USD/TRY tarafında yıl sonu beklentim 3.82 seviyesidir.
Benim pencerede bugünlerde dolar kurunun 3,40-3,54 bandında olması gerekiyor. Teknik olarak hala biraz pahalı durumda.
Yatırım tavsiyesi değildir.
USD/TRY tarafında yıl sonu beklentim 3.82 seviyesidir.
Benim pencerede bugünlerde dolar kurunun 3,40-3,54 bandında olması gerekiyor. Teknik olarak hala biraz pahalı durumda.
30 Mart'ta yazdığım dolar tahminimde bir değişiklik yok. Oraya doğru gideceğiz!
Mart 2017'de dolar kurunun 3,40-3,54 bandı arasına yerleşmesi gerektiğini yazmışım. uzun süre bu bant içinde kaldık biliyorsunuz. 3.40 bandının altından itibaren tepki alışları geldi ve şu sıralar 3.56 civarından işlem görüyor.
3,55 bandının üzerinde kaldığı sürece kısa vadede hedef 3.71 görünüyor. Sonra 2 yukarı 1 aşağı yıl sonuna doğru 3.8x civarlarında kapanış görebiliriz diye düşünüyorum.
Yukarıdaki alıntım 30 Mart 2017 tarihlidir. Hala yıl sonu dolar kuru tahminimi koruyorum. 8 Aralık 2017 dolar fiyatı tesadüfen yüzde 1 sapma ile tahminime yakın bir değer
Dolar/TL, önümüzdeki hafta yapılacak MB faiz kararı toplantı öncesi beklentinin satın alınması ve Zarrab davasında beklenen dışı bir çıktı oluşturmadığından ötürü bir miktar gevşedi. 3.79 altına sarkarsa, bir miktar daha geri çekilmesini beklerim, ancak 3,70'in altını kısa vadede göreceğimizi düşünmüyorum.
Yer İmleri