Sayfa 8/55 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
Arama sonucu : 437 madde; 57 - 64 arası.

Konu: RUBNS Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Yüksek enflasyon dönemlerinde kasasında para tutmayan şirketleri severim. Kasasında parası yok bu iyi

Nakit akışı güzel bir kardeşimiz. 2022/06 bilançosuna bakmadım ama diğer dönemlere üstün körü şöyle bakınca stok hızı da ticari alacak hızı da güzel
    İplik üretirken brüt kar marjı 8,76 % imiş

Örme kumaş üretimine başlayınca brüt kar marjı 26,87% lere kadar çıkmış.

Boyama kumaş daha pahalı ve daha karlı bir arkadaş. Marjları daha yukarı çeker. ( zaten paris ve milano ofisi açıp kumaşları oralardan lüks marka kumaş tedarikçilerine satmak istiyorlar )
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

2.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku

Boyama kumaş daha pahalı ve daha karlı bir arkadaş. Marjları daha yukarı çeker. ( zaten paris ve milano ofisi açıp kumaşları oralardan lüks marka kumaş tedarikçilerine satmak istiyorlar )
    Adam akıllı abi

Fabrikayı kur urfaya (6. bölge yatırım teşvikinden yararlan). Adana ve Antep'e yakın ( oradaki tekstilcilere satabilir )
    2,5 % kurumlar verigsi

39 daire maire. Oradan iyi para gelecek

Bakırköyde 2,7 dönüme yakın arsa ( toplu konut inşaatı denilmiş ama burda ne yapılıyor bilmiyorum )
    yenibosnada 3,5 dönüm arsa ( çekilen krediye nazaran ipotek verilmiş 60 milyon ipotek çok değil ama arsa güzel)
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

3.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Adam akıllı abi

Fabrikayı kur urfaya (6. bölge yatırım teşvikinden yararlan). Adana ve Antep'e yakın ( oradaki tekstilcilere satabilir )
    2,5 % kurumlar verigsi

39 daire maire. Oradan iyi para gelecek

Bakırköyde 2,7 dönüme yakın arsa ( toplu konut inşaatı denilmiş ama burda ne yapılıyor bilmiyorum )
    yenibosnada 3,5 dönüm arsa ( çekilen krediye nazaran ipotek verilmiş 60 milyon ipotek çok değil ama arsa güzel)
    İplik üretim kapasite 100% ile çalışıyor.

Urfa pamuğu sıradan pamuklardan daha kaliteli olduğundan üretilen organik iplik de daha kaliteli oluyor.

İplik ve kumaş konusunda stoklu çalışmıyorlar. Kritik eşik kadar stok tutuluyor. Sipariş geliyor üretim yapılıyor

4.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku

Urfa pamuğu sıradan pamuklardan daha kaliteli olduğundan üretilen organik iplik de daha kaliteli oluyor.

İplik ve kumaş konusunda stoklu çalışmıyorlar. Kritik eşik kadar stok tutuluyor. Sipariş geliyor üretim yapılıyor
    Örme tesisinde 32 adet Mayer & Cie örme makinesi var (örme pazarında çok talep edilen bir marka)
    12 adet açık en 32 pus 28 fein makine
    6 adet açık en 30 pus 28 fein makine
    4 adet açık en 26 pus 28 fein makine
    2 adet interlok 34 pus 24 fein makine
    2 adet ribana 36 pus 18 fein makine
    4 adet üç iplik 32 pus 20 fein makine.

10 kg, 15 kg, 200 kg ve 20 kg rulolar halinde %100 organik kumaşlar üretebiliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Örme tesisinde 32 adet Mayer & Cie örme makinesi var (örme pazarında çok talep edilen bir marka)
    12 adet açık en 32 pus 28 fein makine
    6 adet açık en 30 pus 28 fein makine
    4 adet açık en 26 pus 28 fein makine
    2 adet interlok 34 pus 24 fein makine
    2 adet ribana 36 pus 18 fein makine
    4 adet üç iplik 32 pus 20 fein makine.

10 kg, 15 kg, 200 kg ve 20 kg rulolar halinde %100 organik kumaşlar üretebiliyor.
    İplikte de asteks HG-650 cer manşonu kullanılıyor bu sayede manşon daha uzun süre temiz kalıp iplikte ince yer kalın yer sıkıntısı azalıyor

6. anahtar burda,,

teşekkürler

Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku

7.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku

organik taraf önemli..

lokasyon ben de beğendim..

ayrıca ortak satışı yapmamış, sermaye artırımı ile halka arz var.. bu adam şirketin değerinin yüksek olmasını ister bence..

kurumsal yönetime gelince, yeni arz şirketlerde en son baktığım unsur..

aracı kurumlar nasıl yönlendirirse bir süre öyle hareket ederler..

8. Kurumsal olmayan firmalarda temkinli olmak lazım. Ben temkini elden bırakmam.

Sayfa 8/55 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •