Katılıyorum hocam
Printable View
Hikaye tadında son 1 haftada olanları yazacağım;
<hikaye>
Bist 7200'lerde, Alarko 130'lardaydı. Bist 8300 çıkarken Alarko 125-130 arası gitti geldi. Bist düzeltmeye gitti Alarko iki kere 120'ye kadar düştü. Ne zaman altına düşecek gibi oldu, şirketten kaplar geldi. İlk kap "Sera" üzerine yaptığı yatırımdı. Buradan tepki aldı 125'e kadar çıktı. Tekrar 120 sınırına geldi. Tam düşecekken bir kap daha geldi. Havacılık sektörüne yaptığı yatırım. Bu arada Bist 7640-7700 bandında geziyordu. Alarko 125 civarına kadar yükseldi. Arkasından 12 milyonluk lot satış haberi geldi. Zaten ondan sonra bir daha kendini toparlayamadı. Önce Ünlü aldı, daha sonra onu Citi aktardı. Citi'de "Osiborsa'nın" dediği üzere 117'den kendine satılan malı satıyor. Şu ana kadar 3 milyon satılmış.
</hikaye>
Bende oluşan düşünceler ve soru işaretleri;
-Şimdi bu satış üzerine konuşacak isek, özellikle şirket bu satış için mi acaba her 120 sınırında "kap" attı?
-Geçen yıl sanırım kasım ayında bir sektöre yatırım yapacağız dedi. 10 aydır gizledikleri sektörü bu satış öncesi atmaları beni bir düşündürdü.
-Bilenler bilir, Alarko küçük yatırımcı için geçmişte sıkıntılı ve mimli bir firmaydı. Acaba o karın ağrısı tekrar mı başladı?
Alarko yükseliş yaparak, umarım benim düşünceleri yine düşüncede bırakır.
Menkul Kodu
Satılabilir
Adet
Stoktaki Adet
Ort. Maliyet
Son Fiyat
Cari Piyasa Değeri
Kar / Zarar
Collapse :
Collapse : HİSSE SENETLERİ - 28.09.2023
ALARK xxxxx xxxxx 4,6800 121,40 xxxx xxxx
maliyetim sıfır desem de baya yüksekmiş... sanırım sonradan temettülerle vs alınan ya da 80 li fiyatlardan düzeltmeler etkili olmuş ki maliyetim 5 liralara çıkmış...
jendi adıma tek üzüntüm bu fiyatlardan alamıyor olmak ve bu fiyatların bir daha gelmeyeceğini bilmek...50-70 liralarda sanırım şöyle yazmıştım...
HB defter değerine bakmadan 27 lira 2922 karı var
yaklaşık 20 lira 2023 karı gelir ( aslında enflasyonla aynı kar gelir desem de miktarı gene de düşürmüştüm
geriye kalan miktar da 2024 karı olacaktır ki neredeyse üste verecekler...
ne oldu demek ki o fiyatlar yanılsama idi. şimdi bu fiyatlar da yanılsama merak etmeyin sadece gerçekten paslı çiviler dışında birileri girmeye başladı onlara günlerini göstermeye çalışacaklardır...
sonuş ALARK trade hissesi değildir... bakınız Ha. Kahraman...
sn ömerçelebi
muhtemelen yeni CEO ve İzzet Garih küçük yatırımcıya pek ters bakmıyorlar... diğerleri yani ALATONlar şanssız bir dönemden geçtiler...ne kadara KAP olursa olsun şirketin yükselmesine müsaade edilmiyor dikkat bakınız en karlı bilançoda yanlışlıkla söylenen ve hiçbir şekilde tutmayan kar hedefi ( Alpaslan Beyin söylediği karın düşebileceğine dair öngörü ki kısmen doğru idi)...
Ozgur kalyoncu beye bir mail atsa arkadaşlardan biri..
bu kadar yatırım haberleri varken,yeni vizyon olarak havacılık sektörü seçilmişken leyla Alaton ve Vedat Alaton beyin 12 milyon lot satmasi yatirimcilarinizi üzmüştür..
Lutfen kafa karisikligini gidermek ve yatirimcilarini rahatlatmak icin bir açiklama yaparsaniz seviniriz..
Diye bir mail atilsa..daha once atan arkadaşlar vardi Özgür bey e..
Tovbekar abim en tecrubelimiz sensin..
Bu 12 milyon lot kagit uzerinde her ne kadar 117 fiyattan ünlü ye yani citi ye, yani yabanci ya verilmiş gorunsede,gercekte boyle olmayabilirmi..
Leyla ve vedat lar tahtadan satiyor olabilirmi..cunku 3 gunde baya satış oldu..
Alan aslinda olmayabilir mi..
Hisseyi direk dalia garih gibi saf gibi dümdüz satsalar,bu fiyatlardan veremezlerdi belki de..
Fon aldi ayağına yediriyor olabilirlermi..
Alatonlar Satış degilde,virman yaptilar gibime geliyor..
Virman tarafindan satiyorlar sanki..
Dalia garih ten daha akıllılar galiba..
Cok yazdim hakkinizi helal edin,inaninki fiyat umrumda degil,upuzuncuyum..
Maliyet tovbekar abim kadar olmasa da 30 kusur lerde..
Sadece yeni yatirimci icin,bizler icin kafa karisikligi giderilsin.
İncitmeden veriyiler
Memleket muhasebesine girersek hiç çıkamayız, sadece borsa değil ülke baştan sona kokuşmuş. Direkt Alarko'dan örnek vereyim. Şu an hissede kan kusturulmasının nedeni (güya)Alaton'ların Alvimedica'da yaşadığı finansal çöküş. Ne olmuş Alvimedica'ya, Cem Fadıl Bozkurt adında bir şahıs Alatonları sahte harcamalarla 2 milyara yakın dolandırmış. Mahkemede bu davalar devam ederken bu vatandaş ne yapmış, Adalet Partisinde başkan yardımcılığı görevini üstlenmeye başlamış. Ne adalet ama :) Alatonlarda da artık nasıl bir boşvermişlik varsa 2 milyar dolandırılabiliyorlar...
Bu aile Alarko'nun %30 undan fazlasına sahip, tabi sadece kağıt üstündeki rakam bu, belki çok daha fazlasına sahipler. Burada sağolsunlar sabah akşam alarko güncellemeleri, haberleri kovalayan, bakkal hesabı potansiyel gelirleri kovalayan insanlar var, bir yanda da şirket sahiplerinin abidik gubidik işleri, hareketleri, iş ilişkileri... Şimdi bu insanlar Alarkoya güvenerek hata mı ediyor doğru mu yapıyor.
Sayfada biri yazmıştı hatırlamıyorum kim yazmıştı, inananlar kalacak inanmayanlar satacak diye. Çok doğru bir laf, yatırımın borsanın özü de bu zaten. Ama burada şöyle bir çatışma var, benim şahsen şirketin faaliyetlerine olan inancım sonsuz ama şirketin sahiplerine olan inancım neredeyse sıfır. Bu durumda yatırımcı inanmaya devam etmeli mi etmemeli mi. Bunun cevabını vermek zor.
Burdaki TAKYİDAT kalkarsa paranın nereye gittiği belli olur.
https://pbs.twimg.com/media/F69JOs1a...g&name=900x900
sn british
takyidatın kaldırılmasını duyuracaklar mı bilmem. ama geçtiğimiz yılbaşında şirket hakkında SPK ya dilekçe verdim ve
"01/02/2023 tarihli kap haberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Leyla ve Sedat ALATON tarafından borsada işlem görmeyen pay senetlerinin borsada işlem gören tipe dönüştürülmek üzere başvurulduğuna dair bilgiler yer almaktadır. Holding tarafından 22/12/2021 tarihinde yaptığı bir duyuruda sözkonusu yönetim kurulu üyelerinin hisselerinin İshak Alaton Holding A.Ş ye devredildiğine dair Beşiktaş 6. Noterliği yazısının ulaştığı belirtilmişti. Ayrıca Geri Alınan Paylar Tebliğinin 11 maddesi kapsamında şirketin yönetim kontrolünü elinde bulunduran ortakların ve yakınlarının hisse satamayacakları sınırlandırması yer almaktadır. Merkezi Kayıt Kuruluşuna başvuruya esas olan hisseler ile ilgili sahiplik durumu ve yukarıdaki tebliğ ile ilgili sınırlandırmalar hususlarını şirkete sorduğumda kendilerinde bilgi olmadığı ifade edilmektedir. Yönetim kurulu üyelerinin ilgili tebliğe aykırılık ve sahipliği bildirmeyerek şeffaf davranmadıkları hususlarında gereğini arz ederim"
malum 2 soru var cevap tekti
"İlgi:14.02.2023 Tarihli Başvurunuz
Sayın ilgili, başvurunuz kayda alınmıştır. Geri Alınan Paylar Tebliği'nin 11 inci maddesi 1. fıkrasında "Bu Tebliğ hükümleri çerçevesinde genel kurul tarafından onaylanmış bir gerialım programının bulunması halinde bu program süresince veya bu Tebliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca geri alım kararı alınması durumunda, ortaklığın yönetim kontrolünü elinde bulunduran ortakları veya bunlarla yakından ilişkili kişiler tarafından ortaklık paylarının borsada satış işlemi gerçekleştirilemez." ve 2. fırkasında "Birinci fıkra hükmü saklı kalmak üzere, bu Tebliğin 12 nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca açıklanan sürenin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında veya bu Tebliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca geri alım kararı alınması durumunda, ortaklıkta ve/veya bağlı ortaklıklarında Kurulun özel durumlara ilişkin düzenlemelerinde tanımlanan idari sorumluluğu bulunan kişiler ile bunlarla yakından ilişkili kişiler tarafından ortaklık paylarının borsada satış işlemi gerçekleştirilemez." hükmü bulunmakta olup, bu hükümler Borsa İstanbul AŞ'de (Borsa) payları işlemler gören şirketler tarafından kendi paylarının geri alınması işlemlerinde uygulanmaktadır. Şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin sahibi olduğu ve Borsa'da işlem gören tipe dönüştürülen pay senetlerinin satışını kapsamamaktadır.
Diğer taraftan, Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikâyetler, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve sermaye piyasası araçlarına ilişkin gelişmeler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası (SPKn) Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz Bültenleri aracılığıyla kamuya duyurulmaktadır"
sonuçta Beşiktaş noterliği ile iigili cevap yok ve satış yapılması hazırlığı satıştan değildir manası çıktı. şirket tarafında ise artık benim sorularım ile ilgili cevaplar biraz tekitle verilmeye başlandı
sn wuhanlı ejder
yurtdışı takaslar bıyıklı mıdır bıyıksız mı bilinmez... tahtada satılan mallar kime satılmıştır? takasta gerçekten kimler vardır? İplikçi kimdir?
Dalia Garih satışı tam bir facia idi... neymiş bir fırsat görmüş yatırım yapacakmış... 2018 yıllarında da benzer satışlar olmuştu. bölünmeden 1 dolara mı ne satılmıştı...
ben takaslardan pek anlamasam da eleştirilen bakkal çakkal hesabı yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim... büyük bir bozulma olmazsa kafam rahat... bilanço her şeydir...
Hadi alatonları anlıyorum yedikleri kazığı çıkarmak için hisse satışı yaptılar. Peki garih ablam hangi fırsatı gördü de 5 milyon satış yaptı. Kadın sadece şu 4 ayda kemiksiz 84 milyon tl temettü koydu cebine, üstelik belliki şirketin yatırımları bittikçe verdiği temettü hem oran olarak hem de miktar olarak artacak. Bu parayı hangi sektörde kazanabilir(!)
ne kapanış yaptı ama... dün bir çok şirket tavan oldu bugün devam edenler de yarısını verenler de oldu. bizimki toplam 1 lira koymadı... bu kapanışların bir sihri vardır mutlaka da ben teknikte zırcahilim...
Gunun satıcısı yine Gedik yani Citi ..960 bin lot..
Persembe gununde bu satışı yine Citi takasindan en az 1 milyon satış olarak görecez..
Ilk 5 hariç Diğer Alıcı kısmı 940 bin..insallah KY değildir büyük kısım.
https://i.hizliresim.com/75a45ae.png
Sattıklarını toplamadan hiçbiryere salmazlar .Belkide bu indir kaldır hareketlerle tutmaktan daha çok kazanıyolar muhtemelen çünkü sık sık yapıyolar . Aile dans ediyor tahtada artık bu çok besbelli bişey.
Dun ve bugun hariç haftalik takas..
12 milyon lotun 3 kusur milyonunu 3 gunde yedirdiler.gunde 1 milyon veriyorlar..
1 hafta icinde bitirirler..
117 den fon a verildi hikaye bence..
Virman yapmislar patroniceler,tahta dan panik olmadan satiyorlar tahminimce
Spk olsam, tam arastirmalik..
https://i.hizliresim.com/mzbozn6.jpg
12 milyon lot bitti.... ama diğer bekleyen 10 milyon lot kimindi. gerçek yabancı ise daha önce 5 dolardan satacağına bunca zaman sonra neden satıyor... eğer mal bir şekilde cepten cebe ise bu piyasada borçlanmak yerine pazarlık edip devam etmek için blok satış önemli idi... içerideki hesaplar kime ait...
bence takaslarda yanılma ihtimali yüksek... bu yüzden sadece dedikodusunu yapıp bilançoyla hesap yapmak lazım. bir de trade yerine bir hedef belirleyip beklemek... tabii sabrınız var ise... mesela geçen hafta AYGAZ ile değiştirseydiniz bu hafta lotlarınız % 30-40 artacak mıydı? alış verişten ben kazanamadım geçmişte. kazanan kaç kişi var bilen var ise yazsın...
ALcar fena gitmiyor Tovbekar abim..
Yakin zamanda sımsıcak bi para girisi olurmu acaba holding e,carrier den ..
tövbekar abimin dediği gibi bilançoya odaklanalım arkadaşlar.Ben aldım unuttum kazandım ALLAHA ŞÜKÜR.sizlerde unutun.
Hayırlı olsun...Alıntı:
Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından;
Havacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 30.000.000,- TL (otuzmilyonTürkLirası) sermayeli bir anonim şirketin kurulmasına karar verildiği daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.
Söz konusu şirket, "Alarko Havacılık Endüstri Yatırımları Anonim Şirketi'' unvanı ile kurulmuş olup 26.09.2023 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
İş resmileşmekte..
Alarko holdingin onu o kadar acik ki,tek engel sacma sapan zamanlarda yapılan garih alaton satislari..
Golge etmeseler ,isi Ceo ya,pro lara biraksalar yağ gibi akacaz..
Neyse önümüzde kote li hisse falan yok cok şükür..
Sadece sirketin satilacak geri alimlari var..onlarin satışı da sirketin kasasına girecek..
ALCAR dokunulmaz alanım... ve gerçekten küçük yatırımcı için neler çevrilebileceğinin ispatı... benim emeklilik kağıdımdı. maliyetim 50 lerin üzerinde iken bilanço sanırım 2 çeyrek üstüste bozulduğu için 40 liradan sattım elimdekileri... sonra 50-100-500 vs... merak etmeyin oradan bir şey gelmez Eskişehirdeki fabrika için daha para lazım. ama Tuzla arsası satılır ise onun payı holdingin...
şirketin geri alımları en fazla yatırım şirketine satılır. aslında onun durumu da ne oldu bilebilsek iyi olacak...
kote hisseler 5-6 yıl önce yapılmıştı şimdi o zamana kadar rahatız. aslında hisselerin satışı aileler arasında rekabeti artırabilir kimbilir belki de şirketin çoğunluğu bir gruba geçiverir bir gün...
16/02/2017 tarihinde sn antepli ne yazmış
"patronlar bu fiyata hisse satmazlar.satarlarsa bir cepden diğerine girer.holdingin değeri 1 milyar tl dir.sadece ortaköydeki holding binası ve arsası 500 milyon tl eder.onu satsınlar.orhanlıdaki arsayı satsınlar.rivayı satsınlar."
gene aynı tarih sn yorumyap
"Yabancı hisse oranı (Hareketli ortalama) %29.57...
Bugünkü oran %41.79...
Son 1 ayda yaklaşık %3' lük bir düşüş var(Hissenin 4,80'i gördüğü günden bu güne)...
Düzeltme yada kar satışı denebilir.."
23/01/2017
"beceriksizligin günümüze uyarlanmış adı uzun vadeci...............................yav bu kagıdı layla 4,40 sattıgı zamandan buyana bekleyenleri biliyorum ben onlar kendini biliyor kadın malı satarken bile hayaller paristi buralarda öz eleştiri yapmayan insan yerinde sayar söyleyeyim"
sanırım bu fiyatlar sonradan bölündü ve temettüler cabası... 4.40 da şimdiki hisseyle 1 dolar civarı...
demek ki patronlar da yanılabiliyor ya da zora düşünce eldekini 3.30 kuruşa satabiliyor...önmeli olan eldekini her halukarda satacak bir duruma düşmemek için dikkatli olmak. tabii Rabbim dert vermesin demek de lazım...
anlayamadığım bir şey var... halka arzlarda furya var ve gerçekten uçuk kaçık fiyatlar var... ayrıca bir çok şirkette müthiş artışlar oldu mesela enerji grubu gibi...buralarda para kazanan duayenler bu paraları bir şekilde muhafaza edecekler ve sağlam ve fiyatları artmamış şirketlere geçecekler... diğer şirketlerde mal pazarlaması bittiğinde ise zaten milyonlarca küçük yatırımcı hayata küsecek, bir daha borsaya bakmayacak, bir şekilde zararını çıkarmak için traderlık yapmaya çalışacak ve sermayeyi teslim edip gidecek... belki en tehlikeli olanları ise yeni paralarla gelip onları da üttürecekler... onlarca telegram kanalı kaybolacak. onlarca RTALB tavan tavan tavan yazıp sürekli yatırımcı çektiğini düşünen belki de çeken komisyoncu bana ne diyecek...ama bir şekilde kazandıklarını sağlamlaştırnalart ve muhafaza edenler borsa zenginleri olarak anılacaklar ve yazvaş yavaş aksaçlı pozisyonlarını hazmedecekler... belki finansal özgür, temettü yatırımcısı da denilebilir...
işte bu düşünceler vardı önceki gün... AYGAZ, AKSA,AKSEN, KORDSA, gibi ( ve bazı takip ettiğim hisseler şirketler tavana yakındı ALARK hariç... bu şirketlerden AYGAZ ( TÜPRAŞ ve diğerlerini saymamamın nedeni farklı) ve bazıları dün de devam ettiler... bence üstteki paragrafta yer alan düşünceler piyasada yer etmeye başladı. bu genele yayılmak değil mal değiştirmektir...
Ve ALARK bu değişimden etkilenecek şirketlerden en önemlisidir... ama bir şekilde iplikçi veya başka unsurlar kağıdın önüne duvarlar örmekteler... bence hata yaptıklarını anlayacaklar çünkü ALARKın potansiyeli en fazla olanlardan biri ise malı nitelikli yatırımcıya 120 den değil de 180 den vermek daha doğrudur. belki de 5 dolar değil 8 dolar demeliyim... zaten son kalanları bıktırıp sattırmak için takas oyunları dahil hepsi tekmili birden devamlı filmler olmakta ( bu tabir 70 li yılların sonlarında vardı bilenler bilir)... x mecrasında bulanık su had safhada aranan bulunamıyor, ama bazı küfürbazlar mide bulandırıyor ve ayı ve avcı fıkrasında olduğu gibi bir durum oluştu sanki. adamlar ya da kendilerini öyle gösterenler artık alıştılar ve profesyonel oldular. ya yıllardır sürekli küfredip durulur mu ? sat defol git sana pek çok fırsat verdi bu hisse. sanırım onlar da bu piyeste rol alıyorlar...
kendi adıma satmam demiyorum... paslı çiviyim diyorum ve başka alana geçmek şimdilik düşünmüyorum. satabilir miyim satabilirim ya da satmayabilirim. ama bu şekilde düşünüp düşüncemi uygulamak benim kişisel tercihim ve kendime saygımın gereğidir... traşı bırakır isek ya çok ciddi baskı sıklaşarak devam edecek ya da hisse bir anda kimsenin hayal edemeyeceği yere gidecek. kafamdaki rakamları aşarsa bir kısmını sökebilirim ( henüz daha uzun zaman var). ama ülkemizde borsa ekonominin aynası olacaksa çok canlar yanacak... ALARKta can yanması bence pek mümkün değil...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir
Alarko aslında tamda yabancı yatırımcının seveceği bir vizyona sahip,hedefler yatırımlar global seviyede ,patron yahudi . Bu hisseyi uzun vadede yabancı yatırımcı güzel yerlere taşıyacaktır diye düşünüyorum.
Gedikle yaşamaya alışmak lazım
Alaton lar fona devretse bu fiyattan mali verecek gerizekali bi fon olmazdi..
Virman yapti abla..tahtadan satiyor,panikletmeden
Son 1.5 aydır görüyoruz ne kadar dürüst olduklarını. Boşversenize. Paranın dini, ırkı yok. Şu şirket bugün en kötü 160'da olması lazım ama sizin övdüğünüz patronların baskı sayesinde bugün 120. Patronlar yaklaşık 3 aydırda saçma saçma hisse satış vs. haberi ile bir türlü istenilen değere ulaşamadı. Şirketi CEO'ya bıraksalar şirket çok başka olacak.