Coin firması sponsor olmuş ütü firmasımı sponsor olunca konuşulanlar doğru oluyor [emoji44] ..Yalan konuşuyor dediğin için sormuştum hangisi yalan diye ...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Sayın Dudu, Kapadokya için havaların biraz daha ısınacağı Mart, Nisan, hatta Mayıs ayı çok daha uygun dönem olabilir.
GAP ve Kapadokya için en iyisi Nisan ayları oluyor ne sıcak ne soğuk olur tam iklimi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen sayın Dudu. Nevşehirde ikamet ettiğim için:). Birde cave oteller pek bir soğuk oluyor. Gelmişken balon turu yapın muhakkak. Ha birde fiyat performans olarak pek yüksek beklentide olmayın derim otellerden. Ürgüp değilde Göreme tercih etmek daha iyidir. Kapadokya için 2 gün yeterlidir. Ben hızlandırılmış ve ziplenmiş bir günlük tur yapıyorum hatta gelen eş dosta :) Yerlisi değilim ama 10 yıldır buradayım. İyi kötü bilgim var. Yardım edebileceğim bir konu olursa seve seve yardımcı olurum.
Kapadokya çok büyük bir arazi üzerine dağıldığından dolayı kondisyonunuz çok iyi olmalı gezerken...Açık havada gezeceğiniz için de havanın ne üşütecek ne de terletecek durumda olmaması lazım...Ben mayıs ayında gezmiştim...Çok keyifliydi...İyi bir spor ayakkabısı lazım...Bisiklet yaka t-shirtler ve şort ile gezebilmiştim...Ihlara vadisi, Derinkuyu yeraltı şehri en etkilendiğim yerlerdi...Ama genel olarak her yer şahane...(zelve, Avanos, Ürgüp, Göreme, Uçhisar...)...Şaraplarını da tavsiye ederim...
Kışın da beyaz örtülerle deneyimlemek isterdim doğrusu manzara için...
Evet kalabalık olmayan bir zamanı yakalamak ta önemli...
Hazır okullar tatil iken fırsatdan istifade yurtdışına gideyim dedim .Manzara aynen şöyle ;
Havalimanı araç otoparkları full nerdeyse yer yoktu Ankarada.İstanbulda Atatürkde ise durum aşırı bir kalabalık ve nufusun yarısı Arap turist diğer yarısı Türkler .Avrupalı tip nerdeyse çok az ..
Hani nerde bu kriz ?Teğetmi geçti yine bize dedirtiyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu devirde hele ki yılbaşı, sömestr tatili ve bayramlarda yurtiçi-yurtdışı tatili yapabilenlere helal olsun...İyi para kazanıyorlar demekki...Zaten çok pahalı olan fiyatlar bu dönemlerde çok daha pahalı oluyorlar...Bir de kalabalığı ve eziyeti cabası...
Ben hiçbir zaman tercih etmiyorum bu dönemleri özellikle...Bu özel dönemlerde İstanbulda zaman geçirmek daha iyi bence ama hakkını vererek...Şehri gezerek heryerini...
Akbank'ın borsaya açık kısmı 49,45.
1,2milyar TL bedelli beklentisi varsa borsaya düşen kısmı yuvarlak 600milyonTL. Borsadaki payın %65'i yabancının.
390milyonTL.
Kur 5,50civarıydı sanırım, 390/5,5=71milyon dolar.
Ancak bu yabancı para girişi hesaplamasında rüçhan hakkı kullanımı 2,5TL den yapıldığı gözönüne alınıyorsa, yani 3milyarTL üzerinden hesaplanıyorsa
177milyon dolarlık yabancı girişi akbank sayesinde olmuştur diyebiliriz.
Yabancı payı işyatırımda %65 ona göre düzeltim hesabı, 177milyon dolar çıkıyor. Ama bu paranın tamamı borsaya giriş olarak mı alınıyor ben bilmiyorum.
Ya 177 alacaklar ya 71.
711,8milyonUSD-177milyonUSD=534,8milyonUSD gibi çok yüksek bir rakam girmiş durumda.
2017 yılında 7ocak-31ağustos2017 arasında 3,5 milyar dolar giriş olmuştu, nisanda kgf den sonra 470milyon dolarlık bir giriş göze çarpıyordu.
Endeksin geldiği noktalar belli.
Fakat 25ocak2019 tarihinde bist'te yabancı oranı %66,03 (çok ufak bir fark) ile son 8 yılın zirvesine çıkmış durumda, önceden bu zirve oranlarından sonra satış yapıyorlar idi.
Bist30'u yedire yedire satıp geride kalmış hisselere geçebilirler. Yani borsa belli hisselerle bu seviyeye geldi. Bunlarda alicengiz oyunu çok.
Ralli olacaksa, short24 teki herkesi bağırta bağırta batırırlar. Orayı 6 7 senedir takip ederim her rallide %75 i batar, sonra da yenileri gelir onlar da batar malesef. Sıfıra kadar short giymenin alemi yok, borsa henüz 2 sentin altında, normal zamanda dibi 2 zirvesi 5 semttir 5 sent 250.000 üstü endeks demek aman diyeyim aman.
Pazar turu atmayacaksanız, o zaman Avanos. Şarabı da güzeldir.
Şu an mevsimi değil, ilkbahar-yaz arası 2-3 günde tüm Kapadokya'yı gezebilirsiniz. Balon, "bence" çok pahalı. Derinkuyu'da, Ihlara Vadisi'de klasik Kapadokya'ya yani Ürgüp-Göreme'ye uzaktır.
Bir uçak bileti ve kiralık araba her şeyi çözer.
Bir de su fiyatlari bir gozlemleyelim bakalim. Yarin Turkiye deyim.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamam anlaşıldı
Bizim senle kafamızın uyuşması hiç mümkün değil...
Sen emekçi karşıtı bense ezilenlerin/emekçilerin dostuyum/savunucusuyum...
Pazarcı esnafı nasıl bir "çakallık" yapıyor bizimle paylaşırmısınız?
Terazinin ayarı ile mi oynuyor?
Yaşlılara para üstü verirken sahtekarlık mı yapıyor?
Hileli ürün mü satıyor?
1 e alıp 5 e mi satıyor?
Söyle nasıl çakallık yapıyor pazarcı esnafı?
Buyur beni/forumu ikna et senden özür dileyeceğim...
"Edemezsen seni "emekçi düşmanı" ilan edeceğim..."
Halkın sağlıklı beslenmesi için bu soğukta it gibi titremek pahasına işini aksatmayan PAZARCI EMEKÇİ lerine burdan BİN SELAM OLSUN....
saygılar/başarılar
Erdogan bugunlerde yine yeniden konusmaya basladi. Dolar da hareket yakindir. Bir de su mb ye catti mi tamamdir.
Esnaf ı savunmadım....
Pazarcı esnafını savundum....
Buyur sen ispat et pazarcı esnafının çakallık yaptığını senden de özür dileyeceğim...
Yokkkk edemezsen seni de "emekçi düşmanı" ilan edeceğim...
Bu Dudu ve Martin gibiler kazanırlarken kapitalist,harcarlarken eşitlikçi/sosyalist olurlar...
Parayı kazanırken en çok onlar kazansın isterler ama harcarken mümkünse başkaları/satıcı hiç kazanmasın isterler...
Ohhh ne ala dünya...
saygılar/başarılar
Haklisin. Surekli bir dusman mutlaka bulunuyor. Su anketler ciksin hele. O zaman Reis i daha iyi anlariz. Adam bir sekilde olumsuzluklari lehine cevirmeyi basariyor. Bakti anketler kotu yine bir sey bulur
Ama su bir gercek ki hicbir sey yapmasa da, hattw zulum etse bu ulkede yine kazanir.
Memosa gider yeriz tantunimizi o vakit unuturuz butun cirkinlikleri, sogugu ve donmanin vermis oldugu o hazin izdirabi. [emoji1]
Ben direk bi meslek grubunu hedef almıyorum. Genel olarak ahlak seviyesi düşük. Eline imkan verilsin, herkes birbirini düdükler..Esenyurt hep istanbul sitesinde 143 brüt(75 net) 2+1 dairenin aylık aidatı 572 TL. Kazıga bakar mısın ? 75 neti 143 brüt diye geciriyor bu da yetmiyor brütten 4 TL gömüyor. Duble kazık. Eline imkan ver, triple kazık cakar: D
1400 konut var. 1400*572 TL*12 = 9.6 Trilyon
10 yıl buradan aidat toplasa 96 Trilyon
Bunu koca holding Tekfen yapıyor...Tekfen böyle gömüyorsa, pazarcı esnafını düşünemiyorum.
Guzel bir ornek. Thanks a lot.
bildiğim kadarıyla anlatayım eksikleri başkası tamamlasın. . özet geçersem.
1-aracı kurumlardan veya bankaların yatırım bölümlerinden hesap açtırmalısın.
2- türev ürünler risk bildirimleri ile ilgili kağıtları da imzalayıp .
3- cari hesaptan viop hesabına parayı aktararak faiz oranları gecelik değişmekle birlikte ertesi günü hesap cetvelinde nema adı altında paran yatmış olacaktır.
bazı aracı kurumlar cari hesapta kalan parayı (viopa takasbanka atmasan bile) fon alarak değerlendirmektedirler.
bunun için senin temsilcine sözlü talimat vermen gerekebilir. ama kendinde fon alıp satabilirsin. sadece dikkat et fonu alış ve satış süresi t günde olsun. hızlı hareket edersin.
bazı aracı kurumlar ise carideki paranın(belli bir miktarın üzerinde ise örn 1000 lira ) fon almak yerine belli bir faiz oranı uygulamaktadırlar. ama ne oran verirler dersen ? takasbanktaki orandan daha aşağı bir faiz oranı alırsın derim.
bazısı ise boştaki paranı değerlendirmez bile .
bu aralar sadece takasbank için bile hesap açtırmalı bence.
%24 faizi şu an fibabanktan alıyorum. geçen cuma son gün oranlar güncellenmeden hesap açıp 60 gün %24 faizi garantiledim.
takasbank saklama payı alıyor bunun tam ne kadar olduğunu bilmiyorum. hesaplamadım. geçen bir arkadaş yazmıştı.
dikkat edilecek şey aracı kurum olsun veya banka vasıtası ile hesap açtığında senden ekstra ekran ücreti kesmesinler .
kullanmayacağın şey için para ödememelisin.
niyetim takasbankta paramı değerlendirmek demek en mantıklısı.
yada daha iyi bir yol gösterecek bir bankacı aracı kurum çalışanı vardır.