Bugün akşam Aygaz 12 şubat akşamı bilançoyu göndereceğini açıklamış.
Bu durumda 13 şubat perşembe sabahı yıllık ve son çeyreği görmüş ve buna göre reaksiyon göstermiş olacağız.
İnşallah iyi bir son çeyrek açıklar da, sıkıştığı banttan kurtulur.
Printable View
Bugün akşam Aygaz 12 şubat akşamı bilançoyu göndereceğini açıklamış.
Bu durumda 13 şubat perşembe sabahı yıllık ve son çeyreği görmüş ve buna göre reaksiyon göstermiş olacağız.
İnşallah iyi bir son çeyrek açıklar da, sıkıştığı banttan kurtulur.
İnşallah hocam Ereğli ve Aygaz da pozisyon aldım bekliyorum az işmen aselsan ve kartonsan da var
Bu akşam şirket ayrıca, YKB bankası hisselerinin sahibi koç finandal hizmetler AŞ araclığıyla uni credit ten hisse alım işleminin tamamlandığını duyurmuş.
Açıkçası ben bu kadar hızlı beklemiyordum sonuçlanmasını.
Haziran ayını bulabilir diyordum, demekki resmi izinler ve işlemler çok hızlı alınmış.
Koç grubuna hayırlı olsun.
İyi fiyata iyi bir aset aldılar. Koç holding bilançosu daha da güçlendi tam konsolidasyon dolayısyla.
Aygaz da bu arada holding gibi oldu.
Eyaş aracılığıyla tüpraş, KFS aracılığıyla YKB , elektrik şirketi Entek , gayrimenkul ve iş geliştirme şirketi opet ortaklığı, 4 ayrı gemi işletmeciliği şirketi ve ana faaliyet konusu LpG ile birlikte holding gibi oldu.
İyi mi kötü mü ayrıca tartışılır ama finansal varlık asetleri çok büyüdü.
Defter değeri çok önemli bir şirket oldu yani,
Maalesef Ykb hisseleri dolayısyla kar yazamıyor, sadece özkaynaklar içinde değerleme yapabiliyor ama gizli ve büyük bir sete sahip oldu.
Bu arada en güzel gelişme bu konuyla ilgili olarak, ilk çeyrek bilançomuzda normal operasyonlara ilave olarak, uni crecitten alınacak kendi payına düşen 22 mln tl lik tazminat kar olarak gelir tablosuna girecek. Elbette bu alım dolayısıyla nakit çıkışı yaşanacak şirketten ama küçük bir meblağ olacak ve çok ucuza aldıkları için çok değerli bir aset sahibi oldular. 2 tl den aldıkları hisseler 3 ay içinde % 50 değer artışıyla borsamızda 3 tl nin üzerinde işlem görüyor.
Ocak ayı zaten stok karı dolayısıyla ve iyi satış miktarı dolayısyla iyi geçmişti.
Şubat ayında ise propane ürün hedgi dolayısyla ve artan kurlardan dolayı karlılıkta olumsuz olmayacak.
Geçen yılın 3 aylık sonuçlarının kötü olduğunu hatırlarsak, bu yıl güzel başlangıç yapabilir.
Bu arada sürpriz olur da, ilk çeyrekte tüpraş kar açıklar ve oradan bir katkı alırsa, 2020 yılı aygaz açısından en parlak yıl olabilir,
Bu arada düşen faiz oranları ve ihraç ettikleri tahvillerin değişken faizli olması dolayısyla finansman giderleri de düşük olacak.
......
Güzel bir rüya görüyor ve yazıyorum gibi ama bunların hepsi oluyor olan gelişmeler...
YKB ile ilgili işlemin tamamlanması ve KAP a dün akşam bildirilmesi çok önemli bir işlemdi.
Yukarıda yazdım, Koç holding e çok yarayan (hem ucuza aldı, hem karlı hem de tam konsolidasyon yapacak holding) bu işlem ve açıklama aslında dolaylı olarak Aygaz a da yarıyor, yukarıda özetlediğim gibi .
Şimdi seans açıldı, koç holding % 5 e yakın yukarıda, Aygaz maalesef neredeyse aynı fiyat.
ya yatırımcılar anlamıyor, ya da Aygaz da bilmediğimiz başka bir olumsuzluk var.
Haklısınız , zaten tüpraş sebep oldu yukarı hareketin aşağı dönmesine , ama umudunu kırıyor sabırla bekleyenlerin.
Hissenin önemli bir dezavantajı da , sığ bir hisse olduğu için , uğrayan veya ilgilenen de az oluyor.
Ancak, özel bir durum açıklaması veya mali tablo açıklandığında ilgi görüyor, olumlu veya olumsuz.
o sebeple, ben de biraz biraz soğumaya başladım, haftaya çarşamba akşamı gelecek bilanço sonrası reaksiyona göre durum değerlendirmesi yapacağım.
Zira, aygaz buralarda oyalanırken diğer hisselerin çoğu aldı başını gidiyor, ben gibiler veya yabancılar da , taşıyoruz hisseyi:-))
Bir de doğal olarak araştırıp, emek verip bilgi edinip, çıkarım yapıyor ve ona göre kararlarımızı şekillendiriyoruz ama sonunda meyvesini alamayınca, küsmeye başlıyor insan:-))
Gelecek hafta perşembe-cuma yönünü görmüş oluruz. Tüpraşa rağmen bir şey olur mu, olmaz mı???
Bilanço kötü galiba endeks 3 günde 5 bin puan arttı bu eksiye çalışıyor..hayırlısı bakalom zamanımız va nakdimiz var şükür... 2019 un son kötülüklerini görüyoruz...2020 bilanço sonrası fiyatlanacak galiba...
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayın 12.sinde bilançosunu açıklayınca ak koyun kara koyum belli olacak, 3.çeyrekdeki karlılığın dördüncü çeyrekte artarak devam edeceğini düşünüyorum, aygaz üstelik bu bilançoları tüpraşın olumlu konsalide etkisi olmadan açıklamakta birde diğer işlerle birlikte olumlu sonuçlar yansırsa farklı fiyatlamaları görmemiz süpriz olmaz.
Birde anlayamadığım şu; yatırımcıdaki yabancı takas hayranlığı!!!
Citi ve doçenin takası artınca şirket iyi azalınca işler kötü!!!
Bu nasıl bir mantık anlaşılır gibi değil?
Peki gardaşım diyelim ki ejnebi içeriden kötülüğün haberini aldı malı kamyonla boşaltıyor; peki o zaman bu çöp yığınlarını nasıl aynı zamanda yerliye boşaltma becerisine sahip oluyor?
Yabancı uyanık ve akıllı, mal boşaltılan yerli kurum keriz ve aptal!!!
Her şey bu kadar kolay mı yahu bu borsada!!!
Hiç bir şeye kafa yorma sadece citi ve doçeyi takip et, neyi alıyorlarsa al neyi satıyorlarsa yanaşan yerli kurumlara çak.
Yahu bir bakın borsaya öz sermayesi bitik teknosa nasıl üç katına gitti, durdo süper fırladı makine yatırımı her şeyini mi çözdü yatırımcısına ömrü hayatında temettümü verdi, yatırım sahasında seçtiğiniz bir şirkete sizce anlam yüklüyorsanız beyninizi lütfen zehirlemeyin, içinizdeki sese bir şans verin, soncu görmek için kendinize inanın ve en azından biraz sabredin. Ya da o daldan o dala konmaya devam edin.
bu kağıt amma kaygan ya sabun gibi
Kaan Gardaş hoş geldin, brsan dan tanışıyoruz herhalde, oradada hatırlarsın kötü bilanço ayağına kağıdı aşağıya bastıktan sonra yukarı kaldırmışlardı.:wave:
Bu hissenin yatırımcılarının bir kısmı yıl sonu zarar beklenen tüpraşa gittiler, tüpraş zararına rağmen giderse aygaz durur mu veya aygaz kar açıklamasına rağmen iştiraki tüpraş yıl sonunda zarar açıklarsa onunla birlikte paldır küldür düşer mi, izleyip göreceğiz?
Şu an önceden her şeyi bilen akıllı yabancı kurum satıyor biz herşeyi sonradan öğrenen akılsız yerliler alıyoruz.
Bereket satılan malın piyasada alıcısı var, alıcı olmasaydı halimiz nice olurdu?:bravo:
Olduda bitti maşallaha az kaldı ayın 12.si çarşamba akşamı açıklamalarının aksi olmazsa finanansallar açıklanır, ay sonunda da temettü dağıtıp dağıtmayacağı belli olur.:rules:
Bindik bir alamete gideriz kıyamete, hakkımızdan hayırlısı.:yahoo::whistling:
evet brsan da oradaydık iyi kündeye getirdiler bizi neye başka senetlerde fazlasıyla çıkardık yoksa çok üzülürdüm şimdi de buradayım bakalım sığ kağıt olduğu için cabuk düşüyor endex düşünce dolar bazlı bakıp aldım daha önce alıp satmışlığım var kısmet inşallah bilanço güzel gelir
Tüpraşın durumu bu hisseyi çok belirliyor arkadaşlar , temettü ödemesi çok düsük olur benden demesi
Tüpraşsız kendi yağı ile 250-300 arası bir kâr ile kötü seneyi bitiriyor.bu virüs işi uzamasa petrol yeniden 60 dolar üzeri giderse tüpraş karlılığa geçer kendi yağı zaten iyi sayılır bir de yapıkredi düzelen piyasalar ile ilerleyen yıllarda az da olsa temettü vermeye başlarsa ayrıca enerji üretiminde büyümek istiyorlar yeni bir satın alma olursa ayhaz ne olur ? Bu sebeplerle aygaz biriktirmeye başladım hayırlı olsun...
Düştükçe ekliyorum , inancım bitmedi henüz.
yarın akşam bilanço gelecek, tüpraş zarar geliyor diye çok etkilendi Aygaz.
son haftalardaki ve günlerdeki işlem hacmi az da olsa sürekli aşağıya keskin ve her kademeye verilerek yapılan satışlar sanki şirketimiz de son çeyrekte zarar açıklayacak endişesine sevk ediyor insanı.
Umarım, son çeyrek karıyla ilgili bildikleri olumsuz bir rakam dolayısıyla satmıyorlardır... Şayet Öyleyse satmaları zaten doğal bir reaksiyondur. Ya da, zaten sığ işlemi olan hisse de , mutlaka bir miktar satmayı kafasına koyan yabancı yatırımcı (unlu menkul ,son günlerde sürekli tek başına dominant satıcı) ne fiyat bulduysa veriyor da olabilir. Umarım böyledir.
Perşembe sabahı seans açılışıyla artık şirketin son çeyrek ve yıllık performansını görmüş olarak fiyatlayacağız.
İnşallah tahminlerimi boşa çıkarıp çok kötü veya zarar açıklamaz...Öyle bir durumda temettü de hayal olur.
Şirket değeri 600 mln dolara geldi. (iştirakler olan tüpraş-entek-ykb deki iştirak değerleri bile sırasıyla 550-200-100 yani 850 mln dolar civarında, kendi LPG ve doğalgaz asetlerini saymıyorum bile)
Umarım hesaplarım veya yaklaşımlarım doğrudur. Aksi halde, uzun vadeli taşıyıcı olarak kalacağım mecburen.
Risk alıp, düşme trendinde de olsa almaya devam ediyorum.
Şimdilik bilançoyu beklemeye başladım bu kötü sene bir bitsin bakalım.ilerleyen yıllarda elektrikli oto ile gazlı arabalar doğalgaz ile tüpgaz işi bitecek.şirket elindeki bayileri ufaktan su kargo vs işine alıştırıyor bunlar ufak işler ben elektrik üretimi ve şarj istasyonu veya farklı iş kollarına yönelerek büyümeye devam edeceklerini düşünüyorum. Özlellikle güneş rüzgar enerji üretimi konusunda daha agrasif alımları bekliyorum.yurtdışı açılımlarına da devam edeceklerini düşünüyorum. Şu an iştiraklerinden yapıkrediden nakit gelmez tüpraş zarar da etse holdinge destek için temettü vereceğini düşünüyorum bu çeyrek 50-80 mln civarı bir karla toplamda 230 250 mln kâr ile en az % 5 temettü ile 2019 u uğurlarız diye tahmin ediyorum.... 2020 beklentim yüksekti ama virüs suriye vs vs ile umutların azaldı... ytd
Bu akşam bilanço geliyor şirketin verdiği bilgiye göre.
Aselsan'ın beklentinin biraz üzerinde gelen bilançosuna üstelik çok büyük ve derin olmasına rağmen piyasa % 13 ile çok olumlu tepki verdi.
Aygaz, çok ötü bilanço göndermezse, yarın iyi bir tepki bekliyorum.
Akşam KAP haberini merakla bekliyor olacağız, bakalım tüpraş ın Aygaz a olumsuz etkisi ne boyuttaymış?
Bu akşam bilanço geliyor.Beklentilerle ilgili haber okudum Bilgilerinize...
FOREKS ANKETİ-Aygaz'ın 2019 yılı 4.çeyrek karının 89 milyon TL olması bekleniyor28/01/2020 15:29:40
Analistlerin Aygaz'ın 2019 yılı 4.çeyrek medyan tahmini 89 milyon TL kar seviyesinde oluştu.
Foreks'in anketine göre, Şirket'in bilanço rakamına yönelik ortalama tahmin 97,5 milyon TL, en yüksek tahmin 149 milyon TL kar olurken, en düşük tahmin ise 71,1 milyon TL kar yönünde oluştu.
Aygaz'ın 2018 yılı 4.çeyrek net zararı 86,73 milyon TL olarak gerçekleşmişti.
Ankete BGC Partners, Ziraat Yatırım, Oyak Yatırım, Garanti Yatırım, Gedik
Yatırım, Ak Yatırım ve QNB Finansinvest olmak üzere toplam 7 kurum katıldı.
Borsa İstanbul'da 2019 yılı banka ve şirket finansal sonuçları için son gönderme tarihleri konsolide olmayanlar için 2 Mart, konsolide olanlar için ise 10 Mart olarak belirlendi.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından düzenlenen bilanço anketine katılmak isteyen ilgili aracı kurum yetkilileri neslihan.koroglu@foreks.com adresine mail gönderebilir.
UYARI: Anket verilerinin 'Foreks Anketi' ibaresiyle kullanılması gerekmektedir.
(Milyon TL) Ortalama Medyan
NS FAVÖK NK NS FAVÖK NK
--------------------- ---------------------
AYGAZ 2019 4Ç 2.520,7 156,9 97,5 2.543,0 157,7 89,0
(Milyon TL) Maksimum Minimum
NS FAVÖK NK NS FAVÖK NK
--------------------- ---------------------
AYGAZ 2019 4Ç 2.710,0 163,0 149,0 2.305,1 142,3 71,1
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
Bu bilgiler 2 hafta öncesine ait, çok farklı tahminler vardı.
Ama bu tahminlere rağmen o kadar aşağıya verdilerki, acaba çok kötü bir şey mi var diye endişelendim.
Ama bu gün seans içinde hisseye biraz ilgi var, umarım ve tahminim ;kötü gelmeyeceğini hatta tüpraş a rağmen operasyonel kendi karında hissedilir bir artış olacağına inanan, tahmin eden veya bilenlerin gösterdiği ilgi olabilir.
Kademeler bile uzun süredir bu kadar dolmamıştı. İşlem hacmi de fena değil.
Kapanışta da aynı ilgi devam ederse inancım artacak.
bu bilanço ile birlikte en kötüyü geride mi bırakmış olacağız
Yukarıdaki beklenen gibi bir kar yarın Bugünkü ASELSAN hareketi gibi bir hareket getirebilirmi?
alıcılar baya iştahlı sanırım hayırdır inşallah
hacim de ciddi artış var neyin nesi bu
gergin bekleyiş başladı
hadi gel artık be
Tüpraş bilançosu şimdi gelmiş...
Sürpriz bir şekilde son çeyrek zarar beklenirken 185 milyon kar gelmiş.
Bu demektirki Aygaz da , daha önce tahmin ettiğim gibi 300 civarı kar gelecek.
Merakla bekliyoruz.
Böyle bir durumda yarın şov yaparız inşallah.
Sabırla beklediğimize değsin:-))
Aslında benim beklentim Aygaz ın son çeyrekte 110 , yıl sonunda ise 310 getirebileceği şeklindeydi.
Ama öyle bir satış yapıldı ki, düştükçe acaba göremediğimiz başka bir şey mi var diyordum.
300 üzeri harika olur.
273.5 M 12 aylık net donem karı ve 365 M esas faaliyet karı geldi. Hiç fena değil bence, özellikle EFK nedeniyle pozitifim.
ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço gelmiş
Net kar rakamı yıllık 273 mln, geçen yıl 228 idi.
Böyle bakınca ve tüpraşın 2019 kötü performansına rağmen iyi görünüyor.
Ama şahsen benim beklentilerimin biraz altında geldi.
Brüt kar, ebitda ve ebit geçen yıla göre çok iyi ama iştiraklerden gelen kar çok azalmış, son çeyrekte entek ten gelen katkı da azalmış görünüyor.
Giderler biraz fazla ve finansman giderleri de yük olmaya devam etmiş.
Detaylara bakınca ayrıca değerlendirme yapacağım ama şimdilik normal görünüyor.
Ben daha iyisini bekliyordum açıkçası.
Temettü oranı iyi olacaktır mutlaka
Sonuçta sermayesine yakın bir karı var.
Bakalım piyasa tepkisi nasıl olacak.
Temettü kararı ne zaman gelir sizce? Geçen sene karının çok üzerinde bir oranda dağıtmıştı. Umarım bu sene de öyle olur.
Tüpraşsız 223 mln civarı tek başına kâr getirmiş fena değil.seneye aynı kar ve tüpraş 2 mlyr civarı kar getirse 450 mln civarı kâr gelebilir.2020 de tüpraşı ve petrol fiyatlarını takibe devam... ytd
Gelen bilançoyu incelediğimde :2018 /12 aylık brut kar:634,348,000 TL 2019/12 aylık brut kar:956,888,00 TL
Esas faaliyet karı 2018/12 :70,583,000 TL ,2019/12: 364,847,00 TL
FAVÖK 2018/12: 208,077,00TL 2019/12: 475,829.000 TL
Net dönem karı:2018/12 : 228,383.00 TL 2019/12: 273.477.00 TL
Az önce Geleceğe Dönük Beklentiler ad ıaltında bir haber geldi.Aygaz.com.tr adresinden yatırımcı ilişkileri bölümüne girip çeyreksel kar
duyurularına tıklarsanız detaylı bir şekilde geçen sene ile karşılaştırmalı detaylı bir bilgiye sahip olabilirsiniz.Çok güzel bir çalışma.Teşekkürler ...
Belirttiğiniz gibi, Aygaz ın her çeyrek web sitesinden yayınladığı çeyreksel kar duyurusu raporu ve sunumu çok harika, şeffaf ve çok detaylı.
Bu raporu-sunumu mutlaka inceleyin, anlaması da çok kolay. Sunuma göre;
- çeyreksel karlılık ve verimlilik artış trendi çok etkileyici
- ciro neredeyse aynı kalmasına rağmen reel büyüme var, hem önceki hem geçen yıl çeyreğine göre çok etkileyici bir brüt kar ve faaliyet kar artışı var,
- net nakit yaratmış şirket, yani finansal borçlardan nakit düşüldüğünde bulunan net nakitte kar kadar iyileşme var
- son çeyrekte, iştiraklerden gelen kar, entek elektrik firmasında önceki çeyreklere göre 20 mln daha az, tüpraş ise geçen yıl çok iyi olduğu için orada da dramatik bir düşüş var, özetle iştirakleri iyi performans gösterseymiş zaten net kar uçarmış, yani dışarıdan alınan katkı bu yıl düşmüş, ona rağmen kendimfaaliyet karıyla iyi performans göstermiş
- benim daha yüksek hesapladığım ama şirketin ürün fiyatlarında hedge politikası uyguladığı için son çeyrek stok karı 21 mln gelmiş, açıkçası ben 40 üzeri bekliyordum, ama bu katkıda önceki dönemlere bakıldığında çok iyi
- iştirak gelirindeki azalma ve beklediğim stok karı daha aşağı seviyede geldiği için , şahsi beklentim olan 300 üzeri karın neden oluşmadığı sebebi bu 2 temel unsur.
- finansman giderleri açısından baktığımızda ise, 2019 yılında kredilerle ilgili yılın son çeyreğinde düşen faiz oranlarından, borçların büyük kısmı uzun vadeli ve sabit faizli olduğu için faydalanamamış. Yaptığı değişken faizli tahvil ihraçlarıyla oluşturulan yabancı kaynağın düşük faiz gideri etkisi 2020 yılında hissedilecektir.
- şirketin ykb hissesi alması dolayısıyla oluşan işlem Geçen hafta yani 2020 de gerçekleştiği için, o işlemden kaynaklı tazminat geliri 22 mln tl 2020 ilk çeyreğinde kara yansıyacak
-yine 2020 yılının ilk çeyreğinde önceki yıla ve çeyreğe oranla ürün fiyatları yukarıda seyrettiği için, yeni yılın ilk döneminde de stok karı yazmaya devam edecektir.
.....
Kar duyurusu ve 2020 yılına ait beklentiler raporunu mutlaka okuyun.
Aygaz bu performansını artırmadan bile böyle sürdürürse, tüpraş ın normal kar seyrine dönmesiyle oradan ayrıca yıllık 300 mln ilave kar geleceğini hayal ettiğimizde , sınıf değiştirir şirket.
Bu arada, hem bu yılın karı hem de geçmiş yıl karlarını dikkate alarak, iyi bir temettü kararı çıkabilir, ve 2020 yılı ilk çeyrek bilançosu , önceki çeyreklerin devamı şeklinde gelirse harika olur.
Yatırımcı reaksiyonu ve piyasanın bilançoyu nasıl karşılayacağına gelince, aracı kurumların ortalama beklentilerinin biraz altında olduğu için, yarın sabah piyasa tepkisini görmüş olacağız.
Bence esas olan, hakim yatırımcı yabancıların nasıl tepki verceğidir, ayrıca, kurumların araştırma departmanları 2-3 gün içinde raporlarını yayınlar ve tavsiyelerini yapacaklardır.
Olaya esas faliyet karı ve sürekli artan operasyonel verimlilik çerçevesindeki rasyolar açısından bakarlarsa , ki böyle bakıyorlar , sadece net kara bakmayıp olumlu rapor ve görüş açıklayacaklarını tahmin ediyorum.
Yukarıdakilere ilave olarak, Bir detay konu daha...
Finansal rapor dipnotlarını incelediğimde, yukarıda finansman giderleri yüksek oluşmuş ve düşen faizlerden henüz faydalanamamış ve finansman giderlerinde artış oluşmuş şeklindeki çıkarımımın sebebini de görmüş oldum.
Şirket 2019 yılının son çeyreğinde, eskiden beri devam eden sabit ve yüksek faizli kredileri 600-800 milyon arası kapatıp, daha düşük faizli kredilerle değiştirmiş. Bu güzel bir işlem ve 2020 ye çok iyi yansıyacak elbette ama bu kredi kapaması ve yeniden düşük faizli açılması sırasında 25 mln tl komisyon ödemiş. Yani bu işlemin olumlu etkisi 2020 ye, olumsuz etkisi ise 2019 son çeyreğe yazılmış.
Bu olmasaydı net kar rakamı yine 300 e yakın çıkacakmış.
Ama buradan hareketle 2020 ilk çeyrek beklentileri artmaya başladı diyebiliriz.