https://i.hizliresim.com/ZEZ3n0.png
Bugün yatırım ve takip listemin maaşallahı var bugün ki şartlara rağmen
Printable View
https://i.hizliresim.com/ZEZ3n0.png
Bugün yatırım ve takip listemin maaşallahı var bugün ki şartlara rağmen
Hala sıkıntı yok kspsnışa bakıcam 21.60 altını yine kırarsa yarın hepsi şle elimdekilwrin eğer kırmazsa trade yaptıklarım ile vedalaşıcam...
Aselsan için yaptığım tabloda her gün akşam 17.56 da alan biri son 2 ayda sabah 10.10 geçe satsaydı %21 karı vardı...
Sanırım bu bile yeterli... varsın %3 günlüğü kaçırıyım 22.16 kırılmadan negatifim asels da
Bi bilgi olsun credit suisse ile ilgili bazı mecralarda aldığı malı taşıdığı işe ilgili yazılar okuyorum credit suisse in ülkemizde saklama lisansı yok ve muhtemelen deustche nin malını alıyor yada satıyordur
Merrill ile nam-ı diğer KADİM BANKA işleyiş anlamında çok fazla bilinmez barındıran bi finans kurumudur
İsmindende anlaşılacağı üzere tam adı Bank of America Merrill lynch dir ve ilgili ülkenin yurtdışı faaliyetlerinde etkindir
Eko hocam portföyün alış maliyetlerini ve alış tarihinide eklerseniz daha güzel olmaz mı
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Portföye ve hisselere fiyat bilgisini bilerek eklemedim o zaman muhabbet sürekli fiyat temelli gidiyor sırf bu yüzden twitterı buraktım biraz kimseyi kırmama biraz da kızgınlık ile yeni twitter kullanıyorum artık... insanlar bu sefer sizi kendi yat. danışmanı sanıyorlar bazen trade ettiğim fiyatları yazıyorum ama esas amacımdan sapmak şstemem esas amacım desipşm gibi finansal okuryazarlık sağlamak
İnsanları sorgulamaya itmek
Düşecek çıkacak şuradan aldım muhabbeti yapmak değil herkesin bildiğini göstermek deil
İlk kez bu cümleyi edicem mesela paylaştığım jants da egeen potansiyeli görüyorum
Şimdi şöyle anlatayım telefondayım kısa kesicem 20 yıl önce apple ın halinş düşünün mac lerle dalga geçilirdi
Piyasanın amiral gemisi ise hangi firmaydı nokia! Demek ki teknoloji ye yatırımda salt doğru tabir değil nokia da teknoloji şirketiydi yada blackberry de
Bist in 20 yıl önceki lokomotifi neydi dohol şimdi??? Konjenktür dersin başka şey dersin ama sonuç?
Elektrikli arabalar ile ilgili bi araştırmam vardı 1910 lu yıllarda elektrikli araba fuarı yapıldığını biliyormuydunuz?
Geleceğe bakalım petrodolr yada petrole dayalı ekonomi bitecek
Bi ülkenin büyümesi için ne gerekli enerji peki bu enerji nasıl sağlanacak? Muhtemek alt yapı anlamında nükleer taşımacılık anlamında elektrik olacak
Ülkemizde bu alanda ytırım yapan kim var istasyon açan pil üreten batarya üreten şarj ünitesi üreten yada en fazla elektrikli otomobil satan beni bu ilgilendiriyor bu şirketin fiyatı deil
Şuanda uv yatırım için uygun görülen ve geçmişte çok karlı olan şirketler gelecekte yok olabilirler...
Ya yenilikçi olacaklar yada yeni olacaklar...
Ülke pşyasasını düşününce honda vw toyota ülkemizde halka arz olmayacağına göre elektrikli araba işini kim sürdürebilecek bi iphone orijinal pili 140 usd iken abd de yansanayisi aliexpressde 8 usd tabii ki daha kalitesiz ama ülkelerin/ülkemizin alışkanlıklarınada bakmalıyız bu ülke internetden satılan bal rekoltesi klasik alışverişin öğne geçmiş ve bunun bal olmadığı bilindiğğ halde bu sğreç işliyorsa demek ki farklı yapılar var...
Yatırım stratejileride böyledir karar verme sğreçleri amigdala da şekillenir yatırımcı bir hissede ne zaman çok çıktı algısına kapılırsa daha doğrusu amigdala bu kararı verdirirse bu hisse daha çok gidecektir.... benzer süreç endekstede geçerli 100.000 rakamını söylediğimde twitterda seminerlerde herkes imalı bakıyordu şimdide herkes düşeceğini bekliyor aşağı sarkmasını istiyor eğer sarkarsa 97.500 altında bu demekki 88.000 e kadar gidecektir. Ama sarkmazsa önce 107.500 deneyecektir ve artık desteğimiz 100k olacaktır
Resme fiyat tabanlı bakılmamalı illa bi fiyat bakılacaksa bu bilançolar olmalı bilanço okuma öğrenilmeli mesela yabancı pra birimi cinsinden en kuvvetli şirketlerden biri olan soda neden kenardaki prasını döviz deil mevduat deil bono da değerlendiriyor sorgulanmalı!
Yada thy neden kur u hedge ederken japon yenini tercih eder nasıl bu kadar kötü yönetilir bu sorgulanmalı...
Çok yazdım ama tekrar edeyim borsada en kolay olan şey para kazanmak zor olan karda oturmak sabretmek ekrana bakmamak unutmak...
Sözün özü fiyat bu işin en kolay kısmı BİLGİ GÜÇTÜR!!!
Yüreğine sağlık seviyorum sizi nasıl istiyorsanız öyle yapın bu da sizin tarzınız olsun bize düşen sizlere katkıda bulunmak ve vermiş olduğunuz bilgilerden yararlanabilmek...
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
21.54 'e değdi Aselsanımız Nasıl bir yol izlenmeli???saygılar
21.50 altına sarkarsa düşüş hızlanır 21.78 üstüne atmalı ama çok güçsüz... ben kuralımı bozmadım dün aldıklarımı bgn 21.70 den verdim ve yine kar ettim... eminimki bu akşam alan pztesi sabah 10.10 geçe yine kar edecek...
Öğleden sonra tdi verisi bahane edilip bist de satış gözükebilir.... ne kadar bu satışa uyacağı önemli ben bgn özelinde olumsuzum açıkcası düşmemesi için bakın düşmemesi için diyorum yükselmemesi için deil kurun yukarı gitmesi...
Bu çeyrekte olmasada karlılığı tekrar arttıracaktır
aselsan ve soda özelinde kur artışı karlılığın %15 ine tekabül ederken tarihi yükselişini 4 lira olan kur un sağladığı bilanço ile yapmışken düşük kur da aselsan ın yükselmesi manidardır... aselsan malzemeyi kur ile alıyormuş yok efendim bunu diyen zır cahildir
Piyasa sadece bist deildir sadece kap haberi deildir mb halen reskont kullandırıyor 3.53 ile usd 4 lirada olsa şirketler 3.53 ile borçlanabilir yada ingiltere pşyasasında hedge ederse zaten carry trade ile güzel kar yazacaktır
Vergi muafiyetleride düşünülünce asels için 2 yol var
1- Yülsek meblağlı siparişler
2- Yüksek kur ve ürün çeşitliliği özellikle sağlık sektörü
Bu yazdıklarım hem günlük hem uzun vadede önemli aselsan ne zaman bedelsiz ser arttırımı yapmış karlılık özsermayeyi 5-6 katı katladığında... kar için ne lazım satış yapmak... bu hisseyi son 16 yılda destekleyen ne sermaye arttırımları ve borsamızın kendine özgü yapısı !!! (Bedelsiz ser arttırımı etkisi)arabistan işe yaşanan süreç aselsanı en çok etkileyecektir
Dünyada 2018 krizi beklerken arabistanda kurulan şirket ve teknoloji transferi kaynaklı edilecek kar ile buna en dayanıklı şirketlerden birinin aselsan olacağını sonrasında gerçekleşecek karlılık ile 2019 son öeyrekte yada 2020 de bedelsiz ser. arttırımı bekliyordum...
Benm aselsan yatırımcılarına tavsiyem kur u ve katar olayını arabistanda kurulan şirketle ilgili haberleri takip etmekeri yönünde günlük fiyat harwketlerini deil...
Asels yatırımcılarına üstdeki yazımın öıktısını almalarını tavsiye ediyorum etrafımdaki kişilerde benzer telkinde bulunuyorum n
Neden ? Kur yükseldi ne yapıcam var ... Bedelsiz ser arttırımı nedir var... makro mikro beklentiler var... kısaca asels var
BİLGİ GÜÇTÜR
Bol kazançlar herkese
Selam ve Sevgilerimle
Üstadım karanlık odada biraz daha mal sahibi olduk bakalım. Miting olayından sıkıntılı birşey çıkmazsa sabah aldıklarımı vereceğim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Haftaya petkimi anlatıcam... farklı bi bakış açısı sunmaya çalışıcam
İyi haftasonları
Hayırlı olsun hocam
Sent from my SM-J700F using Android mobile app
https://i.hizliresim.com/299nz0.png
En büyük 40 şirket...
Yarın itibariyle 8 günlük yurtdışı seyahatim başlayacak... vakit bulursam petkim i anlatıcam bulamazsam 8 gün buralar tarlaydı durumunda devam... herkese iyi haftalar
iyi yolculular .
Rabbim yol açıklığıversin hocam
iyi akşamlar
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı yolculuklar üstad
https://i.hizliresim.com/mkkZGV.jpg
Yabancıların son 1 aydır en fazla alıp sattığı hisseler... Bu ayda farklı olmasını beklemiyorum
Hayırlı olsun ve hayırlı yolculuklar
Yazılanların tamamını okudum,Daha önce soda sayfasında yazdığınız yazıyıda okumuştum,bir birinden güzel yolunuz açık olsun üstadım.
Günaydın eko üstatım hayırlı sabahlar Aselsan sayfasından sizin değerli yorumlarınızı takip ediyordum sayfanız hayırlı olsun hayırlı yolculuklar vermiş olduğunuz bilgileri her zaman takip edip faydalanmaya çalıçacağım teşekkür ederim YTD
Dün akşam itibariyle yurda döndüm arkadaşlar aselsan ayağımı basmamı bekliyormuş daha güdecek yolu var 23.41 izlenmeli sonrasında 25 lira sat ve bekle stratejim var
Ne demiştim kimse kusura bakmasın benden duymadığınız bir uslup olacak ama KASIMA KADAR YATAY SÜREÇ YOK BEKLER HER SENE BÖYLE DİYEN ŞARLATANLARA İNANMAYIN DEMEDİM Mİ?
Ama maalesef BİLGİ ÖNEMLİ DEMEMİZ YETMİYOR İLLA SİZLERİ BİRİLERİ KANDIRMALI!!!
Petkim çalışmamı yurtdışı boş zamanlarda tamamladım ama kararsızım bilançoyu bekleyip beklememe konusunda kararsızım... petkim varantı çıkacak haberi aldım sabah...
Toaso-oetkm-asels-hekts 1 haftada ortalama %9.7 gittiler uzun vadeli portföyüm
Bist çok kritik yerlerde ya tamam deyip sert düzeltmeye gidecek yada son shortcularında malını alacaklar bugünü çok önemsiyorum...
bist de bahsettiğim sert düşüş başkalarının beklediği gibi 80k lar değil benim için 100k artık diptir.
Bist başkanının 3 sıfır atmak için acele etmeyeceğiz açıklamasını önemsiyorum. Ayrıntılar çok önemlidir.
Selamlar hosgeldin yeniden.
LG-K220 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hoşgeldin üstadım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu vesile ile yazayım artık tanıdığım kişiler hariç soru cevaplamıyorum günlük paylaşımlara devam alacağı olan alsın okumayan zaten girmesin burası gorum safsatası yapmasın kimse burası forum deil şahsi konum ve şahsi görüşlerim...
Teşekkür etmek yerine burada günlük hayatta selam dahi vermeyeceğimizin insanların hakaretlerine maruz kalıyoruz...
İstesem bu eğitimleri para ile de veririm ve talebide anlatsam inanamazsınız ama ben BİLGİMİN DİYETİNİ ÖDÜYORUM SAYGI GÖSTERMEYENİDE İSTEMİYORUM!!!!
BU KADAR NET
Otokar konusuna girin herkes ağlar şken bi tek ben 120 lira olur 1 aya kalmaz yazmıştım herkes ne demişti??? Yine diyorum kısa zamanda 131 lira olmasını bekliyorum... sonrası benlik deil
Asels takip edenler 23.41 izlemeli aşağıda 21.90
Petkm 6.29 çok kritik ben kar al yaptım bilançoyu görüp gerekirse yukarıdan alırım
Tuprs sanırım efsane bilanço açıklayacak yat ilişkileri berbat öalışıyor maalesef soruya cvp veremiyorlar
105 üstü gider orada beklentim farklı belki sene sonu 60 lira olabilir diyim siz anlayın...
Yakın zamanda bir hisse halka arz oldu mesela sosyal medyada benim ulaşabildiğim değerlemelere (çok işlevsel deil) göre hissenin çok pahalı halka arz olduğunu yazdım... Bu hisse hakkında ne dişünüyorsunuz dediler... Pegasus u bilirmisin dedim... Adam bilirim uçakları var bilmem napayım vereceğin cvb ı dedi...
Ama cevabım çok netdi pgsua halka arzını incelese bulacaktı...
Şimdi bist e gelelim çok kızdırdılar bgn beni yırtdışındayken bile andavalın biri soru soruyor özelden 10 mesaj atıyor üşenmeden cvp lıyorum sonra bana ukalalık yapıyor asels konusunda ne var abi bilgi almak istiyorum diyor.... Senin öğreneceğin bilgiye diyeceğim olmayacak...
Artık mesajları silmiyorum sürekşi uyarı geliyor ..... mesaj yolladı gelen kutunuz dolu diye ohh ne güzel okumuyorum bile ... soruyor da soruyor bi eleman gelmiş konuya asels 21.20 görecek demiş abi çok güzel konuşuyor acaba spek bu mudur diyen var yaaa!!!
İllaallah ettim inanın artık... Dua etsinler asels dalar açıkcası asels ın da bu yatırımcı kitlesiyle bu kadar yükseliş yapması beni daha da cesaretlendiriyor...BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ
Borsa sadece borsa deildir
Nasıl bist başkanının 2 sıfır atmak için acelemiz yok demesi beni cesaretlendiriyorsa
Bu yatırımcı kitlesi ile düşmeyen asels da beni cesaretlendiriyor demekki daha yolu var...
Benm tanıdığım aselsan şuan 23.08 23.41 dener
Bugün bu serzenişlerimi yazayım bidaha da bu tarz adamlarla muhattap olmak istemiyorum
Üstadım yorumlarınızı zevkle takip ediyoruz