https://www.youtube.com/watch?v=nWQh0CfWfz8
başka kanallardada dikkatle izledigim bir yazar..
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=nWQh0CfWfz8
başka kanallardada dikkatle izledigim bir yazar..
Iyı ki yuz bin dedin
Milyon desen
On kat cok dıklama alırdın
1 TL enaz 100.000 USD olunca ;
Altın, gümüş, petrol vs vs nin değerinin ölçülmesi nasıl yapılacak ?
google da her okuduğuna inanan bir neslimiz var ..
Böyle hiç bir temele dayanmadan yapılan iddialar genç nesil tarafından yüzde 100 olacakmış gibi algılanıyor..
yada en en en iyisi kafalara soru işareti tohumları atılıyor..
Hiç bir temele dayanmayan böylesi uzak bir ihtimalin paylaşımda kalması bile bence saçmalıkdan ibarettir..
Yönetimden bu başlığın silinmesini rica ediyorum..
nuri bey tek ederim ..paylasimlar için
sanki forum paylaşımları tasdikli...
bu ne yaww fikirlere gem vurulamaz...
Forumda tassak kategorisi acilsin.
Marks icun kapital sistem odagi kırsal kesim koylusuyle kent soylusu aristokrat kesim deyildir
Bunnar para harcamaz
Koy kent goc dongusu bitsin
Kapital duzen ölür
Metreylemi ölçecez, inchle mi ?
Kumaş almaya gittim,
1 metre kumaş ver dedim ...
Yok abi , inchle satıyoruz mu diyecek
kuyumcuya gittim
1 ons altın ver dedim
karşılığında benden birşey istiyecek
o istiyeceği şey ne olacak ?
Doların yapması gereken tek şey
Doları acil coin e cevirip
Fed I lagv edip
Fed sahiplerini surgune yollamalı
Tutuklayıp kotuluk edersen
Dunyadaki gelisim biter ter ter ter
×***********, **********, *********x
Aywa hocam haklı dolar milyonu Bi tele olabiler
Coin olduktan sonna emme
Once deel
Atatürk çağın gereklerini iyi tanımış, iyi yetişmiş bir liderdir. Ülkesini de çöküşün içinden alıp dünyada bağımsız olarak konumlandırabilmiş bir askeri ve siyasi dehadır. Sonradan başkalarının ardından uydurduğu ideolojilerle sınırlanamaz.
Ulusalcı martavalları ile ülkesini yıkmış kim varsa ajan size göre o halde, mesela Chavez ve Maduro da öyle sanırım.
Bir defa alıp birkaç karşılaştırma yaparsak benzetmenizin ne kadar tutarsız olduğu ortaya çıkar.
1923-1938 arasında Türkiye'de bir tl 1,46'lardan 1,17'lere kadar gelerek devalüasyon değil revalüasyon olmuştur. Bizim ülkede altı sıfır attık ve yenilerini ekleme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.
Atatürk döneminde cari açık diye bir saçmalık yoktur. Son yıllarda mesela 2011 yılında sadece ve sadece bir yılda verdiğimiz cari açık 100 milyar dolar gibi korkunç rakamlara ulaşmıştır.
Atatürk, çağdaşları Weimar'lar ardılları Hitler'ler, Mussolini'ler gibi faşist karanlık bir çağda iken o döneme göre karşılaştırılınca son derece demokrat bir kişiliği olduğu görülür.
Kadın hakları için birçok Avrupa ülkesinden önce ülkemize medeni kanunu getirmiştir.
Yunanistan'la savaşmış ardından Venizelos'la oturup mübadeleyi konuşabilmiştir. Sadabat paktı, Balkan paktı imzalanmış, bütün komşularla iyi ilişkiler içinde olunmuştur. Şu anda düşman olmadığımız komşuyu bıraktım uzak ülke kalmadı gibi geliyor.
Milli ekonomi ile birçok fabrika kurulmuş, sanayileşme adımları atılmıştır, şimdiki gibi telekomu özelleştirip sonra içi boşaltılarak iflas ettirilmemiştir.
Enflasyon deseniz o zaman yok, şimdilerle dünya rekorlarındayız yine, faizler aynı şekilde.
Bu listeyi çok daha fazla uzatırım da, böyle tuhaf karşılaştırmaları nasıl yapabiliyorsunuz ona şaşıyorum diyeceğim de; şaşırmıyorum, 3 sene sonra 1 tl yüzbin dolar beklediğimize göre bu benzetmeleri çok görmemeli, neyse bu kadar yeterli 3 yıl sonra ölmez sağ kalırsak ben tek ilave sıfıra razıyım.
abi, hayırlı olsun
yakmışın milletin beyinciğini...
reytingler tavan
reha muhtar gibi adamsın
bu topikten sonra
bence baş danışmanlık garanti
gülmekten yerlere yattığından
hiç süphem yok
sağlıcakla güzel dostum
Narin abi adam ust duzey zekaya sahip
Tek fazlası
Cok dobra olması
Demese sagda solda dinsizim felan deye
Deyil Bas danışman
Galaktik başkan bilem Olurda
Taa en Bastan demiyecagdın oni daa
Tek sorun bu olsa bitcoinle hemen cozulurdu. Yerel paralarla ticarette sorunu cozmez. Barter ticaretide. Fakat bunlarin hepsi kullanilacaktir. Neticede insanlar hangi tarafa yonelirse (tabii ki yonlendirileceklerdir) o yontem kullanilacak. Bitcoin altin gibi, arzi arttirilamiyor. Azaldikca cikarilmasi zorlasiyor. Sorun, internet baglantisi kesilirse ne olacak? Altinda ise guvenlik sorunu var. Suan butun dunya buna kafa yoruyor.
Bu sorunlar cozulur. 4000 sene once, para yok, dolar yok. Ama mal mukabili faiz var. Bunun kaniti, 4000 sene once Babil sehrinin meydaninda duran yesil bir tas, suan Luvr muzesinde duruyor. Bugday, bakir, kalay, altin gibi emtiyalara uygulanan faiz hadleri yaziyor, tasin uzerinde. O donemde en fazla faiz bugdaya imis % 30, altinin faizi ise % 20.
Burada sorun, bugun ulusal devletlerin guclerinin esit olmamasidir. Bu sebeple ulusal cikarlar one cikiyor. Suriye meselesi boyle bir meseledir. 2008'den itibaren yeni bir dunya duzeni kuruluyor. 2021'de ise dunyanin hegemonu degisecek. Artik hegemon Abd olmayacak.
Petrol kaynaklarinin kontrolu, enerji gecis yollarinin guvenligi, yeni yollarin acilmasi vs... butun bunlar catismalara, savaslara sebep oluyor. Fransa, Almanya, Ingiltere, Abd, Japonya, Rusya,Cin, Israil, Iran, Turkiye bu ulkelerin siyasi gucleri de askeri gucleri de esit degil.
Ortak cikarlari olanlar ittifaklar kuruyorlar. Ayni ittifakin icinde olanlar arasinda bile cikar caismasi yasaniyor. Sorun, kim daha fazlasini kontrol edecek sorunudur.
Narin hocamın tarihte bugun viop topiğindeki saglıklı yasam recetesini unut ya
O uygulanmıyo
Teori o
Tek sunu yapacan yapabiliyosan
Zayıflıyana dek gunde Bi ogun yemek
Bi sene filan
O da oglen yemeği öğünü . Tek.
O kadan
Kardes ben Ataturk'u kimseyle karsilastirmadim. Sen karsilastirdin. Don bak yazdigin yazilara, o isimlerin hepsini sen yazdin.Alıntı:
Ulusalcı martavalları ile ülkesini yıkmış kim varsa ajan size göre o halde, mesela Chavez ve Maduro da öyle sanırım.
Ataturk ulusalcidir.
Ulusalcilik bir semsiyedir. Vatanseverlik bunun sadece 10'de biridir. Laiklik, Cumhuriyetcilik,Milliyetcilik, Devletcilik, Devrimcilik, Halkcilik,Din, ortak tarih, dil hepsi bunun icinde.
Kureselcilik de baska bir semsiye. Kureselci yukaridakilerin icini bosaltir.
Ataturk ulusalci degilse ne o zaman Kureselci mi?
Bakin siz bir baslik acin ve bir de anket koyun. Yukaridaki soruyu sorun...Sonuc % 90'in uzerinde ulusalci cikar.
''Altının onsu 1234 bitcoin oldu'' diye bir haber mi görücez ?
veya,
''Suudlar petrol üretimini kıstı , varil 987 bitcoin'e fırladı '' diye...
Atatürk'ü ilk defa ulusalcı diye yazıp bugünlere paralellik kuran sensin, öncesinde birşeye karıştırmadım ben. Kendince birilerini uydurma akımlara yerleştirip uydurma sonuçlara ulaşıyorsun. Yazıların da fikirlerin de kusura bakma tam zırva. Tıpkı 1 tl yüzbin dolar olacak demen kadar kıymeti var.
Üstelik başkalarının laflarının içinden cımbızla çekip konuyu bütünlüğünden koparmaya çalışıyorsun, bu yüzden uzatmayacağım.
Bir başlık açıp dalganı geçmişsin, biz de gülüp eğlendik dalgamızı geçtik kendimizce. Dediklerine kendinin de inandığını hiç sanmıyorum, hadi hayırlı işler. 3 sene sonra gelip bu başlığa yazarsın umarım.
Bence amerika başka FED başka, amerika batsa biz dolar borcumuza kesik mi atacağız .Öyle ya amerika ben ödeyemiyorum bu borçları dedi.Sistemde herkes helalleşsin alacak verecek hesabı kapatılsın dese, dünyada hangi ülkeler ne durumda olur bu senoryada.
ilginçmiş...........
Abi odemiyorum dese, oduyorum demesinden daha buyuk kaostur. Neticede ikisi de ayni kapiya cikar. Abd dolari degersiz bir kagit parcasi olur. Guven kaybi butun kagit paralari degersiz kagit parcalari haline getirir.Abd'nin dolar disinda borcu yoktur. Ama pekcok ulkenin dolar disinda da borclari var. Mantikli olan dolari basip, odemesi.
Mesela bu Turkiye'yi nasil etkiler? Bizim 466 milyar dolar borcumuz var. 46.000TL karsiligi olarak oderiz, Allah isinizi rast getirsin deriz.
Megerse bizim hic borcumuz yokmus abi? Ondan sonra da Tayyip Agama sitem ederiz, niye sadece 466 milyar dolar borclandin, niye 1, 5-2 trilyon dolar borclanmadin diye????
Tayyip Agam da soyle diyebilir: Ben borclanacaktim emme bir kesim muhalifler; insaat batacak, emlak fiyatlari dusecek diye 18 sene cigirdilar. Bu sebeple halkin % 40'i borclanip ev, dukkan almaktan korktu. Bu yuzden borclanamadim.
Sagolasin degerli Baskan...Hormetler...
Yanliz Bora Bey'in forumda yazmama karari almasina cok uzuldum abi...Forumun yasayan tarihi Bora Bey'di. Onemli yazarlar vardi, hepsinden cok seyler ogrendik : Baba, Bikmisbroker, Casaboun, Bora Bey, kuzu, bir komutan vardi, unutuyorum abi daha cok sayida degerli insan vardi. Hepsi gitti. Buralar benim gibi acemilere kaldi. Yakinda ben de giderin. Kirmamak lazim insanlari.
Sayin baskan, sayet okursaniz, zahmet olmazsa su soruya bir cevap yaziverin
Ataturk ulusalci mi, ulusalci degil mi? Simdi bu temel birsey, bunu bilmezsen yazdigin, yazacagin hersey yanlis olur.
Petrolun varili, altunun onsu o kadar etmez. Satoshi olarak gorebiliriz. Bitcoinin 100 milyonda biri 1 satoshi. Simdilik 1 bitcoin 35.000 TL falan yapiyor. Tabii kagit paralar cop olunca, bitcoinin degeri cok yukselecektir.
Bence herkes simdilik 0, 5 bitcoin tutsun. Suan bitcoin, bence altin ve petrolun asiri yukselmesini dengeliyor.
Bitcoin olmasaydi ozellikle altinin fiyati ucmustu.
1234 ve 987 rakkamları uydurma rakkamlardır.
Asıl konu ; bu tip ana emteaların hangi birim ile ölçüleceğidir.
Gelmiş geçmiş tek ölçüt birim gold
Ama bu çok ilginç çünki gold
Stres i seviyor
Ama aşırı stresi sevmiyor
O sebep daha petrodolar adı üstünde
Kimsede Petro'yu coin yada altınla birimlendirmeyeceginden
Petro halen daha dolarla
Yani bu başlığa nispet olsun diye demiyom da
Yapsınlar o zaman euro ile yuan la
Teori pratik mevzuu
Yani bana sorsalar tabi Petro tl ile birimlendirilsin derim tabi de
Biz hiç tarih sahnesine sağlam çıkmamışikki
Vereymis selim han veya yavuz han kasif kristofir a gemileri Petrolira olurdu oyle olaydi simdiye belkide kimbilir
Değer biriminden ziyade sahiplik e taksaniz daha iyi sayın British
Kim ne ka zengin. Ödeyen o. Ona fark etmiyor, değer birimi
Gold'un değerini ne ile ölçecez ?
LME (London Metal Exchange')ye gidip altın almak istiyorum deyince ;
Bizden , karşılığında ne istiyecekler ?
LME'de kotasyonlar hangi değer ile fiyatlanacak ?
Bu arada Bora abinin gidişe üzüldüm
Umarim geri gelir
Yani kendisi yaklaşık eşit, hiçbi bilgi vermeden uzun ve sık ve şık yazılarıyla bence degerliydi
Şaka veyahut yergi yargı filan değil
iltifat
Bu çok değerli bi yetenektir
3bin msj olsun 78 tane kaldı bende kiracam kalemi
Zate yapılması gereken hersey 3asagi 5yukari
Yazılıp çizildi
@British
Üretim ekonomisi oluşturup ordan kağıt para kazanımlarını rehinle altın alabilin
Ölme esegim ölme
Yeme semerim yeme
Olasılık dahili mi?
Fikrim var ama demem
Şimdi misal yunanistan batık.Euro kullanıyor ama borcunu ödüyor mu ödemiyor mu bellisiz.Avrupa merkez bankası batmasına izin vermiyor .Borçlerını yüzdürüyor.Amerikanın borçları dolarla ve doların sahibi fed .FED amerikaya sen yabancı değilsin senin borçlarına şekil yaparız çok kasma dese gizliden, bizim nerden haberimiz olacak di mi.Ama FED bize gelince ya sen zenciye benziyorsun bu turkey hindi falan ben kıllandım şimdi sen öde şu borçları dese bizim 1 TL kaç dolar eder sizce.
Şimdi olayı iki ayrı tarz analiz edek
Ne analizi ya
Buna fikir yürütme dahi denmezde
Yunan bildigin virus tarama programındaki quarantina karantina fonksiyonu yokta edemiyon bicimlendiremiyonda avrupa merkez bankası mevcut istemeyerekde olsa görev zararı yazıyor
Yoksa veryansın etse. Dükkanı kapama zorunda dahi kalabilir
Bizdeki mefhum ise
Amerika da belli başlı güçlü tiplerki en son ptesi günkü pompoieoie adlı adamın dalga geçer gibi attığı tvit yani bizi değil kafaya takmak düşünmüyorlar dahi o derece yani
Bizde umutlaniyoz finansal piyasalar filan
Yani sözün bittiği nokta değil
Adamlardaki gayriciddiyetten söz kelam daha baslayabilemiyor bile sayın hakem bey üstat
Üstatlık haddimiz değil sn moruk.Konu karışık ben size bir fıkra yazayım kafamız dağılsın.Genç arkadaş işe başvurmuş.Patron tabi klasik şirketten beklentin falan.O da valla şirket arabam passat olsun,10 bin liradan aşağı işe başlamam,yılda iki maaş ikramiye,yıllık izin iki ay,bana ev tutacaksınız kozyatağında falan demiş.Patron ya passat ne mercedes olsun,10 bin size yakışırmı 20 den başlayın yılda 4 maaş ikramiye,4 ay izin ,evde kozyatağı olur mu size ulustan tutarız bir residence,genç şaşkınlıkla şaka yapıyorsunuz demiş.Patron gülerek ama önce sen başlattın :)))))))))))Şimdi ayvagöbek arkadaş 1 lira 100 000 dolar falan deyince aklımıza gelenleri soralım dedik,maksat fikir teattisi sn moruk.Yoksa konunun özü aynen dediğiniz gibi.