Hisse elınde olmadıgı surece....tabiki evet...
Printable View
gunluk pasta atsanız..
Arkadaslar bu sirket doganinmi yoksa tupcunun mu bir turlu ogrenemedim
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyvallah
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissemiz son iki günde yaklaşık 43 milyon tl hacim yaptı.Bu dolaşımdaki payın iki kez doldur bolaltına denk. Meta yorgunluğu olsa gerek :) bugün sakin görünüyor.
tam sinirlenicem bir gülme alıyor beni:)
MIPAZ Solo 2017/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -10519256
Masallah hareketin nedeni belli oldu bu insider nedir de nedir?disardayim bu finansman gideri rakamini nasil yapmislar dipnotlara bakamadim bakan var mi
Arsalar degerelenmemeıs mı? hatta degerımı dusmus?* garıp...
degerleme yil sonunda yapilir, gyo olmadigindan yapmak zorunda da olmayabilir..yil icinde muhasebesel hareketlerden fiktif bir zarar var..bir kismi da sirket giderleri
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
tskr sn.cpa sipek acaba bunu kullanabılır mı..acaba...
Arsaların değer düşüklüğü garip geldi bana. Milletin arsası değerlenir bu değer kaybetmiş.
onceden hesapladiklari degeri fazla diye duzelttiler sadece deger dusuklugu yok...
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
Bizim tahtacı bunu kullanır önünü görenler için fırsattır saygılar.
Arkadaşlar nereden çıkardınız "arsanın değeri düşmüş"falan...
2016 sonu değerlemesindeki m2 fiyatı esas alınmış...Yani 105 TL/m2...
Halbuki bu dönem içerisinde m2 si 165 TL den 143.000 küsür m2 nin HAKLARI devralınmış.. Bu fiyatı bile esas alsalar 1.720.521 m2 nin değeri 283.885.965 TL ederdi, ki 80 tr civarı kar açıklaması gerekirdi...
Ancak ara dönem olduğu için 6 ay önceki fiyatı olan 105 TL/m2 den hesap edilmiş, halbuki tapusunu daha önce aldığı 143.000 m2 civarı kısmın HAKLARINI 165 TL/m2 den devralmıştır (ki bu hak paylaşımı arsanın eski sahibi için %25, MİPAZ için %75 dir)
(Bölgede kamulaştırma 800TL/m2 den başlarken, Pendik Nazım İmar Planı Süreci onaydayken bölgede m2 fiyatları almış başını gitmişken, m2 si 1000 TL ye satan bile yokken, uyanık Doğan kalan 350 dönümün haklarını da ucuza kapatmak için değerlemeyi 100 lü fiyatlarda tutturmaktadır..)
Faaliyet Raporunun ilgili kısmında yazıyor zaten..NAZIM İMAR PLANI SÜRECİNİN BAŞLAMIŞ OLMASI....
Benim beklentim bu... İMAR PLANInın neticelenmesi... ve bu planların bitmesiyle, Arazisinin ARSA ya dönmesi, emsallerinin, toplam inşaat alanlarının, ticaret, konut, sosyal alan, günübirlik tesisler, sosyal tesisler, spor tesisleri gibi hususların belirlenmesi..
İnşallah bu yıl bitmeden İmar planı neticelenirse, yıl sonunda gerçek değerlenmenin yapılması, arazimizin gerçek değerinin ortaya çıkması...
Değerli hissedarlar, nu İMAR çalışmalsı sadece bizim parsel için yapılmıyor ki, Pendik ilçesine bağlı Yenişehir, Emirli, Kutdoğmuş, Kurna mahallelerini içine alıyor..Buralarda yaşayan binlerce ailenin arazisini kapsıyor...Bu bölgelerde yaşayan binlerce haksahibi belediyeyi sıkıştırıyor...Belediye oy isteyeceği halkı memnun etmek için bu İMAR ÇALIŞMASINI bir an önce bitirmek isteyecektir...
İnşallah eli kulağındadır...İnşallah bir seans sonu bu İmar Planı nın detayı KAP a düştüğünde, siz değerli hissedaşlarımın elinde MİPAZ hissesi olur...
Ara dönemlerde ufakntefek kar açıklamış/zarar açıklamış Ne farkeder...Büyük resme bakmak gerek...
Ya arkadaşlar, Tapu işlerini, İmar Prosedürünü bilmiyormusunuz... Ben size Nazım İmar Planı PİN kodunu daha önce yazdım... Bu Faaliyet Raporunda da var... İlgili belediyeden araştırın, daaa.. Daha ne diyeyim...
3 aylık, 6 aylık hatta 9 aylık ara dönemlerin hepsinde zarar geleceği malum...Taakii 2017 yılsonu yeniden değer tesbiti yapılana dek..
Nazım İmar Planı Süreci.... NİP Süreci de NİP Süreci... Gerisi Faso fiso...
Asla yatırım tavsiyesi değildir, hatta zarar bile açıkladı, 9 aylıkta da zarar açıklaması malum...
Zarar açıklayacağı bekleniyordu, zarar açıklanma zamanının gelip geçmeside... Bu da geldi geçtiii..
NİP Süreci bitme durumu ne bilmiyoruz... Su kaynayacak... Daha doğrusu 8-9 aydır su ısınıyor... Suyun sıcaklığı ne bilmiyorum.. her ay için 10 derece ısındı kabul etsek 80-90 derece... Su kaynamaya yakın belediyeden bilgiler sızmaya başlar.. Akrabalara, belediyelerin büyük müteahhitlerine, eşe, dosta...
Hissede sert hareketler başlar,,, Kimbilir son zamanlardaki hareketler belki suyun kaynamaya yakın olduğuna dalalettir...Kimbilir...
Asla yatırım tavsiyesi değildir, tamamen hayal mahsulü olup kaale almaya değmez...
Eyvallah temel analiz, yazdıklarınıxın altına imzamı atarım. Su ısınmaya başladı..bu imar sürecini 2019 yılı belediye seçimleri gelmeden halletmek zorundalar. 2019 yılı hem belediye hemde başkanlık seçimlerinin olacağı krıtik bir yıl olacak. Referandum oylaması seçimlerin nedenli zor geçeceğinin bir göstergesi oldu. Reisin referandum sonrası ilk işinin partinin başına geçmeside bu sürece verilen önemi göstermektedir. Velhasıl çok çokta bir yıl daha bekleriz , imar sonucu bu arsanın en az ederi benim şahsi düşüncem m2 fiyatı 2.500-3.000 tl olacağı yönündedir. İmar planı çıktığında bu arsa üzerine çok beklemeden hazır olan projelerin yapılacağı aşikardır. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle arsanın değeri kat ve kat artacaktır. Sonuç: tekkeyi bekleyen çorbayı içer...
Pendik halkını bilmemde ben 2019a kadar bekleyemem yahu:)
Duru bir su gibi, bazen volkan gibi
Bazen bir deli rüzgar gibi
Gözlerinde telaş, yıllar sence yavaş
Acelen ne bekle Firuze.....
03.08.2017 bilanço açıklayan şirketlerin kar tablosu :
https://i.hizliresim.com/dGJ8LQ.jpg
Arkdaşlar merhaba. Bende uzun süredir daha doğrusu 2016 faaliyet raporu açıklandığından beri hiçbirşey paylaşmıyorum sadece takip ediyorum. Ancak suların ısındığını da çok iyi görüyorum. MİPAZ'da bilanço hikaye. Teknik ise biraz işliyor. Bizim kağıtta olmazsa olmaz olan konu imar iznidir. En kötü yukarıda da bahsedildiği üzere 2019 yerel seçimlerine kadar bu konu çözülür. Ancak ben daha once çözüleceği kanaatindeyim. Sabredebilen, dayanabilenin kazançlı çıkacağını düşünüyorum.
Bu yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Sakın bu yazılanlara göre yatırım yapmayın. Bunlar sadece benim nacizane görüşlerimdir, hayallerimdir.......
cizzzzzzzz artık bea...geç su 1.50 yı
03.08.2017 tarihinde bilanco açıklayan finans dışı şirketlerin hasılat değişimi :
https://i.hizliresim.com/WQP0lm.jpg
bi genel takası görebilir miyiz ???
mipaz cuma takasini atarsaniz seviniriz dostlar
belediyede tanidiklari olanlar her seyi biliyorlardir..tipki itin oldugu kayasehirde daire alip yatirim yapanlar gibi, belediyenin yeni bir istanbulu orada kuracagini icerden ogrenmislerdi..imar cikacak olsa su an buralarda durmaz..beklenti olusturup operasyon yapacaklar...olsun yapsinlar bize 2 3 lira da yeter...
orman vasifli 144 donum, degeri 4 milyon tl ve bilancodan cikarilmis 2014 te, etkisi yok sirkete, yargitay tarafindan onanip, karsi tazminat davasi acilmasi ile hareket baslamis,
yıl içinde 143.000 m2 yer,7.154.297 dolara arazi sahibinden satın alınmıştı,,,m2 başına 50 dolar,,,,dolar şimdi 3.53
50x3.53=176.5 tl m2 başına maliyet,
143.000 m2 x176.50 tl=25.239.500 tl arsa sahibine ödenen para,
bilançoda değerlenen ise
143.000x105 tl =15.015.000 tl
Fark 10.224.500 tl fiktif zarar gibi gözüküyor,,,bilançoda gözüken zararın nedeni bu.
Yıl sonunda şirket değerleme ile bunu telafi edecektir.
Yeni alımla birlikte,şirketin en son olarak 1.720.000 m2 tapulu arazisi bulunmaktadır.
Arazi sahiplerinin elinde halen 374 dönüm daha arazi vardır,şirket peyderpey,,"lanet olsun bıktım"diyenlerden arazileri satın almaya devam etmektedir.
Değerlemenin düşük tutlmasının nedeni bence budur.
Yoksa şehrin içinde en kötü yerde imarsız bir tarlanın 250 tl den aşağı fiyatı yoktur.
Değerli MİPAZ ortağım, Olimpik Forum...
Yaptığın hesap tamamen doğru... Yalnız birkaç düzeltme yapmak istiyorum..
1154 nolu 2.093.000. m2 lik parselin tümü MİPAZ a aittir...Tamamının Tapusu MİPAZ ın üzerindedir...
Ancak, sadece 373.000 m2 lik kısmında HAKSAHİPLİĞİ sözkonusudur....MİPAZ la hasılat paylaşımı ve/veya kat karşılığı sözleşme yapan eski toprak sahipleri, tapuyu MİPAZ a devretmiştir. (%25-%75)...Yukarda bahsettiğin satınalma tapu devri değil, hak devridir...Kesin bilgidir...Y. İlişkileri Yetkilisinden öğrenilmiştir
Yıllar önce, Sözleşme Aşamasında bu 143 dönümün tapusu da MİPAZ a geçmiştir. M2 sine 50 dolar, %25 lik hak için ödenmiştir...
Değerli ortaklar, şu açıdan çok önemlidir, bu nokta... Neden?
MİPAZ, %25 hak için m2 ye 50 $ Ödemiş.. Peki aynı toprağın %75 hakkı kimde? MİPAZ da..
Dörttte biri 50 $ ise tümü 200 $ eder....
Elma yenecekse ve çeyreğine 50dolar veriliyorsa, tümü 200 dolar denektir..
M2 nin değeri 175 TL değil 600 TL dir...
Bu durumda MİPAZ ın hem tüm tapusuna hemde %100 haksahipliğine ait kısmın değeri...600 TL X 1.720.521 m2= 1.023.312.600 TL eder...
Yıl sonu değerlendirmesinde bunu dikkate aldırmalıyız...
Gerçi yılsonuna daha 5 ay var...Hesap kitap her an değişebilir...
Su kaynarda İmar çıkarsa bu 5 ay içinde....OYOYOYYYYYYYY...Çok farklı konuları konuşabiliriz...