mehtap ablam ayran içer power.
ayran sağlığa faydalı diye ona kızmaya hakkın yok bence.
Printable View
mehtap ablam ayran içer power.
ayran sağlığa faydalı diye ona kızmaya hakkın yok bence.
Resim yüklüyemedim foruma dolar-tl 2002-2017 aylık periyotlarla performansını görebilirsiniz
http://www.uzuncu.com/2017/08/dolar-...erformans.html
https://i.hizliresim.com/1gz86N.png
sn Oralet teşekkürler.
2002-2017 faiz tablosunuda koyabilsek fotoğraf daha anlaşılır olacak
15 yılda dolar da(3.45/1.655) %108 artış olmuş-ortalama yıllık artışı %7.2 + bileşik dolar faizi.
YTD.
faiz tablosunu birazdan atarım verileri indiriyorum şimdi
Tablodaki hesaplamalar aylık bölümlerde bir önceki aya göre perfonsı ,yıllık bölümlerde bir önceki yıla göre performansı hesaplanmıştır
bu arada faizin bu kadar oynak oldugunu yeni fark ettim :)
siteye yükledim tabloyu
http://www.uzuncu.com/2017/08/15-yll...i-tablosu.html
https://i.hizliresim.com/r2PWma.png
Yukarıdaki tabloya göre 2001 hariç 15 yılın ortalaması %17(bileşik olmayan)
Bu oranlara göre 2002 de 1000 tl güncelde bileşik olarak kaç tl olmuştur?mümkünse tablo olarak.
NOT:2001 hariç
https://hizliresim.com/p/yukle
resim yüklemeyi bu siteyi kullanarak yapabilirsiniz(forumlar bölümünü kopyala buraya yapıştır)
YTD
hocam malesef istediginizi otomatik hesaplattıramam , excel'e hakim bir arkadaş degerleri excel'e girip 2002 ocak başlangıç kabul edip her hücrede önce aylık faiz oranını hesaplayıp sonra fazi oranını 1000 tl yi çarpıp bileşkeyle devam ettirmesi gerekir de bu kod bilgisi malesef bende yok kusura bakmayın
Power abi takılma boşver bizde dolarlari abd de harcarız bak amazon com .ülkemize geldi .acaba dolarla mi satacak tl ile mi ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
11 ocak 2017 tarihinde 3.94 tl den dolar alan (3.94/3.45)%14 zarar eder halde.%8 de faiz kaybı olsa toplamda %22 .
Bu gün için reel hesaptır yarın ne olur bilemeyiz.
Ben bu gün pozisyon açsam dolar maliyetim (3.45/1.08 faiz gelirim)3.20 tl dir.
hayırlı uğurlu olsun. :)
YTD
394.000 binim vardı
3.94 ten 100.000 usd aldım ve hiç al sat yapmadım ve %4 ile de bağladım ortalama 231 gün boyunca 2075 usd faiz kazancım var.
ne etti 102.075 usd etti bugün 3.44 ten bozardın diyelim = 351.138 var şimdi
yani bankaya hayrına dolar almayıpta vadesizde tutsaydın 42.862 lira artıdaydın
394 bini ortalama %14 ile bağlarsak ki ben son 3 aydır %15.35 ile bağlıyorum daha öncede %14.30 küsürdü
ortalama faiz gelirim 29.673 lira da faiz kazanacaktım.
29.673 + 42.862 = 72.535 TL ortalama da zararım var
231 gün geçmiş aradan buna da 8 ay desek, dolar düştüğü için günde 1 paket sigaradan ayda 300 lira yani 2500 lira da sigara parasını eklersek , ki burada hastane masraflarını saymıyorum..
394 binim vardı 75 bin zarar ettim ortalamada %19 zarar ettim... yani nedir ? paramda rezil oldum..
he parayı borsaya filan koysaydık 2 ye katlamıştık o zaman içki parasını da eklemek lazım, buralara girmiyorum bile..
syg,
Şaka maka değil dolar bir 3.30 gösterecek gibi.
Bu arada euro hiç konuşulmuyor.
Zaten sorun da burada. Nevadadaki amerikali tl ya da ruble almiyor ama hakkarideki adam dolar alip istifliyor. Hatta afrikada yasayan dunya haritasinda amerikanin yerini bilmeyen adam bile dolar aliyor. Bu asiri guven sonucu olusan sismis deger de dolarin global fiyatini olusturuyor. Amerika da bu temelsiz guveni suistimal ederek havadan dolar yaratiyor. Yani cizgi filmlerdeki gibi havada yuruyorsunuz ama haberiniz yok. Durup asagi bakinca ayaklarinizin altinin bos oldugunu goreceksiniz, dolar devalue edildigi zaman.
Amerikada onumuzdeki 1-2 yil icinde askerin yonetime mudahale ederek kontrolu ele gecirmeyecegini garanti edebilir misiniz mesela?
https://i.hizliresim.com/kWq3Y7.jpg
Amerika 2 yıllık tahvilleriyle türkiye tahvillerinin performansını kıyasladıgımızda (ne kadar mantıklı bilmiyorum) arkadaşlar 1 ocak 2017 itibaren hesap yapmışlar ben 1 1 ekim 2016 dan baktıgım zaman tr tahvil 15.20 gibi olması gerikirdi buda mevduatta en az %19 faiz demek dolarcı arkadaşlarda mevcut faizi begenmedigi için kur riskini alıyorlar ve onlar için 2017 kayıp yılı olabilir
Ama Bu dengesizlik sürdürüler bilir degil ben ya faizde yada dolarda ciddi yükseliş bekliyorum bu yüzden sepet gitmeyi tercih ediyorum bol kazançlar...
Merak edene... Yıllık %17 getirinin 15 yıllık bileşiği %1054 yapar. Yani 1 tl 10.54 tl olmuş.
Bir alis opsiyonu neticesinde kaza ilen aldığım 3.67 maliyetli dolarım yine satış opsiyon yaparak ve dolar hiç çıkmadığı için maliyetini3.36 ya düşürdüm (alternatif mevduat faizi kaybı haric) .tabi bugün satsam 6 aylık faiz zararı var..sizce satayım mi bekliyeyim mi ..bu arada portföyün büyük kısmı tl de..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İthaline izin vereceğin mal ve hizmetleri güzel ayarlarsan gayet güzel uygulanabilir bence.
Gereksiz lüks tüketim mallarını sadece zengin kesim de almıyor.
Özenti bir toplum olduğumuz için her kesim gereksiz ve pahalı ürünleri almaya çalışıyor.
Örnek son model cep telefonları.
Bu ülkenin sadece cep telefonundan oluşan cari açık rakamına baksanız dudağınız uçuklar.
Ben yönetici olsam buna asla ama asla izin vermezdim.
Teknolojide geri kalmaktan dem vuranlar olacaktır bu sözümün üstüne ama alakası yok.
Telefonun bu ülkede nasıl kullanıldığı ortada.
Aynen katılıyorum.
Napalım katma değerli ürün üretecek insan gücümüz yok demekle bu iş olmaz.
Artık yeter denmesi lazım.
Acı reçete şart bu ülkeye.
Ha acı reçeteyi uygulamak mümkün mü çok partili demokratik sistemde bence mümkün görünmüyor pratikte.
Zaten demokrasinin geri kalmış ülkelere pompalanmasının sebeplerinden biri de budur.
İyi biliyorlar ki demokrasi olursa seçilmek isteyenler seçilmek için kalıcı çözüme götüren acı reçeteleri hiçbir zaman topluma sunamazlar. Böylece hep cari açıkla ve borçla yaşarlar. ABD demokrasi ihraç etmeye uğraşıyor ya aslında samimi adamlar bence :)
O noktada dünya ticaret örgütü devreye giriyor. Ve diyor ki, ithal ürünlere koyduğun vergi kadar vergiyi yurt içindeki ürünlere de aynen uygulamalısın. Bunu yapmaz isen dünya ticaret örgütü kuralları gereği ithalatını engellediğin mallara koyulan vergilerin misliyle belirlenen oranlarda Türkiye'nin ihraç kalemlerine vergi uygulanmaya başlıyor.
Dünya ticaret örgütüne üye olmayan ülkelere tabii ki bu vergiler geçerli olmuyor. Ancak sanıyorum dünya ticaret örgütüne üye olmayan 8-9 ülke var, bir tanesi Kuzey Kore, diğerlerini de google dan buldum:
Algeria. ...
Sudan. ...
Belarus. ...
Serbia. ...
Turkmenistan. ...
Azerbaijan. ...
Bosna Hersek.
Eğer bu ülkelere yapılacak ihracat ile bir kalkınma başarılabilirse (ki bu ülkeler ithalat için DTO'dan çok daha ağır vergiler uyguluyor) model başarılı olur. Onun dışında dünya ticaret örgütü kuralları geçerlidir. Dünya'da sadece biz varmış gibi davranamayız.
abla ya ne olacak bu dolar. 3.10 olur mu?
Yine defans , yine defans ...
Ona yasak , buna yasak ...
Ne zaman ofans ?
Tüm kotalar ve vergiler dünya ticaret örgütünün belirlediği oran aralıklarında olabiliyor. Örneğin DTÖ çelik için %0 ila %40 bir oran belirlemişse Türkiye bu oran aralığından seçimini yapabiliyor. Ama ben %50 vergi koyarım dediği zaman mütekabiliyet ilkesine göre tüm DTÖ üyeleri Türkiye'nin ihracatına ek vergi (ceza) koyuyor. Bu tekstil için de geçerli ABD'nin koyduğu vergi DTÖ'nun tekstil için öngördüğü oran aralıklarının dışına çıkamaz.
DTÖ teknolojik ürünlerin ticaretini önemsiyor ve bu tür ürünlerin düşük vergilendirilmesi için çeşitli kurallar koyuyor. Bu 170'in üzerinde DTO üyesi tarafından stratejik olarak planlandığı için buna karşı duramazsınız.
Yani DTÖ katma değerli ve yüksek teknoloji ürünlere pozitif ayrımcılık yapıyor.
Yani ben düşük teknolojili iş gücü piyasam ile gelişme sağlamadan dünyaya tekstil ürünleri, demir çelik, çimento, meyva suyu gibi düşük teknoloji ürünler satmak istiyorum derseniz daha yüksek gümrük vergileri ile karşılaşabiliyorsunuz.
Türkiye dünya ekonomik büyüklüğünün kabaca %1'ini oluşturuyor , o nedenle büyük kütlenin kurallarına karşı koymak inat etmek bize bir şey kazandırmaz. Aksine çok ciddi kayıplara yol açabilir. Ayrıca sistem zaten kendini geliştireni ve üretim çıktısını iyileştireni ödüllendiriyor, buna karşı koymaya çalışmak neden, doğanın kurallarına da aykırı.
dostum ben zaten 10 gün sonra ABD ye gidiyorum,orada usd lerimi harcayacağım.ben west coast plajlarında günümü gün ederken bunlar burada debelenip dursun,hayatında ipsalanın ötesine geçemeyenler atıp tutuyor ya ben ona gülüyorum. bellide olmaz ABD den hemen gelmeyebilirimde.
ABD'de askeride başkanıda siyasetide ABD derin devleti hatta daha açık ifade dersek dünyayı kontrol eden karanlık güç kontrol eder.Burada maalesef ABD hakkında bilgi çok az,gerçekler bilinmiyor. lütfen paran varsa ABD de bir süre kalıp sistemi incele. AB japonya,g.kore ülkelerinide ABD doğrudan kontrol eder. zaten bu gücün kontrol ettiği ülkeler dünya ticaretinin %65'ini oluşturur. Bizim gibi ülkelerde ABD'nin dolaylı sömürgesidir.geriye çin ve rusya kalıyor,işte onların durumu karışık,kafa yoracaksınız onlara yorun.
Buna bir yolla karşı konulmazsa bu gidişin geriye dönüşü imkansız bence.
Zaten sistemi kuranlar kuralları kendi lehlerine belirlemiş belirliyorken oyunu tamamen kurallara göre oynamak ölmeyelim ama sürünelim demeye denk bence. Benim dünya anlayışıma ters en azından.
Eğitimi güçlendirelim ve ileride katma değerli ürün üreten ülke haline gelelim desek nereden baksanız en az 30 yıl var. Bu süreyi kısaltmak için ezberbozan yöntemlere ihtiyaç var bence. O da yapılsın ama bu adımlar da atılsın bence.
Dolar pozisyonundan ettiğin karı oralarda yiyecek olsan tamam da zarar etmişken gidip oralarda yiycem demenin Türkçesi şu: Benim çok param var :) Kimin ne kadar parası olduğu üzerinden yarış mı yapalım şimdi burada :)
Sen busun işte.
İyi tamam dolarını da al git.
ve mümkünse dönme.
Not: İpsaladan öteye gitmemişlerden kasıt bensem söyleyeyim. Türkiye'ye dönüş yapalı daha 2 yıl oldu. Newyork, California, Berlin, Londra, Malta ve birçok yerde uzun yıllar bulundum. ABD'de gideceğin yeri söyle sana kalacak yer ayarlayayım istersen :) Dolarcıkların bitmesin oralarda :)
off amma flood yapıyor haa,zahmet edipte okuyamayacağım.
enflasyon %10 muş,YERSEN,tezlerimiz bir bir doğrulanıyor. enflasyon = tüik x 2. denklem budur.
TÜFE madde sepetinde yer alan ortalama fiyatlara göre, Temmuz 2016-Temmuz 2017 döneminde tavuk etinin kilogram fiyatı yüzde 20,5 artarak, 8,3 liradan 10 liraya çıktı.
https://www.dunya.com/sektorler/tari...-haberi-379795
@powerpc hocam merhaba.
Sizin 2016 Aralık ayında 3.42 lerden aldığınız sonrasında da kademeli 3.50 lerden aldığınız dolar duruyor mu? Yoksa 3.80 lerden 90 lardan bozup faize mi geçtiniz?
Şu anki pisa sonuçlarına göre ne yazık ki 30 yıl sonrası için de bir işaret alamıyoruz. Bu da olumsuz pisa sonuçlarına rağmen çok alışılmışın dışında (örneğin güney kore modeli, 1960 larda insanları açlıkla sınayarak gelişmelerini zorlamıştı) bir yöntem uygulandığında acı reçetenin uygulama süresini 8-10 yıl arasında bir zamana çeker.
Sonuç olarak hiç bir halktan değil bu süre bunun onda biri kadar bir süre için dahi onay alamazsın. Demokratik veya diktatörlükte dahil olmak üzere böyle bir acı reçeteye hiçbir halk onay vermez, bunu uygulayan politikacı çok kısa ömürlü olur.
O nedenle bu tür alışılmışın dışında senaryoları fiili imkansızlık durumundan dolayı mümkün görmüyorum.
Ben siZe yolunu Söyleyeyim çekersin 3 yılda USD kurunu 15 tl ye bir daha kimse o cep telefonunu alamaz. Sonrasında eğitime ve AR-GE yatırımlarına ağırlık verirsin. 30 yıl içerisinde bir Güney Kore olabilirsin. Bir çok çözüm üretilebilir ancak her üretilecek reçete çok kötü ve Acıklı bir 30 Yıldır . 2001-2016 yıllarında ise tam tersi sıcak paracılar kolay büyüme tercih edilmiştir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi