Nasıl tutacak gidip tahvil almak serbestken.
Printable View
Aradaki fark çok açılırsa millet gidip tahvil de alabilir. Para lazım oldukça lazım olduğu kadarını satar. Ama bunun dışında da mutlaka tahvil getirisine endeksli bir sürü finansman enstruman vardır. Demek istediğim belirli bir ürünün faizini uzun süre baskılayabilmek ve/veya baskılamak istemek çok mantıklı değil.
05/04/2018 TL faizler;
Miktar: 500,000 (şubeler özelden iletilir)
Ziraat 12.75
Garanti 14
Odea 14
Teb 14
Ing 14
Akbank 14.10
Yapıkredi 14.20
Vakıf 14.80
Burgan 14.90
Halk 14.90
Benim uzun süredir Hürriyet'te takip ettiğim iki gazeteciden biridir. Diğeri de Erdal Sağlam. Epeyidir başlarına bi şey gelecek, gazeteden atılacaklar diye düşünüyordum zaten. Hürriyet'in havuz medyasına geçişinden sonra bu isimler için operasyon yakındır artık.
Olsun böyle yapa yapa t24, abc, diken, duvar medyascope gibi bir çok yayın kanalı bu sayede devreye girdi. Gerçek bilgiye ulaşmak isteyenler bu sitelere yöneliyor artık. Bu sitelerde ekonomi konusu biraz zayıf kalıyordu, bu iki isim de yakında zoraki bu sitelere yol alırsa açık bir ölçüde kapanmış olacaktır. :)
Şu anda bu başlığı okurken NKolay bono reklamı da hemen sayfanın altında. Hemen kazan , paranı değerlendir yazıyor. TC. Hazine Müşteşarlığı bile bu kadar reklam yapamadı altınları toplamak için. Ben bu konuda biraz cahilim , işi bilenler yazarsa seviniriz ; Şu meşhur çiftlikbank ta bu sitelere reklam vermiş miydi ? Bir de hira vakfı diye bir vakıf hafız yetiştirmek için yardım- bağış reklamları vermiş buralara, sık sık önüme çıkıyor. Benim Yeğenim ÖSYS de ilk 250 ye giriyor , okuyacak parası yok, yarı aç yarı tok okumaya çalışıyor çocuk. Bir Allahın kulundan yardım alamadı. Ülkeye hafız lazım elbette, bilim insanına gerek yok. Onlar fesat çıkarırlar sonra.
Sahi powerpc , sen dolar formuna aylık 5000 dolar harcaman olduğunu yazmışsın, şu yeğene aylık 300 dolar ışıldatsan cennetini hazırlasan :)
insanlar eş(ş)ek gibi çalışırken sahiplerinin onlara (eyer gibi) daha kolay binebilmesini sağlayan şey eğitimdir.
bunu "kedi uzanamadığı ciğere mundar der" misali eğitimsiz biri olduğum için falan yazmıyorum, iki yüksek lisansım var.
büyük para babalarına mektup yazıp burs isteyin. nasılsa ileride kendilerinin kullanacakları bir eleman olacak...
Bugun vakif canakkale 1m.ustu 14.50 dedi. Dun 14.70 miş. Subeye gore degisiyor oran demek ki.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maaşın yetmediği yerde ufak,ufak faizle günü kurtarıyorduk.Bunlar indircez faizi dedikçe dolar 2 ydi 3 oldu ,3 tü 4 oldu.Bu kurdan dolara dönmekse yanan topu elde tutmak gibi.Bakalım bu filmin sonu mereye gidiyor?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu fonlar bayağı iyi getiriyor. Ben uzun süredir mevduat oranı yazmıyorum. Fonların bazıları mevduattan daha iyi getiriyor. Mevduata ara verdim 2 aydır.
TL Mevduat yerine Oyak fonu OKT düşünülebilir. Sahibi OYAK olduğu için %100 güvenilir.
https://www.borsadirekt.com/fon-karti/OKT
OKT - Oyak Portföy Birinci Borçlanma Araçları Fonu
DÖVİZ mevduat yerine Kare fonu KUB düşünülebilir. Sahibi Koç ailesinden İpek Kıraç olduğu için %100 güvenilir.
https://www.borsadirekt.com/fon-karti/KUB
KUB - Kare Portföy İkinci Borçlanma Araçları (Döviz) Fonu
bir duyuma göre devlet elimizdeki tüm Türk Lirası, amerikan doları, ingiliz poundu, avrupa birliği eurosu ve malatya kayısısına el koyacakmış..
geçen bakkala gittim, fakir olduğum için süpermarkete gidemiyorum, bakkala gittim. inanır mısın ekmek alacağım, poşetsiz fırın ekmeği, bir de yoğurt alacağım ufak, kasadaki çocuk 2 dolar 25 sent istedi..
metrobüse gelmeden yolun köşesinde dilenci çevirdi, abi bi yuron var mı dedi, 5 lirayı kabul etmedi..
aşırı doğu.. aşırı batı..
ikisi de iyi değil..
1 adam ülkenin başından gitsin diye, ülkenin batmasını arzulamak, ne kadar hayret verici..
önemli olan biziz yani halk.. tabi burjuva sınıfını, bakkaldan poşetsiz ekmek almayanları tenzih ediyorum..
yahu kardeşim, dolar veya euro alma diyen mi var ? yasaklandı mı ? hayır. ama sizin gibi milletin zihnini bulandırmak, kaos yaratmak isteyenlerin piyasayı yanlış bilgilendirmesi var..
duydunuz mu dolar almak yasaklanacakmış... var mı kaynağı yok, yorum.. yorum.. yorum.. ve zorlama yorum..
o çok sevdiğin, taptığın ve abilerinin bu ülkeden kaçıp yerleştiği almanyaya git bakayım herhangi bir bankanın internet şubesinden dolar al sat.. yapamazsın..
millet işine bakmıyor arkadaş..
euro 10 lira olacakmış.. olsun.. daha önce olmadı mı ? bundan 25 sene önce dolar mark artmıyor muydu ? artıyordu, yani biz bunları daha önce sürekli yaşadık.. ama parama el koyacaklar, banyomdaki fayansları sökecekler, arabamın aküsünü çalacaklar...
bırakın bunları ya, algı operasyonu yapmayı, milletin kafasını bulandırmayı, sadece ve sadece kendi çıkarları için; yaşadığı & ekmeğini yediği ülkenin batmasını arzulamakta nasıl bir kafadır ?
bu vatandan bir gram bile yararlanıp böyle davrananlara yazıklar kere yazıklar olsun...
syg,
Kardeş kimse ülke düşmanı değil, sadece hukumete güvemiyoruz o kadar. Zaten doları 2 tl den 4 tl ye yükselterek paraları kısmen gaspetmiş zaten . Ben öyle bir duyum aldım da demedim, ben riskli görüyorum benim kararımdır Türkiyeyi bu yönetimle. Herkesin kendi görüşü.
fakir olduğu için süpermarkete gidememek ne demek yahu..?
bugün süpermarketlerde kampanya takip edebiliyorsanız bakkalın alış maliyetinin altında bir çok mal satılıyor..
geçen gün bakkalda 30 TL.ye satılan Yudum sızma zeytinyağını markketen 17.90 TL.ye aldım,kampanya fiyatıydı
bu ülkede yaşıyorsak bu ülkenin riskine tabiyiz. parayı isviçreye götürüp %.1 faiz alacağıma altın alıp gömerim daha iyi...
yapılacaklar:
1. para külçe altına çevrilir.
2. bir gps cihazı alınır. (cep telefonunun gps fonksiyonu da var ama cep telefonları izleniyor ve kayıt altına da alınıyor. aramızda kalsın, ne zaman nerede olduğunuz devletimizin veri tabanında kayıtlıdır.)
3. kazma kürek alınır sırt çantasına konur.
4. gps cihazı alınır, cep telefonu evde bırakılır.
5. yola çıkılır. ıssız birkaç arazi bulunup altın parça parça gömülür.
6. gömülen koordinatlar kendi belirlediğiniz bir şifreleme yöntemiyle kağıda not edilir.
7. kafa rahat bir şekilde eve dönülür.
8. forum üyeliği iptal edilir. ölene kadar bir daha para pul işlerine kafa yorulmaz. kimse paramıza el koyamaz, vergi alamaz. lazım oldukça çıkarılıp harcanır...
yatırım tavsiyesi değildir. zaten yatırım da değildir. arkayı sağlama alma yöntemidir...
bi tavsiyede ben vereyim. Dolara endeksli fiyatı 1 dolara sabitlenen tether alıp bilgisayarınızda saklayabilirsiniz. Yatırım tavsiye olamaz.
Tl de olanların parasına el koymaya gerek yok kimse kafayı takmasın zaten enflasyon ile o paralar mundar ediliyor da Döviz tasarrufçuları ben rahatım, bankada nasıl olsa döviz tutuyorum diye çok fazla postu sermesin.
Bir tür kardeş kavgası bu.Kardeşlerden biri okumuş çalışmış didinmiş iş yeri açmış,kardeşi okumamış çalışmamış,haytalıkta.İş yeri olan kardeş de dememiş ki gel senin elinden tutayım,okutayım,iş vereyim,iş öğreteyim.Öbür kardeş de bir gün eline sopayı almış,bugüne kadar hep sen yedin yeter artık ben de yiyeceğim demiş.Bu kavgayı yaşarlarken işyeri zarar etmeye başlamış tabi,hayta olan gene parasız kalınca öteki beter ol da aklın başına gelsin demiş.Tabi kavgaları sadece iş ve para üzerine değilmiş,dünya görüşleri de bambaşkaymış,bu nedenle de kavga eder dururlarmış.Elbirliğiyle mutlu huzurlu hayat yaşamak yerine, kavga dövüşle hayatlarını birbirlerine zehir etmeye adamışlar.
Sakin olun , su akar yolunu bulur. Bu ülkede neler oldu neler... Her defasında milletin sağduyusu galip geldi. Bakmayın siz bizim milletin suskunluğuna, zamanı geldi mi rüzgar gibi bir o yana bir bu yana vurur. Her şey düzelir. Yeter ki kalpler kırılmasın. Birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma gelmeyelim.
Gösterge faiz 14.54 ile en yüksek seviyeye geldi.
Issız arsa sahibi satar alan çitle çevirir sizde bir bardak soğuk su içersiniz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O değilde , beyler gösterge açık seçik göstermeye başlamış 14,54 yahu. Halen mevduata 14 veren bankalar var. Buna ne diyeceğiz ? Aslında tl. mevduatta kalan da yok gibi sanırım. Bağıran olmadığına göre