tl için oran paylaþýmý bekliyoruz....
tl için oran paylaþýmý bekliyoruz....
bence merkez eninde sonunda mecbur kalacak ve faizleri arttýracak baþka çaresi oldupunu sanmýyorum açýkçasý...
SnRugan ben mevduat faizlerinin TCMB faizleri ile direkt iliþkili olduðunu sanmýyorum. Bankadan bankaya hatta þubeden þubeye dahi TL mevduata açýk pozisyonlarý deðiþebilir. TCMB nýn haftalýk repo faiz oraný yahut Geç Likitide Penceresinden verilen faiz oraný dahi daha çok; piyasa düzenleyicidir. Mesela bunun önüne geçebilmek için bir çok þube eft yada havale limiti getirirler çünkü akþama açýk pozisyona düþer ve bu açýk kapanmadan þube KASA kapatmaz. Þube açýk pozisyonunu Genel Müdürlük Hazinesinde karþýlar Banka Hazinesinin ise dengesi bozulmuþ ise dengeyi saðlamak için o gün gün sonunda TCMB sýndan Geç Likitide Penceresinden borçlanýr. Para ister.. Sanýrým þu an %12,95 sanýrým GLP...
Kýsaca GLP ben hesabýmý yapamýyorum, kasayý denkleþtirebilmem için bana yardým et durumudur. Aslýnda GLP anormal bir durum deðildir. Alman ABD bankalarý bile kullanabilir...
Anormal durum bu olan; GLP denilen Anormal durumu bizim bankalarýn NORMAL bir usülmüþ gibi Haftalýk repo faizi gibi kullanmalýdýr... Bu da bir evin içinde çeki düzensizlik demektir...
Biraz karýþýk olmuþ olabilir o sebeble banka dýþarýdan yabancýdan "Kupon Kredi" kullanana kadar içeride daha az maliyetli mudi avlar. Dýþarýdan kredi bulmak içeriye borçlanmaktan genelde daha tuzlu olabilir..
Mesela banka kredi verme oraný düþmüþse bankanýn mevduata ihtiyacý yok yada azalmýþ ise; TCMB istediði kadar yabancý için FAÝZ artýrsýn Banka Mevduat oranýný artýrmaz...
Ancak TCMB faiz artýrýr ise; TL yi deðerlendirir, USD'ý ezer. TL yatýrýmcýsý için USD alma fýrsatý doðabilir.
O kadar....
Bu arada bir oran paylaþýmda kimse kýzmasýn....
7 Mart 2018 1M %14,75 Vakýfbank ( 1 gün Valörlü)
12 Mart 2018 344K %14,60 Vakýfbank(Valörsüz)
70 bin tl, 32 gün için
burger, yenileme, % 14.50
tbank, yeni giriþ, % 14.70
Rodeo'nun verdiði oraný paylaþmýyorum, oran deðil, rezalet![]()
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
350;binvakýfbank 14.85..1 milyon üzerine bir yoldaþ 15"ten baðladý. .oda vakýf
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aktif günlük 16,04'ü kullanýyordum. Bir süredir o/n TEB 14,50% kullanýyorum.
Yer Ýmleri