şirket kartına açıp bakın
Printable View
Üç sayfa yazı yazdırdın bana! Cevap şirket kartına bakın mı? Ytd
şu an tek gördüğüm varlık fonu hisseleri ile tutulan bir endeks var
sizlerin görüşü nedir
Bilmem kaç milyonluk alım yapılacaktı, o rakama gelmediler ki daha, ayrıca bu süreçten vaz geçeceklerini sanmıyorum. Hisse değerlenmesini beğenmediler alım başlattılar o da olmadı sonra direk müdahaleler yaptılar. Buradan geri adım atmak daha yeni başladıkları süreci baltalamak olur gibime geliyor.
75 baz artirirsa beklenti gerçekleşir, 100 arttırsa doğan görünümlü şahin ile piyasanın içinden gecmek diyecem ama normalleşmeye ivme kazandırdık deyip güvercin konuşmalarla yumusatabilir ki geriye faizin 5 olmaya pek birşey kalmaz. 50 artirsa aralığa kadar bu sefer yine git gel yaptırırlar uğraşıp dururuz yine zaten bir de son çeyrekte son Fed kararı Aralık'ta uğraş babam dur. Bir rahat yok.. ytd.
Moza hc ya buradan tebrikler, aselsan sırtladı.. ytd
fedora hocam yettim :)
faiz artışı ile birlikte fed tarafından hedeflenen oranlara yaklaşılacak. y. dışı endekslerde aşırı satım bölgesinden ciddi bir tepki hareketi olabilir.
bizdeki baskı iş bankası olayı ile ilgili sanki. adam da yanlış bir şey söylemedi yani.
Active hc yaşıyor musun?
TD Securities: Dolarda faiz artışı değil, faiz indirimleri etkili olacak
TD Securities Kıdemli Stratejisti Issa, doların faiz artışlarına duyarlılığının azaldığını, faiz indirimlerine hassasiyetinin arttığını belirterek "Bu da dolarda yukarı yönlü baskının azalmaya başlayabileceğini gösteriyor" dedi.
TD Securities Kıdemli Stratejisti Mazen Issa piyasaların Fed'in Ekim ayındaki güvercin söylemini fiyatlamaya başladığından beri doların korelasyon profilinin değiştiğini, artık Fed'in gevşeme döngüsünü takip etmenin daha önemli hale geldiğini söyledi.
Stratejist paylaştığı notta "Doların dinamikliklerinde değişim olduğunu belirledik. Artık varılacak noktadan ziyade yolculuğun nasıl olacağına odaklanıldı. Bu da dolardaki rallinin geride kalmış olabileceğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi.
Fed swapları politika faizinin Kasım toplantısında 75 baz puan artacağını fiyatlarken piyasalar Aralık ayında 50 ve 75 baz puanlık faiz artışı konusunda ikiye bölünmüş durumda.
Piyasalarda terminal faizin 2023'ün ortasında yaklaşık yüzde 5 olması öngörülüyor. Faiz indirimlerinin ise gelecek yıl sonunda başlaması bekleniyor.
Ytd
Dün İş Yatırım bilançonun ardından hedef fiyat olarak 36,7 ve "AL" tavsiyesi verdi. Yani 36,7 hedefi tamam da 2 ay için & 10 bir artış için " AL" yaparlar mı dedim.(Hedef fiyatı okuduğumda SISE 33 lü rakamlardaydı.)
Tahtayı bofa baskılamak için herşeyi yaptı. Sabah alıcı, akşam üstü en iyi satıcı oldu. 32.50 yi kırmaması iyi oldu.
Altına sadece anlık indi. Kalsaydı satış çok artardı. Ama derdi satmak değil. Almak.... Cep to cep bana göre. Bofa nın takas saklaması yok ama robotu endeksi blander gibi karıştırmaya yetiyor.
Endeks 4120 direncini de şişe nin de hareketi beraberinde kırdıracaklar diye umuyorum.
zeytindeydim bugun ara ara baktım.32.5 kapatır diyordum ama şaşırttı.bunu daha basarlar endeks geri gelirse katmerli basarlar.biraz ekleme yapacağım iyice kucağa gelmesini bekliyorum.
yeni topik yazılarını okudum.fiyat ile şirketin faaliyet ve bilanço performansı arasında ilişki kurmayı bırakalı çok oldu bence oraya kafa yormanın bi faydası yok.
agalar götürürse gider götürmezse 2030da da 2 dolar olur 200 bin lotun da boşu boşuna hamallığı yapılır.yine de umut dünyası işte umut olmasa bu şişeyi kim alır 10 senedir 2 dolar olamamış.
beklentileri büyük tutmayın.eğer birşey olacak ise tarihi zirvesindeki şişe yerine tarihi diplerdeki bankalarda olur önce.
ha bn sepet yaptım bi tane sanayi atayım dersen şişe bir seçenek gerçi şişe de sanayi mi holding mi ne iş belli değil.holding ise gider koç alırım şişeden daha çok gideri var.yanına da sabancı bankası eklerim bi tane de perakende al sana 2030 sepeti.
ha sen niye şişede isen dersen yzdım ya hep bi umut:) ne demiş şair ya umutlar biterse?
Sepet önemli moza hc, tek sepetle zamanında hammalligin kralıni yaptim. Sonra iki bazen üç yılda bir farklı sepet ilave yaptım, yükümü hafiflettim. 10 yıla 5 sepet edindim. Bazen sektorsel, bazen dönemsel beklemeler elbette oluyor olacakta, arada bir çok kriz yaşandı ve yaşanacakta. Riski yaymak önemli, risk her zaman var. Ytd.
Eyv abi
Düşüncelerinizi değerlendşreceğim.
Ancak ben 2030 a dek alırım sonra 15 yıl daha tutarım;)
Gecmişte sepet yapmıştım oranları faeklıydı abi 25 şirket vardı iyi kazandım ama risk alacağım.
Her seyi ford a aktarmıştım.
Şimdi yanına şişe de koyayım.Temel analizde güzel beklentilerim var.Global ve şirketsel olarak.
Hata edersem de nasip der geçerim.
Kv li tuttugum teknik kağıtlar var ordan gelenleri de eklerim hızlıca hedefe ulaşırım inş:)
Syg sevgiler ytd
87 li isen 2045 te istenen hedef ulaştığında tansiyon haplarını alıp almadığını unutacak halde de olabilirsin.türkiye o kadar uzun vadeli plan yapılacak yer değil. hata edersen de emin ol nasip masip demezsin:) insan o yaşlarda huysuzlaşır çünkü.
inşallah kazanırsın.insanların hedefi olması güzel bak freedım da senin istediğin miktar var ona sorsan daha iyi bir cevap verir o psikoloji hakkında .bende milyonluk şişe bile yok o yüzde çok da takmıyorum:) ama 200k olsa yapı robotuna tövbe ettiririm:)
Fed 75 baz arttırdı beklenilendi. Bakalım sonradan zıplayan yeşil mum oluşumu ve tabi kapanışı devam edecek mi? yarın piyasalara hakkını verecek mi?
Ha bu arada Aralık ayı için 50 baz ihtimali var, 2023 yarısına kadar da artış bekleniyor denmiş! yüzde 5 e faiz artirimina toplasan 75 baz kalır. Demekki yılın yarısına kadar dediklerine göre temettü hisselerine yönelecekler sanirim (abd tarafı! )
Malum temettü dağıtma süreci yılın tam da yarısı.. tabi yüzde 5 arttırım kararı kesin ise. Adamlar tam jackall..
ytd.
Jackallar, Euro güçlenirken eur dolar parite yaklaşıyor ama petrol fiyatlarıda artıyor, petrolü Euro bölgesine koklatmiyorlar. Petrol düşse eyidir.. nasıl oluyor bu işler. Düşün düşün çok zor işin. Ytd
Est birleşmenin faydalı olacagını hatta entek birleşmesini de tüpraş a acizane maillerde yazmış biriyim.Şöylr ki abi şirket ne kadar sade yürütürse işleri operasyonel verimlilik artıyor saglamlışık artıyor şişe birleşmesinin de faydalı olacagını düşünmüştüm.Pandemi zamanından sonra tek hisseye kaymaya başladım.bunu da ford a eklemiştim.Hedefimin 6 da 1 i kadar eksiğim vardı ekledim bir de tüpraşlarım kaldı.Ama son raddede çok temettü gelmiş olcak bana.Ben de temettüyü alıp harcayan biri değilim. 2008 de ilk hissemi almıştım sonra borsaya iyice ısındım aldım blok alımlar yaptım krizden sonra hiç borsadan para çıkarmadım şişe de de hem teknik hem temel olarak teknik bilgim çok zayıftır temelden giderim uzun süre tutacağımı düşünüyorum.Temettüyü az vermesi büyüme odaklı olması beni iyice ısındırdı dediğim gibi temettü baya fazla olcak abi.
Neyse.
Kv deli tuttugum kagıtlar var ford un temettüleri var isdemir in temettüleri var az da olsa isdemir haric o akışları buraya aktarcam 2025 e dek toplarım 2030 a dek sarkabilir belki de ford şişe tutar temettülerinş tekrar tekrar eklerim.
İşgyo asuzu gibi yakaladıgım trend hisseleri olursa kv deli de o zaman bi iki yıla hedefe şişe de ulaşırım.
Şişe bence gömlek değiştirdi bu hemen bizim beklentimizle paralel olmayacaktır.
Tek eksiğim fabrikaları gezmedim fabrika gezisi yapıyorlar mı bilmiyorum geçmişte yapmıyorlardı sanırım.
Yabancı oldugum bir hisse değil ben şişe soda tutuyordum diğer camları da takip ediyordum ama bu şekilde işler daha derli toplu oldu.
Ben size şöyle söyleyeyim benim bir arkadaşımın babası1990 larda şişe de çalışmış almış emeklilik ikramiyesiyle bedelsizlerle temettülerle eklemiş durmuş gayet memnundu kaç lot var diye sormuştum söylememişti.Ben bu tarz biriktirmeyi daha çok seviyorum.Kısa vadeli hisselerde dalgalanmalar çok oluyor benim kafam da basmıyor.
Piyasa bizim istediğimizi vermiyor zaten cogu zaman.
Ama ben geçmişte blok alımlarını çok iyi zamanda yapmıştım be hiç temettü çıkarmadım abi hep ekledim hisselere ama farklı oranda hisse tutuyordum ve eklemeleri de farklı oranlarda yapıyordum en az kazancım beklentimi en karşılamayan hisse petkim olmuştu.
Belki de yanlış düşünüyorum abi bilemiyorum zaman gösterecek.
Syg sevgiler ytd
Tupraş entek birleşmesi de şu abi onu izah edeyim yanlış anlaşılma olmasın düşündüm notlarıma yazdım sadeleşme babında.
Baya yıl da olmuştu 2014 lerde fln.
Aygaz da tutuyordum öyle incelerken karsıma çıkmıştı.
Düz bir yatırımcı gibi bakıyorum şirket benim olsa napardım gibi .
Çok iyi kazançlar ortaya koymadım belki de millet daha çok kazanıyordur al satlarla ama en az strestsiz en tatlı hali benim için bu şekilde sanırım.
Syg ytd
adamlar manyak yaw, ordan oraya savuruyorlar. işleme girdiğine gireceğine pişman ediyorlar.
32,50 deki emirlerim duruyor müptezeller oraya kadar gelmişsin basssana tobe tobe :)
anlamak zor dostum resesyon endişeleri artıyor fed hala şahin
Temettü diye diye yollara çıktım, temettulerin Max yüzde 10 nu geçmediği ortamlardaymisiz dedim yillarca, dolar karşında eriyince.
Tabi buna bir iki yıllık süreçten bakınca yüzde 10 verenler şu ortamda dişinin kovugunu doldurmaz ama bu fiyatlarda 30 lira temettü veren, 60-70 lira maliyetli Tüpraşi olana yüzde 50 verim yapar iyi para olur. 300 liradan alana yüzde 10 olursa 30 lira temettü sadece bir örnekleme, doğruluğu tabiki yok, olursa. Ytd
bofa bir numara yapmaz alımları biraz daha arttırırsa can gelir