Onun yaşı genç sel abi, benim ise bi ayağım çukurda, her türlü hava koşullarında ayakta kalabilmesi için eğitmem gerekiyor...dünyanın ekonomik gidişatını iyi görmüyorum,ileride zengin daha zengin fakir daha fakirleşecek çünkü
Printable View
haklısın .çekirdekten yetişiyor.. :) gönlünüze göre olur inş..
1-4 ağustos yabancı takası
https://i.hizliresim.com/6k452k6.png
Şuan onun bakış açısı farklı ben bile annamıyom dilinden ama fakir olduğunu biliyorum :he:
Babadan oğula devretmesi gereken bir iş olaraktan görüyorum borsayı, ben ölürsem herif ilen mücadele edecek biri olsun piyasada, hayat öylede böylede yaşanıyor, ha üç eksik ha üç fazla, önemli olan ücbucuk attırmak :drunk:
üç bucuk attırırlar ondan şüphe yok özelikle bear piyasada.. :kahkah:
Yeni çalışmada Danimarkalı araştırmacılar Peter ve Susanne Ditlevsen, 1870 ile 2020 yılları arasında Kuzey Atlantik'teki deniz yüzeyi sıcaklıklarını incelediler. Mevcut koşullar altında, sirkülasyon sisteminin 2025'te veya 2095'te çökebileceğini öne sürdüler.
Tahminleri, Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) 2021'de yaptığı tahminden farklı. IPCC, çöküşün 2100'den önce olmayacağını söyledi.
Julio Friedmann, bir karbon yönetim şirketi olan New York City merkezli Carbon Direct'in baş bilim adamıdır. Bir açıklamada, son çalışmanın büyük iklim risklerini azaltmak için "harekete geçmenin hızlı ve derin olması gerektiğini" açıkça ortaya koyduğunu düşündüğünü söyledi.
Stefan Rahmstorf, Atlantik'teki okyanus akıntıları üzerine 2018 tarihli bir çalışmanın ortak yazarıdır. Ayrıca RealClimate web sitesinde Danimarka liderliğindeki çalışma hakkındaki yorumlarını yayınladı. Rahmstorf, Atlantik Okyanusu akıntılarının çökme zamanlamasının "oldukça belirsiz" kaldığını kaydetti.
IPCC'nin tahminini ihtiyatlı bulduğunu da sözlerine ekledi. Rahmstorf, "Kanıtlar, bu yüzyılda riskin yüzde 10'dan çok daha fazla olduğuna giderek daha fazla işaret ediyor" diye yazdı. Sorunun "...önümüzdeki birkaç on yıl boyunca oldukça endişe verici" olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.
:drunk:
hawking haklı çıkacak sanırım
dünya son yüzyılını yaşıyor
:drunk::drunk:
:he:
Ben sabah lemur abinin 400 hedefi suya düşmesin deye trade maksatlı o kaattan aldım akşama verdim bi günde yüzde ücbucuk kar cebe girdi, bunu gören mahdum bana kızıyor..ben tradeciyim o ise yatırımcı olsun diye bisttin en hantal tahtasına bulaştırdım :he: kerata kısa yoldan hemen kazanmak istiyor. Hamdım piştim yandım demesi lazım :kahkah:
birisi birşey mi dedi ? :whistling:
FDOW... 400 puan vermiş aşağı
uyarmıştık
bakalım bu ortamda ;
yapı kredi 824000 maliyetli 27000 kontratı nasıl çevirecek :plc:
TEB'in 750 MİLYON TL satış yaptığı günde endeksi % 3 artı yapmak... ne kadar mantıklı bir iş haftaya bakaceyiz
Şişe çok iyi şirket. Rallide neden geri kaldı, bence çok düşmediği için yükseliş de bir nebze sınırlı oldu. Gelen bilanço ile değerlemesinde bir prim potansiyeli görmüyorum. 3.çeyrek kur farkından tek seferlik daha çok kar yazar o kadar.
Tüpraş dizel marjlarında ciddi toparlanma var son günlerde.
onu biliyorum abi
örnek bugün sabah 801 de iken 815 e gideceğimizi gördüm ve yazdım da
işine nasıl gelirse öyle davranır
gün gelir korele olmaz takmaz, gün gelir 2 katı korelasyon yapar
DİPNOT : spotların bugün gittiği yerler, yükselen trend içinde bir hareket değil
dünkü satışın 180 lik periyotlarda ikili tepe hedefleri idi
30 endeks için.. 802470 idi... 805300 yaptı ama üstünde kapatamadı
GUBRF'de aşırı pozisyon var, arbitraj faizi de yüksek. Bu ay orada ne olacak ise olmasını beklerim. Dolambaçlı olarak yüksek kaldıraç bu şekilde kullanılıyor olabilir.
İnsanlar BIST30 fonu alıyor, endeksin manupule edilmesi onları da etkiliyor.
Saçma sapan şeyleri yabancıların kabul etmemesi ya da bu tip şeylerin onlara da serbest olması gerekir.
Sohbet odalarında şirketlerin endekslere ve kotasyona alınma işinde yeni düzenlemeler isteniyor.
Öte yandan gerçekçi olursak tüm fiyatlar dengede ve yerinde olduğunda hacim olmaz. Saçmalıklar milletin asabını bozuyor geliyor işlem yapıyor. Bu fiyata olur mu deyip satıyor ya da alıyor.
https://i.hizliresim.com/o0jrbbx.jpg
Artık yukarısı yokmu yani bundan sonra düşüşmü var
Borsadaki sorun şirketlerin ederine göre ortada çok fazla para olması bunun yanında çok fazla az para ile borsadan kazanmak isteyenler var.
Dolarda bir şekilde baskı olacağı belli oldu.
Seçimden önce KKM ye girenler çok kazançlı oldu. O paranın bir kısmının borsaya gelmesi için borsa sevimli gösteriliyor gibi de geliyor.
Şimdi dolar yıl sonu hedefi 30 lira...Yani şu andan sonra %10... Yıllık %40 getiri yapar...Çok karlı görünmüyor..
Borsada son dönemde çok yüksek kazanç oldu. Bu paranın bir kısmını kandırıp buraya çekerlerse farklı bir boyutta olabilir...
Borsada kazanıp şubat ayında seçim öncesi tekrar KKM ye dönmek de fena plan değil..
Az paran var ise hissede kim oyuncu vs çok da önemli değil. Öte yandan büyük parası olan hangi hisseye baksa orada değirmenin başında birilerinin olduğunu öğreniyor. Bazıları büyük girmiş hapis olmuş, çünkü patrona haber vermemişsin adam sana kazandıracak değil.
20 yaşında çocuklar, kızlar borsacı olmuş Twitter da ücretsiz trading view dan yalan yanlış trent çekip , grafik çizdirip! hisse tavsiye ediyor. Millet te hocam diye soru soruyor...
Düzgün bir tane işimiz yok...
Enflasyon %4-5 olduğunda şirketlerden %10-%20-%30 kar edenler çok ayrışır ancak %70 enflasyondan sonra %60 %70 %80 kar eden arasında ayrım çok fazla olmayabilir. Enflasyon muhasebesi de yok. Bazı şirketler vergi vememek için sürekli yurt dışı yatırımı veya sabit yatırım yapıyor, şirketleri dışarıdan değerlendirmek bence zorlaşıyor.
Ekrana Ichimoku indikatörü koydum, nasıl çalıştığını bilmiyorum, bu sayede daha az işlem yapmaya başladım.
En büyük faydası çok düştü alayım olayı azaldı.
:) :)
İlginç kısmı gerçekten de bir şey bilmiyorlar..Tv de biri Fibonacci anlatıyor. Biri ortalamalar diyor.. Bunlar da oradan bir şey kapmış. Millete anlatıyor..
Teknik analiz o kadar basit değil..
Bizim ülkede herkes müteahhit, herkes tekstilci, herkes borsacı...Trent neyse oradayız....
İstatistikte en önemli şey bence ölçtüğün şeydeki dağılımın oranını/şeklini daha önceden bilmen gerekiyor. Gerçekte asimetrik olan bir şeyi normal dağılım gibi ölçünce çok büyük hatalar oluyor.
Seçimlerde mesela Türkiye demografisi biliniyor, önceki seçim sonuçları da var, anketler düzgün tasarlanıyor (bir nevi indikatör), ham bilgiler tekrar işleniyor ve az sayıda anket ile yüksek hassasiyet elde ediliyor.
Ya bugün 3 hisse aldım pazartesi açılışta satarım diye yüklüde girmiştim keşke satsaymışım bugünki abartılı yükseliş bana son vuruş gibi geldi aslında yurtdışı piyasalar bizim kapanışa göre çok düştü aldığımız yerden veririz umarım 😁
Tahtacılar sürekli kredili olanları gözlüyormuş. Borcun yoksa kendi kendine öbür ay çıkar diyebiliyorsun ama kredili olunca en az 2 kat fazla kayıp oluyor ve bu sefer bu şekilde gider is öbür aya sıfırlanırsın diye içinden geçiyor. Yığınların psikolojisi ortak olduğundan bir yerde herkes satıyor yukarıdan düşüşü tetikleyenin adamları alıyor.
Tersi de oluyordur kaçırdık galiba diye toplu alım geliyor olabilir. Atıyorum TV'de alt yazı geçti aldın, herif haberi umursamıyor satıyor.
yani tr de şuan en çok hastag borsa ve hisseler üzerine açılıyor. gündemlerden biri olmayı mutlaka başarıyor
haliyle millet hissesinde ne haber var teknik dedikodu vs.
gösterim çok hastag kasmak kolay yorum çok .
benim bir hesap var sadece borsacıları takip ediyordum. baktım arada durduk yere karşıma kadın fotosu çıkıyor
borsacı erkeklerde az deil tabi twittera girince mutlaka oraya buraya o kıza bu hatuna ateş edip duruyo :he:
onlar beğendikçe haliyle sanada karşına hatun çıkarıyor sen takip etmesen bile. ortak tanıdıklar bak bunu beğeniyo sende beğen diye algoritmalar var.
o hesap ne oldu bende bilmiyorum şifresini unuttum gitti zamanında. artık twitterda hissecileri takip etmiyorum
ben twittera ne zaman girsem mutlaka kalça görüyom yani :he:
twitterı israrla instaya çevirmeye çalışıyorlar tr de birde o var :oleyo:
:drunk::drunk:
Küçük oynayanlar tahtacıların velinimeti, onlar araya kaynayan büyük lokmaları gözlüyor bence.
Kişi her enstümanda günlük hacm, işlem sırasındaki ortalama emir büyüklüğü, halk açık kısımdaki pay vs kendisine bir üst limit belirlemeli ava giderken av olmamalı. Bir şekilde halka açıklıkta 1000 de 1 i geçmezsen direkt senin üzerine oynamaya değmemesi lazım.
Boşluğu doldurma hikayesi bencu şu, bir haber geliyor toplu hücum oluyor, herif alanları pişman edinceye kadar satıyor.
Tesi de şöyle olabilir, kötü haber de millet satıyor, bir noktada zayıf ellerin bittiğini gören tahtacı oradan alıyor çok yukarılara ta ki eskiler pişman olup geri alana kadar alıyor.
Haberin tersine ancak oradaki güçlü kişiler işlem yapabilir diye düşünüyorum.
Tabi haberi kişi kendi çıkarmıştır ya da farklı bir durum vardır her zaman böyle olacak değil.
Bu hafta Obo çizenler vardı. Hatta twitterda bir kaç hüstada da çizdirip yayınlatmışlar. Bu hafta onlar mezarlığa gömüldü.
Geçen haftalarda da gap takıntısı olanları ya mezara gömdü ya malsız bıraktı.
Haftaya Thy bilançosu var. Kurum tahminlerini konservatif bulduğumu söylemiştim. 265+ üzeri orada 60 lardan itibaren taşıdığım malları komple boşaltırım.
örnek :
https://i.hizliresim.com/n4jb5a0.png
713300 ortalama ile kırmızı yakmış...
SAT vermiş.. indikatör aşağı gelmiş
FİYAT YUKARI gitmiş
tekrar yeşili
743400 de yakmış
buyur.. 30000 puan içerdesin
indikatör SAT diye sattın... satta diye bekledin.. 743 te al yaktı...
30000 puan zarar ile REVERSE oluyorsun...