Sayfa 6/47 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
Arama sonucu : 371 madde; 41 - 48 arası.

Konu: EkoDream ile Bist ve Finansal Okuryazarlık

1. Bugün yatırım ve takip listemin maaşallahı var bugün ki şartlara rağmen
    Hisse senedi bazlı yorumlardan çok Finansal okuryazarlık sağlamaktır amacım.
    Borsa'nın ilginçliği; biri bir hisseyi satar, diğeri o hisseyi alır, her ikisi de birbirinden daha akıllı olduğunu sanır. Twitter: EkoDreaM

2.  Alıntı Originally Posted by EkoDream Yazıyı Oku
    21.58 aselsan yarın için yazıldık bakalım
    Bol şans. İyice al sat kagıdı yaptı zaten tahtamız bizi..

3.  Alıntı Originally Posted by Takaşi Yazıyı Oku
    Bol şans. İyice al sat kagıdı yaptı zaten tahtamız bizi..
    Hala sıkıntı yok kspsnışa bakıcam 21.60 altını yine kırarsa yarın hepsi şle elimdekilwrin eğer kırmazsa trade yaptıklarım ile vedalaşıcam...
    Aselsan için yaptığım tabloda her gün akşam 17.56 da alan biri son 2 ayda sabah 10.10 geçe satsaydı %21 karı vardı...
    Sanırım bu bile yeterli... varsın %3 günlüğü kaçırıyım 22.16 kırılmadan negatifim asels da
    Borsa'nın ilginçliği; biri bir hisseyi satar, diğeri o hisseyi alır, her ikisi de birbirinden daha akıllı olduğunu sanır. Twitter: EkoDreaM

4. Bi bilgi olsun credit suisse ile ilgili bazı mecralarda aldığı malı taşıdığı işe ilgili yazılar okuyorum credit suisse in ülkemizde saklama lisansı yok ve muhtemelen deustche nin malını alıyor yada satıyordur

5. Merrill ile nam-ı diğer KADİM BANKA işleyiş anlamında çok fazla bilinmez barındıran bi finans kurumudur
    İsmindende anlaşılacağı üzere tam adı Bank of America Merrill lynch dir ve ilgili ülkenin yurtdışı faaliyetlerinde etkindir

6.  Alıntı Originally Posted by EkoDream Yazıyı Oku
    Hala sıkıntı yok kspsnışa bakıcam 21.60 altını yine kırarsa yarın hepsi şle elimdekilwrin eğer kırmazsa trade yaptıklarım ile vedalaşıcam...
    Aselsan için yaptığım tabloda her gün akşam 17.56 da alan biri son 2 ayda sabah 10.10 geçe satsaydı %21 karı vardı...
    Sanırım bu bile yeterli... varsın %3 günlüğü kaçırıyım 22.16 kırılmadan negatifim asels da
    Katılıyorum. Şu anda beklenen o meşhur atagı yapsa bile en fazla toplamda %10 verir, günlükte 3 5% artarak. Zaten 5% eksideyiz tavandan.
    Alsat kagıdı yapmayı becerdi kendini tahtamız.
    Ytd

7. Eko hocam portföyün alış maliyetlerini ve alış tarihinide eklerseniz daha güzel olmaz mı

LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by turkerteo Yazıyı Oku
    Eko hocam portföyün alış maliyetlerini ve alış tarihinide eklerseniz daha güzel olmaz mı

LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Portföye ve hisselere fiyat bilgisini bilerek eklemedim o zaman muhabbet sürekli fiyat temelli gidiyor sırf bu yüzden twitterı buraktım biraz kimseyi kırmama biraz da kızgınlık ile yeni twitter kullanıyorum artık... insanlar bu sefer sizi kendi yat. danışmanı sanıyorlar bazen trade ettiğim fiyatları yazıyorum ama esas amacımdan sapmak şstemem esas amacım desipşm gibi finansal okuryazarlık sağlamak
    İnsanları sorgulamaya itmek
    Düşecek çıkacak şuradan aldım muhabbeti yapmak değil herkesin bildiğini göstermek deil
    İlk kez bu cümleyi edicem mesela paylaştığım jants da egeen potansiyeli görüyorum

Şimdi şöyle anlatayım telefondayım kısa kesicem 20 yıl önce apple ın halinş düşünün mac lerle dalga geçilirdi
    Piyasanın amiral gemisi ise hangi firmaydı nokia! Demek ki teknoloji ye yatırımda salt doğru tabir değil nokia da teknoloji şirketiydi yada blackberry de
    Bist in 20 yıl önceki lokomotifi neydi dohol şimdi??? Konjenktür dersin başka şey dersin ama sonuç?

Elektrikli arabalar ile ilgili bi araştırmam vardı 1910 lu yıllarda elektrikli araba fuarı yapıldığını biliyormuydunuz?
    Geleceğe bakalım petrodolr yada petrole dayalı ekonomi bitecek
    Bi ülkenin büyümesi için ne gerekli enerji peki bu enerji nasıl sağlanacak? Muhtemek alt yapı anlamında nükleer taşımacılık anlamında elektrik olacak
    Ülkemizde bu alanda ytırım yapan kim var istasyon açan pil üreten batarya üreten şarj ünitesi üreten yada en fazla elektrikli otomobil satan beni bu ilgilendiriyor bu şirketin fiyatı deil
    Şuanda uv yatırım için uygun görülen ve geçmişte çok karlı olan şirketler gelecekte yok olabilirler...
    Ya yenilikçi olacaklar yada yeni olacaklar...
    Ülke pşyasasını düşününce honda vw toyota ülkemizde halka arz olmayacağına göre elektrikli araba işini kim sürdürebilecek bi iphone orijinal pili 140 usd iken abd de yansanayisi aliexpressde 8 usd tabii ki daha kalitesiz ama ülkelerin/ülkemizin alışkanlıklarınada bakmalıyız bu ülke internetden satılan bal rekoltesi klasik alışverişin öğne geçmiş ve bunun bal olmadığı bilindiğğ halde bu sğreç işliyorsa demek ki farklı yapılar var...
    Yatırım stratejileride böyledir karar verme sğreçleri amigdala da şekillenir yatırımcı bir hissede ne zaman çok çıktı algısına kapılırsa daha doğrusu amigdala bu kararı verdirirse bu hisse daha çok gidecektir.... benzer süreç endekstede geçerli 100.000 rakamını söylediğimde twitterda seminerlerde herkes imalı bakıyordu şimdide herkes düşeceğini bekliyor aşağı sarkmasını istiyor eğer sarkarsa 97.500 altında bu demekki 88.000 e kadar gidecektir. Ama sarkmazsa önce 107.500 deneyecektir ve artık desteğimiz 100k olacaktır
    Resme fiyat tabanlı bakılmamalı illa bi fiyat bakılacaksa bu bilançolar olmalı bilanço okuma öğrenilmeli mesela yabancı pra birimi cinsinden en kuvvetli şirketlerden biri olan soda neden kenardaki prasını döviz deil mevduat deil bono da değerlendiriyor sorgulanmalı!
    Yada thy neden kur u hedge ederken japon yenini tercih eder nasıl bu kadar kötü yönetilir bu sorgulanmalı...

Çok yazdım ama tekrar edeyim borsada en kolay olan şey para kazanmak zor olan karda oturmak sabretmek ekrana bakmamak unutmak...
    Sözün özü fiyat bu işin en kolay kısmı BİLGİ GÜÇTÜR!!!

Sayfa 6/47 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •