Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 16/47 ÝlkÝlk ... 6141516171826 ... SonSon
Arama sonucu : 371 madde; 121 - 128 arasý.

Konu: EkoDream ile Bist ve Finansal Okuryazarlýk

1.  Alýntý Originally Posted by Balkesli Yazýyý Oku
    Sayýn Murat Hocam 25 e yakýn seviyelerde sat izle düþünceniz bugünkü hareket nedeniyle bir deðiþikliðe uðradý mý? Bir de endeksin bugünkü hareketinin bugün Ýçin Asels nin daha kötü bir performans sergilemesini engellediðini düþünüyor musunuz? Teþekkürler
    Aksine bilakis Piyasanýn tamamýna yayýlan alýmlarýn aselsana olumlu deil olumsuz yönde sirayet ettiðini düþünüyorum bildiðiniz üzere ben farklý bakarým süreçlere o yüzden bu ralliyi tahmin edebildim herkes bist çökecek derken 100k diyebildim þimdi herkes yine çöküþ bekliyor ben 110k görüp sýfýr atma olayýný bekliyorum sonra herkes bedelsiz etkisi bekleyip alýrkende tam tersi !!!... aselsan son 1 yýldýr piyasa yükseliþlerinden ayrýþýyor çünkü ve bu yükseliþlerde genelde asels da para çýkýþý olmakta... 25 liraya yakýn meblaðlar yazmýþtým hedef fiyat göre hareket ermiyorum inanýn bazý hisselerde baksamda aselsanda grafiðe bile bakmýyorum alýp satmak için son 1 yýldýr hep flama sonra sert yukarý 2. Bir yükseliþ günü sonra 3 ü yaparsa devam ýfak ufak yada 3 de yükseliþ gün içi eksiye dönüþ ve yatay sonrasýndaki günlerde ortalama %3-5 eksi tekrar flama çalýþmalarý
    Bgn daha yukarýda bi kapanýþ bekliyordum(23.31 gibi)... Yarýnda sabah muhtemelen yukarý açabilir sonrasýnda ki hareketi dünkü bugün ki gibi olursa devam ederim ama sabah ki açýlýþ fiyatý dip olarak kalmazsa benden alanda kazandýn derim...
    Bu benm kýsa vadeli stratejim uv stratejimde ise sürekli al al al ve satma var uzun zamandýr...
    Yukarýdaki yazdýklarýmda metafordur benzetim senaryosudur ve bist de senaryolarýn her daim iþlevsellik göstermediði bir gerçektir...

Ýyi günler
    Hisse senedi bazlý yorumlardan çok Finansal okuryazarlýk saðlamaktýr amacým.
    Borsa'nýn ilginçliði; biri bir hisseyi satar, diðeri o hisseyi alýr, her ikisi de birbirinden daha akýllý olduðunu sanýr. Twitter: EkoDreaM

2. Abim özlenmiþtin ne iyi yapmýþsýn geri donmekle. Henüz yeni görebildim ve baþtan okumaya baþladým bitirdim. Gerçekten bize cok farklý yönlerden bakmayý öðretiyorsun. Ne kadar teþekkür etsek azdýr. Bizim gerçekten bazý seyleri öðrenmemiz gerektiðini sizi okudukça anlýyorum. Bu zamana kadar ve bundan sonra ki bilgi akýþýn icin cok teþekkür ediyorum.

Halen malum memlekette bekleniyorsun abi unuttum sanmiyorsundur umarým.

Saðlýcakla kal

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Biraz sabýr biraz umut. Yazdýklarým kendimi baðlar...

3.  Alýntý Originally Posted by Yuyuse Yazýyý Oku
    Abim özlenmiþtin ne iyi yapmýþsýn geri donmekle. Henüz yeni görebildim ve baþtan okumaya baþladým bitirdim. Gerçekten bize cok farklý yönlerden bakmayý öðretiyorsun. Ne kadar teþekkür etsek azdýr. Bizim gerçekten bazý seyleri öðrenmemiz gerektiðini sizi okudukça anlýyorum. Bu zamana kadar ve bundan sonra ki bilgi akýþýn icin cok teþekkür ediyorum.

Halen malum memlekette bekleniyorsun abi unuttum sanmiyorsundur umarým.

Saðlýcakla kal

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Merhaba güzel dostum yuetdýþýndaydým yeni döndüm bildiðiniz üzere Allah nasip ederse kýsa zaman sonra 2 numarayý kucaðýma alýcam o yüzden istanbul dýþýna çýkamýyorum hatta þimdi yazlýktan eve döndüm...
    Senn memlekete gelicem ama yanýma birilerini katýp durma kýsmetse 4-5 yýla ise senn memlekete temelli yerleþicem bu kararý kesinleþtirdik o zmn ben seni misafir ederim...
    Son düzenleme : EkoDream; 19-07-2017 saat: 23:21.
    Borsa'nýn ilginçliði; biri bir hisseyi satar, diðeri o hisseyi alýr, her ikisi de birbirinden daha akýllý olduðunu sanýr. Twitter: EkoDreaM

4.  Alýntý Originally Posted by kalemci Yazýyý Oku
    Sayýn Murat hocam Jantsa daki uzun ve kýsa vadede beklentin nedir? Teþekkürler
     Alýntý Originally Posted by EkoDream Yazýyý Oku
    Merhaba. Fiyat hedefi vermeyi sevmiyorum onu trend çizen arkadaþlar yapsýn... ama jants ile ilgili bi cümle yazýyým burada dursun çok ilginç fiyatlara gitme potansiyeli var... ama her daim temkinli olunmalý belirtmeden edemiycem
    Ütopik beklentim egeen sasa performansý ama zamaný yok! Yinede portföyümde yeri oldukça sýnýrlý belirtmek isterim...%5 kadar þuan için
    Aslan payý aselsanda ama 2. Çeyrek bilançolarý sonrasý aslan payýný tüpraþa býrakacak gibi...

BURADAN SONRASI 2.ÇEYREK BEKLENTÝLERÝMÝ ÝÇERÝR

Tüpraþ 2. Çeyrek kar beklentim 1 katrilyon svet yanlþ duymadýnýz eger grev çok olumsuz etkilemediyse beklentim 1 kateilyon TL.
    Petkm karýný 1. çeyreðe göre yatay bekliyorum portföyümdeki yerini boþalttým..2. Çeyrek sonrasý kararý vericem
    Soda karýnýn da petkm karý ile brnzer kur kaynaklý karýnda düþüþ bekliyorum her ne kadar bana nakit patirasýnýn bir kýsmýný banka tahvilinde saklamasý saçmada gelse þimdi bakýnca soda yönetimini tebrik ediyorum...
    Froto ve toaso çok baþarýlý belkide %50 yi aþan çeyrekler bekliyorum zaten bunu bilen yabancý 19-44 hareketini yaptý froto da açýkcasý toaso halen cazip durmakta!
    En büyük sýçramayý tavhl da bekliyorum açýkcasý tavhl için gelecek bilanço ile bu fiyatlar çok ucuz kalabilir
    Diðer bi yýldýz kar beklentim tkfen de bazýlarý çok gitti buradan alýnabilirmi sorusu gelebilir akýllara bist de süreç tarihsel bakýldýðýnda teknik deðil karar verme süreçleri amigdala korteks iliþkisi düþünüldüðünde a hissesi 10 liradan 15 liraya çýkar sonra 14 liraya düzeltme yapar ky düþüyor diye satar sonra hisse 18 liraya gider benden alan da kazansýn der ve kendini avuyitýr nede olsa geri gelecek der ama hisse 20 liraya gider... iþte burasý kritikdir Türk yatýrýmcýda tam sayýlarýn direnç olma algýsý vardýr hisseler 1 lirayý 5 lirayý 10-15-20 lirayý kýrarken daha çok zorlanýr hem direnç hem destek anlamýnda bunada deðiniriz bunun bizim yetiþme tarzýmýzla ilgisini konuþuruz...
    Neyse konumuza dönelim 20 lira olduðunda hisse artýk bizim için ky için çok pahalýdýr amigdala karar verme sürecinde 15 den sattýðýný 20 liradan mý alacaksýn der ve hisse ESAS HAREKETÝNÝ burada yapar...30 lira hareketi baþlamýþtýr ve en büyük kazanç buradadýr artýk hissenin dibi 26 liralrdýr ve mal almak isteyenler bu bölgelere yýgýlacaktýr... þirket karlý bi þirketse buradan alanda kazanacaktýr ama þirket spekülatif bi þirketse iþte o zaman o 15 lira bile pahalý demektir...
    Örnek: arcelor mittal satýþý sonrasýndaki eregli süreci 1.70 ler ve sonrasý
    Örnek: socar satýlý sonrasý 1.90 da duran petkim ve yükseliþ süreci
    Ve dahasý...
    Þimdilik hayýrlý akþamlar
    Bu mobilden son mesajým olur inþallah kýzdan laptop ý kurtarabilirsem yazabilir grafik paylaþabilirim ama bu baþlýkta grafik çizmek ichimoku çizmek trend çizmek istemiyoum bunu herkes yapýyor amacým algý sðreçlerini ve yatýrým stratejilerini anlatmak...
    Mesela algoritmalarýn çalýþma prensipleri algoritmalarýn çalýþma prensipleride dahil konuþucaz ama hýzla gitmek istemiyorum...

5. Sayýn ekodream sayfanýz hayýrlý olsun çok mutlu oldum sizi gördüðüme çok küçük ve hiç borsadan anlamayan biri olarak borsaya daha 5 ay önce ilk aselsan ile girmiþtim ve siz deðerli insanlarý tanýdým hiç yorum yapmadým sadece sizleri takip ettim.Sayfanýzý tamamen okudum. aselsan dan çok deðerli yorumcularý da sizin sayfanýz da görmek ayrýca mutlu etti beni.borsa alemi hakikaten çok karýþýk çok olumsuza yönlendirenler var mutlu olmamýn sebebi ise biz ky yol gösterirken bizleri düþünerek bizim yanýmýzda olduðunuzu bilmemin mutluluðudur.Hepinize saygýlarýmý sunarým.Yorumlarýnýz bizler için çok deðerli bu alemde sevgilerle.

6.  Alýntý Originally Posted by kalemci Yazýyý Oku
    Sayýn Murat hocam Jantsa daki uzun ve kýsa vadede beklentin nedir? Teþekkürler
     Alýntý Originally Posted by EkoDream Yazýyý Oku
    Merhaba. Fiyat hedefi vermeyi sevmiyorum onu trend çizen arkadaþlar yapsýn... ama jants ile ilgili bi cümle yazýyým burada dursun çok ilginç fiyatlara gitme potansiyeli var... ama her daim temkinli olunmalý belirtmeden edemiycem
     Alýntý Originally Posted by mavim Yazýyý Oku
    Sayýn ekodream sayfanýz hayýrlý olsun çok mutlu oldum sizi gördüðüme çok küçük ve hiç borsadan anlamayan biri olarak borsaya daha 5 ay önce ilk aselsan ile girmiþtim ve siz deðerli insanlarý tanýdým hiç yorum yapmadým sadece sizleri takip ettim.Sayfanýzý tamamen okudum. aselsan dan çok deðerli yorumcularý da sizin sayfanýz da görmek ayrýca mutlu etti beni.borsa alemi hakikaten çok karýþýk çok olumsuza yönlendirenler var mutlu olmamýn sebebi ise biz ky yol gösterirken bizleri düþünerek bizim yanýmýzda olduðunuzu bilmemin mutluluðudur.Hepinize saygýlarýmý sunarým.Yorumlarýnýz bizler için çok deðerli bu alemde sevgilerle.
    Ben tþk ederim maalesef biz toplum olarak sadece etrafýmýzda deil kendi çocuðumuzda dahi olumlu davranýþlarý deil olumsuz davranýþlarý görmeyi yeðleyen bi toplumuz tabii bunun ericsson geliþim dönemlerinden tutun piaget e kadar açýklanabilirliði var ama ben farklý süreçlerle açýklayabilirim... Daha küçük bi meslek grubu ile ilgili mesleki tatmin ile ilgili tezim var yyýnlanmýþ o yüzden konuþabilirim sanýrým bu konuda...
    Þimdi gelelim konumuza bist yada borsa gözüktüðü gibi karanlýk bi mecra deildir yine örnek vereyim
    Örnek: toaso 2008 krizide dahil trend çizgisinden hiç sapmamýþ ve her daim faizden fazla getiri saðlamýþ 9 yýldýr
    Aselsan 1 yýl hariç bu süreve uymlu
    Tüpraþ 2 yýl hariç bu sürece uyumlu
    Hekts-Kront-petkm kýsa vadede bu süreç devam etmiþ
    Örneðin çimento sektörü genelde %7-%10 temettü verir düþünebiliyormusunuz 10 sene çimento hissesine yatýrým yapan birisinin maliyeti ne 0 yazýyla da sýfýr hisse hiç çýkmasa ne olur? Kaldý ki mümkün deil ama ironi olsun...
    Bist de oynanmaz yatýrým yapýlýr ve her yatýrým baþarýlý da olmaz yine örnekliyim
    Bankalar arasýnda 2013-2016 yýllarý arasýnda bilanço ve karlýlýðýný en çok beðendiðim banka halkb idi ama bist yaþantýmýn en büyük zarar ve zaman kaybýný halkb da yaþadým bildiðiniz süreçlerden dolayý...
    O yüzden yatýrým kriterlerim yýldan yýla upgrade oldu ve 2015 yýlý itibari ile banka hisselerine ytýrýmý býraktým...
    Upgrade im daha da deðiþkenlik gösterdi siyasete bulaþmýþ, karýný daðýtmayan, büyümeyen,iyi yönetilmeyen, yönetiþimi bilmeyen, örgüt kültürüne hazi olmayan þirketlere yatýrým yapmamaya çalýþtým.(bu konuda koç þirketleri çok baþarýlý hakkýný yemeyeyim deðinmem lazým) piyasadaki birçok baþarýlý ceo ve gm koç çýkýþlýdýr... yada oyak çýkýþlýdýr...
    Bist doðru incelenirse karlý ve zevkli bi ytýrým aracýdýr

7.  Alýntý Originally Posted by EkoDream Yazýyý Oku
    Merhaba güzel dostum yuetdýþýndaydým yeni döndüm bildiðiniz üzere Allah nasip ederse kýsa zaman sonra 2 numarayý kucaðýma alýcam o yüzden istanbul dýþýna çýkamýyorum hatta þimdi yazlýktan eve döndüm...
    Senn memlekete gelicem ama yanýma birilerini katýp durma kýsmetse 4-5 yýla ise senn memlekete temelli yerleþicem bu kararý kesinleþtirdik o zmn ben seni misafir ederim...
    Allah saðlýkla kucaðýnýza almayý nasip etsin abi. Söylememe gerek yok sanýrým ne zaman istersen gelebilirsin [emoji4]

Tabiki bende sizin bir kase çorbanýzý içerim nasip olursa

Saygýlar...

iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Abi vaktin olursa ; alýþ satis arasýnda ki bu farklýlýðý anlatabilir misin ? 20.07.2017 tarihli Alýþ az satýþa oranla az ama yüzde 2,22 yukarý çýkmýþ kaðýt... madem satis fazla para çýkýþý var neden yukseldi ? Yada satis alýþa oranla fazla da karþýlýksýz satis nasýl oluyor.
    Vaktin olursa cevaplarsan sevinirim abim. Þimdiden çok teþekkür ederim

iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 16/47 ÝlkÝlk ... 6141516171826 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •