Bana bedavaya değil üstüne para versen şu ekonomiyi almam aga, zinhar almam. Sebep olan temizlesin, düzeltsin gücü yetiyorsa.
Aslında yemeği yiyen faturayı ödesin demekte var ama sadece gençliğin 5 yıl daha kaybetmemesi için böyle gitmez demek gerekiyor.
Dolarla ne işimiz olacak ki bu saatten sonra? Gaz da çıkıyor.araba da ürettik.
Allah inancı tam olduktan sonra herşeyi kendi içimizde de çözeriz hamdolsun.
Ödemiyoruz dış borcu desek ne olacak?hiçbişey yapamazlar.bu ülke 15 temmuzda gücünü gösterdi.
Oha lan çok eğlendim deminki mesajımda.ne diye uğraşmışım bunca yıldır eleştirmek , birşeyleri düzeltmek için.
ABDÜLHAMİT DÖNEMİNDE BİR OLAY: MİDİLLİ GÜMRÜĞÜ'NÜN FRANSIZLARCA İŞGALİ
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/b...k-yesi-9870231
https://i.imgur.com/VhEXq5u.jpg
Bana gelen mesaj biraz önce.
Hocam benim bağırsaklar çalışmıyor hareket yok. Normalde karın ağrısı yok sancı yok. Yalnız gaz olduğu sürece hiç his olmayan bacaklarımda acayip derecede ağrı sızı herşey var lryca 300 bile kesmiyor. Benim bağırsaklar ile bacak ağrısı arasında bir sinir ilişkisi var. Bunun için bir öneriniz var mı. Ağrı öyle böyle değil.
Ayasofya kardeşim gaz problemi için pek çok ilaç var,siz de mutlak biliyorsunuzdur,onları kullandınız mı,sizde hareket kısıtlılığı olduğundan gaz problemi doğal.Gaz problemi için yediğinize içtiğinize dikkat edeceksiniz ve ilaç da kullanabilirsiniz.Sizde diğer hastalığın biraz yan problemi gibi düşünmek lazım.Sizde felç hangi vertebral düzeydeydi onu da bilmiyorum tabi.
Hocam gaz çıkıyorsun ama bir gün sürüyor. İncir zeytin günlük yiyorum. Sebzede başka her şey ağrı yapıyor. Sürekli ot yemekten kınağı geldi. Vallahi şu kadınların kazdığı ot ve yumurta yedim seçime kadar. ot da yesem gaz oluyor. Ha onlar iki üç saat ağrı yapıyor geçiyor ağrı sadece bacaklarımda. Şuan karda üşümüş gibi sızlıyor ayaklarım.
Bu hafta soğan çeken yatıran oldu mu