syn silvereng altın ve döviz öngörüleri de rica etsek şimdiden teşekkürler
Printable View
syn silvereng altın ve döviz öngörüleri de rica etsek şimdiden teşekkürler
Gram altın tarafında dolar etkisi ile yükseliş devam ediyor. Kısa vadede (1 hafta içinde) sırasıyla 161.2 ve 165.8 hedef seviyesidir. Bir hafta içinde 166 üzeri benim için sürpriz olur.
Kısa vadede 156.8 altındaki kapanışlarda 148-150 aralığına doğru gevşeyebiliriz.
Yıl sonu hedef fiyatı olarak tahminim 160 liradır.
Not: verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Dolar/TL yıl sonu hedef tahminimi koruyorum. 3.82
Son verilere göre 3.90 sınırına dayandık. 3.96-3.97 aralığına doğru yeni zirve denemeleri görebiliriz. Bir hafta içerisinde daha üstünü görmeyi beklemiyorum.
Teknik olarak kanal içinde hareketine devam ediyor ve uzun vadede bu trend içinde yükselmeye devam edecektir. Trendden çıkma durumunda buradan yazarım.
Geri çekilmeler bir hayli zor ama, geri çekilme olursa 3,62-3,63 aralığı alım için uygun seviyeler olarak dikkat çekmektedir.
Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Bist100 1087xx-1091xx aralığı kritik seviyedir. Üstündeki işlemlerde pozitif sahadaki işlemler devam edecektir diye düşünüyorum.
1153xx üstüne atarsa ve 2 iş günü üzerinde kalırsa, bu durumda yıl sonuna kadar 122-128 bin aralığında bir seviye görmemiz benim için şaşırtıcı olmayacaktır.
115 bin geçilirse, kısa vadede ilk etapta 118 binli seviyeler hedefte olacaktır.
FED, faiz artırma politikası ile beraber uzun vadeli trend içerisinde dolar endeksi yükselmeye devam ediyor.
Dolar artmaya devam edecek!
Teknik analizlerim ışığında aşağıdakileri söyleyebilirim.
4'leri yüksek ihtimal Kasım sonuna kadar görürüz.
Eğer yakın zamanda(Kasım sonuna kadar) 3,78 altına inerse, bu durumda 4'leri 2018 mayıs sonuna kadar görmeyi beklerim.
Teşekkür ederim sn silvereng
115 binden döndük. 1153xx geçerse diye güzel hareketler olacak diye yukarıda yazmıştım. Takip eden dostlarım hatırlarlar. 115 bin altında da 1087xx-1091xx aralığına dikkat çekmiştim. Birkaç gündür bunun önemini görüyoruz.
VE
Bist100 107153 kapanış.
Haftanın son işlem günü kritik!
108 bin üzerinde kapanış olursa, umut var. 1094xx altı negatif saha görünüyor.
108 bin altında satışlar derinleşebilir.
Özellikle 9 aylık bilanço sonuçları ile beraber sinsi satışlar görüyorum ki hoş değil!
Şu an negatif saha. Yani aşağıya!
Ama yarın 108 bin üzeri kapatırsak, umut var.
100 bin civarındaki boşluk çoktan alındı. Tekrar orta vadedeki trende fiyatlanma oldu ve 115 binler görüldü.
115 bin civarından çabuk geri çekilme satış için iyi seviyelerdi. Fırsatlar satış için kollanıyor :)
Usta çoğu X100 hissesinde zaten 100.000 altı rakamlarda Aselsan da stresini atan by Garan AKBNK gibi trend hisselerine döner mi?Sanki bu gibi hisselerde toplama var gibi
Topik dışı konuları buradan cevaplamıyorum.
Max fayda sağlayacak kaliteli bir topik için hatırlatma amaçlıdır.
Topiğimin en başında yazdığım gibi;
"Her topiğin bir amacı vardır. Açtığım bu topikte sadece BIST100 ve bazı kurlar için yaptığım rafa kalkacak analizlerimi paylaşacağım. Amaç bu puslu ortamda yolu kaybetmeme kapsamında bilgi paylaşımıdır. Umarım faydalı olur. "
syn silvereng birkaç yıl önce borsanın nihai hedefi 105 ile 115 arası verdiğinizi gün gibi hatırlarım geriye dönük aradım kopyalamak için ama eski sayfalara ulaşamadım yoksa geri dönüş başladımı orta ve uzun vadeli görüşünüz nedir vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürlaer..
Takip eden dostlarım bilirler.
Aşağı yönü işaret etmiştim.
Yakın zamanda değerlendirmelerimi paylaşacağım. Umarım verileri kendi yol haritasını faydalı oluşturma yönünde istifade edenler olmuştur.
107bin altındaki kapanışlarda negatif sahada işlemler devam.
1019xx destek seviyesi altına inerse, 1001xx denemesi gelebilir. 980xx-966xx sırasıyla diğer seviyeler.
Not: Verilen seviyeler bu hafta sonuna kadar geçerlidir.
TEknik analizlerim ışığında; Dolar/TL tarafında özel bir durum(ABD Rıza Zarrab davası v.b.) oluşmazsa, sert yukarı hareketler beklemiyorum. Yıl sonu kapanış max 4,04 beklerim. Verdiğim seviyenin üstünü yıl sonuna kadar görebilir ama bir gevşeme beklerim.
Yıl sonuna kadar bir gevşeme olursa, en fazla 3,79'a kadar düşebilir diye düşünüyorum.
2018 ilk yarıyılı tahmin fiyatım da 4,15-4,20 aralığıdır.
BIST100 1066xx !
Bu seviyenin üstünde kaldığımız sürece 1085xx-1107xx sırasıyla hedeftedir.
Altına inersek, 102-103 aralığını tekrar ziyaret edeceğiz görünüyor.
Yukarıdaki alıntım 30 Mart 2017 tarihlidir. Hala yıl sonu dolar kuru tahminimi koruyorum. 8 Aralık 2017 dolar fiyatı tesadüfen yüzde 1 sapma ile tahminime yakın bir değer :)
Dolar/TL, önümüzdeki hafta yapılacak MB faiz kararı toplantı öncesi beklentinin satın alınması ve Zarrab davasında beklenen dışı bir çıktı oluşturmadığından ötürü bir miktar gevşedi. 3.79 altına sarkarsa, bir miktar daha geri çekilmesini beklerim, ancak 3,70'in altını kısa vadede göreceğimizi düşünmüyorum.
Uzun suredir bitcoin ile ilgili bana sikca soruyorlar.
Konuyla ilgili ozet goruslerim linktedir.
https://twitter.com/silverengi/statu...06637886660608
Yatirim tavsiyesi degildir.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BIST100 1071xx kritik seviye olarak dikkat çekiyor. Üstü pozitif saha olmakla birlikte 1086xx üstündeki işlemlerde sırasıyla aşağıdaki seviyelerin görülmesini bekliyorum.
1107xx-1124xx
Yukarıda bahsettiğim seviyenin altına inerse kısa sürede 102500-103500 aralığına doğru gevşeyebiliriz.
Bugun ilk hedefi gordu. Bakalim bu hafta icinde ikinci hedefi de gorecek mi?
Gün içi en yüksek 112156 ile 1124xx hedefine yuzde 0.3 hata ile yaklaştık :)
Daha iyi tahminler yapamk gerekiyor...
Önümüzdeki hafta içinde takip edeceğimiz seviye 1078xx.
Bu seviyenin altına inersek 102 binli seviyeler benim için sürpriz olmaz.
Bu seviyenin üstünde 10259x ilk hedef seviyesidir. Geçerse 115 bin seviyeler ile bir rekor denemesi olabilir.
Sayın silvereng iyi tatiller
1127xx !
Bu seviye üstünde pozitif sahada işlemler devam.
1144xx altına inmediği sürece 1188xx denemesi görebiliriz. Üzerine çıkarsak Ocak sonuna kadar 125-127 bin aralığına yükselmesi benim için sürpriz olmaz.
Dolar/TL 2018 yıl sonu tahminim teknik analizlerime göre 4.29'dur.
Kısa vadede ilgili kur 3.73 altına sarkarsa 3.60-3.65 aralığına gevşemesini bekliyorum ve bu seviyelerin alım için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Bist100 gun icinde min 112884 gordu. 100 p yaklasik da iyidir :)
Hala umut var. Izlemeye devam.
Bist100 1165xx !!
Kısa vadede bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece 122-123bin aralığı görülür diye düşünüyorum. Bu seviyeye gelirsek, daha üst hedefleri paylaşacağım.
1165xx altına inerse, karların realizasyonu hızlanabilir ve 115 binlere kadar gevşeyebiliriz. Bu seviyeye gelirsek, daha alt hedefleri paylaşacağım.
DOST ACI SÖYLER!
Dünya borsaları rekor üstüne rekor kırıyor. Gelişmiş ülke borsaların İlginç fiyat hareketleri mevcut.
Örneğin benim teknik analizlerime göre Dow Jones olması gereken seviye 22 binli seviyeler. 26600 leri gördü. Yüzde 20 pahalı durumda. Cuma günü sert düşüş ile 25510'dan kapadı. Tehlike çanları sinyal verdi.
Dax için 11500-12000 aralığı uygun seviyeler olarak dikkat çekiyor. Max 13596 seviyesi gördü ve cuma günü 12785 seviyesinden kapadı. Bir sinyal daha!
Dikkat etmek lazım. Paranın yönü değişecek gibi görünüyor!
Her 2 endekse dikkat belirttigim araliga dogru yelken actilar! :)
Bist100 son 3 işlem gününde negatif seyrini sürdürmektedir. Bu tip ortamlarda tribünden suların durgunlaştığını görmek önem arz etmektedir.
115 binli seviyeler altındaki işlemlerde hisse senedi taşımak riskli görünüyor.
Aşağıda 104500-105500 aralığı önemli bir destek noktası olarak dikkat çekiyor.
Dolar/TL yil sonu tahminime yaklasinca bu seviyeler de telafuz edilmeye baslandi.
Yatirim tavsiiyesi degildir.
Yakın zamanda bist100 111-112 bin aralığını aşmadığı sürece negatif sahada(111 bin altında) işlemlerin devam etmesini beklerim. 1061xx ve 1044xx önemli destek seviyeleri olarak dikkat çekmektedir. Yakın zamanda 104500-105000 bin aralığının deneneceğini ön görüyorum. İzlemeye devam.
Sadece denenmekle kalmadi. Asagisinda kapanis gerceklesti.
Tekrar analiz edip.paylasacagim.