120 milyona duran varlık satmış bunun ne kadarı satış karı bilen var mı? kapta belirtilmemiş
Printable View
120 milyona duran varlık satmış bunun ne kadarı satış karı bilen var mı? kapta belirtilmemiş
"19.09.2022 14:46:02
Kaynak: KAP
KAP: RUBNS [ ] RUBENİS TEKSTİL SANAYİ TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Şirketimizin ürün satışları kapsamında 07.09.2022-19.09.2022 tarihleri arasında farklı şirketler ile 65.100.000 TL tutarlı İplik sipariş sözleşmesi imzalanmış, peşinat tutarları nakden alınmış, kalan tutarların sevkiyattan önce tahsil edilmesi kararlaştırılmıştır. "
Helal olsun Osman İpek'e, millet de patron nasıl olunur görsün. İşlerin nasıl gittiğinden yatırımcısını da haberdar ediyor...
Ufak ufak almaya çalışacağım. Süpriz yumurtam olsun.
Alamadık iyi mi...Pasife yazılınca vermedi.
Aktiften toplamaya başladım bu kağıdı. Mükemmel bilanço var. Çok hoşuma gitti. Yatırım tavsiyesi değildir.
https://i.hizliresim.com/t40qt8s.jpg tekniği çok güzel duruyor. Takaslarda çok güzel.
- arsa satışından (bahçelievler) gelen para kasaya girdi ! burdan güzel kar yazacak
- bakırköyde 39 konutluk lüks projenin yıl sonuna kadar teslimatı
-yeni kurulan makina parkuru ve güzel iş bağlantıları
şirket potansiyelini oldukça artıran etmenler.
ataköyde daireler satılıyor..
yakında basın express başlar..
yıl sonuna yeni fabrika devreye alınıyor..
halka arzdan gelen parayla yatırımlar yapılıyor ve şirket net nakte geçecek gibi..
finansal yapısını beğendim..
Biri vardı, çoktan
İzi kaldı kalpte
Camımın damlasında
Duruyormuş orda
Sanki bir düşmancasına
orta vali portföyümde yerini aldı
saygılar
:halay:
Minikyatırımcı ve Emilio santos'a selam olsun
O zaman başlayalım
Bir tane kafamda soru işareti bırakan noktası var diğer özellikle fazlasıyla cezbedici
O soru işareti bırakan nokta ise :aile şirketi olması ve yönetim kurulunun genç ve tecrübesiz oluşu (osman ipek hariç)
Kurumsallık konusunu nasıl sağlayacaklar merak ?
Şimdi de iyi yönlerine geçelim.
Bloombergte boyama kumaştan sonra Zara, H&M, louis vuitton gibi markaların kumaş tedarikçisilerine kumaşlarını satmak istiyorlar.
100% ihracatçı olmak istiyorlar.
Bloombergte dili sürçtü galiba aylık 5 milyon elektrik ödüyorum diye. 2022 ilk 3 aylıkta de 3 milyon ( elektrik+doğalgaz+ su ) gideri var . 500.000 demek istedi galiba.
GES ile bunu düşürmek istiyor. Elektrirğin 50%sini buradan karşılamak istiyorlar
İplik üretirken brüt kar marjı 8,76 % imiş
Örme kumaş üretimine başlayınca brüt kar marjı 26,87% lere kadar çıkmış.
Boyama kumaş daha pahalı ve daha karlı bir arkadaş. Marjları daha yukarı çeker. ( zaten paris ve milano ofisi açıp kumaşları oralardan lüks marka kumaş tedarikçilerine satmak istiyorlar )
Adam akıllı abi
Fabrikayı kur urfaya (6. bölge yatırım teşvikinden yararlan). Adana ve Antep'e yakın ( oradaki tekstilcilere satabilir )
2,5 % kurumlar verigsi
39 daire maire. Oradan iyi para gelecek
Bakırköyde 2,7 dönüme yakın arsa ( toplu konut inşaatı denilmiş ama burda ne yapılıyor bilmiyorum )
yenibosnada 3,5 dönüm arsa ( çekilen krediye nazaran ipotek verilmiş 60 milyon ipotek çok değil ama arsa güzel)
İplik üretim kapasite 100% ile çalışıyor.
Urfa pamuğu sıradan pamuklardan daha kaliteli olduğundan üretilen organik iplik de daha kaliteli oluyor.
İplik ve kumaş konusunda stoklu çalışmıyorlar. Kritik eşik kadar stok tutuluyor. Sipariş geliyor üretim yapılıyor
Örme tesisinde 32 adet Mayer & Cie örme makinesi var (örme pazarında çok talep edilen bir marka)
12 adet açık en 32 pus 28 fein makine
6 adet açık en 30 pus 28 fein makine
4 adet açık en 26 pus 28 fein makine
2 adet interlok 34 pus 24 fein makine
2 adet ribana 36 pus 18 fein makine
4 adet üç iplik 32 pus 20 fein makine.
10 kg, 15 kg, 200 kg ve 20 kg rulolar halinde %100 organik kumaşlar üretebiliyor.
organik taraf önemli..
lokasyon ben de beğendim..
ayrıca ortak satışı yapmamış, sermaye artırımı ile halka arz var.. bu adam şirketin değerinin yüksek olmasını ister bence..
kurumsal yönetime gelince, yeni arz şirketlerde en son baktığım unsur..
aracı kurumlar nasıl yönlendirirse bir süre öyle hareket ederler..
Kurumsal olmayan firmalarda temkinli olmak lazım. Ben temkini elden bırakmam.
3:45 arkadas ne kurumsallığını istiyorsun sen :)
sabancı ttkom kurumsal da ne oldu bugüne kadar :)
11
12
arkası gelir bunun bunun..
taşı attın..
22.22
kaldır :yahoo:
14 15
kaldır
iplik kumaş derken pamuğu tıkamasınlar..
hemi de organiğinden
tikkat edin
:yahoo:
ne ateş olur ne soba:yahoo:
#diren urfalı
Beklentisi nedır bu hissenin