Yatırımcı sunumuna göre siz yanılıyorsunuz. 2022 1Ç Favök gelirinin %70'i Covid-19 Test kitlerinden geliyor. Rica etsem siz de kaynak verebilir misiniz?
Kaynak: https://panel2.anatoliagenetik.com/c...%CC%A72022.pdf
Ek 28692
Yatırımcı sunumuna göre siz yanılıyorsunuz. 2022 1Ç Favök gelirinin %70'i Covid-19 Test kitlerinden geliyor. Rica etsem siz de kaynak verebilir misiniz?
Kaynak: https://panel2.anatoliagenetik.com/c...%CC%A72022.pdf
Ek 28692
https://youtu.be/6T_QhXd98Ao bunu ben daha halka arz olmadan önce canlı izlemiştim sizde
bunu iyi izleyin bence ayrıca covid kiti satışları daha bir kaç sene daha devletler tarafından stoklarda tutmak amaçlı alınır bekletilir
Sayın Ata_306 Angen benim de dikkatimi çekmişti ve hatta çok fazla detay incelemeden hemen almıştım. 24 lerde idi o zaman.
Fakat covid e bağlantılı olduğunu düşünüp satmıştım.
Geçen yıl 3 aylk ciro 87 milyon iken bu sene 127 milyon gerçekleşti. Artış var gibi görünse de miktar olarak satışta azalma var.
Hemen hemen tamamen ihracat çalışan şirket satışları dolar bazında düşmüş. Geçen yıl 10.5 M USD olan ciro 8.5 M USD ye düşmüş.
Hastalıklar bitmez, Angen de güzel şirket.
Finansalları da gayet temiz. Alınıp beklenir mi?
-Bence tercih edilebilir.
Fakat ANGEN şimdilik benim tercihim değil.
Ben daha farklı şeyler arıyorum.
-Mesela alacağım şirketin kapasiteyi artıracak yatırımı bitmiş veya bitmekte olması önemli bir durum.
-Satış problemi olmaması,
-sektörün dönemsel karlılık avantajı olması (Şu dönem gıdada olduğu gibi. Ya da bir dönem covid kiti üreten firmalarda olduğu gibi)
- Özvarlık karlılığı önemli.
Birkaç gün oldu sanırım buraya 3 tane hisse yazdım yanlış anlamayın dedim angen Mercan mediterra üçü de güzel görünüyor benim gözüme ama angen dediklerinize katılıyorum tercih meselesi bundan sonrası için nasıl kararlılık gösterir bu önümüzdeki 6 ay kendini ispatlayacak yani almak da satmak da 1 tuşa bakar sonuç itibariyle ha zaten kimse kimseye zorla 1 şey aldırmıyor
Sayın ata_306 Ben sanırım dikkat etmemişim.
Demek ki daha önce ANGEN ile kısa maceram olduğu için ona odaklanmşım. Algıda seçicilik :)
MERCN VE MEDTR sanırım küçük harfle yazdığınızdan dikkatimi çekmemiş.
Detaylara dip notlara bakmadım amasadece finansallarına bakarak İkisini de bu fiyatlardan gözü kapalı alabilirim.
Özellikle MERCN
Bana göre anlık fiyatları olması gereken değerlere göre iskontolu işlem görüyor.
Ben listeme aldım, yakın takipte olacağım.
Bir hissemde realizasyon yaparsam, uygun bir anda belki de alabilirim.
Emekleriniz için teşekkürler.
Yine de sadece isim olarak değil de şirketlerle ilgili dikkat etmemiz gereken önemli hususları ana başlıklarla geçerseniz, daha yararlı olur.
bende mercan da daha yüklüyüm zaten ama meditera da boş değil yeni yatırımları var her ikisinin de meran alt şirketini halka arz ediyor meditera teşvik belgesi aldı çok detayları aklımda yok yeni fabrika kuruyor geçmiş açıklamalarda çokşeyler var şu an için ikisi de zirveye yakın fiyatlar ona göre takip edilmesi gerekir
Kerevitaş ile aranızdayım.Kerevitaş 8-10 lira olurmu sizce finansalları geldikçe.
ADESE ucuz.0.74-200622
:cool:
Bir süredir incelediğim TEZOL ü ucuz ve beklentili bulduğum için dün itibari ile portföyüme dahil etmiş bulunuyorum
1- Sermaye 220 Milyon
2- 3 Aylık kâr 92 Milyon
3- Döviz pozisyonu 345 Milyon
4- Satışlar içerisindeki ihracat oranı %40
5 - #TEZOL Toplam kapasitesini 90.000 tondan 2022 3. çeyrekte Mersin de devreye girmesi planlanan fabrika ile 135.000 tona çıkması planlanmaktadır.
Maşallah gidenler cok guzel gitmis. Beklentileri karsilamayanlar (şimdilik) tuclk, bants ve tezol olarak gorunuyor.
Bunlarin icinde ozellikle tuclk in 2.ceyrek bilancosunu merak ediyorum. Ozellikle doviz fazlasından cok yuklu kar yazacak mı bakalim?
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen katılıyorum. Kur tablosuna göre bir beklenti içinde değilim ama o tabloda ki rakamlara göre kur geliri yazarsa 2.ceyrek bilançoları içinde en iyi kar açıklayan şirketlerin başında olur.
Tabi ki bu kara aldanmamak gerek. Benim bu şirkette asıl takip ettiğim olay büyüme hikayesi. Yeni alınan fabrika binası faliyete geçince hikaye başlamış olacaktır.
TUCLK finansal anlamda iyi yonetilen bir firma degil. Herhangi bir platformda acin ceyreklik olarak Işletme Faaliyetlerinden Nakit Akışlarına bakin... nerdeyse hep eksi... Halbuki is yaptigi sektor o kadar guzel ve gelecege donuk onu acik olan bir sektor ki, anlamak mumkun degil
Bedelli yapmak zorundaydi, patron onunu kesmedi hicbirseyin... Bedelliyi iptal ettiler cok tepki alinca, ama bedelli olmadan bu sarmaldan nasil cikacaklar cok merak ediyorum...
Konuya katki olmasi acisindan
TUKAS, YUNSA, BRSAN,TIRE, KONTR, GESAN diyorum
TUKAS: zaten yazilmis tekrara dusmeyeyim + %80 bedelsizi ha geldi ha gelecek
YUNSA: degisen yonetimle birlikte vizyon ve hdefler degisti, firma 2022 4C ciro ve karlilik hedefine buyuk ihtimal 2C sonu ulasacak. Yatirimlari da devam ediyor
BRSAN: kullerinden yeniden doguyor diyebiliriz, yine degisen yonetim anlayisi ile ABD'de ve diger ulkelerdeki yatirimlarin 2-3 sene icerisindeki getirisi astronomik rakamlara ulasabilir.
TIRE: OLMK ile birlesiminden dogacak sinerji ve kapasite arttirimi ile gucune guc katacak
KONTR: BIST'in tek unicorn'udur bu firma benim gozumde. Yaptigi is, yil sonu ciro hedefi, 2025 ve sonrasindaki hdeflerini okudukca UV'ciyim diyen bir yatirimcinin heyecanlanmamasi mumkun degil. 2020/4C yatirimci raporu geldiginde, hadi len 2021'de nasil 500M+ ciro yapacaksini demistim... lafimi yutturdular bana, o yuzden 2022 ve sonrasi icin guvenim tam
GESAN: zaten yeterince dillendi anlatmaya gerek yok, lakin benim esas bekledigim gelisme istiraki olan Europower'in halka arzi. Gesan arz edilmeden onceki degerlemeden cok cok yukarda su anda ederi ve bu GESAN'a da itici guc etkisi yapacaktir
Burda tek tek ciro/karlilik/yatirim haberlerini yazsam cok uzayacak, sirketlerin KAP haberlerinden yada sosyal medyada #hissekodu ile zaten bircogu onunuze dusecektir.
12 ay icin hedeflerim:
TUKAS: XXX (bugun kapanis 14,40)
YUNSA: XXX (bugun kapanis 31,88)
BRSAN: XXX (bugun kapanis 40,04)
TIRE : XXX (bugun kapanis 26,00)
KONTR: XXXX (bugun kapanis 151,30)
GESAN : XXX (bugun kapanis 51,80)
Arkadaşlar enerji, gıda, tarım, teknoloji, otomotiv ve yazılımda uv. en iyi şirketler hangileri herkesin fikrini öğrenmek istiyorum.
üstad tabii ki herkesin bakış açısı farklı olabilir ancak
enerji konusunda; kontrolmatik (fk sı yüksek olmasına rağmen lityum batarya yatırımı), gwind (dolar bazında elektrik sattığından yüksek kar beklentisi + temettü) şirketlerini beğeniyorum bunların yanında tabii ki aksen ve gesan da araştırılabilir
gıda; genelde herkes yatırımlarındandolayı hektaşı ön planda tutuyor ancak, bence hektaşın ithal girdileri çok fazla, ihracatı çok düşük... özellikle doğalgaz fiyatlarındaki artış önemli, ayrıca fk sı da bence yüksek ... ben gıda konusunda knfrt ve tatgıdayı beğeniyorum .. koç olması nedeniyle tat gıda biraz daha önde benim için.. yine elite naturel gıda ve yayla da incelemeye değer
otomotiv: burada otomotiv konusunda ben frotoyu daha çok beğeniyorum, romanya hikayesi özellikle çok önemli bence yine froto da batarya yatırımı yapıyor dünya çapında yıkılmayacak bir markanın araçlarıını üretiyor sonuçta.. kabiliyetleri çok yüksek bir şirket güneş enerjisi yatırımı da yapıyor ... bir de ticari araçlar sürekli trafikte olduğu için sürekli yenisine ihtiyaç oluyor... otomotiv yan sanayii için ise kordsa ve egeeni beğeniyorum, kordsa dünya çapında lider, egeen ise ihracata dayalı ve yüksek kar marjı ile diğer yan sanayicilerden öne geçiyor benim için... burada ttrak a da bir parantez açalım, sonçta traktör de bir ulaşım aracı kısmen de olsa hem otomotiv hem tarım sektörü aynı anda alınmış gibi olabilir ayrıca güzel temettü veriyor
yazılım konusunda ben kront ve logoyu beğeniyorum kendim portföyümde az şirket olduğu için sağlamcılık adına logodan yana oy kullandım logonun sonuçta oturmuş bir müşteri portföyü var .. ancak siber güvenliğin de önemi gün geçtikçe artıyor çok anlamam ama ekşide logonun yazılımının daha basit olduğunu okumuşum bir kaç ay önce de veri sızıntısı olmuştu malesef, kront ise büyümeye çalışan bir şirket o nedenle biraz sabır gerektirebilir
bu stratejik alanların yanına sağlık gibi bir stratejik alanın da önemli olduğunu düşünüyorum: bu konuda da angen ve medtr beğendiğim şirketler .. angen biyoteknoloji şirketi çok yüksek ihracat oranı ve kar marjı ile çalışıyor, medtr ise medikal parçalar üretiyor meksika üzerinden abdye ihracat yapıyorlar
bankalardan şişecam dolayısıyla işctr'yi beğeniyorum, şişe güneş panelleri için özel cam üretiyor şirket için önemsizdir belki ama ben önem veriyorum
beyaz eşya gibi konularda malesef rekabet çok yüksek olduğu kar marjlarıçok düşük olduğu ve maliyetler yansıtılamadığı için 5-6 şirketten oluşan portföyüme alamadım.. keza tekstil (aksa:karbon fiber yatırımları dowaksa fabrikası çok önemli) , gyo (hisse senedi yerine kredili ev almak daha iyi gibiydi) , turizm(algyo),demir çelik (eregl) , ulaştırma (clebi) gibi ülkemizin önemli sektörlerini de bu yüzden elemek durumunda kaldım
kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak yazmıyorum çok bilgili değilim.. araştırma yapılabilecek şirketler konular olduğu için belirtmek istedim iyi geceler dilerim...saygılar :)
sayfa ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler.. hepsinde çok derin araştırma çok büyük emek var gerçekten
ben de portföy için şu dönemde kritik sektörleri, dünya çapında lider şirketleri araştırıyorum
gıda için tatgd (ihracat oranı, verimlilik) , enerjide kontr (lityum batarya yatırımı), sağlıkta angen (yüksek marjlar, biyoteknoloji şirketi olması), otomotivde kords(dünya lideri olması), bankacılıkta isctr (şişecam kası), yazılımda logo( ihracat oranı, verimlilik ) beğeniyorum
temettü açısından bakınca eregl, aksa, angen , froto, gwind, egser (veya vesbe belki psdt) düşünüyorum
https://twitter.com/____PASA____/sta...247040/photo/1
değerli paylaşımlarınız için tekrar çok teşekkürler saygılar
Bu forumda olup ELİTE inceleyen var mı?
Ben şirketi beğeniyorum ama nedense çok yavaş hareket ediyor.
Sanki 21 üzerine gitmesini istemiyor sürekli mal veriyorlar?
Şimdi de tekrar 20 nin altını gösteriyorlar ama ben yine aldım bakalım.
1-Satışlar içersinde Yüzde 95 ihracat oranı,
2-Dönen varlık Toplam Borçlar oranı 348 M / 160 M (finansal yapısı çok sağlam)
3- Net yabancı para pozisyonu 370 M
4- Faaliyet kar marjı %35
5-Net Kar Marjı %18
Organik Doğal Meyve Suyu fiyatları yurt içinde ve dışında çok değerli
İlk 3 ayda 140 milyon satışın sadece 6 milyonu yurt içi satış. Yolda giderken benzin istasyonlarında ve lüks marketlerde raflarda ELİTE organik meyve suları çok dikkatimi çekmeye başladı. Hisseyi alınca acaba bende algıda seçicilik mi başladı. :)
İhracat
Mndrs MenderesTekstil
3-4 Yıl önce borçların baskısı ile bilançolar iyi gelmediği için yukarı gidemeyince düşüş yaşamıştı
Ancak özellikle son 2 çeyrek bilanço dönemi şirket için çok iyi geçmiş görünüyor.
Bu ivme ile devam ederse hisse fiyatı kısa vadede yükselmiş olmasına rağmen hala yüksek potansiyel taşıyor.
Şirketin Tekstil faaliyeti yanında Elektrik üretim ve gıda sektöründe de faaliyeti var.
92 MW kapasitede Yenilenebilir elektrik üretimi mevcut.
Bu alanda büyümeye dönük planları ve yatırımları var.
250 milyon sermaye ile 6 aylıkta toplam 292 milyon kâr açıkladı. 1. Çeyrek 124 milyon 2. Çeyrek 168 milyon kâr.
Yıllık en az 600 milyon kâr açıklama potansiyeli var. Şirketin 5.35 hisse fiyatı ile toplam piyasa değeri 1.3 milyar.
Yani nerede ise iki yıllık kârı kadar değerde işlem görüyor.
Satışlar içerisinde ihracat oranı yüzde 52
Döviz pozisyonu 1.7 milyar ekside. Kurlarda çok ani sıçrama olmadığı sürece yönetilebilir görünüyor
İnselemeye izlemeye değer.
İhracatın hepsi ABD'de de bulunan patronun oğlunun şirketine yapılıyor. Asıl satış oradan gerçekleşiyor. Aslan payını buradaki Elite mi yoksa ABD'deki elite mi alıyor soru işareti?
Son faaliyet raporunda da ABD'ye satış şartlarını izahnamede ilgili bölümde gösterdik yazıyor ama ilgili bölüme bakınca sadece hangi şirketin kimin olduğu yazıyor o kadar.
Kesinlikle haklısın.
Şu piyasa şartlarında mevcut yapısı ile uçması gerekirdi.
Beklentimin altında kar rakamı geldi.
Kurlar artıyor. Döviz pozisyonun artı, nerdeyse üretimin tamamını ihracat yapıyorsun.
Eee nasıl oluyor o zaman.
Faaliyet karı ilk çeyrek 50 milyondan 2. çeyrek 88 milyona çıkmış.
Ben şahsen bu şartlarda 2. çeyrek en az 110-120 milyon faaliyet karı olmasını beklerdim. Sizin dediklerinizle örtüşüyor.
Sanırım 9 Aylık bilanço gelene kadar bir şans vereceğim MNDRS e
Tekstil üretimnin dörtte üçünü ihraç ediyor.
Jeotermal, Güneş enerjisi ve Rüzgar enerjisi santralları ile elektrik üretiyor. (Gelirler USD bazında)
Jeotermal elektrik üretimiz yanında çıkan karbon gazı da değerlendiriliyor. Modern tarım yöntemleri ile gıda sektöründe de üretim yapıyor.
Tek handikapı borçluluk oranlarının yüksekliği görünse de yüksek kar marjları ile sorun yaratmıyor. Bu trendi değerlendirebilirse ve borçluluğu azaltıp risk olmaktan çıkarabilirse potansiyel yüksek görünüyor.
Dinamik Isı “mali” sonuçları itibariyle gelişme çağında sayılır. Gelişme çağından kastım 2023 ve 2024 yılında cirosunda ve karında önemli gelişmeler bekliyor olmam, yoksa şirket 30 yıllık tecrübeye sahip, 20 yıldır da üretim yapıyor.
İlgilenenler İçin 10 Başlıkta Dinamik Isı görüşlerimi paylaşmak isterim.
Alanındaki Tecrübesi: Şirket alanında 30 yılı aşkın tecrübeye sahip, pazar, ürün, proses, malzeme ve müşteri bilgisi üst düzeyde. Şirket tecrübesi çerçevesinde üretim proseslerini revize ederek kendi makinelerini/tasarımlarını devreye alıyor. İşlerini sürekli geliştirerek bugünlere getirmişler. Şirketin kurucu ve yöneticileri mühendis, işyerinde çalışmaya başlayan yeni nesil de mühendis, dolayısı ile işlerini gelecekte de yüksek tecrübe ile devam ettirecekler. Şirketin gelecekte de varlığını güçlü şekilde devam ettirebilmesi kritik önemde.
Çok Sayıda Sektöre Ürün Üretme İmkanı: Şirketin ürünleri çok farklı sektörlere hitap ediyor, kuruluşta sadece yapı ve ısı yalıtım sektörüne dayalı üretim yapan şirket artık ambalaj, otomotiv, mobilya gibi çok farklı alanlara girdi sağlıyor. Bu durum herhangi bir sektördeki daralmanın diğer alanlara yönelerek bertaraf edilmesi olanağı sağlıyor.
Sürdürülebilirlik & Enerji Verimliliği, Karbon Nötr, Yalıtım: Bu başlıkların her birisi gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin Milyarlarca Euro/dolar destek paketleri ile peşinden koştuğu hedefler. Sürdürülebilirlik başlığında enerji verimliği şirketin alanına giriyor, doğalgaz ve elektrik fiyatlarının tarihi yüksek seviyelere yükselmesi çerçevesinde bu konular daha kritik hal aldı, enerji tasarrufu ve yalıtım hiç olmadığı kadar değerli oldu. Türkiye’de de yalıtım kredisi adı hane başına 50.000 TL’lik uzun vadeli kaynak sağlanıyor.
En Büyük Yatırım Devreye Girdi: Şirket mayıs ayında hayatının en büyük yatırımını devreye aldı. Bu yatırım şirketin en önemli kilometre taşı olacak. 20.000 m2 kapalı alana sahip iken 20.000 m2 daha kapalı alana sahip yatırımını tamamladı ve kapalı alanı 2 katına çıkarttı.
Her Çeyrek Büyüme Temposu: Şirket mevcut durumda çeyrekte 3 Milyon Dolar civarında ciro yapıyor, yeni yatırımın da katkısı ile 2023 yılında çeyreklik cironun 6-7 Milyon dolar aralığına oturacağını, 2024 yılında ise mevcut yatırımların her çeyrekte en az 10 Milyon dolar ciro yaratacağını düşünüyorum. Büyüme yanında ölçek ekonomisinin ve yeni yatırımın sayesinde karlılığın da artacağını düşünüyorum.
İhracat Potansiyeli: Şirket ihracat yapıyor ama halen cironun %10-15’i civarında. Oysa ürettiği ürünlerin talebi her geçen gün büyüyecek ve eğer iyi bir ihracat departmanı oluşturabilirlerse ihracatın cirodaki payı belki %40-50’lere ulaşabilir. Yeni nesil ihracat hamlesi için önemli olacak. İhracat konusunda şirketin en önemli avantajlarından birisi de Avrupa’nın durumu. Avrupa pandemi öncesinde düşük maliyetli üretim yapma kabiliyetinden uzaktaydı, savaş sonrası ise enerji maliyetleri sebebiyle üretim çok büyük zora girdi, hergün yeni bir fabrikanın üretim durdurduğunu duyuyoruz. Dolayısı ile Dinamik ısı da diğer birçok Türk şirketi gibi en yakın pazarından en yüksek payı alacaktır.
Çatı GES: Şirket çok yerinde bir karar ile tesislerin çatısına güneş enerjisi santralleri kurmaya karar verdi. Yaklaşık 4 yılda kendini amorti eden bu yatırımlar şirketin enerji giderlerini sıfırlayacak, 2022 yılı sonuna kadar devreye gireceğini düşünürsek 2023 yılında şirketin kar marjları önemli ölçüde iyileşme gösterecek. Yatırım sonrası enerji giderleri kalıcı olarak sıfırlanacağı için şirketin rekabet gücü benzersiz şekilde güçlenecek ve bu durum ihracat potansiyeline de ciddi katkı sağlayacak.
İşletme Sermayesi ve Alacak Yönetimi: Şirket büyümeye rağmen alacak tahsil sürelerini, stok sürelerini aşağıya çekmeye devam ediyor, ticari borçlarını ödeme süresini de düşürüyor, yani peşin alım yapıyor. Bu durum gelecekte büyümeye alan açıyor, ticari borçlanmayı büyüterek kredi kullanmadan ciroyu artırma imkanı olacak. Şüpheli alacağı da bulunmuyor, para batırmıyor.
Yatırımlara Rağmen Borçsuz Büyüme Politikası: Şirket yatırımlarını büyük borç yüküne girmeden tamamlama hedefinde, 2020 yılı sonundaki halka arzdan ve ek satıştan 60 milyon TL kaynak sağladı, bu kaynak ile en büyük yatırımını tamamladı. 2022/06 itibariyle 17 Milyon TL net nakit pozisyonunda. Şuna inanıyorum; mevcut yatırımların yaratacağı nakit akışı ile 6-12 ay içinde yeni bir yatırım açıklanacaktır.
Stratejik Yabancı Yatırımcı İlgisi: Hatırlarsınız borsada geçmişte İzocam işlem görürdü, sonra yabancılar satın aldı. Bir bakmışsınız bir gün masaya biri alıcı olarak oturmuş. Çünkü şirketin ürün gamı, üretim kapasite ve kabiliyetleri yabancı ve stratejik yatırımcıları için uygun.
Tabi şirketin iyi olması yetmez, bunun değere hızlı yansıması için de şirketin yapması gereken çok şey var. Öncelikle yasal ihtiyaçlar ötesinde iyi bir yatırımcı ilişkileri servisi verilmesi, şirketin gelecek beklentilerini de içeren ajandasının paylaşılması ve ajanda başlıkları konusunda yatırımıcının sürekli olarak güncellenmesi. Her çeyrek kapanışında ve önemli her gelişmede yatırımcı sunumları hazırlanarak paylaşılması. Bu konular bu ölçekte bir şirket için kolay değil biliyorum ama buna ilişkin atılacak her adım karşılığını bulacaktır.
Şirket şu anda hisse 5,95 TL ve 475 Milyon TL piyasa değerine sahip, halihazırda geleceğin bir kısmını fiyatlamış gibi görünüyor, ama her yeni çeyrek rakamlar geldikçe yeni zirvelerin görüleceğini ve 2022/12 bilançoları ile 1 Milyar TL piyasa değerinin geçileceğini düşünüyorum.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Bugüne saydığım kriterlere uygun görüp bu başlık altında yazdıklarım\ O Günkü ve bugünkü fiyatları, Sermaye artırımları ile)
AKSEN - 8.00 - 29,74
DOKTA - 26.50 - 41.00 (29.40 yüzde 40 bedelli)
TUCLK - 15.00 - 16.25
EGSER - 14,50 - 37.24 ( 35.24 + 2 TL temettü)
SAYAS - 24.00 - 47.40 (15.80 yüzde 200 bedelsiz)
BNTAS - 3.50 - 4.29
FRİGO - 3.10 - 5.14
KNFRT - 4.70 - 12.89
TUKAS - 9.80 - 23.92 ( 13.29 yüzde 80 bedelsiz)
TEZOL - 8.60 - 12.38
En Son MNDRS 5.36- 5.76
Listemizde bulunup uzun süredir prim yapmayan TUCLK tekrar öne alıyorum.
Zaten 1 haftadır tahtada içten içe bir şeyler oluyor kıpırdanıyordu.
Nitekim dün uzun süredir geçemediği yatay trendin üst direnci olan 17.20 yi rahatlıkla geçti.
Buralarda bir süre oyalanır mı bilmem ama zaten ucuz kaldığı için tekrar portföy ağırlığını artırdım.
Fiyat kazanç olarak ve beklentileri göz önüne alınca neden daha da yükselmesin?
Tek handikap patron tarafından geri çekilen bedelli sermaye artırım kararı ilerde yine gündeme gelir mi?
Bilançoda bunun işaretlerini görebiliriz. Toplam borç verilerindeki iyileşme veya bozulmaya bakarak.
Neyse özetle ben almaya devam da edebiliriim, bu kadar aldığım yeter de diyebilirim. Şimdilik yakın izlemeye devam
Burayı takip eden arkadaşlar umarım yazdıklarımı takip edip faydalanmışlardır.
Tuğçelik uzun süredir takibimizde olup yakın zamanda tekrar öne çıkarıp dikkat çekmişti.
mükemmel bir başlık. çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Şu an itibariyle hisselerimizden TEZOL kısa vadede bence hala potansiyel taşıyor.
Henüz kapasiteyi yüzde 50 artıracak fabrika bile devreye girmedi. 2 Ay içerisinde açılması bekleniyor.
Sonuçta kapasite artması demek ciro da en az yüzde 50 artacak demek. Hatta daha da fazla.
Şöyle ki yeni fabrika yeni makina yeni teknoloji demek.
Bunun doğal sonucu da artan üretim, yüksek kalite, yüksek kar marjı demek.
Tuvalet kağıdı fiyatları ortada. Avrupa ya ihracat da var.
Patron galiba ihracatın payı yıl sonu itibariyle yüzde 50 olacak diye açıklama yapmıştı.
Neyse
En son öne çıkardığım Tezol da beklentilerimizi boşa çıkarmadı.
2022/9 446 milyon kâr geldi.
Son çeyrekte daha da iyi performans bekliyorum. 2023 ilk çeyrekte faaliyete geçecek yeni fabrika ile
2023/3 ve 6 finansallar ile hisse fiyatı zirve yapacaktır.
Beklemeye devam edeceğim
11.11. 2022 TARİHİ İTİBARİYLE LİSTEMİZ SON DURUM BU ŞEKİLDE
AKSEN - 8.00 - 29,74 - 46.00
DOKTA - 26.50 - 41.00 (29.40 yüzde 40 bedelli) - 72,50
TUCLK - 15.00 - 16.25 - 33,06
EGSER - 14,50 - 37.24 ( 35.24 + 2 TL temettü) 32,70
SAYAS - 24.00 - 47.40 (15.80 yüzde 200 bedelsiz) - 81,60
BNTAS - 3.50 - 4.29 - 6,12
FRİGO - 3.10 - 5.14 - 6,28
KNFRT - 4.70 - 12.89 - 13,40
TUKAS - 9.80 - 23.92 ( 13.29 yüzde 80 bedelsiz) - 37,36
TEZOL - 8.60 - 12.38 - 24,80
En Son MNDRS 5.36- 5.76 - 10,56
İhlas Ev Aletleri bir miktar prim yaptı ama potansiyelinden halen çok uzakta olduğunu düşünüyorum.
İhlas grubu şirketi olduğu için kimsenin ilgisini çekmemiş olabilir ama şirket su arıtma, temizlik robotu, şofben, halı yıkama robotu ürünlerini üretiyor. Şu anda su arıtma cihazları ve temizlik robotları (robot demesine bakmayın güçlü bir elektrikli süpürge) lokomotif ürün durumunda. Aşağıdaki sitelerde ürünleri görebilirsiniz. Eskiden ihlas markası kullanılırken artık ürünlerinde Aura markasını kullanıyorlar.
www.cebilon.com.tr
www.cleanmax.com.tr
www.ihlaspazarlama.com.tr
Neden Potansiyel Gördüğüm Konusunda ise;
Ciro, Kar ve İhracat Gelişimi
Şirket her yıl ve çeyrekte istikrarlı olarak cirosunu ve ihracatını yükseltiyor.
Örnek vermek gerekirse ortalama çeyreklik ciro 2019 yılında 57 Mn TL iken 2022 yılında çeyreklik ciro 260 Mn TL. 2019 tüm yıl ciro 227 Mn TL iken, 2022 yılında 9 ayda 783 Mn TL ciro yaptı, 2022 tüm yılda 1,1 Milyar TL ciro yapacak. Dolar bazında bakıldığında da 2019 yılında çeyreklik ciro 10 Mn $ iken, 2022 yılında 16 Mn $ oldu. Dolardaki artışa rağmen şirket cirosunu dolar bazında %60 artırdı. Satışların %20'den fazlası da ihracattan elde ediliyor. İhracatın ciro içindeki payı da gelişme gösteriyor.
Sadece cirosu değil karı da istikrarlı şekilde güçleniyor. 2019 yılında her çeyrekte ortalama 11 Mn TL net kar elde ederken, 2022 yılında çeyrekte ortalama 28 Mn TL net kar elde ediyor. 2019 yılı tamamında 43 Mn TL net kar elde eden İHEVA 2022 yılında 120 Mn TL net kar elde edecek görünüyor.
Geri Alım Programı
İlginç bir şekilde şirket geri alım programı açıkladı ve bir kısım alım yaptı, herhalde kendileri de şirketi değerli buluyorlar.
Yeni Ürünler Geliyor
Sanayi ve Ticaret bakanlığından yeni 2 ürünle ilgili onay bekleniyor. Hava temizleme cihazı ve hava sterilizasyon cihazı için onay bekleniyor. Bu ürünler pandemi ile hayatımızda daha çok yer almaya başladı. Su arıtma ve temizlik robotu yanına 2 yeni ürün gelirse ciro daha da güçlü şekilde yükselişini sürdürecek.
İştirak Zengini
Bir kısmını İhlas Grubu'ndan devraldığı 3 tane de iştiraki var, Detes Enerji geçmişte aktifmiş ancak halihazırda çok aktif değil. Eğer enerji işlerine tekrar dönerse ilginç bir iştirak olur.
Bunun dışında bir lojistik şirketi (KPT Lojistik) var ve bir de catering şirketi (Şifa Yemek) var.
http://www.enerjigunlugu.net/detes-1...cek-24257h.htm
www.sifayemek.com.tr
www.kptlojistik.com.tr
Bu 3 bağlı ortaklık dışında İhlas gazetecilik'te %1, ve ihlas gayrimenkulde %4 ve ihlas madencişlikte %0,6 oranında küçük payları da var.
IHEVA bir ev aletleri şirketinden daha büyük ve zengin bir iştirak portföyüne sahip. Ama bu şirketleri ile ilgili hiçbir zaman faaliyet raporlarında bilgi verilmemiş, mutlaka paylaşmaları gerekir.
Finansal Borcu Yok
Şirketin finansal borcu yok, kasasında 16 Mn TL para var. (Finansal borç görünen 30 Mn TL kalemler kiralama sözleşmelerinden kaynaklanan borçları ifade ediyor, finansal kuruluşlara borcu yok)
Yatırım Amaçlı Gayrimenkul Var
Yatırım amaçlı gayrimenkulü var 9.ayda değeri 91 Mn TL ama bu gayrimenkulün hüviyetini tam öğrenemedim. Gruptan kira geliri elde ediliyor, onlar olmalı. yılsonunda değerleme yapılırsa gerçek değeri de ortaya çıkacaktır.
Grup Lehine Verilen İpotekler Geri Çekiliyor
Şirketin İhlas Holding lehine verdiği ipotek son çeyrekte yarıya (2022/06'da 12,75 Mn$ iken 2022/09'da 6,00 Mn$) düştü. Bu adımı olumlu buluyorum, eğer devamı gelir ve tümüyle kalkarsa başka sinyal (şirketin yapısının temizlenmesi ve satılması olasılığı) anlamına gelir.
Döviz Açığı Yok, Döviz Pozisyon Fazlası Var
Şirketin döviz borcu da yok, döviz fazlası var, çünkü alacaklarının bir kısmı dövizli, 2022/09 itibariyle döviz pozisyon fazlası 35 Mn TL.
Şirketin ithalatı kadar ihracatı var.
Full Kapasitede Çalışıyor
Faaliyet raporlarında görüleceği üzere kapasite kullanım oranı da %100 civarında seyrediyor. Ürün satış adetleri de 2021 yılına göre artış gösteriyor. Yani hem %100 kapasite kullanımı, hem adet artışı hem de ciro artışı.
Fiyat Nasıl?
Şirketin sermayesi 350 Mn TL, hisse fiyatı 2,15 TL, Piyasa değeri yaklaşık 750 Mn TL. Özkaynakları 573 Mn TL, 16 Mn TL nakit fazlası var.
Hiç borcu olmayan İHEVA yılda 120 Mn TL net kar elde ediyor. Yani F/K oranı 6.
750 Milyon TL piyasa değeri olan, her yıl cirosu büyüyen, borcu olmayan, bir şirketin 6 F/K ile işlem görmesi çok uzun sürmeyecektir diye düşünüyorum. Piyasa değeri küçük olan şirketlerde 20 F/K'nın altında düzgün şirket bulmak neredeyse imkanzıs hale geldi.
Gelecek yıl net kar çok daha yüksek rakamlara gidecek, 200 Mn TL kar elde ettiğinde F/K 3,5'a gerileyecek.
İsminde İhlas olmasa şu anda belki 7-8 TL ile işlem görüyor olacaktı. Tahminim 2023 yılı içinde hisse fiyatı 4-5 TL aralığına oturacaktır.
Fiyat 1,20'den 2,0 TL üzerine hareketlendi, aceleye gerek yok ama ekranınızda olmasında fayda var, gerilemelerde almak çok daha güvenli olur.
Yatırım tavsiyesi değildir.
#KRVGD KERVAN GIDA
Bir yıl önce sadece şirket ismi verdiğinz bu yorum bugün daha değerli hale geldi.
Borsada en önemli şey taymingdir.
Yani bir hissede 2 yıl yatayda bekleyip 3. yılda yüzde 400 kazanmaktansa., hisseye yükselişte girip 1 yılda yüzde 300 kazanmayı tercihederim.
#KRVGD
2022/9 FAALİYET RAPORUNDAN ÖNEMLİ SATIRBAŞLARI
1- Yurtiçi üretimden elde edilen cironun yüzde 66 sı ihracattan,
Polonya fabrikası ile birlikte ise toplam cironun %73.7 si yurt dışı satıştan elde ediliyor.
Döviz bazlı toplam gelirler 159.2 milyon USD
2- Şirketin İstanbul tesislerinin Akhisar'da biten fabrikaya taşınmasına dönük çalışmalar başlatıldı
İstanbul Beylikdüzü nde bulunan tesisler için TSKB Gayr. Değerl. AŞ tarafından 403 milyon değer üzerinden piyasa şartlarında satılması için Gn. Md lüğe yetki verildi.
3- Temmuz 2021 tarihine kadar 3 milyon hisse ort . 10.78 TL den alınmıştı.
Şirket kendi hisselerinin, önceden alınan paylar dahil sermayenin Max %5 ine kadar 12 mil.adet kadar geri alım politikası çerçevesinde 180 milyon TL fon ayrılmış,
Benimde son gözdelerim;
1. KRVGD (Kervan Gıda)
Polonyada yeni fabrika, yeni hatlar kurulması,
Akhisar yeni fabrika, yeni hatlar, güneş enerjisi kurulumu vs.
2. YKSLN (Yükselen Çelik)
Güçlü ciro-kar büyümesi, çok geniş ürün çeşitliliği.
Dilovası yeni fabrika 100bin ton kapasiteyi 200bin tona çıkaracak (2023'te kademeli devreye giriyor).
Makineler yenileniyor daha verimli üretim vs.
Yönetim kap bilgilendirme vs. kurumsal gözüküyor, yatırımcı bilgilendirme iyi.
3. MERCN (Mercan Kimya)
Gebze'de arazi alındı yeni fabrika kurulacak.
Güçlü ciro-kar büyümesi
3'ü de son yıllardaki halka arzlardan. Fiyatları uçup kaçmamış, ilgilenenler bakabilir.
4. YUNSA
Daha önce bahsedilmiş, yeni patrondan bu yana büyüyor.
5. RUBNS (Rubenis)
Şanlıurfa 36.000m2 yeni fabrika 1 Ocak 2023 devreye girecek.
Yine ciro-kar büyüyen bir şirket.
O kadar pozitif verilere ve yeni yatırımlara rağmen şirket sahiplerinin adeta hisse fiyatının yükselmemesi için her şeyi yapması enteresan.
Eninde sonunda değerini bulacaktır
Bağlı ortaklıklar elektrik üretim kapasitesi 96 MW ... Sadece bu kapasitede elektrik şirketlerinin piyasa değeri bile MNDRS ten daha yüksek.
Tekstil şirketi olmasına rağmen farklı sektörlerde bağlı ortaklıkları enerji, tarım şirketleri, yatırım amaçlı gayrimenkulleri var.
Aslında bir holding gibi bir şirket.
Tezol
Kağıt sektöründe çoğu şirketin 2022 4 çeyrek performansları düşerken TEZOL adeta ters köşe yapıp harika bir oerformans sergiledi.
Açıkçası benim beklediğimin de üzerinde bir performans oldu.
2023 1. Çeyrekte tamamlanması ile yüzde 40 kapasite artışı planlanan yeni fabrika açılışı 2. çeyreğe kalmış görünüyor.
Makinaların montajları bittiğini linkedinden takip ettim, Toscotech firması son teknoloji üretim hatlarını tamamladı.
Şu anda son düzenlemeler yapılıyor,
Bu bilanço hisse fiyatını ne kadar etkileyecek bilmiyorum ama bir de fabrika üretime geçti haberi ile bir dalga hareket daha olacaktır.
Dikkatimi çeken iki şirketi şimdilik yakın izlemeye aldım.
Yüzde 80 ihracat çalışan dönüşüm içerisindeki bu iki şirket izlemeye değer.
Ben genelde bu tür şirketlerde planladığım toplam alımın yüzde 20-30 kadarını hemen alırım.
Daha sonra fiyat yukarı gittikçe alımlara devam ederim.
Çeyrek Finansalları takip eder, olumlu gidişin sürdüğüne inanırsam alımlarımı tamamlarım.
AVOD - YONGA (Piyasa öncesi işlemler pazarında işlem görüyor)
Bu iki şirketten şimdilik AVOD a daha yakınım.
YONGA işlem gördüğü pazar nedeniyle işlem zorluğu var.
AVOD gıda sektöründe özellikle son çeyreklerde sürekli artan satış ve kar miktarı ile büyüme potansiyeli taşıdığını düşünüyorum.
Kuru gıda sektörü kr marjları ile dikkat çekiyor.
İhracat oranı yüksek olması da avantaj.