Vatansever olmanıza gerçekten çok sevindim ama devleti yönetenler oğlunu hakkariye gönderdi diye bu ülkedeki ekonomik sıkıntılar çözülmez. Bunlar bence duygusal tepkiler.
Olası bir devalüasyonda yada sermaye kontrolü şu şekilde olur. Sonuçta karşısınızdaki muhattap bir devlet. Devlet direkt mudii yi dolandıramaz aksi halde uluslararası hukukta devlet olmaz.. Şöyle ki; sizin 250,000 USD ınız var benim 800,000 TL var diyelim... Bir sabah uyandık devalüasyon olmuş 1 USD=7 TL den işlem görüyor.. Devlet MB sının kontrolü kaybettiğini anlar anlamaz sermaye kontrolü yapabilir ki; bunu 6 ay önce Yunanistan yaptı. Hakkıdır da.. Yapar da.. Yunan Bankalarından günde ATM den en fazla 150 euro çekilmesine izin vardı.
Ancak burada gene olan TL ciye olur. Devlet deval sonucu taksit taksitte olsa Sn.Powerpc ye hesapta yazan paranın miktarını USD olarak bana da taksit taksit hesapta yazan paranın miktarını TL olarak öder...
Hukuk karşısında devlet haklıdır. İlk aşamada ödeme yapamaz ama sonra ödemeyi yaptım diyip kenara çıkabilir. Mesela KEY leri devlet durdu durdu durdu ama sonunda ödedi..
Ödedi ama neyi ödedi? Ana parayı ödedi.. Yani 10 yıl önce KEY e ben 10,000 TL yatırmışım 10 yıl sonra devlet bana bunu 10*1000 TL şeklinde ödedi.. Ödedi mi matematiksel olarak ödedi..
O sebeple olası bir deval sonucu sermaye çıkışlarında kontrol yaşanırsa; dediğim gibi devletlerin bekaası için yasal bir haktır; olan TL mevduatçısına olur.. Yabancı para ve gayrimenkul emtia kendini kurtarır..
Mehtap hanım bakış açınız o denli yanlı ve yanlış ki.. Neden USD'ı yasaklarım demek yerine bireylerin neden USD almak niyetinde olduklarını düşünüp ona göre önlem ve çözüm alsanız. Aynı insanlar 2008 krizinde 2009 da 2010 da 2011 de 2012 de takır takır USD satıp TL alırken; şu an neden TL satıp USD alıyorlar... Hiç düşündünüz mü? Hep milletin mi bu ülkeyi yaşatmak için görevleri var. Onca şaşalı saraylarda oturup, şaşalı araçlara binip, şaşalı maaşlar ile geçinen insanların bu ülkeyi yaşatmak için hiç ödev ve sorumlukları yok. Siz işinizi iyi yapmıyormusunuz? Ben yapmıyormuyum? Peki; onlar neden yapmıyor?
Bakın Mehtap hanım; benim bir oğlum var. Adı YİĞİT.. 12 yaşında... Allah izin verse bu ülkeye başbakan yada Cumhurbaşkanı olsam TV lere çıkıp ilk demecim ne olur du bilirmisiniz?
"Ey yüce Türk Milleti; Vakti zamanı gelince, oğlum Yiğit Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda 24 ay Er olarak özel görev kuvvet komutanlığında askerlik yaparak vatan görevini yerine getirecektir" derim...
Böyle bir lider oldu mu? Taşın altına hep millet değil sayın siyasilerde soktu mu? O vakit ne USD ı ne Mevduatı ne FAİZ i ne de Sermayeyi yasaklamaya ihtiyaç duymazsınız...
Tıkır tıkır USD lar satılır, TL ler alınır, Faizler iner millet huzura kavuşur...
O sebeple sürekli halkın fedakarlık yapmasını; yine halkın yada milletin, toplumun özgürlüğüne yönelik yasakçı zihniyetinizi şiddetle eleştiriyorum..
Allah aşkına düşünün bugün Nevada da yaşayan bir ABD li neden TL alma ihtiyacı hissetmez?
Gülüyorsunuz değil mi?
Not; 30 Ağustos Zafer Bayramını Büyük Taarruzu Başkomutan ATATÜRK'ü Yüreğinde Hissedenlerin Bayramını Kutlarım...
Yer İmleri