Bu soruların cevaplarını bilen arkadaş zaten bu işten para kazanır [emoji4]
Printable View
Kesinlikle birileri çok para kazanacak, yeni deli sorular var aklımda...
Borsalarda kriz oluştuğunda bu tarz gayrimenkul sertifikaları değer kaybetmeyeceğini ve güvenli liman olacağını düşünüyorum.?
Farz edelim 1 yıl sonra gerçekten %30-%50 gibi kar yaptı. Yeni gayrimenkul sertifikalarına ben kesin girerim diğer arkadaşlar ?
400bin liralık ev 60 ay 0 faiz dediklerinde fiyatı 750binden satıyorlarsa gerçekten 3 yıl sonra değer 42.5 ten 75 e yükselir mi ?
Halka arzda %5 in üzerinde alım yapan 3 kurum fonu alımlarına devam eder mi alım devam ederse kaça kadar ?
Borsa istanbul bu hissenin varantını çıkartıcak mı? ( Bence çıkartmalı short'layıp hedge'leyebilmeliyiz. )
Borsa/vob/foreks piyasasının duayenlerinin bu hisse için yorumları neler ? ( soru sorup yorum alalım. )
Başlangıçta para kazandırmaları mümkün sisteme adam çekmek için ama ben bu arkadaşların Başakşehir 2. etap yanında Başakşehir Belediyesi ile yaptıkları konut projesinin reklamından beri güvenemiyorum reklamda ne vardı derseniz bizim 2. etap yok olmuş yerine bir orman gelmişti :)
YT Değildir.
Hala bu kağıdı standart hisselermiş gibi algılıyoruz.
Bu bir klasik hisse senedi değil. Biz ev aldık. Tek farkı tamamını değil, hissesini. Dolayısıyla, nasıl ki Türkiye'de bir evin değeri 1 haftada %50 değişmiyorsa bunun da değişmeyecektir.
Spekülatif hareketler deneyen büyük para sahibi çakallar mutlaka olacaktır. Ama bunlar Bist'teki gibi etki edemez. %3-5 ile sınırlı kalmak zorunda.
Bana göre halka arz fiyatı pahalı. Bunu daha önce de belirtmiştim. Eğer 35TL civarında ucuz bir arz yapılsaydı, ilk gün %10-20 arası bir getiri verebilir ve bu sayede küçük yatırımcı ödüllendirilip teşvik edilmiş olurdu.
Yabancılara gelince;
Benim gönlüm der ki, tek lot bile almasınlar. Hiç değilse burası bize kalsın.
Ben bu sistemin hayalini en az 10 yıldır kuruyordum. Hayalim tam olarak gerçek oldu. Şimdi tek yapılması gereken bu sistemin dürüst ve düzgün şekilde işletilmesi. Top devlet yetkililerinin elinde yani.
Bu sayede faize bulaşmak istemeyen insanlar, paralarını dolara yatırıp emperyalistleri güçlendirmek zorunda kalmayacak.
Benim hedefim, enflasyonun birkaç puan üzerinde getiri sağlaması. Bu yeterli.
Yani emperyalistlerin parası yerine, memleketimizin toprağını güvenli liman olarak görebilmek.
İnşallah devlet yetkilileri, bu işi bu amaçla kullanır ve birilerine rant sağlamak için küçük yatırımcıyı sömürmez.
bu kağıt nezaman işlem görecek
31 Mart 2017 - 18:24 tarihinde yayınlanmış haber.
"SPK, yatırım ve emeklilik fonlarının da gayrimenkul sertifikası alabileceğini açıkladı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından, yatırım fonları ve emeklilik yatırım fonlarının piyasa aracı limitleri dahilinde gayrimenkul sertifikası alabilecekleri açıklandı.
SPK'nın yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere, gayrimenkule dayalı bir sermaye piyasası aracı olan gayrimenkul sertifikasının halka arzı kapsamında talep toplama süreci devam etmektedir. İhraççısı kamu kuruluşları olan sertifikalarda kamu sermaye piyasası aracı, ihraççısı özel sektör olan sertifikalarda özel sektör sermaye piyasası aracı limitleri dahilinde olmak kaydıyla yatırım fonları ile emeklilik yatırım fonları söz konusu araca yatırım yapabileceklerdir." denildi. "
http://www.finansgundem.com/haber/fo...ilecek/1181451
"Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber
....
1. Fon Türleri
....
G. Endeks Fon:
....
c) Takip ettiği gayrimenkul sertifikalarından veya özel sektör kira sertifikalarından oluşan
endeksi ve bu endeksi takip eden fon portföyünün en az dört gayrimenkul sertifikasından veya
özel sektör kira sertifikasından oluşması ve endekste/fon portföyünde yer alan gayrimenkul
sertifikalarından veya özel sektör kira sertifikalarından herbirinin endeks/ fon portföy değeri
içindeki ağırlığının %35'i geçmemesi
gerekmektedir."
http://www.spk.gov.tr/displayfile.as...le&pageid=1205
Borsada işlem görmeye ne zaman başlayacak?? 5nisan denmişti...
Nokia 3310 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkes bir şeyler yazmış da kimse şunun farkında değil mi ?
Bir ev fiyatı ne kadar artabilir bunu normal bir hisse gibi düşünme saçma.
Daha önemlisi örnek olarak 15000 sertifikaya ev alınabiliyor gerçek alıcılar bu adeti toplayınca gidip evi satın alıp borsada işlem görmek den çıkartabiliyor.Sona kalacak evleri hayal edemiyorum en kötü yerlerden olabilir doğal olarak fiyat düşecek
ama ilk baş da bir alım gelecektir ev almak isteyenler sertifika tamamlamak için.
Diğer bir hususda ilk mantığın tersi bir ev fiyatı ne kadar düşebilir oralarda en kötü ev bile bu sertifika fiyatını 35 40 lar a düşürmez diye düşünüyorum.
yani kimse 2 3 katı hayalleri ne kapılmasın
tabi kimsede çok zarar edecem diye korkmasın derim ben YTD
195 lot ile aranızdayım 10bin tl lik bir alım vermiştim %85 ini vermişler eşit dağılım içinmiş fakat bu hissenin benim bildiğim 2 nisan da işleme alınması gerekliydi nasıl bu keyfi durum var anlamadım
Bugün başlayacağını bildirdiler önceki sayfada yazısı bulunuyor.
4-5 nisan olarak belirtmişlerdi 7 sinde bugün başlayacağını söylediler. ilk defa olduğu için muhtemelen ufak tefek düşünmedikleri ayrıntılar sorunlar olmuştur.
Bugün + açılışla iyi bir yükseliş bekliyorum. Umarım vatanımıza milletimize kazanç getirir uğurumuz olur.
Fiyat yüksek seyrettiği sürece kazan kazan durumu oluşacağını düşünüyorum.
Hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar.
Böyle rezillik olmaz.
Daha ilk saniyede eksi ile başladı.
Bu adamlar da bizim gibi 42,50'den almadı mı?
42,40'dan ilk saniyede satmak için mi 42,50'den aldılar?
Bu iş de mi yalan oldu...
Kazancı Tam olarak Tahmin Edemiyorum Açıkçası Sadece Kar Olarak Gördüğüm Rakamlarımı Yatırım Yapma Kararı Aldım.
işbank borsa platformundan takip eden varmı pmvr3 hisse görünmüyor yardımcı olurmusunuz
derinlikte gözükmüyor galiba
göremeyen arkadaşlar için "PMVR3G TOKI PARK MAVERA3 PROJESİ" olarak aşağıdaki linkten bakabilir ama datalar gecikmelidir.
10:49 itibari ile hacim 599.537,16 fiyat 42,40
http://finans.mynet.com/borsa/hisseler/k-q/
buldum nihayet şuanda 42,42-42,44
Bir ara baktığımda 42,28 i görmüştüm. Aracı kurumların sistemlerinde sorunlar olduğundan sistemlerini doğru güncellemediklerinden göremeyenler alış/satış gönderemeyenler var. Muhtemelen spekülatif olarak bugün oynar.
PMVR3G TOKI PARK MAVERA3 PROJESİ fiyat 42,44 hacim 702.887,04 saat 10:54 ( mynetten 15dk gecikmeli )
42.20 den de biraz aldım 235 lot devam
Derinlik göndermeye değmez..
Kademelerde maksimum 200 lot alıcı var.
Arz fiyatı olan 42,50-42,52'de 10bin lot satıcı var.
derinlik nerden takip ediyorsunuz
ok teşekkürler
ara ara yazarmısınız buraya
1-2 lotla aşağı yukarı yapıyor toplam işlem lot 28747 42,40/42,36 fiyat. Bununda sonu şimdiden belli oldu 42,50 den alanlar 42,30/42,28 den çıkış yaptılar korkan ky tek tek gidiyor
Park mavera reklamlarına güvenip yaklaşık 10 gün önceden para yatırıp alanla hiç bunlara kanmayıp gelip tahtadan hem de çok daha ucuza alan arasında bir haksızlık oluşmadı mı şimdi?:vk: ne anlamadım ben bundan. önceden alanların yerinde olmak istemezdim:(
Çok güzel bir uygulama, insanlar küçük birikimlerini sertifika alıp bir daire de hisse sahibi olacak buraya kadar çok düzgün ama üç yıl sonra teslim edilecek bir daire fiyatı 600 bin liraya tekabül ediyor ama şu anda bitmiş daire fiyatı okadar zaten, ky nin birikimlerini üç yıl sonra nasıl bir kazanç bekliyor? Mesela bugün hissesini aldığınız bir daire üç yıl sonra TOKİ tarafından yapılacak müzaide de 1 milyon liraya alıcı bulabilirmi? Hiç sanmıyorum ama umarım yanılıyorumdur . Daha uygun fiyatla arz etselerdi bence talep daha yüksek olurdu
Lenovo X2-EU cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle katılıyorum. Prensip ve düşünce olarak çok faydalı bir proje. Fakat yatırımcı düşünülüyorsa, dairelerin daha uygun fiyatlanmış olmasını beklerdim. Zira zaten kampanyayı "daireye topraktan girmek" gibi bir ifadeyle yürüttüler, fakat daire fiyatları hiç de topraktan giriliyor gibi gözükmüyor.
2+1 daireyi 500-600 bin TL'ye satın alacaksınız ve daire 3 yıl sonra teslim edilecek. Bunun yerine 5 yıl vadeli 0 faiz konut kampanyalarından faydalanmayı daha mantıklı görüyorum. Veya kredi ile alınan dairenin kiracıya verilmesi gibi yöntemler..
Site içerisinde olması gibi kesin bir kıstasınız yoksa da zaten aynı bölgede çok çok daha uygun fiyatlara daire bulma imkanı var.
Her şeye rağmen umarız yatırım yapmış olan tüm dostlar bekledikleri getirileri elde eder ve bu işten karlı çıkarlar :ok:
Arkadaşlar borsada hangi kodlarla işlem görüyor bu sertifikalar. yazabilir misiniz.
Basliktaki kodla
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
42,20 den 200 lot daha aldım. Düştükçe kademe kademe alacağım.
42,50 altına satanlar zararına satıyor.
istedikleri kadar zararına satış yapabilirler.
Bu zararına satış yapanlar kişiler ise satış dalgası bir süre sonra durur. Yükseliş gelir.
Bu zararına satış yapanlar kurumsal fonlar alışa geçtiklerinde çok ama çok daha yukarıdan almaları gerekecektir.
Açığa satış yapan spekülatörler varsa aradıklarını bulamayacaklar çünkü gayrimenkul olduğu için satmayız.
Maliyeti düşürürüz 3 yıl sonra piyasa fiyatı da yükselmiş olur güzel kar ile ayrılırız.
Aslında düşmesi mantıksız ama bu gözler neler gördü nelere tanık oldu daha önce benzer olaylarda. 42.50 dan alan birinin 1 hafta sonra aşağı fiyattan satması için ne gibi bir neden olur ? Ya hesap bilmeyen kasap `tır bir yerlerine girecektir masat, yada ikinci şık, ki ben bu olasılığa daha faza görüyorum, sertifikalar şimdi bu fiyattan satanlara aşağılardan iskontolu olarak verilmiştir.