Buna bir yolla karþý konulmazsa bu gidiþin geriye dönüþü imkansýz bence.
Zaten sistemi kuranlar kurallarý kendi lehlerine belirlemiþ belirliyorken oyunu tamamen kurallara göre oynamak ölmeyelim ama sürünelim demeye denk bence. Benim dünya anlayýþýma ters en azýndan.
Eðitimi güçlendirelim ve ileride katma deðerli ürün üreten ülke haline gelelim desek nereden baksanýz en az 30 yýl var. Bu süreyi kýsaltmak için ezberbozan yöntemlere ihtiyaç var bence. O da yapýlsýn ama bu adýmlar da atýlsýn bence.
Dolar pozisyonundan ettiðin karý oralarda yiyecek olsan tamam da zarar etmiþken gidip oralarda yiycem demenin Türkçesi þu: Benim çok param varKimin ne kadar parasý olduðu üzerinden yarýþ mý yapalým þimdi burada
Sen busun iþte.
Ýyi tamam dolarýný da al git.
ve mümkünse dönme.
Not: Ýpsaladan öteye gitmemiþlerden kasýt bensem söyleyeyim. Türkiye'ye dönüþ yapalý daha 2 yýl oldu. Newyork, California, Berlin, Londra, Malta ve birçok yerde uzun yýllar bulundum. ABD'de gideceðin yeri söyle sana kalacak yer ayarlayayým istersenDolarcýklarýn bitmesin oralarda
off amma flood yapýyor haa,zahmet edipte okuyamayacaðým.
enflasyon %10 muþ,YERSEN,tezlerimiz bir bir doðrulanýyor. enflasyon = tüik x 2. denklem budur.
TÜFE madde sepetinde yer alan ortalama fiyatlara göre, Temmuz 2016-Temmuz 2017 döneminde tavuk etinin kilogram fiyatý yüzde 20,5 artarak, 8,3 liradan 10 liraya çýktý.
https://www.dunya.com/sektorler/tari...-haberi-379795
@powerpc hocam merhaba.
Sizin 2016 Aralýk ayýnda 3.42 lerden aldýðýnýz sonrasýnda da kademeli 3.50 lerden aldýðýnýz dolar duruyor mu? Yoksa 3.80 lerden 90 lardan bozup faize mi geçtiniz?
Þu anki pisa sonuçlarýna göre ne yazýk ki 30 yýl sonrasý için de bir iþaret alamýyoruz. Bu da olumsuz pisa sonuçlarýna raðmen çok alýþýlmýþýn dýþýnda (örneðin güney kore modeli, 1960 larda insanlarý açlýkla sýnayarak geliþmelerini zorlamýþtý) bir yöntem uygulandýðýnda acý reçetenin uygulama süresini 8-10 yýl arasýnda bir zamana çeker.
Sonuç olarak hiç bir halktan deðil bu süre bunun onda biri kadar bir süre için dahi onay alamazsýn. Demokratik veya diktatörlükte dahil olmak üzere böyle bir acý reçeteye hiçbir halk onay vermez, bunu uygulayan politikacý çok kýsa ömürlü olur.
O nedenle bu tür alýþýlmýþýn dýþýnda senaryolarý fiili imkansýzlýk durumundan dolayý mümkün görmüyorum.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Ben siZe yolunu Söyleyeyim çekersin 3 yýlda USD kurunu 15 tl ye bir daha kimse o cep telefonunu alamaz. Sonrasýnda eðitime ve AR-GE yatýrýmlarýna aðýrlýk verirsin. 30 yýl içerisinde bir Güney Kore olabilirsin. Bir çok çözüm üretilebilir ancak her üretilecek reçete çok kötü ve Acýklý bir 30 Yýldýr . 2001-2016 yýllarýnda ise tam tersi sýcak paracýlar kolay büyüme tercih edilmiþtir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri