Dün satan küçük yatırımcı. Bugün alınan fiyat istikrar alımı. Yine de bir kap gelsin. Ver al işlemi ise çok küfür yerler.
Printable View
Dün satan küçük yatırımcı. Bugün alınan fiyat istikrar alımı. Yine de bir kap gelsin. Ver al işlemi ise çok küfür yerler.
gazap mı:kahkah: olsa olsa bunlar gazap üzümleri olur
düşerse alttan alır biriktiririz kafam rahat en azından mendeburun yılan hikayesine dönen davası yok burda
ev için biriktirme mantığıyla girdim bu hisseye
kumbaraya para atar gibi düşerse alır koyarım çok bariz yükselişler olursa icabında satarım
anlayacağın her türlü kazan kazan:kahkah:
ben uzun vade yatırımcılarla neden dalga geçeyim
onlar kararını vermiş
amacım halkbank topiğinde yeni girecekleri uyarmak
hisse fiyatına bakarsan emsallerine göre, gayretimin ne kadar haklı olduğunu görürsün
halkbanta yatırımcı çok büyük işkence gördü dolandırıldı
bunu anlatmaya haykırmaya devam edeceğim:yes:
anladığım kadarıyla fiyat istikrarını sağlayacaklar
ne çok düşürecekler nede çok değer kazanacak
anlayacağın alttan alıp 10 kademe yukardan arz fiyatına satma hissesi olacak bir müddet
başarabilene tabi:kahkah: (çelik gibi sinir lazım yine de)
neyse acelemiz yok hele evler yapılmaya başlansın bir:)
Fiyatın düşmesi gerçekten ev almak için toplayanların yararına değil mi? Ne kadar düşerse zaman içinde o kadar ucuza ev almış olacaklar. Diye yazmıştım komşu köyde. Halka arz gibi vur kaç için alanlar altına yazmış :). Elimde yok sadece takip ediyorum. Sonuçta evet hala çok pahalı. Ama bu şekilde düşmeye devam ederse belki de makul fiyatlara gelir.
Bu şekilde almak çok risk. Belki yapılan işçiliği kullanılan malzemeyi beğenmeyeceksin?
Sonuçta alt kat var, üst kat var, güney cephe var, kuzey cephe var. Aynı parayı verip giriş kuzey cephe de alabilirsin, üst kat güney cephe de alabilirsin.
Gerçi yağlı cepheler çoktan rezerve edilmiştir.
Tabi sonuçta kamu olduğu için işin başına geçmek için liyakattan çok arkanında sağlam olması lazım, işin sorumlulularının en ufak bir şekilde elini taşın altına soktukları yok.
Bence çok riskli bir ev alma şekli, gerçi hiç imkanı olmayıp ne çıkarsa bahtıma diyenler içinde bir alternatif.
7 lira olsa 1+1 daire 4,4 mily(62 metrekare)
toki güvencesinde bence çokta pahalı sayılmaz
daha da düşebilir düştükçe biriktirme planım var
at kumbaraya bir gün gelir elbet değerlenir acelemiz yok
48 ayda neler olur neler:kahkah:
İlk etapta halka arza girenleri zarara uğrattınız,bundan sonraki halka arzları nasıl yapacaksınız?
3+1 daire 144m2 için 1384916 adet sertifika biriktirmen gerekiyor.
Parası peşin olan için iyi bir seçenek değil çünkü 3 sene sonra proje bitiyor. Adam parayı şimdiden buraya bağlamaz...
Parası olmuyan için iyi, her ay düzenli alımlar ile 3 sene sonra ev sahibi olucak, kredi çekmektense burdan taksit ile her ay düzenli biriktirmek bence daha avantajlı
Haaa şuan atıyorum 3+1 ev parası hazırda olan varsa ve illaki Damlakenten ev almak istiyorum diyorsa şu yol izlenebilir
10milyonun aylık 300bin mevduat getirisi olur ve 300binde yaklaşık her ay 41bin sertifika alır ve böylece 33 ayda 1385bin sertifika biriktirir.10milyonda ceepte kalır
Fiyatın düşmesi ev sahibi niyetinde olanlar için iyi bir fırsat aslında
Aslında çok iyi olabilecek bir modeli daha başlangıcında berbat etmeyi başardınız.
Abowww halka arzının daha birinci haftası...
Epey düşüş göstermiş... pehhhhh...
7 liraya biraz daha alış girdik hayırlısı bakalım:kahkah:
düştükçe biriktirmeye devam
yeni girecekler kademeli girin 7 bir sonraki 6.5 gibi
elbet bir gün değerlenecek boru değil ev alıyoruz:oleyo:
Gerçek Halk Arz tahtada yapılmış/yapılıyor görünmekte! fiyatının düşmesine sevinen Yatırımcılar var ilginç! nasıl bir kandırmaca bu!
https://i.hizliresim.com/m90dxb3.PNG
Hocam bu işin sıkıntısı şu:
Sertifika sayısı sabit gözüküyor ama aslında o boyuttaki daire için en düşük miktarda sertifikayı gösteriyor.
"başlayan fiyatlarla" şeklinde lanse etmek lazım. 3+1 daire 1384916 'den başlayan sertifikaya satılıyor. Siz 3 sene sonra al sana 1384916 sertifika dediğinizde belki size alt kat, ara cephe, uzak blokta vs verecekler...
Düzgün güneş alsın, ara kat olsun derseniz 1384916 değil 1600000 sertifika getirin diyecekler.
hemen sızlanmaya başladınız yahu
siz bu işin mantığını anlayamamışsınız
7 den aldım
6 liraya düşsede alırım 5 ede
düşmesi almak için fırsat hatta daha çok sertiika alabiliyorum
acelemde yok:yes:
ha ilerde vazgeçersem illaki bi hareketinde nakite dönerim
bence izleyin tadını çıkarın:kahkah::evil:
ha kalbim kaldırmıyor diyorsanız yanlış yerdesiniz:oleyo:
benim muhitte bahçe katı kıytırık evlere 3 milyon istiyorlar
4-5 milyona toki güvencesiyle normal fiyat bence
merak etmeyin 5-6 liraya getirsinler hisseyi fazla durmaz roketler
peynir ekmek gibi sertifika almak için üşüşürler:kahkah:
bu hisse 10 lira olsa daha çok talep olur eminim
bizim insanımız pahalıyı sever:evil:
vay vay vay ve of of of :kahkah:
halen düşmeye devam ediyor...
Allah sabırlar versin...
Pozitif abi senin iş getir götür işine benziyor.
Bu şekilde lot artırılmaz.
Sabah satıp akşama yerine koyarak ilerlemek lazım
Mendebur boyuna düşüyeahh
bozkurt satmıyorum
kademeli alım yapıyorum bugün bir miktar 7 den aldım
artık ya maliyetimin üstüne çıkmalı yada 6,5 beklerim alım için
böyle böyle birikim yapmayı hedefliyorum
amaç 4 sene boyunca belli sertifika biriktirmek değilmi:notr:
mendebur 1 tane var onu da biliyorsun:kahkah:
onunla kimse boy ölçüşemez:kmk:
aytunç sanırım elinde hisse yok
buna rağmen çok heyecan yapıyorsun:kahkah:
bence sadece izle halka arzları kestirmek mümkün değil
bir ara tavan tavan giderlerdi
son dönemde kötü performans sergiliyorlar
akfis vardı yanlış hatırlamıyorsam 40 lardan arz oldu
soluksuz 17-18 leri gösterdiler şimdi 24 lerde geziyor
yalnız arz edildikleri yere gelme gibi huyları var genelde:yes:
Herkesin yoğurt yiyişi farklıdır pozitif abi, haticeye değil neticeye bakmak lazım. Kazanıyor ve lotu artırabiliyorsan, sorun yok :yahoo:
Ben sabah satıp akşama yerine koyarak ilerliyorum, hem lotum artıyor hemde mal hep bende, düşsede bende çıksada bende :kahkah:
Bi hissede bunu denedim baktım bayağı lot birikimi oldu bu şekil, o mendeburda 25 tl den 16 tl ye düşmüştü, aynı bunun gibi boyuna düşüyodu
Benim merak ettiğim 3-4 sene sonra yani sertifikalar eve dönüşmeye başladığında durum ne olacak?
Binlerce kişinin elinde yeterince sertifika olmayacak.
Herkes son haftalarda elindekini satmaya mı çalışacak?
Son gün zorunlu bir satış mı olacak ne olacak? Tahta kapanıyor mu ne oluyor?
Herkes şuan ki fiyattan bahsediyor. Halbuki bu işin kar/zarar noktası işin finiş kısmında belli olacak.
O son kısımda olacak tablo nedir kafamda bir türlü senaryoyu oturtamadım.
An itibariyle halka arz fiyatinin altinda,%9 "iskontolu" islem gormekte. Yani halka arza girmeyen bir kisi bugun almak istese %9 daha fazla sertifika alacakti.
Katılım bankalarından devlet bankalarına geçiş var..İyi okumak lazım.
Aynı şartlarda, hatta ve hatta bundan daha iyi koşullarda
müteahhitlerin elinde satılık dünya kadar konut var...
Ancak yıllardır ellerinde bekliyor ve satamıyorlar...
Bana göre şu anda bu sertifikaya talep az...
Tuna Kiremitçi'nin güzel bir romanı var, aynı zamanda film de yapıldı...
"Bu işte bir yalnızlık var"
Okunması veya filminin seyredilmesi şiddetle tavsiye olunur...
:kahkah:
Olay şu bir kısım dört senede toplayabilirim, bu sayede başımı sokacak bir evim olur umuduyla giriyor.
Bir kısımda alsattan kazanırım diye alıyor yani daire almak gibi bir niyetleri yok. Bu kesim son durakta zaten inecek.
Daire almak için toplayanların bir kısmı zaten daire sertifikasını tamamlayamayacak, onlarda son durakta inecek.
Dairelerin yağlı olanları zaten rezerve olmuştur, onu öyle önüne gelene yedirmezler.
Sertifikayı tamamlayanların bir kısmı kalan daireyi beğenmeyecek.
Kısacası üç beş kişiden fazlasının memnun olması mümkün değil.
Sonuç: Rezerve yağlı daireyi kapanlar ve hasbel kader başka şekilde ev alma imkanı olmayıp ta bir şekilde sertifikayı tamamlayıp ne çıkarsa razı olanların dışında başkalarının memnun olması pek mümkün değil. Tabi bana göre, gönül isterki herkes istediğini alır mesut, mutlu, bahtiyar yaşar.
İşin can alıcı noktası dediğin gibi 3 sene sonrası proje bitmeye yakın curcuna
Çünkü
Halka arzda toplam 726.719 yatırımcıya 2.820.593.495 adet lot dağıtıldı. Sertifika fiyatı ise 7,59 TL olarak belirlendi. Projenin halka arz büyüklüğü 21 milyar TL olarak açıklandı.
Ve
Projede toplam 5.325 konut ve 244 ticari ünite yer alacak.
Yani sertifikası olan ortalama 726bin yatırımcı ve 5bin küsür ev paylaşımı
en zor iş ise, bu 700bin yatırımcıyı son zamanlarda 5bin küsür yatırımcı sayısına düşürmek çok zor olucak
Şöyle düşün,
5bin kişi işe alınacak, başvuru sayısı 700bin
Çok silkeleme olucak, çooook
Ev alma niyetinde olanlar için fiyatın düşmesi iyi Düştükçe az az biriktiriyoruz ama çok Uygun fiyata düşmesi de iyi değil, diyelim ki 3 tl ye düştü. Parası olan şak diye milyonluk sertifikayı alır evi ucuza kapatır.