Tacirler ystirim 1.6 milyon lot aldi . Bana sinsice bişey gibi geldi. Kademe oynatmadi. Aldigini hissettirmedi bile. Sizce tacirler in nasil bir stratejisi var
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tacirler ystirim 1.6 milyon lot aldi . Bana sinsice bişey gibi geldi. Kademe oynatmadi. Aldigini hissettirmedi bile. Sizce tacirler in nasil bir stratejisi var
Zararina satti bide. Lansmannda olmadi bakalim Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birleşme oldu ama musteri hizmetlerini ariyorum hqngi sirketten istiyosunuz diyor halk ziraat gunes sayiyor. Türkiye sigorta olmadinizmi birleşmedinizmi diyorum. Gecistirici cvplar. Daha o ayagi oturtamadilsr demekki
Web sitesini inceliyorum. Sirketin misyonu vizyonu geçistirme 1-2 kelime yazmislar.
Benim bildigim birleşme oldugunda bi guç gosterisi yapmak gerekir. Reklam verirsin duyurursun millete. Ya bu sureci iyi yonetemediler. Yada siyasi ayaktan rol çalmak istemiyolar.
Burda ki bir cok ky arkadasin hakikaten vizyonu cok zayif.Kimisi diyor ki beklenti bitti kimisi zararina mal veriyor kimisi 6 uzerinden ky ye mal dagitilmis😁
Yahu 200 milyon dolasimda ki payi toplasan ky de 20 milyon mal cikar.
Pazartesi C.baskani lasnmani yaptiginda hikaye bitmis mi yoksa daha yeni mi baslayacak gorursunuz.Tacirler ve Garanti mali zararina mi vermis yoksa diger hesaplara mi aktarmis anlarsiniz😁
Oyakc icinde aynisini diyorlardi beklenti bitti kerizleri silkeleyip soluksuz 10 iraya gittiginda herkes arkasindn bkti
Royalci cok guzel yorum ama burdaki arkadaslar lafina hiç katilmiyorum. Kuşluda kotuluye ler çok var investing de oyle. Ama burasi degil buradaki avina kilitlenmiş avci gibi sabirla bekliyor .Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o dediğiniz tarz yazıları başka sosyal medya ortamlarında daha çok görüyorum. Birleşme sırasında ve hemen sonrasında yaklaşık 10-12 milyon civarı hisse satıldı spek tabir edeceğimiz gruplar tarafından kendi gözlememime göre. Bu 210 milyonluk bir tahta için fazla değil. Hissede volatilitenin azalmasını ve temel verilerine göre hareket etmesini bekliyorum bundan sonra. Bilanço beklentileri ilgili çeyreğin bitimine 15 gün kala başlar bilançoların açıklanmasından itibaren beklenti biter ve düzeltme başlar. Tursg de artık bilanço beklentilerine odaklanmak daha doğru olur.
Bu arada pazartesi lansman demisim ozr lansmanin tarihi belli degil.Birileri pazartei lafini uydurmustu oyle birsey yok bende yanlikla yazdim.
Kuşlu sıtede Gücü adında başlıklı bır davetiye görmüştüm, yarın saat 13 de külliyede lansman olacak dıye yazıyordu. Fake olabilirmi acaba, yarın RTE'nın böyle bir programı varmı acaba??
Çok değil 2-3 hafta öncesine kadar burada birkaç kişiydik ve hissemiz ralli modunda idi. Çoğu günler yazı dahi yazılmaz bizler ise fiyata dair hiçbir zaman yazmazdık. Taa ki birkaç hafta önce tahtayı 1,3 TL den 6,6 TL ye taşıyan grup elinde ki hisselerini 10 günde satıp hisseden çıkana ve fiyatı piyasa dinamikleri ile başbaşa bırakana kadar. O günden itibaren burada bizlerin aylar önce keşfedip pozisyon aldığımız hissemizi speklerin sattığı malları alan yatırımcılar içinden buraya gelenlerin Amerikayı yeniden keşfeder tarzı yazılarına kadar, bir kısmı ise her zaman ki gibi önce hisseyi alıp sonra araştırma gereği duyarak sorular sormaya geldi. Haliyle yazıların ve yazanların popülasyonu artınca hissenin dağıtıldığı ve artık bundan sonrası için birleşme beklentisinin büyük ellerce realize edildiğini, artık bist30 hisseleri gibi bilanço ve sektörel performansın hisse hareketlerinde katalist olacağını anladık. Nasıl ki aylar önce kimsenin farkında olmadığı zamanlarda fark ederek birleşme ve değerleme yolunda önden poz alarak bunu değerlendirdi isek üstte anlattığım son faz gelişmeleri de hisseyi tanıyanlar olarak fark ederek gereğini yaptık ve pozlarımızı realize ederek bir kısmını elimizde kalacak şekilde trübünlere çıktık. Bundan sonrası için gelecek bilançolar ve sektörel gelişmeleri takip eder arada bir yazmak icap eden enteresan şeyler olursa yazar işimize bakarız.
Hissenin son dönemde sahibi olmuş yeni yatırımcılara da kazançlar getirmesini temenni ederim.
Bence bu kadar net konusmayin derim gecen yil temmuz agustos aylarinda 1.25 gibi alip beklerken bir de ustune birlesme aciklandiginda 2 liradan beri tasidigim hisselerde sizin gibi 3 defa beklenti bitti kari realize ettim diyerek diger kisilerinde ayni beklenti icerisine sokup onlara yuzde 40-50 daha pahaliya almasina neden olan cok yazi okumustum sosyal medya da ve de burda.
O kadar emin konusuyorsunuz ki sizi okuyan belkide yuzlerce kisi var burda.
Bahsettiginiz grup denizbanktan islem yapan grupsa toplam sattigi lot 7 milyon tahmini.
Oyle bir anlattiniz ki hisse yuzde 50 duzeltme yapmis isi bitmis gibi !
Hisse 10-15 arasi duzeltme yapti daha ve yarin ne olacagini bilmiyorsunuz sadece temenni ediyorsunuz.
Yaptiginiz strateji kendinize gore dogru olabilir ama bu kesin dogruymus algisi yaratmaniz hic hos degil.
Ha bunun boyle olmadigini tahta zaten gosterir rahat olun.
Parasi olan spek bankalardan alir parasi olmayan spek araci kurum kullanir 😉
Beni gerisi derisi vs si artık ilgilendirmiyor. Kendi düşüncelerimi yazdım ve karımı cebime aldım. Kalan eksi maliyetli mallarım çıkarsa sevinirim, aslına bakarsanız uv iyi olacağını düşünmesem elimde tek lot bırakmazdım. Demek ki iyi düşünüyorum. Ama kısa vade için bir beklentim kalmadı. Bize herkes iştahlı olunca sat korkudan kimse kalmayınca al diye öğrettiler. Hayırlı yatırımlar dilerim.
Herkes istahli olmuş olsa alici kismi halkbank -ziraat-vakifbank alici kisminda olur dilu diye dusunuyorum hani ogreten kisilerin takas analizinde ky nin hangi araci kurumu kullandigini da soylemis olmasi lazim🤔
Neyse hayirli aksamlar yanlis anlamayin kisisel tartisma olarakta algilamayin sadece hikayenin yeni basladigini soylemek istedim...
Heran herşey olabilirde yarin belki yeni hikaye hikayelerin başlıklarını atarlar. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü Programa alınmış!
https://tccb.gov.tr/program/
canlı yayın yok sanırım, ilginc
İzlemek isteyen buyrun...
https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=VfV8lINsaa4
yayın basladı
dandık bır fırma olşa sımdye tavandı, cok satıs koyuyorlar
Artık bilançolar dışında bir beklenti kalmadı sanırım.
Türkiye Sigorta'nın ilk poliçesi Tuna-1 kuyusu için yapıldı
ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik'in ilk poliçesinin, Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi Sakarya Gaz Sahası'ndaki Tuna-1 kuyusu için yapıldığını duyurdu.
Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Fatih sondaj gemisinin fotoğraflarına da yer verdi.
Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçtiğini belirten Dönmez, "Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik'in ilk poliçesi tarihimizin en büyük doğal gaz keşfi Sakarya Gaz Sahası'ndaki Tuna-1 kuyumuz için yapıldı. Türkiye'nin kaderini değiştiren keşfimiz, emin ellerde artık daha güçlü." ifadelerini kullandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Sputnik gibi oldu
Ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisan ayında yapılan santral inşaatinin primi de yüksekti ancak reasürans oranı fazla olması nedeniyle bilançoya cüzi olarak etkiledi. Anladığım kadarıyla büyük proje sigortalarında reasürans çok yüksek tutuluyor ve karlılığı düşük oluyor. Ama işin prestij tarafı çok iyi tabi.
Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli, "Her alanda daha cesur adımlar atılması için bu şart. Diğer yandan karı odak olarak almadığımız için daha büyük kaynağın kullanımının vatandaşa yansımasında maliyet de az olacaktır. Bu çerçevede birleşmenin vatandaşa yansımalarını da olacaktır" dedi.
https://m.haberturk.com/sigortada-ge...mpression=true
artık deli dana gibi poliçe kesecek,,devletin bütün kurumları sırada.
Kamusal alanda ki tüm sigorta poliçelerinin çok cüzi bir kar marjı ile yapılacağı netleşti. Amaç devletin sigorta masrafını azaltmak, bu yapılırken şirketin kar etmesi pek olası değil. Sayın CEO muz da açıkça dile getirmiş. Bunu açıkçası şirketin 1. Önceliğine getirmelerini beklemiyordum. Görünen o ki kamuyu zararına fonlayacaklar şirket eliyle, bu durumda kalan hisselerimi de portföyümde tutup tutmama arasında çok kararsız kaldım.
bu haber benide endişelendirdi ama prim üretimleri ve teknik dengeleri görüp işleri karlı mı yapacaklar göreceğiz. Halks içlerinde en karlısıydı. Devlete yapılan sigortalar karsız olabilir ama piyasaya yapılan karlı olmalı yoksa tvf nin birinci amacı olan temettü riske girer.
1 yıllık dönemde ciddi paralar kazandığım kağıdımla lansman günü portföyümdeki kalanları da satarak helalleştim😉
Hem yazdığınız sebeplerden hem de sayın CB nın bireysel emeklilik ile ilgili söylediği sözler bana bu satışı yaptırdı..
Uzun vadeli yatırımcı arkadaşlar için bir şey diyemem ama kısa vade ve daytrade yapanlar bilanço dönemlerinde belki 3-5 bırakabilir diye düşünüyorum.
Herkese bol kazançlar
He bunu yazinca ermis oluyorsun kutlamamizmi gerekiyor ne yapalım şimdi
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
“ Eğer yönetim güzelim şirketi ve kağıdı hiç etmezse harika bir birleşme oldu. ”
Birleşme sonrasında yazmıştım bunu. Tam olarak kastettiğim husus buydu.
Örneğin, THY tamamen özel sektörün sahipliğinde olsaydı pandemi öncesi belki 50 TL’leri görebilirdi.
şimdiden iç karartmaya gerek yok ben yine de kamu pojeleri dışında ucuza sigorta yapılacağını sanmıyorum.Bunu da 9 aylık bilanço da görürüz.
sayın pit sayın cumhurbaşkanının ve atilla benlinin söylemlerinde sizi endişelendiren durum ne oldu çok merak ettim,sayın benli daha konuşmasının başında sürdürülebilir büyüme ve karlılık dedi daha ne desin ben anlamadımm kusura bakmayın olumsuz hangi konuşma oldu saygılar
"Diğer yandan karı odak olarak almadığımız için daha büyük kaynağın kullanımının vatandaşa yansımasında maliyet de az olacaktır."
Buradaki ifade biçimi beni düşündürdü. CB nın konuşmasını hiç önemsemiyorum, sonuçta o siyasetçidir. Ama Atilla Benli şirketin başındaki kişidir. Ticari bir işletmenin odağı sürdürülebilir karlılık ve nakit akışı olmalıdır.
Aslında söylemlere çok takılmadan ticari faaliyetlerin sonuçlarına odaklanıp neler olup bittiğini finansal tablolarda net bir şekilde çözebiliriz.
Şimdilik bekleyip finansal raporları beklemek lazım gibi.
İyi akşamlar
Sondaj kuyusunu 850 milyona-Akkuyuyu 650 milyona demek ki bedavaya sigortalamislar bunlari da yazin lutfen😁
Bence satin gercekten hatta kotuleyin uzerine sattiktan sonra...
Piyasa degeri 7 milyar olan bir hissenin yil sonu bilanco kari 1 milyar 300 milyon olur mu yil sonu bilancosu 7 milyar olmali mesala bedava kesiyorlar cunku!
Berbat bir hisse batiracak devlet burayi!
Zararina sigorta kesecekler!
1000 liralik kaskoyu 100 liraya kesecekler!
Mesela Turkcell gibi bir sirketi -Kozal gibi bir devi -
Turksati-Turktelekomu-Sondaj gemilerini-Caykuru-
Bankalardan kesilen dasklari-
Botaşi -Ptt yi-Bedavaya sigortaliyorlar satmak lazim!
Aynen sondaj gemisini 200 milyona-Akkuyuyu 650 milyona- Karadenizde ki dogalgaz cukurunu 850 milyona bedavaya sigortaladiklari gibi bedavsyz sigortaliyorlar.
Devletin baska kurunlara yaptirdigi sigortayi kendi kurumuna ysptiracagi icin uzerinde ki sigorta yukunu azaltip ords ki parayi da Turkiye Sigortaya Girdirdigi icin satmak lazim !