Cem küçücük birşeyler yazmış. Acaba diyorum o dedikleri olur mu.
Printable View
Cem küçücük birşeyler yazmış. Acaba diyorum o dedikleri olur mu.
İlk turda o oran gelmez diye duşunuyorum Başkanım. Zira İnce aday olacak gibi. HDP de ilk turda kendi adayını çıkarabilir. Bence olması gerekende bu. İnce nin küstürmemesi gereken en azından bu seçim için ciddi sayılacak bir oy potansiyeli var. Özellikle gençler. İlk turda adaylıktan çekilirse bu çocukları sandığa götüremeyebilir o hayal kırıklığı ile. Keza HDP de ilk turdan desteğini açıklar ve aday çıkarmaz ise bu seçim sathında çok kullanılır. En mantıklısı 3 muhalif aday ile ilk tur sonra ikinci tur toplu diye düşünüyorum.
Etrafımızdaki yaşlıların hatırını sormak, güleryüz göstermek bile onları ikna etmenin en temel ve kolay yolu. Benim oturduğum binada bir daireye uzun süredir Belediye aş evinden yemek geliyordu. Arabayı kapının önünde görüyordum. Dün, asansör onarımı olduğundan yürüyerek inerken kapıda yaşlı bir amcanın yemek getiren gençle sohbetine tanık oldum.
Amca '' Yavrum , Cumhurbaşkanımıza ALLAH uzun ömür versin. O kadar işinin arasında benim gibi evinden çıkamayanları bile aç bırakmıyor. '' diyordu. Genç görevli gülümseyerek tamam amca dedi. Hiç tereddüt etmeden döndüm ve gence '' sen amcaya bu yemeği kimin gönderdiğini neden anlatmıyorsun da tamam diyorsun '' dedim. Amcaya, '' sana bu yemeği Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş gönderiyor. Evini de ayda bir temizliğe gelenler belediyeden, bunların cumhurbaşkanıyla alakası yok. Maaşın varsa işte o zaman neden bu kadar az maaş veriyorsun diye cumhurbaşkanına seslen. Maaşların artışını O yapıyor '' dedim.
Adam önce anlayamadı. Sonra sen kimsin falan dedi. yavaş yavaş görevlinin üzerindeki iş elbisesinde Büyükşehir yazısını okutarak falan derken amca '' hay benim kafama, ben iyice bunamışım .vb. '' diyerek teşekkür etti. Belli ki binadaki yoğun tarikatçılar beynini yıkamış