Pazartesi sabahi cuma, cumartesi ve pazar gununun faizleri toplu olarak yatacak.
Printable View
14.20 falan vermistir.yada oksijende kalsın demiştir ..o da 13
70 e tekabül eder
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TCMB muhtemel dolarda eski zirveyi baz aliyor ve bu seviyeye gore reaksiyon alacak. TCMB nin zaten en buyuk hatasi yapilmasi gerekeni zamaninda yapmamaktir. Tabi bu kararlari bagimsiz olarak almadiklarini biliyoruz. Bu seviyelerde ki bir enflasyona karsi TCMB faiz oranlari cok az kaliyor. Bu nedenle mevduat insanlara cekici gelmiyor ve gidiyorlar 3.90 dan dolar, 165 TL den gram altin alabiliyorlar. Cunku Turkiye nin bir hikayesi yok maalesef. Gelecege yonelik belirsizlikler her gecen gun artiyor. Secim atmosferine girmis olmamizda cabasi. Bir nevi koseye sikismis durumdayiz. Faizler artarsa darbe yiyen emlak sektoru daha da kotulesecek, faizler artmaz ise bu kez doviz artacak - disariya bagimli oldugumuz icin - hane halkinin alimgucu daha da dusecek ve enflasyon karsinda ezilecekler. Maalesef bu kisir donguden cikmak kolay degil ve tren kacti. Turkiye bir gun cok cazip bir ulke olacaktir ancak oncesinde dibi gorecegiz. Su an enkazin uzerinde oturuyoruz.
Hayırlı olsun yeni başlık
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kaç güne kadar bağlandı? Kolaylıklar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
32-93 güne veriyorlardı
AKTİF reklamcısı powerpc, aklıma bir soru takıldı. Ancak sen yanıtlarsın diye düşünüyorum.
Aktif te 600 k tl. 35 gün vadeli yaparsak , bu paraya dolar alım ( put ) opsiyonu yaptırabilirmiyiz. Normal bankalarda ek kazanç için opsiyon yaptırıyoruz ya, eğer aktif te yaparsa belki kayarız. Ne de olsa idolümüzsün.
Yapıyor ..put.. call.
Bu opsiyon işini 2 sene yaptım .çıkardığım sonuçları yazayım ..1. Misal dolar alırım yönünde opsiyon yapılacaksa en düşük kur seviyesine yazılıp , atıyorum faiz 14.50 mi 2 puanda oradan 16.50 hedeflenmeli. .yoksa spotun 2 -3 kuruş altına yazip 20 -22faiz almak mümkün ama tam bir kumara girer..2.o yüksek faize ( 20 22 ) karşılık gelen kur seviyesine yazilacaksada 2 milyon olup 500 ile yapılabilir bir nevi zengin oyuncağı ..
Döviz ve TL işlemlerine sıkı gözaltı geliyor - Ekonomiden güncel haberler
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...liyor-2294234/
Teröristleri ve Kaçakçıları ancak böyle yakalarlar. Ekonominin %70 i kayıtdışı. Bunu şimdiye yapmamaları abes zaten.
Bankacılık sisteminde TC kimlik no veya vergi no bildirmeden hiçbir işlem yapamaman lazım. Çok yerinde ve doğru bir karar.
Bizim gibi kayıtlı ve vergisini veren insanları etkilemeyecek bir karar. İstediğimiz kadar işlem yapabiliriz. Sınır yok kayıtlı olduğu sürece.
Altın tasarrufu olanlar yaşadı !!!
eğer kaçırdıysanız altına süper getiri yine Türk Hazinesinden
Altın tahvilinde "ikinci tur" başlıyor
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Altın tahvilinde ikinci ihraç için 26 Mart-20 Nisan'da 4 etap halinde Ziraat Bankasının 81 ildeki yaklaşık 320 şubesinde talep toplanacak" dedi.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-407756
Türkiye'yi terkeden milyoner sayılarının da gösterdiği gibi önemli sayıda yurttaşımız başka ülkelerde yaşam kurma niyetinde. Kendi çevremden fiili gözlemlerime dayanarak, eğitim, kültür ve gelir düzeyi arttıkça bu yöndeki eğilim artıyor.
Söylediğim kesimlerde genç sayılmayacak kuşaklar, dışarıda yaşayacakları sosyal-kültürel zorluklar ve ülkedeki yaşlı akrabaları nedeniyle bu radikal adımı atamıyorlar ama gençlerini yurtdışında gelecek arama konusunda inanılmaz bir şekilde destekliyorlar. Kendileri içinse yapabilecekleri tek şey varlıklarının bir kısmını ilerideki kötü günler için "güvenli" limanlara aktarmak, bunu da yurtdışında mevduat tutarak ya da şirketler kurarak yapıyorlar.
Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanının "yurtdışına para kaçırıyorlar" feveranı, bu eğilime dönük bir tepkiydi. Ancak yurtdışına para çıkarmanın suç olmadığı, sermaye hareketlerinde kısıtlama durumunda Türkiye'nin bundan zarar göreceği kulaklara fısıldandığında geri adım atıldı ve konu kapandı.
Şu anda da sermaye kısıtlaması getirmeleri mümkün değil, hükümetin yapabileceği tek şey para transferlerini bürokrasiye boğmak, insanları takip edildikleri hissine sokarak para çıkışını azaltmak ve de en son olarak yurtdışına çıkarılan paraların akibetini kontrol ederek, bunların getirilerini vergilendirmek olacaktır.
Bu önlemler sonuç verir mi? Bana göre hayır. İktidarın içte ve dışta gerilim üreten politikaları, hem yurttaşları hem de yabancılar için Türkiye'yi yatırım yapılamaz bir ülke konumuna getirdi. Bu durum değişmediği sürece bu tür önlemler çözüm değildir. Bu önlemlerin utangaç sermaye kısıtlaması gibi okunup "sermaye"yi rahatsız etme ihtimali bile vardır.
Tl faizi piyasaya yetmediği bir kere daha kanıtlandı. Bundan sonra döviz kopar gider, her zaman sepet yapılmalı.
Flodd olmus sorry:)
Yetkililer konusacaklarina sermayeyi nasil iceride tutariz onu dusunsunler. Ben uzun suredir Malta da yasiyorum. Malta yabanci yatirimci icin cok cazip bir ulke. Ornegin yabanci yatirimci iseniz sizden yuzde 35 gelir vergisi yerine yuzde 5 vergi aliyorlar. Bunun icinde 2 onemli kriter var. 1. Sirket sahibi Malta da yasamayacak. 2. Sirket Malta vatandaslarina hizmet vermeyecek.
Turkiye nin de yatirimci cekmesi icin bu tarz aksiyonlar yapmasi lazim. Ancak oncesinde OHAL i kaldirmali. TMCB nin bagimsizligi saglanmalidir. Bunlar olmadigi muddetce bu ulke gun gectikce daha da kotu olacak.
Artik Turkiye ucuz bir ulke konumunda da degil. Alim gucu cok dustu. Fiyatlar artti, vergiler her gecen gun artiyor. Issizlik yuksek, enflasyon yuksek. Neredeyse iyi olan hicbir sey yok ama yetkilere baktigimizda dunya bizi kiskaniyor.
Bende isterim ulkeme doneyim, ailem ve arkadaslarimin her daim yaninda olayim ama bunun icin suanda bir neden goremiyorum.
Döviz yükselişi tam gaz devam dolarda 4 görürüz inşallah.
Dolar oranlarını paylaşalım lütfen,
Dolar için naçizane yorumum;
Opsiyon yapıp çarpılmakta hünerli bir abim var,
Gösterge kağıdı tabiri var ya o türden,
Bu abim spot kur 3.80 civarı ilken
3,97ye Amerika tipi opsiyon yazdı,
yani dolar 3,97yi vade içinde görürse çarpılacak,
bu sebeple 3,97 yi bugün yarın göreceğimizi düşünüyorum.
Tabiki yatırım tavsiyesi değildir
Saygılar tüm dostlara
teknik olarak gösterge tahvil 15.70 - 16.00 aralığına gidiyor.
ING e-turuncu USD faizini aşağı doğru güncellemiş sanırım. Bilgisi olan arkadaşımız var mı lütfen?
Ing Bank USD faizini %4 e cekmis, muhtemelen baski var yukaridan.
Sıcak taze oran var mı arkadaşlar
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benimde yarın dönüşüm var Burganda..Yarın orana göre Fibabank,Turkisbank,Burgan,Vakıfbank karar vericem.Vade Haziran sonu düşünüyorum.
Güncel oran alan arkadaşlarımız paylaşım yaparsa sevinirim.
http://im.haberturk.com/2018/03/19/v...541f38f0e4.jpg
grafa göre %61.8 düzeltmesi % 18.25 olabilir mi ? (neden olmasın )
Bay Şimşek ,yine altın borçlanması imkanını zorluyor , ayrıca varsa enayiler bireysel emeklilik masalına inanlar sayesinde ve işsilik fonunda ki birikimlerle , iç borçlanma faizlerini bastırmaya devam edilecektir.
( grafik http://www.haberturk.com/yazarlar/ab...6-milyar-dolar )
Sayın Lucas, hangi şube yazabilir misiniz. Teşekkürler
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
günaydın tüm foruma
arkadaşının yaptığı DCD oluyor herhalde hiç yapmadık , bizim yaptığımız vadede ne ise o , yani vadeye kadar sürede ne olursa olsun hesaplama vade günü saat 14:00 deki kur önemli
geçen hafta yine yaptım haziran vadeli ,
büyük kararlılık göstererek parayı aktiften vakıfa taşıdım :) vakıf opsiyon da yaptığım için mevduat oranımı 15 olarak ayarladı
bu hafta rahat 15 alırsınız vakıftan
kolay gele
faizlerde baskı var, TL nin değer kaybı bu yüzden hızlandı. düşük faiz yüksek kur isteniyor. artık nasıl oluyorsa Aktif bu işten muaf,%16,04 gecelik devammmm
Öyle bir ortam var ki
-sanayii ,
-tarım ,
-turizm ,
-inşaat vs çok iyi olması gereken bir dönmede berbat ötesi ...
birileri rakamlarla oynayrak durumumuz çok iyi diye algı operasyonları yapıyor...
AMMA ;
http://www.annesininmelegi.com/wordp...ri-rehberi.jpg
öyle değil mi kaptan ?
http://www.gifbin.com/bin/032010/126...rk-approve.gif
Bonolarda 100binTL'ye kadar devlet garantisi olmadığı gibi, şirket ödeyemiyorum dese ne yapacağız? Tüm para gider.
(bkz:2018 ortalama dolar kurunu 4,55tl alan avrasyatüneli geçiş ücretleri) TL'leri katiyen riske atmam.
Böyle olası bir dolar artışı bir kaç büyük şirketi yıkıp geçebilir. Ya bonosu olan şirketi etkilerse?
Bana göre alınan risk büyük getiri küçük.
Halk yatirimda calisan kankam, piyasalardaki atesin iki sebebi oldugunu soyledi, ilki doviz burolarinda islem yaparken vergi numarasi zorunlulugu, yabancilar bunu yastik alti doviz hareketlerini takip etmek amacli olduguna degil, bir adim sonrasi, otoritenin doviz islemlerine sinirlama getirmeyi hazirlik yapmasi olarak yorumlandigini belirtiyor. Digeride amerikadaki malum dava, yeni gelismeler bekleniyormus.