Kütahya şeker ilk haftalar süründü sonra roket borsada her şey olur halka arz fiyatına 3 yılda zor gelir dediler forumlarda ne oldu şimdi keşke alsaydık diyorlar borsa hiç belli olmuyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kütahya şeker ilk haftalar süründü sonra roket borsada her şey olur halka arz fiyatına 3 yılda zor gelir dediler forumlarda ne oldu şimdi keşke alsaydık diyorlar borsa hiç belli olmuyor
https://i.hizliresim.com/832menv.png
ilk gün finansın bu kadar malı satması manidar bence...ytd
temel olarak pahalı borclar cok ama pentanın tavan tava gıttıgı borsa batak olmasını daha cok sevıyorlar ama dedıgım gıbı olaylar
sizde bende ve forumlarda keşke alsaydık diyenlerin hiç birisinde kısaca küçük yatırımcıda mal olmadığından dolayı gidiyor olabilir mi?
BRLSM de 3.6 milyon lot tavanda alıcı var, 6 milyon lot ek satış da henüz gerçekleşmedi!
https://megaimg.net/i/i/1XQqWX.png
az detaya bakım dedım sırket gecmıs ılgınc olaylar var davalar cezalar felan
Gerçekleşsin korkmayın milyonlarla girmedik sonuçta 8 tavan kimseye alış fırsatı vermeden gideceğine böyle gitsin ky hep şikayetçi değil miydi bize neden 3-5 lot veriliyor alın işte fırsat bugün ben de aldım hatta Matrikse girene kadar kademe kalktı aldım nasip artık ben düşüncemi gerçekleştirdim gidip de halka arz fiyatının 5 katı yapmış tahtadan mal alıp karın ağrısı çekemem
Enerjilerin borsaya gelmelerinin esas sebebi borç kapatmak elektriğin bu kadar pahalı olduğu bir ülkede nasıl borç olur Aydem örneği adamlar gayrimenkul alıyor borcumuz var diyor ben aydında yaşıyorum aydem binası ile benim kurum çok yakın mesafe olarak zarar olamaz dümen var hepsinde
Geçen hafta genil aldım sattım memur adamım aldım 3 maaşımı çekildim kenara
tavan bozunca girdik bakalım, ne olacak izleyelim. diğer halka arzların getirilerine bakınca gitmeme ihtimali düşük diye düşünüyorum ama her şey olabilir.
BRLSM genel takas, haklısınız ek satışla beraber 39 milyon lot satış gerçekleşmiş, o kısmı kaçırmışım, bu tahtada başka ek satış olmayacak! Halka arz sürecinde talep geldiğinden satılmış görülüyor, Talep gelmeyen halka arzlarda sonradan MKK ya başvurup SPK izniyle tahtadan satılabilir!
https://megaimg.net/i/i/MgDqvw.png
finansdan 7 milyonu küçük yatırımcı satmadığına göre kim sattı...bu kadar kalın lotları alan kim.ytd
KTSKR de 11.5 milyon lot halka arz edilecekti, yeterli talep gelmediğinden 9.368.780 lotu gerçekleşti ve dolaşımda, geriye kalan 2.2 milyon civarı lotun satış için şirket MKK ye başvuru yapar ve SPK izni ile tahtadan satabilir!
https://megaimg.net/i/i/aNdOOX.png
BRLSM günlük, satışların büyük bir kısmını İnfo Yatırım karşılamış görülüyor ama bunun karşılıklı işlem olması muhtemel!
https://megaimg.net/i/i/5g8bjX.png
alana satana fazla takılmayın
cep to cep al takke ver külah her türlü varyasyon olur
fazla vermediler olanı bekletiyorum ilk defa arzdan kağıt aldım
bakalım nasıl bitecek filmin sonu
Yatirim ve emeklilik fonlarinin elinde de 10 milyon lot var .Aslinda fonlarin elinde yuklu lot olan hisseleri sevmem .Hisse lerin yukari gitmesini zorlastiriyorlar .Bakalim bu ne yapacak .Pazartesi eksi acma durumu olabilir sonra toparlar .E data vbt manas karye vs yeni halka arzlar da son zamanlarda ki tipik hareket .Hayirlisi .
Evet haklısınız ek satış halka arz sürecinde olur, gerçekleşme kısmını bu halka arz da kaçırmışım, GESAN nın 2 milyon ek satışı duruyor onunla karıştırmış olabilirim, o kadar fazla halka arz üst üste geliyor ki benzer kodlarını unutup karıştırabiliyorum! ama şirketin gerçekten satma niyeti varsa iptal olmaz ertelenir, ilerde MKK ya başvuru yapıp SPK dan da onay alıp pekala tahtadan satabilir! bu bakımdan GESAN ın da o 2 milyon lotu da iptal olmaz ileride satılır!
Tüm halka arzlarda hisse işleme açıldıktan sonra 1 yıl boyunca hisse satışı yapılmayacağı dolayısıyla dolaşımdaki pay miktarının arttırılmayacağını taahhüt ediliyor.
Gesanda da aynı taahhüt var. halka arzda talep gelmesine rağmen satmadığı ek satışı 1 yıl boyunca hiçbir şekilde tahtadan satamaz. Dolaşımdaki pay miktarını arttıramaz. Spkya böyle bir şeyin için başvuru da yapamaz.
Tahtayı manipüle edecek şekilde hareket etmezlerse yıl sonuna kadar beklemeyi düşünüyorum buradan kâr nasip olursa o kâr ile yeo teknoloji almayı planlıyorum halka arza katılmayacağım tahtadan almayı düşünüyorum onu da uygun şartlar oluşursa yıl sonuna kadar bekleticem
Çorbacı ayakçı paçacı satsın da kurtulalım
Sayın wolf1453 araştırma yapmadan yazmak istemedim GESAN da 2 milyon ek satışı 1 yıl buyunca satmama taahhütünü izahname de göremedim, halka arz lideri Oyak Yatırımı aradım taahhüt olmadığı cevabını geç te olsa verdiler! Şirketin yatırımcı ilişkileri bölümünü aradım, böyle bir taahhütü izahnameye koymadıklarını sadece halka arz fiyatının altında satmama sözü olduklarını belirttiler! ben de atıyorum 3 gün veya 1 ay sonra MKK ya başvurabilirmisiniz dedim olabilir dediler! siz izahnemeyi okuduysanız o bölümü buradan paylaşırmısınız?
Gesan yerine brlsm var bende ancak gesan daki taahhüdü ekliyorum, konuştuğunuz kişi c kısmındaki taahhüdü anlatmış:
https://i.postimg.cc/bNM4d45v/Ekran-...-23-135242.png
https://i.postimg.cc/JhQT3FpZ/Ekran-...-23-135325.png
Öncelikle bu yazışmayı GESAN ın kendi sayfasında yapmalıyız ama burada başlayıp burada gelişip devam ettiği için BRLSM yatırımcıları kusura bakmasınlar!
Sayın Sabır taşı paylaşım için teşekkür ederim, 2 milyon ek satış buradaki konu başlığımız, Şirket ortaklarının sahip oldukları diğer hisselerini 1 yıl boyunca satmama taahhütü vermişler tamam onda bir belirsizlik yok! ama halka arz da Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara tahsis edilen payların 38,1 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsis edilen payların 16,6 katı, Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara tahsis edilen payların 2,5 katı talep gelmiş olmasına rağmen satılmayan GESAN da 2 milyon lot ek satışın belirsizliği! Şirket yatırımcı ilişkileri uzmanına net bir şekilde sordum, o da net bir şekilde yanıtladı! satabiliriz dedi!
Ek satış için ayrılan paylar-diğer paylar gibi bir ayrımın olduğunu düşünmüyorum zira ek satış için ayrılan lotlar satılmaya başlansa b bendindeki taahhüt bozulmuş oluyor. Payların borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 1 yıl içinde sahibi oldukları payları borsada satmış ve dolayısıyla dolaşımdaki pay miktarını artırmış oluyorlar, isterse ek satış için ayrılan paylar söz konusu olsun borsada satış işlemi gerçekleşiyor taahhüt bozuluyor. Yanlışım yahut eklenecek bir şey varsa düzeltin, ytd.
Oyak yerine SPK'ye bu konuyu danışmanız daha mantıklı olur bana göre.
BRLSM günlük, yeni kota olmuş hisselerinin çoğunu İs Yatırım topluyor! bakalım ilerde bu hisselerin akibeti ne olacak! gerçi bu arada karşı bacak ta satıyordur!
https://megaimg.net/i/i/qNLJVw.png
yarın bir tavan daha yaparsa sepet koluna herkes yoluna ..yelkenleri açarım
şansı fazla zorlamamak lazım
tabii önce tavanı bozmadan günü bitirmesi lazım
Konuştuğunuz kişi eksik bilgi vermiş. Çoğu izahnameyi okumaz bile. Kendisine verilen özet bilgiler üzerinden arayanlara bir şeyler söyler.
İzahnamenin 29. sayfasında gayet açık bir şekilde yazıyor. 6 ay boyunca tek bir hisse satamazlar. Dolaşımdaki payı arttıramazlar, 6. ayın sonunda ise halka arz fiyatının altında bir sene boyunca satamaz. Yani 6 ay sonunda halka arz fiyatının üstündeyse hisse, o zaman satabilir.
Bunun ek satış ile bir ilgisi yok. Daha önce yazdığım gibi ek satış halka arzın yapılmasıyla son buldu. Talep gelmesine rağmen şirket ek satışı yapmadı. Spk başvurup tahtada satma gibi bir şey söz konusu değil. Oyak yatırım yetkisi satabiliriz demişse buyursun bakalım.. Biz de dolaşımdaki paylardan izleyelim bunu nasıl satıyorlar.
Diretilen 1 yıl satmama taahhatü 6 aya mı düştü şimdi de! GESAN yatırım ilişkileri uzmanı ve Oyak Yatırım yetkilisi aynı cevabı verdi sizler hala satamaz da diretiyorsunuz, GESAN genel takasındaki dolaşımda ki 27 milyon lot rakamı değiştiğinde buradan paylaşacağım!
6 aya düşmedi. İkinci mesajımda çok anlaşılır bir şekilde yazdım. Kelime oyunlarına gerek yok.
Bence ona buna soracağınıza izahnameyi okumayı deneyin. Size sayfa numasını da paylaştım.
Nedense okumayı sevmeyen ona buna sorarak iş yapmayı milletçe daha seviyoruz.
Dolaşımdaki pay mikarı artarsa haberim olsun:)
Akşam Al sabah sat vay be
11.70 den verdim gitti
Bu tür kağıtlarda 3 iş günü için %25 bundan iyisi şamda kayısı
kalanlar kamyonla kazanırlar temennisiyle
Şimdi de sosyal mesaj mı vermeye başladınız! ben izahnamenin tamamını okumadım ama o bölümü okudum ve sonrasında teğet olsun diye konsorsiyum lideri Oyak Yatırım ı kesin olsun diye de GESAN şirketi yatırımcı ilişkileri uzmanını aradım her 2 kurum daki yetkili de önce cevaplayamadı, etrafındakilere danışarak sonradan cevap verdi, taaahhütlerinin 1 yıl (sonradan 6 aya çevirdiniz!..) satmama değil de halka arz fiyatı altında satmama olduğunu beyan ettiler! bu konu gereğinden fazla uzadı, dolaşımdaki lot sayısı arttığında GESAN sayfasında paylaşacağım!
Sizin üslübunuz hatalı geldi bana! Sayın SOrRrOS da aynı konuyu paylaştı, o bölümü kaçırdığımı belirtip düzeltmemi yaptım, konu kapandı, Benim burada paylaşım yapma nedenim yanlış bilgi vermek olmayıp doğru bilgiler vererek yatırımcıların faydalanmasıdır, sizin gibiler bu işten soğutsa da ben gene paylaşımlar yapmaya devam edeceğim! zaten kimin haklı olduğu yakında anlaşılacaktır, umarım cevap vermezsiniz de konu kapanır! bir daha da benim paylaştığım bir konuyu alıntı yapıp da yorumlamazsanız sevinirim! iyi günler.