Maalesef karamsarlığınızı paylaşıyorum. Ülkenin ekonomisinin pozitif yönde değişmesi için pek çok şeyin değişmesi gerekir. Bugünkü problemlere sebep olanlar problemleri çözemezler. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek ahmaklık olduğuna göre...
Printable View
yerli ne zaman gerçek anlamda enflasyonla mücadeleye inanır üfe 45 olmuş iken faiz insin söyleminin asla olmayacağına mutlaka reel faiz alacağına güvenir ve dolar bozmaya başlarsa o zaman dolardan cacık olmaz insanlar doları altını teknik şu dip şu kuyu şu everest bu diye almıyor 5 sene sonra elindeki tl mi dolar mı daha kuvvetli olur alım gücü açısından diye alıyor öyle olsaydı panik satışla dolar 4 ü çoktan görmüştü
uzun yillar dollarda olanlar mutlaka kâr al yaparak ilerliyordur...mesela syn.Bahçeli nin dollari olmamiş olsaydi,7.20 den dollar bozdurabilirmiydi.
Bunun gibi örnekleri cogaltabiliriz...
diyelim ki;
100bin dollarin var,bunu ort. 7 den bozdurdun eline geçen para 700bin tl
diyelim ki 700bin tl ile ort. 5.35 den tekrar dollarlari yerine koydun,şuan elinde 130bin dollarin var...
söz temsili...oldu ki,aradan aylar geçti ve dollar 10 lu seviyelere cikti..esas kâr o zaman belli olur.
bu olayin bir de ekistra tradesi var ki o asil mesele,
mesela 100bin dollari olan biri 7 tl den bozdurdu,sonra bu 700bin tl ile o an ki fiyat olan 5.40 dan akbnk hissesinden 130bin lot aldi ve sonra akbanklarini 7.20 ort. ile satti elinde 936bin tl var bunla 5.35 den dollar aldiSA elinde 175000 dollari olur...gibi
DOLAR yükselişini bu defa kaçırmamak için
Vadelide pozisyon almaya cumadan başladım..
İkinc poz. 5,25 TL de olacak, gelirse..
Bir sabah bakacaksın, ALGO lar çalışmaya başlayacak...
+%10 ve üstü açacak...
Newyork uykuda,Londra uykuda,reco ile Cübbeli ,hatta bahçeli ve bizler uyurken ,kazanacağız.. [emoji4]
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarda analiz yapanların sık yaptığı hata: ülkemizde yüksek enflasyon var, bu sene ve seneye %20-25 kesin, sonrası da zınk diye düşmez. Dolar üç yıl bu seviyede duracak demek liranın %50 enflasyonu dolayısıyla dolar daha %33 değer kaybedecek demek, dolar beş yıl bu seviyede duracak demek liranın %70-80(?) enflasyonu dolayısıyla dolar daha %50 değer kaybedecek demek. Son dolar atağının köpüğü zaten alındı, 7 liradan 5.3'lere düştü dolar, bunun üzerine bir %30-50 daha düşüş olur diyorsanız birşey diyemem, doğrusunu herkes kendi bilir. Ancak, benim yazdıklarımı da gözönünde bulundurun da ona göre karar verin.
illaki farketmişsinizdir usd 7 civarı kimse ne arfin ne münbic adı bile gecmedi suriye politikasın da ısrarcı davranmanın sonuçları var
yanlış anlaşılmasın bu eleştiri degildir sınır ve komşu ülkede yeni oluşumlara T.C sessiz kalması mümkün degildir benim dikkat çekmek istedigim nokta bukadar riskli bir bölgede sürekli sıcak olaylar yaşanırken adam gelmiş 3 yıl 4 5 tl cıvarında kur olacak görüşünde bulunması yada iddası son derece mesnetsizdir bırakın ekonomiyi kurun hareketli kalmasına bölgesel cıkarlar bile yeterli olacaktır
Doların seçime kadar 4 lira altını görmesini, seçimden sonra 2 yıl 8 ay 13 gün 4.0172- 4.4999 arasında dalgalanmasını. Tam 14. Gün haftalık 10.07 kuruş olacak şekilde düşüş eğilimine girerek sonunda kendini yok etmesini bekliyorum.
2 haftadır yazmıyordum bir güncelleme geçeyim. 6.5'tan 6'lara inerken karı zararı sıfırlayarak dolardan çıkmıştım. 5.55'ten başlayarak tekrar girmeye başladım. 5.55-5.30 arası kademeli alım ve biraz al sat yaptım. Şu anda ortalama 5.44 maliyetten %40 dolardayım. Yarın vade dönüşlerim var. Aylıkların bir kısmını daha günlüğe çekip dolar inmeye devam ederse biraz daha gireceğim. 5.20 5.10 5.00 görürse her kademede %10 daha girebilirim. Kendimce planım böyle. 5.55'lerden açmaya başlayınca haliyle biraz zarardayım şu anda, ama dip beklerken arkasından bakakalmayalım diye mecburen kenarından köşesinden başladım artık girmeye. Bu işin en iyi tesellisi, kendi adıma dolar düşerse işlerim açılır, dolar çıkarsa da birikimimden kazanırım, bir nevi kasko mantığıyla böyle pozisyon alıyorum. Zaman neler getirecek göreceğiz.
Ya seçimden önce ya seçimden sonra ortalık illa ki karışır illa ki geçer diye düşünüyorum ben. Tabi benim ne düşündüğüm önemli değil çünkü ben uzman değilim. Ancak uzmanların da neredeyse hepsi karamsar zaten. Teknik olsun temel olsun neredeyse tüm analizlerde orta vadede tablo iyimser değil. Benim okuduklarımdan dinlediklerimden anladığım 1-2 ay daha belki iyimser hava esebilir, 1-2 yıl sonra belki ekonomi daha iyi olabilir, ama 2019'da işler karışacak. Görüşlerini gerçekçi bulup dinlediğim uzmanların geneli hep bu yönde yorumlar yapıyor.
Eskiden dolar ve faiz kafa kafaya gelebilir diye hesap yaptığımda faizde kalayım o zaman dolara gerek yok diye düşünüyordum. 1-2 yıl artıda olmam da bu düşünceyi kemikleştirmişti. Sonra dolar yükselmeye başladı farkı kapattı, neyse hala başa baş sorun yok dedim, sonra bir vurdu tam vurdu, faiz solda sıfır kaldı. Aynı durum tekrar yaşanırsa aynı zararı görmeyeyim diye en azından %50-%50 bölme taraftarıyım kendi adıma. Kafa kafaya gelecekse bile veya biraz zararlı çıkacaksam bile yine de birikimimin yarıya yakını dolarda dursa daha iyi olacak diye düşünüyorum sigorta niyetine.
Merkez bankası yıl sonu tahmini zaten 5,64
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ULUSLARARASI YATIRIM POZİSYONU, NET (Milyar $)
2001 -85.369
2008 -199.616
2018 -324.198 (Ağustos)
2019 ??
enflasyonun düşüp düşmeyeceğini iç piyasaya çalışan bist şirketlerine bakarak az çok tahmin edebiliyorsun...bilançolarınına baktıgından nerdeyse % 70-80 ninin böyle giderse 2-3 ceyrek sonra babasının hayrına çalışmaya başlayacaklar...
10 K üzeri şekerbank %6 oran ile 92 gün bağlandı. $ Oranları tl oranını aratmayacak gibi :)
YTD
Parayı boşverin. Çocuklarınızı sosyal medyadan uzak tutun.
Danla Bilic, Kerimcan Durmaz, ve Enes Batur benzeri tipler yurtdışında özel eğitim almış seçilmiş kişilerdir. buna benzer beyin yıkama yapan sosyal medyadan çocuklarınızı uzak tutun. Aile hayatına sıkı sıkıya sarılın.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/y..._sucladi.html#
Aldığınız doları kaçtan bağladınız nereye tşk
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...ekliyor/212863
14 Kasım 2018 Çarşamba:
"...2017 yılında 36,5 milyar olan yabancı sermaye girişinin büyüklüğü 2018'in ilk 9 ayında 13,2 milyar dolara düştü. Yerleşiklerin yurt dışına çıkardığı para ise 17,4 milyar dolara, yurt dışına yaptıkları yatırımların miktarı da 2,7 milyar dolara ulaştı. Yani toplamda yerleşiklerin 20 milyar doları yurt dışına götürüldü...."
İhkib (İstanbul hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları birliği) başkanı Mustafa Gültepe Dolar TL kurunun 6'nın altında olmaması gerektiğini söyledi.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
İhracatçının şöyle bir problemi oldu, dolar kurunu 6,30 altı beklemiyorlardı. İthal hammaddeyi bu civarlardan alıp, yurtdışı bağlantılarını kurun daha da artmasına göre yaptılar.
Şu anda sözleşmeler gereği üretimler pahalı alınan hammaddelerden yapıldı gönderildi, ihracat parası yurtdışından geldiğinde 5,30'dan bozacak. İşletme giderleri de TL karşılığı. Oradan da zarar gelecek.
Zaten katma değerli yani yüksek karlı ürün satışımız çok kısıtlı, ihracatçılardan da konkordato ilan eden olursa hiç şaşırmam.
5.3050 gene dokunamadan yukarı atıyor kendini.Var bu işte bi iş :)
5,30 altı alımlar artabilir. ben o yönde düşünüyorum. kademeli alım yapılabilir.
Şu yılanoğlu bi 5,30 altına sarksa benim kademeli alım için ilk seviye olan 5,20 gelir ama bırakmıyorlar....
bunların amacı faizi düşürmek, rte asıl isteği buydu bence.bu seferki ppk indirecekler ama sonrası ne olur bilmiyorum karanlık
Dolarizasyon tam gaz devam ediyor. TL çöp diyenleri, aldığı ücretini ve birikimini dolara çevirenleri çok görmeye başladım.:wu:
IIF bu yıl 20 milyar dolar bekliyordu yabancı sermaye girişini. Altında kalabilir yıl sonunu görmek lazım. Esas önemli olan önümüzdeki yıl sadece 5 milyar dolar olarak hesaplıyor. 2001 deki sermaye çıkışı hariç en düşük meblağ. Muhtemelen 2020 daha da düşük olacak belki çıkış olacak eksi yazacağız. 2019 da Uzak doğu piyasalarından 62-63 milyar dolar çıkış bekliyorlar.
hem dövize baskı aynı zaman da faiz i indirmek lüx ötesi birşey olur okadarda uzun boylu degil
zaten merkez tüm varlıgıyla döviz le savaşırken faiz cephesini acmaz acarsa ne ala