Dolara(ya da euro..) yıllık % 22 brüt faiz?? Bir yanlışlık olmasın?
Bakalım tl günlükte ilk kim 40
Tl düz aylıkta 50
Kkm dönüşlü tl mevduata 60 verecek
ıjv 43,72
rpp 42,57
bgp 39,96
Vov 39
Arı 38
e turuncu 38
Renkli 37
N kolay 36
Oksijen 36
Marifetli 35
Kiraz 34
ON 33
Halk duz mevduat. 43. Bugun valorlu
Vakif pazartesi valorlu 43
Vasıfsız işçiye yapılan zam diğer mesleklere yapıldı da bizim mi haberimiz yok ?
En düşük emeklinin maaşı 5 kat arttı diyorsunuz, yüksekten prim ödeyip emekli olan adamın maaşı da 5 kat arttı mı ?
Son yıllarda en düşük ücret popülizmi türedi, amaç ne anlamıyorum.
Olan zaten orta gelirliye oldu.
Vakıfbank artık KKM'yi en az 272 gün yapıyor internetten .
Kabaca bir hesaplama yaptım 1 milyon tl için dolara endeksli 27,15 den bugün itibarıyla 9 aylık tl kkm yapsan %30 kkm'nin vade dönüşü (faizi) 225 bin tl.Aynı parayı %50 oranla 9 aylık düz mevduata koysan %3 stopaj kesintisini düşünce net faiz geliri 364 bin tl.
Yani %50 düz mevduat faiziyle tl kkm'nin kafa kafaya gelmesi için doların 9 ay sonra vade dönüşünde 37,10 tl civarında olması lazım.Vakıfbank böyle bir uygulama başlattıysa diğer bankalarda takip edecektir.Milleti uzun vade tl kkm'ye yönlendirip cazip olmaktan çıkaracaklar.
Soru şu eğer 9 aylıktan daha kısa tl kkm yapılamayacaksa aylık %45-50 oranlarla düz mevduat faiziyle gitmek daha mı avantajlı olur?Veya komple dolara geçip parketmek.Vakıfbankın uzun vade işini eğer tüm bankalarda uygularsa yatırım düşüncem biraz değişebilir aslında hedefim 3 aylıklar şeklinde tl kkm ile gitmek en son seçimden hemen önce mart ayı ortalarında yine 3 aylık kkm yapmak şeklindeydi.
EvetSM-S908E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Primlere yeniden can gelmiş güzel haber. Haftaya rodeo daki ddkkm nin vadesi doluyor bakalım ne güzellik yapacaklar
Arkadaşlar hangi kredi ve enuygun da oranlar hemen güncellenmiyor.
En iyi oranlar
vakıf 43
deniz 41
ak 40
garan 39
şeklinde devam ediyor.
Önümüzdeki hafta 50 ve üzeri oranlar gelecektir. Buradan paylaşabilirsek faydalı olur kanaatindeyim.
500 bin 20 bine yakın para alıyor 32 günde fena değil geçici bir süre.. Bu hafta 24-25 civarı alır ..
Hocam 1999 depreminden önce EGEbank'ta param vardı. Adapazarı'nda deprem oldu. Arkasından bu olaylar evlenme aşamasındaydım. Bütün sermaye orada idi. Paramızı aldık ama uyku uyuyamadık. O gün yemin ettim. Uyduruk finans kurumları ile işim olmaz. 1-2 puan düşük olsun büyük banka olsun. AZLA KANAAT ETMEYEN ÇOĞU HİÇ BULAMAZ DERDİ NENEM..
doğrudur. ama benim için sorun hangi banka olduğu değildi. aynı dönem garanti mt de %40 hatta 45 verdik geçen hafta dediydi. korkum bankanın gümlemesi değil toptan mı gümlüyoruz acabaydı. neyse. korkunçlu ve enteresanlı anıları bırakıp önümüzdeki maçlara bakacağız artık.
Doğru yanlış anlamında demedim. Seçmen davranışı bağlamında dedim. Emeklinin çoğu düşük maaş alıyor, tüm çalışanlar içinde asgari ucretlilerin sayısı da oldukca yüksek.
Bankaların verdiği bütün faiz oranları yıllık degilmi? primde net mi oluyor
yalnız arkadaş 3 aylık için %4 net prim alırken , bugünkü kurdan 3 ay sonra hesaba geçiyor diyor. Bu çok çok önemli bi ayrıntı. 3 ay sonraki kur misal 35 olsa , prim oranı çok düşer. Bir de dışarıdan gelen paraya değil de temdite veriyormuş halkbank
Evet...bi de bunları buraya yazınca inanmayanlar dekont neyim isteyenler oldu :oleyo:
O %4 yıllıktır...Şu an takip edebildiğim kadarıyla en yüksek %7 net prim var vade sonu...HSBC galiba...bi arkadaşı zorla döve döve net primli DDKM ci yaptım da şimdi bağımlısı oldu oradan geliyor haberler :p Adama anlatana kadar akla karayı seçtim, anlatması da zor mereti...
Başka bankadan getireceksen doları yazılı belge istiyormuş, şu tarihten önce dolar hesabındaydı diye....O bankadan bu bankaya DDKM den DDKM ye geçiş olmuyormuş...falan filan...saldım artık çok da takip etmiyorum bir tek %7 si kaldı aklımda....bu anlamda DDKM ye yüksek net prim veren özel bankada DDKM hesabı olanlar avantajlı gibi, aynı yüksek oranlarla veya biraz daha kompozit bir (bi kısmı mevduat bi kısmı DDKM) yaklaşımla net primle devam edilebilir görünüyor.
evet çok önemli bir ayrıntı ancak.. eğer verilen prim net yıllık %16 ise..
dolar 3 ay sonra 30 tl olsa aldığı prim yıllık net %14,48
dediğiniz gibi dolar 35 tl olsa %12,41 e denk gelir.
mevduat eşlenikleri %19,30 ve %16,55 olur.
şu anda piyasadaki ddkkm prim ya da usd vadeli mevduat oranlarına göre oldukça yüksek oranlar bunlar. eğer bilgide (ve benim hesapta :) hata yoksa arkadaşın bunu kaçırmaması gerekir.
ytd.
Dolar yine sıkıştı atacak yine bir yerlerde yukarı o belli ama tarihi bilinmez
Sizce dolar yılın bu son 3 ayında mı
% olarak daha çok artar yoksa yeni yıl ile seçim arasındaki 3 aylık dilimde mi ?
1 ekim - 31 aralık ne olur ( yıl sonu )
1 ocak - 31 mart ne olur ( seçim öncesi )
Tamamen his ve tavsiye olmadan görüşler nelerdir ?
Ovp yi tutturup bakın biz her şeyi planlı programlı, tutarlı yapıyoruz, her şey çok mükemmel filan demek ve içe dışa para gelsin diye şov yapılması için,
Yıl sonu 30₺ küsür kuruşlardan kapatır(Bu dönemde mevduat iyi olabilir),
Seçim öncesi stabil olur(Seçim olduğu için)..
Seçimden sonra direkt 40₺...