3 ay a göre müthiş bilanço
Printable View
3 ay a göre müthiş bilanço
Tavanda bekleyen kaç lot var ,görebilen var mı?
aslinda cok fazla kar yok 3trilyon buyuk bisi degil
SM-G928C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trilyon mu kaldi birader, paradan 6 sifir atilali seneler oluyor.
1. Çeyrek için 3milyon TL hiç de az degil, $1milyon dolar eder. Düz hesap, senelik $4milyon dolar kar demek.
Böylesi bir "orta büyüklükteki sirket" için iyi kar. Nitekim piyasanin verdigi tepki de o yönde.
Haftaya yönü nasıl görünüyor acaba üsradlar
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler
Mayıs ayı temettü listesi :
http://i.hizliresim.com/QaOJ1y.png
Piyasa Değeri(USD)
16.661.481
Piyasa Değeri(TL)
58.905.000
Özsermaye(TL)*
35.488.400
Sermaye(TL)
16.500.000
Net Kar(TL)
3.060.680
Dönem:
** 17-03
bu şekilde diğer çeyreklerde de iyi kar açıklarsa sene sonu sermayesi kadar açıklayabilir!
bu da 7-8 'li rakamları getirir diye düşünüyorum!
Son 3 aylık nakit değişim tablosu :
http://i.hizliresim.com/vbWLOv.jpg
Üstadlar bir şeyi merak ediyorum. Bu Celha dan 3.50 üstü 400 bin civarındaki lotu kimler aldı ve neden? Aynı sorum tavan yapıp düşen hisseler için de geçerli. Bu hisseler tavandan dönerken yukardan alanların amacı ne biri anlatabilir mi?
Bizim borsamizdaki bazi (aslinda pek çok ama, hadi çok iddiali olmasin, bazi diyelim) alis-satislar, sirf hissenin fiyatini belirlemek icin yapilir. Veya bazen de, hissede islem hacmini yuksek gostermek için yapilir. Hisse hacimli yukseldi denilsin diye. (Maksat, dostlar alisveriste görsün hesabi.) Bir diger maksat ta, hissenin grafigini/teknigini kontrol etmektir.
Bu tarz operasyonlari, iki farkli kurumda iki ayri hesabi olan bir kisi yapabilir. Veya aralarinda anlasmis iki farkli kisi yapabilir, sonra da hisseleri geri virman yaparlar, paralar iade edilir, vs vs. Velhasil yontemler mevcuttur.
Ama bu Celha için böyle midir, orasini bilemem, hiç sanmam. Tek bildigim, hissenin dolar bazinda hala çok ucuz oldugudur. Celha'daki bu karlilik devam ederse, 10'lu rakamlara gitmesi gerekir. Mizrak çuvala sigmaz.
Neyse biraz da rakamlar konussun...
Sermayesinin 1/5'i kadar meblagi, sadece 3 ay içinde kar olarak getiren Celha'nin:
2 Mayis 2017 hisse fiyati 3.45 (1$=3.5tl) (1Celha=0.9$)
4 Mayis 2011 hisse fiyati 4.38 (1$=1.6tl) (1Celha=2.7$)
Evet geçen hafta tavan yapan Celha, bugün dolar bazinda hala 3 Kat ucuz, büyük resme bakildiginda.
sayın PakBaris, celha bu yıl ilk çeyrekte inanılması güç bir performans ve bilanço açıkladı.dile kolay ilk çeyrekte 3 mln.tl kâr.bu rakam geçen senenin yıl sonu kâr rakamından bile % 50 daha yüksek.ayrıca sermayesininde 16,5 mln.tl gibi bist'te ki pek çok şirketten düşük olması kâr rakamını daha da cazip hale getiriyor.piyasada dolaşımda olan toplam lot adeti 3,3 mln.bu rakamda hissenin ne kadar sığ olduğunu gösteriyor.piyasa isterse yeniden usd bazlı zirvesini test etmesini ve hatta geçmesini beklerim.ayrıca şirket en zayıf bilançolarını genellikle ilk çeyrekte açıklamış.sonraki üç çeyrek bilançoları genellikle daha iyi olmuş. bu hissede beklentiyi destekleyebilecek istatistiki bir veri.hisse gerçekten çok sığ.hatta bist'in en sığ tahtalarından biri diyebiliriz.yanılmıyorsam geçtiğimiz cuma günü açılışta 75 bin lot ile tavan olmuştu.bu bile piyasa isterse hissede neler olabileceğinin en bariz göstergesi olsa gerek.bunca pozitif veriye rağmen forumun da tıpkı celha gibi sığ oluşuda enteresan geldi bana.saygılar selamlar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
Teşekkürler üstad
celha ürettiği ürünlerle; nükleer santral, beyaz eşya ve otomotiv, köprü, ziraat ve tarım, inşaat gibi daha pekçok sektöre parça ve üretime konu ana materyaller yapıp satıyor.bu sene ilk çeyrekte ihracat kaleminde de ciddi bir artış görülüyor.bu pozitif görünümünün artarak devam etmesi halinde bana göre bist'in yükselişinin çok uzağında kaldığını düşündüğüm celha hakettiği yerlere gelecektir.ancak kanaatimce; celha'dan hatırı sayılır bir kâr yazabilmek için kront'ta olduğu gibi 4,50 seviyesinin kırılmasını sabırla beklemek gerek diye düşünüyorum.umarım celha son çeyrek kâr verisinin de hakkını veren fiyatlardan işlem görmeye en kısa sürede başlar.saygılar selamlar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
ayrıca hisse şuan "c" grubu malum.kredili işlem vs.pekçok kısıtlaması var.eğer 2 ocak'tan haziranın son günü aralığında piyasadaki 3,3 milyon lotun ortalama fiyatı 3,03 ve üzeri olursa hisse "b" grubuna geçer.peşinede yine güzel bir bilanço ve "b" grubu olursa artacak işlem hacmiyle yatırımcılarını mutlu etme ihtimali yüksek bir hisse görüntüsü var.hisseyi daha önce takip etmediğim için bu yıl şuana kadar ki fiyat ortalamasını bilemiyorum.ancak bundan sonra 3,50 ve üstü ortalama hisseyi "b" grubu yapabilirmiş gibi duruyor.birde çin'in demirçelik fiyatları üzerindeki baskısı bu yıl kırıldı.ereğlideki rekor kâr'da ve celha'nın kâr patlamasında bu etkiyide göz ardı edemeyiz.bundan sonrada bu durumun devam etmesi bekleniyor. bakalım celha'da bundan sonra ne gibi gelişmeler olacak.saygılar selamlar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
celha bugün, özellikle geçtiğimiz cuma günü yaptığı ve koruduğu sert yükselişi güzelce hazmetti.bir hissede teknik ancak bu kadar çalışır.hisse 3,29 seviyesinde gelen satışlara müthiş bir set kurdu ve bu seviyeyi inatla korudu.kapanışınıda 3,34 seviyesinden yaparak gözünü 3,41 seviyesine dikti.yarın 3,41 seviyesi takip edilebilir.bu seviye kırılırsa sonrasında 3,47 ve 3,53 seviyeleri takip edilebilir.iyi durdu bugün.işlem hacmi arttığı günlerde ki kadar çok değildi.hatta cuma ve salı günü ile karşılaştıralamayacak kadar azdı.ancak daha da geçmişe göre değerlendirilecek olursak ciddi artma eğiliminde olan işlem hacmi hisseye olan ilgiyi gözler önüne seren somut bir veri olarak görülebilir.celha'da son bilançoyla birlikte daha pekçok şeyde pozitif değişiklikler yaşanıyor.en azından veriler böyle söylüyor.umuyorum ki doğru söylüyorlardır.veriler numara yapmayı ve yalan söylemeyi pek beceremezler.ben verilere güveniyorum.saygılar selamlar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
bugün celha 3,58 seviyelerini gördü ve daha sonra önemli diye bahsettiğim 3,47 seviyesine kadar geri çekildi.sonrasındaysa yine dün bahsettiğim 3,53 seviyesinin bir kademe altından kapattı.işlem hacmi yükselişi destekliyor.tabi bugünkü harekette celha'nın kardeş şirketi olan ditaş'ın bilânçosununda tıpkı celha gibi çok güzel gelmesi etkili oldu.bu senenin kalan bölümünde de bu iki şirketin adını çok duyacağımızı düşünüyorum.dile kolay asgari 5 yıldır aynı seviyelerde takılıp kaldılar.borçlarını kolayca ödeyip üzerine de cüzzi sermayelerine oranla ciddi kâr rakamları yazan bu ikiliyi bir yerlere not edin derim.yarın ve sonrasında celha'da 3,58 aşılabilirse sırasıyla 3,65 ve 3,73 seviyeleri takip edilebilir.buralar geçildiğinde 12 aylık zirve olan 3,77 ve sonrasında 3,89 seviyelerini takip etmekte fayda olduğunu düşünüyorum.saygılar selamlar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır.*(1 üye ve 0 ziyaretçi)
hayki
forumun hali hep böyle.tek başıma takılıyorum işte :) celha benden başkasında yok galiba.sessizlik inanılmaz.sağlık olsun.o da güzel.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
Bende de olduğu için yalnız değilsin arkadaş. Bu hisse düşünce aldığım çıkınca sattığım için çok sevdiğim bir kağıttır.
Teşekkürler ve saygılar ortak. Bu hisse sessiz takip edilir. Çünkü sessiz ve derinden gelen yağmur suyu ve sonra barajlar... Sadece mevsime güneşe yağmura uymaz. YTD
Busene bu şirket dolar kuru böyle kalırsa süper kar getiricek kar marjlarında iyileşme cok güzel satışlar ilerisi cok iyi olacK gibi
Yılın süpriz kağıdı
bugün temettümü verdi :?
Herkese merhaba. Uzun suredir bu topikte sirketle ilgili bir kac sey yazmak istiyordum ama portfoyumun ana kagidi ile ugrasmaktan burayaa vakit kalmadi. Hisseyi onceden beri takip edenler mutlaka daha kapsamli bilgiye sahiptirler. Benim dikkatimi son acikladigi bilanco ile cekti ve ayni gun tavandan aldim. Piyasaya gore iskontolu kaldigini dusunuyorum. Kagidin bence tek dezavantaji yuksek borc orani. Fakat o borc olmasa fiyat da buralarda olmaz. Sektore yabanciyim. Gordugum kadariyla demir celik isiyle ugrasanlar bu sene iyi kar yazdilar.(Eregli,Erbosan,Cemts, Celha) 2016 ikinci yarisindan sonra firlayan demir celik fiyatlari ve ihracat acisindan dolar kuru kari pozitif etkilemis gibi degerlendiriyorum. Onemli olan soru şu: Kar surdurulebilir mi geçici mi? Eger kar sureklilik arz ederse kagit bedava... Yok eger kar sadece bir kac doneme ait ve geçici ise spek bizi eşekten düşmüşe çevirir. Sektoru ve sirketi iyi taniyan arkadaslar yorum paylasirsa cok iyi olur.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hay MAŞAALLAH ****
2017 ilk çeyrek de satışlar yaklaşık %50 artmış ve kar marjı yükselmiş. En düşük ciroyu genellikle yılın ilk çeyreğinde yapıyor. Satışların artarak devam edeceği ifade edilmekte. Yükselen ciro, artan kar marjı ve kar ile piyasa değeri 40-50 milyon dolar seviyesine yükselir. Bu da hissenin 10 TL olması demektir. Y.T.D.
3.63 ortalama ile anca girebildik ..Kademeler çok boştu ...Tek dezavantajı bu sanırım ...Herkese bol kazançlar ...