Sayfa 97/1000 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 769 - 776 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. illaki farketmişsinizdir usd 7 civarı kimse ne arfin ne münbic adı bile gecmedi suriye politikasın da ısrarcı davranmanın sonuçları var
    yanlış anlaşılmasın bu eleştiri degildir sınır ve komşu ülkede yeni oluşumlara T.C sessiz kalması mümkün degildir benim dikkat çekmek istedigim nokta bukadar riskli bir bölgede sürekli sıcak olaylar yaşanırken adam gelmiş 3 yıl 4 5 tl cıvarında kur olacak görüşünde bulunması yada iddası son derece mesnetsizdir bırakın ekonomiyi kurun hareketli kalmasına bölgesel cıkarlar bile yeterli olacaktır

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Gürcü ve Bulgar para birimlerinin Türk lirasından daha değerli olduğunu,Japon Yeni'nin ABD dolarına göre değersiz olduğunu nasıl hesapladınız!...Hesaplamanın nasıl yapıldığı hakkında bir bilginiz ya da fikriniz var mı!....

https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=JPY%3D

Mesela bu grafikte 1971 yılında 1 usd=357.4 yen iken,şimdi 112.8 yen'e geldiğini yani japon Yen'in arada geçen süre içinde 0.2798 centten 0.8865 cent'e yükseldiğini japon yen'inin abd dolarına karşı %216.83 değer kazandığını anlatıyor.
    Japonlar da paralarının çok değerli olduğundan şikayet edip,değerini düşürmek için yapmadık şey bırakmadılar.Aşırı gevşek para politikası ile merkez bankasının bilançosunun büyüklüğü geçen hafta yıllık gsyih'yı da geçti,politika faizi negatif yine de hala bütün gayretlerine rağmen paralarının değerini düşürüp değerli banddan dışarı çıkaramıyorlar,günlük piyasa hareketlerinde paritede biraz japon yeni değer kaybedecek gibi olsa borsaları şaha kalıyor ama sonra paritede japon yeni değer kazanınca tekrar yine geri geliyor.
    Gürcü ve Bulgar para birimlerinin Türk lirasından daha değerli olduğu söyleminiz de yanlış ama özellikle majör bir para birimi olduğu için,piyasaları biraz takip eden herkesin bildiği Japon yeni'nin 'değerli 'olduğunun ' tersine bir düşünceye nereden sahip oldunuz ,çok merak ettim!....
    Haklısın, suriye lirasının TL karşısında son 1 yılda %100 değer kazandığını söylemeyi unutmuşum...

Doların seçime kadar 4 lira altını görmesini, seçimden sonra 2 yıl 8 ay 13 gün 4.0172- 4.4999 arasında dalgalanmasını. Tam 14. Gün haftalık 10.07 kuruş olacak şekilde düşüş eğilimine girerek sonunda kendini yok etmesini bekliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Doların seçime kadar 4 lira altını görmesini, seçimden sonra 2 yıl 8 ay 13 gün 4.0172- 4.4999 arasında dalgalanmasını. Tam 14. Gün haftalık 10.07 kuruş olacak şekilde düşüş eğilimine girerek sonunda kendini yok etmesini bekliyorum.
    14. günde şafağa bak diyorsun....

5. 2 haftadır yazmıyordum bir güncelleme geçeyim. 6.5'tan 6'lara inerken karı zararı sıfırlayarak dolardan çıkmıştım. 5.55'ten başlayarak tekrar girmeye başladım. 5.55-5.30 arası kademeli alım ve biraz al sat yaptım. Şu anda ortalama 5.44 maliyetten %40 dolardayım. Yarın vade dönüşlerim var. Aylıkların bir kısmını daha günlüğe çekip dolar inmeye devam ederse biraz daha gireceğim. 5.20 5.10 5.00 görürse her kademede %10 daha girebilirim. Kendimce planım böyle. 5.55'lerden açmaya başlayınca haliyle biraz zarardayım şu anda, ama dip beklerken arkasından bakakalmayalım diye mecburen kenarından köşesinden başladım artık girmeye. Bu işin en iyi tesellisi, kendi adıma dolar düşerse işlerim açılır, dolar çıkarsa da birikimimden kazanırım, bir nevi kasko mantığıyla böyle pozisyon alıyorum. Zaman neler getirecek göreceğiz.

6.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    2 haftadır yazmıyordum bir güncelleme geçeyim. 6.5'tan 6'lara inerken karı zararı sıfırlayarak dolardan çıkmıştım. 5.55'ten başlayarak tekrar girmeye başladım. 5.55-5.30 arası kademeli alım ve biraz al sat yaptım. Şu anda ortalama 5.44 maliyetten %40 dolardayım. Yarın vade dönüşlerim var. Aylıkların bir kısmını daha günlüğe çekip dolar inmeye devam ederse biraz daha gireceğim. 5.20 5.10 5.00 görürse her kademede %10 daha girebilirim. Kendimce planım böyle. 5.55'lerden açmaya başlayınca haliyle biraz zarardayım şu anda, ama dip beklerken arkasından bakakalmayalım diye mecburen kenarından köşesinden başladım artık girmeye. Bu işin en iyi tesellisi, kendi adıma dolar düşerse işlerim açılır, dolar çıkarsa da birikimimden kazanırım, bir nevi kasko mantığıyla böyle pozisyon alıyorum. Zaman neler getirecek göreceğiz.
    bugün 6 aylık mevduat mı yapsam dolar mı alsam diye hesap yaptım. dolar tekrar 6 olduğu an yüzde 25 ten bağlanmış 6 aylık mevduat geliri duman oluyor. cevap verilmesi gereken soru 6 ay içinde geçer mi?
    ?

7.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    bugün 6 aylık mevduat mı yapsam dolar mı alsam diye hesap yaptım. dolar tekrar 6 olduğu an yüzde 25 ten bağlanmış 6 aylık mevduat geliri duman oluyor. cevap verilmesi gereken soru 6 ay içinde geçer mi?
    364 gün yatay kalır 1 günde geçer desem olamaz böyle bir şey diyen çıkmaz.

Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Haklısın, suriye lirasının TL karşısında son 1 yılda %100 değer kazandığını söylemeyi unutmuşum...
    Bu sorumun cevabı değil.Verdiğiniz cevapla;bir veriye,rakama,bilgiye dayanmadan ''boş,boş'' konuşanlardan birinin davranışını sergilemişsiniz sadece!...

Sayfa 97/1000 İlkİlk ... 47879596979899107147197597 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •