Bist100 tarafýnda 898XX altý negatif saha olup 881xx ilk hedef seviyesidir.
Yeni bir pozitif hava için 90bin üstü iþlemler þarttýr.
Orta vadede 81-82 bin aralýðý altýna inmediði sürece yükselme trendi devam edecektir gibi görünüyor.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
USD/TRY tarafýnda yýl sonu beklentim 3.82 seviyesidir.
Benim pencerede bugünlerde dolar kurunun 3,40-3,54 bandýnda olmasý gerekiyor. Teknik olarak hala biraz pahalý durumda.
Geçtiðimiz hafta içerisinde Bist100'de min 87997 seviyesi görülmüþ olup, benim çizgilere epey uyumlu gidiyor. Bir önceki paylaþýmlarýmda 90 bin altýnda teknik olarak 88 bin seviyelerine ineceðimizi düþündüðümü yazmýþtým.
Peki þimdi yolculuk nereye?
Öncelikle 893xx seviyesi kritiktir. Bu seviyenin altýnda negatif sahada kalmaya devam edeceðiz. 882xx seviyesinde tutunma çalýþmalarý devam eder. 88 bin seviyesine çekildikçe satýþlarýn karþýlandýðýný görüyoruz. 88 bin aþaðýsýnda ilk hedef 871xx seviyesi görünüyor. Bu seviyenin altý hiç hoþ görünmüyor. Fiyat hareketleri bu seviyeye yaklaþýrsa, tekrardan yazarým.
Ýyi senaryoda 90 bin seviyesi önemli bir direnç seviyesi olup, bu seviyenin geçilmesi durumunda teknik olarak 92bin hedef konuma gelir. Sonrasýnda Haziran sonuna kadar benim pencerede 100 bin denemesi olur.
Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Önce Dolar/TL analizimi paylaþayým.
Teknik olarak bu aralar 3,41-3,55 bandý arasýnda olmasý gerektiðini düþünüyorum. Kýsa vadedeki dolar gevþemesi bana çok þaþýrtýcý gelmiyor. Yaklaþýk 5 aydýr pahalýdan iþlem görüyordu diye düþünüyorum.
3,40-3,50 arasýnýn iyi bir alým bölgesi olduðunu düþünüyorum. USD/TRY tarafýnda yýl sonu beklentim 3.82 seviyesidir.
Bist100 teknik olarak 906xx üzerindeki kapanýþlarda pozitif sahadadýr. 100-101 arasý ana hedef seviyesi olarak dikkat çekmektedir. Bunun için öncelikle 975xx denemesi görebiliriz.
924xx altýna gevþerse, aþaðýdaki hedef seviyeleri paylaþýrýz. Þimdilik pozitif görünüm devam.
bÝST100 924xx üzerindeki iþlemlerde Haziran sonuna kadar hedef seviye 100-102 bin arasý görünüyor.
Bahsettiðim seviyenin altýna düþerse, sýrasýyla 905xx ve 887xx seviyeleri hedef konuma gelir.
Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Yer Ýmleri